35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ed wrote:Witam ,mam 37 lat
Od kilku lat z mężem staramy sie o dziecko, zachodzilam kilkukrotnie w ciążę i ją tracilam. W historii mam tez ciążę pozamaciczna.
W marcu badania wykazaly oba niedrozne jajowody. Lekarze nie daja mi szans na naturalną ciążę.
Decyzja o poddaniu sie in vitro nie przyszla nam łatwo. Rozmawialismy o tym codziennie. Po ostatnich badaniach chcialam odpoczac od szpitali,badań, wyników ale nie moglam przestac myśleć.
Próbujemy, oczywiscie z ogromna nadzieją i jeszcze wiekszym strachem...
Jestesmy po pierwszej wizycie.
Jakie badanie robiłaś na niedrożność jajowodów, tzw. wprowadzanie płynu i USG ?
Czy lekarze sprawdzali ci ilość progesteronu wtedy kiedy zachodziłaś w ciążę ?
My też teraz idziemy na serię badań przed IVF i się bardzo denerwuje.
Trzymam za was kciuki Będzie dobrze. -
nick nieaktualnyWitajcie, koleżanki które wspomagacie się olejem z wiesiołka, ile go przed owulacja dobrze jest brać, i jak u Was było? Pomógł? Mam już 4 dzieci, 43 lata, w styczniu poroniłam i od tamtej pory bardzo chce dać sobie szansę na bobasa. Z obserwacji cykli, widzę że ❤️blisko Owu ale nie w jej momencie, nie utrzymują się plemniczki, czyli żywotność ich jest gorsza. Żeby było 🤰, musimy trafić w moment odbytej owulacji i ważne są już godziny. Czy ten olej może faktycznie poprawić śluz na tyle że poprawia żywotność plemników? Pozdrawiam
-
Witajcie, mam 35 lat, prawie 3 lata starań i też ciągle nic.. właśnie kończę kolejny cykl, bo czuję jak się rozkręca @. Pozdrowienia i powodzenia dla Was (nas) wszystkich😘
-
nick nieaktualny
-
Szatanka, ojej, wyrazy wspolczucia kochana, bardzo mi przykro ze stracilas babcie Zwlaszcza jesli bylyscie blisko ze soba. Dobry pomysl ze po transferze wyjezdzacie, zresetrowac glowe, pomyslec o czyms innym. Zrelaksowac sie. Napewno to pomoze maluszkowi zagniezdzic sie. Kochana bardzo mocno kciukam za transfer!!!Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Antubis o wow, dopiero doczytalam, piekny wynik! Wielkie gratulacje!!!!! Ciaza naturalna?
Bedziesz szla na kolejne badanie bety?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani, źle się wyraziłem, babcia jeszcze nie umarła, a umiera, co paradoksalnie jest może gorsze, bo muszę codziennie patrzeć na jej cierpienie, a jest mi naprawdę bliska i bardzo mnie to dobija. No ale tego nie zmienię. Na razie jestem za granicą i staram się o tym nie myśleć i dbać o maluszka.
-
Dani wrote:Antubis o wow, dopiero doczytalam, piekny wynik! Wielkie gratulacje!!!!! Ciaza naturalna?
Bedziesz szla na kolejne badanie bety?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 21:23
Dani, szatanka, Jot, KatWomanDo, Reni, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
35latka wrote:Ja mam badanie drożności invimed w przyszłym tygodniu...kurcze teraz się boje,że bedzie bolec😑Emi82
1 mrozaczek 2.2.2;
MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
3 transfer z tevagrastimem
2 transfer
1 transfer .
3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -
endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
3 laparoskopie,
AMH około 1
ANA pozytywny
KIR brak 3DP1 haplo Bx.
Maż OK
Starania: 2014 -
Witam, ja właśnie miałam w znieczuleniu ogólnym z kontrastem i bardzo dobrze wspominam badanie. Po wybudzeniu zaczął mnie boleć brzuch jak na miesiączkę i od razu dostałam paracetamol w kroplówce, po minucie ból przeszedł i nie wrócił. Ale wiem, że niektóre dziewczyny bardzo źle wspominają to badanie. Pozdrawiam.
-
julka_kulka wrote:a czy samo badanie drożności można zrobić w ogólnym znieczuleniu?
A jak nie to dowiedz się jakiej metody używają.
Stara z kulociągiem czy nowa z cewnikiem i balonikiem. Ta druga oczywiście lepsza i mniej bolesnaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:24
Dani lubi tę wiadomość
-
Jasne, że się odechciewa... Co chwilę, ale na szczęście są chwile zwrotne i znów power i wiara, że "teraz na pewno się uda", no bo w końcu się uda!!!!! Pozdrowienia dla wszystkich 🙂
-
Cześć dziewczyny,
poszłam za również Waszą radą i nie poszłam na inseminację bo to faktycznie w moim przypadku byłaby strata czasu,pieniędzy i nerwów.. Dziekuję Wam :*
Dzisiaj mam wizytę u profesora w celu zapisania się na laparoskopię. Ostatnio w trakcie wizyty mówił,że po laparo można się starać w tym samym cyklu..zobaczymy.
Chciałabym najszybciej jak się da iść na tą laparo,nie wiem jak u niego z terminami
antibus84 gratulacje!
Ed,Kate i Mia witajcieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:21
KatWomanDo, Dani lubią tę wiadomość
IVF #1 10/19 Kriobank
12 pęcherzyków, zapłodniony 1
brak mrozaków.
06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ -
Dani wrote:O
Ja dzis mialam badania immuno, wyniki juz za ok tydzien wiec szybko.
W srode kolejne badania, a w nastepnym tygodniu kariotypy.
Dani, jak Twoje badania? My ten cykl odpuszczamy i będziemy robić histeroskopię. -
Hej Szatanka, o dobry pomysl (z histeroskopia). Ja mam wyniki juz prawie wszystkich badan, czekamy tylko na kariotypy bo na te sie dluzej czeka (jeszcze 3 tygodnie). Dostalam wyniki badan immuno ktorych nie rozumiem. Chyba na watku immuno napisze , moze ktos mi poradzi z interpretacja. Jak bede miec wyniki kariotypow to spotkanie z profesorem i zobaczymy co on zaleci. Na razie wszystkie badania w normie, przeciwciala tarczycowe, rozne wirusy , STDs, hormony, immunoglobiny. No tylko ze tych wynikow immuno nie rozumiem. Jak cos wyjdzie nowego to dam znac. Szczerze mowiac wolalabym zeby nie wszystko bylo "w normie", gdyby cos wyszlo i mozna by wdrozyc jakas terapie na to, to by jakas nadzieja byla...Tzn oczywiscie mam nadzieje ze kariotypy wyjda ok. Bo akurat z tym to nic sie nie da zrobic, zdaje sie.
Kiedy bedziesz miec histero?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Mam wyniki kariotypow i wszystko ok