35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf wrote:Ylya odważna? Cos Ty? Strasznie sie boje tego co bedzie. Boje sie ze zajde w ciaze i boje sie ze nie zajde.
Prolaktyna u mnie zyje swoim zyciem. W listopadzie miala 602, przy normie do 492. Ale w grudniu spadla do 9 (norma do 29)
Mnie sie wydaje, ze dopoki karmie piersia, to ona bedzie skakac.
A dlaczego zapalila Ci sie lampka?
Doskonale rozumiem ten strach w obie strony! Zatem jesteś odważna, bo podejmujesz się, pomimo strachu! Właśnie dzięki takim decyzjom ludzkość nie wymarła! Szkoda, że w 90% przypadków muszą je brać na siebie kobiety.
Mnie też przemykała myśl o jeszcze jednym dziecku, choć jestem starsza od Ciebie.
Co do prolaktyny to u Ciebie nie jest źle! W dodatku jeśli karmisz, to nie ma co w ogóle sobie tym głowy zaprzątać. Pytałam, bo po moim poronieniu lekarz mi zwrócił uwagę, że to mogła być przyczyna. Ale ja miałam po teście z metoklopramidem podwyższoną ponad 15 razy!
She Wolf lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
She Wolf, no to jesteśmy w podobnej sytuacji ...też po urodzeniu córki poronilam i staramy się o rodzeństwo dla naszej pociechy.
MoBo lubi tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Ooo ale fajnie widziec tu Was wszystkie, i JOT tez do nas wrocila. Przykro mi bardzo ze Ty tez poronilas...A teraz staracie sie naturalnie? Jakies wspomaganie? Kciuki!!
Dziekuje za kciuki kochane! Mialam pierwszy podglad wczesny wczoraj, cos tam rosnie.Jot, MoBo lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Naturalnie....u nas nie ma problemu w zajściu tylko donoszeniu:( biorę tylko femibion i acard.
A gdzie Dani mamy wrócić jak nie tu ?Dani, MoBo lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Biore od 23 dc Gonapeptyl , po 6 zastrzyku czulam sie słabsza, a od 4 dni wziela mnie niezla choroba, totalnie osłabiony organizm, brak sily i checi na co kolwiek. Jak Wy sie czulyscie?
Jutro jade do lekarza i ma mi juz zlecić nowe zastrzyki na stymulację, zastanawiam sie czy te Gonapeptyl bede rowniez musiala robic codzienie, ciekawe jakie mi zleci na stymulację. Moze ktoras z Was miala podobny dlugi protokół gdzie na wyciszenie od 23 dc dostala Gonapeptyl ?37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
W 2016- laparaskopia- droznosc , wyciete ogniska endometriozy, zrosty.
Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
Listopad 2018 - decyzja o IVF
Grudzień 2018- pierwsze wizyty w klinice Invimed w Warszawie
Styczeń 2019- planowana stymulacja
Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Wierze w ten rok dla nas wszystkich. -
Herbatka tak. ja mialam taki protokol w ostatniej procedurye, Bralam Gonapeptyl od 21 DC a po miesiacyce chzba w 5 DC zaczelam stymulacje. Gonapeptyl bedziesz brala caly czas az do Ovitrelle. No te hormony maja rozne skutki uboczne, mozesz sie czuc slabo, zmeczona itp. Ale mysl ze to czasowe, najwazniejsze zeby organizm dobrze przygotowac do stymulacji i do ciazy. Powodzenia, kciukam mocno za Twoja procedura!Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani wrote:Herbatka tak. ja mialam taki protokol w ostatniej procedurye, Bralam Gonapeptyl od 21 DC a po miesiacyce chzba w 5 DC zaczelam stymulacje. Gonapeptyl bedziesz brala caly czas az do Ovitrelle. No te hormony maja rozne skutki uboczne, mozesz sie czuc slabo, zmeczona itp. Ale mysl ze to czasowe, najwazniejsze zeby organizm dobrze przygotowac do stymulacji i do ciazy. Powodzenia, kciukam mocno za Twoja procedura!37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Herbatka Gonapeptyl nie jest na wyciszenie jajnikow tylko na blokade przysadki mozgowej, zeby nie wydziela naturalnie hormonow. w procedurze IVF wszystkie hormony podaje sie z zewnatrz zeby kontrolowac caly proces. W przeciwnym wypadku przysadka by wypuscila hormon LH ktory uwalnia komorke jajowa, zbyt szybko. Dzieki Gonapeptyl mozna przedluzyc proces stymulacji jajnikow i zrobic punkcje w momencie w ktorym duzo jajeczek dojrzeje, a nie tylko jedno albo dwa.
Ja po Menopurze czulam sie dobrze, ogolnie stymulacje znosze dobrze. Jesli chodzi o pecherzyki to zawsze mam 10 +
Herbatka37 lubi tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Kochane jutro mam punkcje, trzymajcie kciuki, i po raz pierwszy bede miec ICSI a nie zwykle IVF.
Herbatka37, Jot, Phyllis, Alstro38, ana167, bulkaasia, Saramago lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani wrote:Herbatka Gonapeptyl nie jest na wyciszenie jajnikow tylko na blokade przysadki mozgowej, zeby nie wydziela naturalnie hormonow. w procedurze IVF wszystkie hormony podaje sie z zewnatrz zeby kontrolowac caly proces. W przeciwnym wypadku przysadka by wypuscila hormon LH ktory uwalnia komorke jajowa, zbyt szybko. Dzieki Gonapeptyl mozna przedluzyc proces stymulacji jajnikow i zrobic punkcje w momencie w ktorym duzo jajeczek dojrzeje, a nie tylko jedno albo dwa.
Ja po Menopurze czulam sie dobrze, ogolnie stymulacje znosze dobrze. Jesli chodzi o pecherzyki to zawsze mam 10 +37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Dani wrote:Kochane jutro mam punkcje, trzymajcie kciuki, i po raz pierwszy bede miec ICSI a nie zwykle IVF.
Dani lubi tę wiadomość
37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Dani wrote:Kochane jutro mam punkcje, trzymajcie kciuki, i po raz pierwszy bede miec ICSI a nie zwykle IVF.
Dani, powodzenia
Dani lubi tę wiadomość
-
Witam
Reni napisała parę zdań na 35+, zajrzyjcie...Dani lubi tę wiadomość
„Poczęcie Dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka, a Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.”
jestem i stara i nowa na forum -
Acha żeby nie było żem nieznajoma, pisałam tam kiedyś bardzo długo...„Poczęcie Dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka, a Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.”
jestem i stara i nowa na forum -
Jot przykro mi bardzo Jestes obstawiona lekami w razie czego?
Dziewczyny u mnie znowu sie nie udalo. Zaczynam kolejny - 17cs. Oby tylko owu nie przyszla za wczesnie, bo jestem w Polsce bez chlopa :p
Ale jest tez dobra wiadomosc!!!! Po kuracji Encortonem spadly mi komorki NK W tym cyklu odpuszczam Clo, ale w przyszlym cyku znowu sprobuje. Moze pomoze
Dani wiesz juz ile komorek sie zaplodnilo?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She, nie trać nadziei, w końcu się uda I super, że NK tak mocno spadły - czy aktualny poziom jest ok, czy muszą spaść do zera?
Dani, daj znać, co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:12
She Wolf lubi tę wiadomość