Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Dani Autorytet
    Postów: 1668 3082

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katrinn, i jak wizyta u lekarza?

    Katrinn00 lubi tę wiadomość

    6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️


    ticker_pgn.php?v=0,0,2021-6-18,0,u
  • Katrinn00 Koleżanka
    Postów: 43 14

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!

    Wszytko wydaje się być w porządku!!!

    Widziałam bijące serduszko!!! Termin na 4 luty 2020 :)

    Mam jeszcze zgłosić się za tydzień na usg żeby zobaczyć czy zarodek rośnie i się rozwija .

    No i skierowanie na badania : mocz, toksoplazmoza, grupa krwi, morfologia, glukoza, cytologia ...

    Oczywiście też i na badania prenatalne..... to najgorsze !

    Zuza6, KatWomanDo, Dani, Jola17a lubią tę wiadomość

  • Katrinn00 Koleżanka
    Postów: 43 14

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie jeszcze tylko dodam, że nie mam objawów tzn.wymiotów na przykład.... czasami mnie mdli jeśli zbyt długo zwlekam ze zjedzeniem czegoś lub po jedzeniu mam takie dziwne samopoczucie, jakby niedobrze.... Nie wiem czy ten brak wymiotów to ok.....

    Poziomka25 lubi tę wiadomość

  • Ylya Autorytet
    Postów: 555 1123

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, jak po wizycie u Profesora?

    Aqu, Dani lubią tę wiadomość

    hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • miedzianna Ekspertka
    Postów: 136 63

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wreszcie wynik AMH ale za grosz nie umiem go odczytać bo nie mogę znaleźć normy dla tej skali...;/ czy mogę prosić o pomoc?
    37,11 pmol/l.
    Z góry dziękuję..

    IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 00:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dziewczyny odebrałam wreszcie wynik AMH ale za grosz nie umiem go odczytać bo nie mogę znaleźć normy dla tej skali...;/ czy mogę prosić o pomoc?
    37,11 pmol/l.
    Z góry dziękuję..
    Trzeba pomnożyć to przez 0,14. Wyjdzie po zaokragleniu 5,20.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 10:42

    Dani lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 583 355

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś dopiero trafiłam na to forum i już mi się bardzo podoba. A że jestem mocno po 35 to też witam się w tym wątku. W następnym tygodniu będę miała punkcję do ivf. Więc trzymajcie kciuki.
    W zimie miałam pierwsze podejście do in vitro, wczesniej trzy inseminacje i nic. Wydawało mi się, że już nie mam siły psychicznej na to wszytko... ale jeszcze się teraz raz zebrałam

    Nusieńka, Dani, KatWomanDo, Jot, Jola17a lubią tę wiadomość

  • Kasinumber Ekspertka
    Postów: 161 87

    Wysłany: 1 lipca 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dziewczyny witam Was bardzo serdecznie. Mam 40 lat, jestem po jednym nieudanym in vitro. Miałam 6 pięknych zarodków, niestety żaden ze mną nie został. 3 się nie zagnieździły a z 3 pozostałych ciążę biochemiczne. Powodem in vitro są niedrożne jajowody. Niedługo chce podejść do drugiego in vitro. Tym razem chce zbadać genetycznie zarodki. Trzymam kciuki za Was wszystkie.

    Nusieńka, Dani, KatWomanDo, Jola17a lubią tę wiadomość

    Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • Nusieńka Przyjaciółka
    Postów: 165 38

    Wysłany: 1 lipca 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Ja również dziewczyny witam Was bardzo serdecznie. Mam 40 lat, jestem po jednym nieudanym in vitro. Miałam 6 pięknych zarodków, niestety żaden ze mną nie został. 3 się nie zagnieździły a z 3 pozostałych ciążę biochemiczne. Powodem in vitro są niedrożne jajowody. Niedługo chce podejść do drugiego in vitro. Tym razem chce zbadać genetycznie zarodki. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
    A sprawdzałaś immunologię? Badałaś KIR? Robiłaś badania na trombofilie?Aż dziwne, że tyle ładnych zarodków i się nie udało.

    EMILIA 02.09.2020❤
  • Kasinumber Ekspertka
    Postów: 161 87

    Wysłany: 2 lipca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusieńka wrote:
    A sprawdzałaś immunologię? Badałaś KIR? Robiłaś badania na trombofilie?Aż dziwne, że tyle ładnych zarodków i się nie udało.

    Nie sprawdzałam immunologii bo lekarze u których byłam nie wierzą w immunologię. Obstawiają wady zarodków. Ładne z zewnątrz nie znaczy że zdrowe. Może przez moją insulinoopornosc miałam takie komórki. Od stycznia biorę leki i jestem na diecie. Teoretycznie na 6 zarodków 1-2 powinny być dobre. Grzebanie w immunologi to strata ok pół roku. Może jeden zarodek był dobry a się nie przyjął. Tak tez się zdarza. No nic. Czekam cykl lub dwa i zaczynam drugie in vitro. Robiłam badania genetyczne na trombofilie i celiakię. Wszystkie dobre. Kariotypy też dobre.

    Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • Nusieńka Przyjaciółka
    Postów: 165 38

    Wysłany: 2 lipca 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Nie sprawdzałam immunologii bo lekarze u których byłam nie wierzą w immunologię. Obstawiają wady zarodków. Ładne z zewnątrz nie znaczy że zdrowe. Może przez moją insulinoopornosc miałam takie komórki. Od stycznia biorę leki i jestem na diecie. Teoretycznie na 6 zarodków 1-2 powinny być dobre. Grzebanie w immunologi to strata ok pół roku. Może jeden zarodek był dobry a się nie przyjął. Tak tez się zdarza. No nic. Czekam cykl lub dwa i zaczynam drugie in vitro. Robiłam badania genetyczne na trombofilie i celiakię. Wszystkie dobre. Kariotypy też dobre.
    Rozumiem. Zrób sobie może chociaż badanie genotyp KIR, to jest badanie genetyczne. W niektórych klinikach zalecają przed in vitro. U mnie z tym właśnie jest problem, oprócz wieku oczywiście. Ja w podobnym wieku co Ty.

    EMILIA 02.09.2020❤
  • miedzianna Ekspertka
    Postów: 136 63

    Wysłany: 4 lipca 2019, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana .Wrocilam dziś ze szpitala po laparoskopii. Jeden jajowod przyklejony do jelita wiec nawet go nie tknęli.Drugi -liczne zrosty usunęli ale przepuścili kontrast i nie przeleciał wiec jest zatkany od środka.Wszystkie operacje ,nerwy ,badania,pieniądze ...czuje się jak w jakimś koszmarze.Profesor z Polnej w Poznaniu mówi ze zostaje InVitro.Ale ja się na tym nie znam,nie znam dobrej kliniki w Poznaniu,nie wiem od czego zacząć 😓jestem załamana 😢

    IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 583 355

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dziewczyny jestem załamana .Wrocilam dziś ze szpitala po laparoskopii. Jeden jajowod przyklejony do jelita wiec nawet go nie tknęli.Drugi -liczne zrosty usunęli ale przepuścili kontrast i nie przeleciał wiec jest zatkany od środka.Wszystkie operacje ,nerwy ,badania,pieniądze ...czuje się jak w jakimś koszmarze.Profesor z Polnej w Poznaniu mówi ze zostaje InVitro.Ale ja się na tym nie znam,nie znam dobrej kliniki w Poznaniu,nie wiem od czego zacząć 😓jestem załamana 😢

    Miedzianna, nie martw się, in vitro, to ogromna szansa dla wielu z nas. znajdź tylko jakąś klinikę niepłodnośći u siebie w Poznaiu, ja z Warszawy, więc nie pomogę. Masz dobre wyniki, próbujz IVF

  • 35latka Autorytet
    Postów: 1094 420

    Wysłany: 8 lipca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny robilam badania progesteronu w 22 dniu cyklu. Wyszedl 38ng/ml faza lutealna norma to od 1,83ng/ml do 23,9 ng/ml. Ktoś był w podobnej sytuacji?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:21

    Lenka
    Styczeń 2019 ciąża biochemiczna 😐
    Amh styczeń 2020 : 1
    Czynnik męski :morfologia 0%
    Luty 2020 imsi : ❄️❄️
    Endometrium pogrubione i niejednorodne 2 histeroskopia-wynik prawidłowy
    Październik 2020 transfer😪
    Została 1 blastka☃️
    Antykoagulant toczniowy 👍
    Przeciwciałap. kardiolipinie 👍
    Przeciwciała przeciw B2-glikoproteinie 👎
    2 lata starań.
    Grudzień transfer?
    Amh listopad 2020?
    Lat 37
  • Dani Autorytet
    Postów: 1668 3082

    Wysłany: 10 lipca 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    hej dziewczyny robilam badania progesteronu w 22 dniu cyklu. Wyszedl 38ng/ml faza lutealna norma to od 1,83ng/ml do 23,9 ng/ml. Ktoś był w podobnej sytuacji?

    Moze ciaza? :)

    KatWomanDo lubi tę wiadomość

    6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️


    ticker_pgn.php?v=0,0,2021-6-18,0,u
  • Dani Autorytet
    Postów: 1668 3082

    Wysłany: 10 lipca 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dziewczyny jestem załamana .Wrocilam dziś ze szpitala po laparoskopii. Jeden jajowod przyklejony do jelita wiec nawet go nie tknęli.Drugi -liczne zrosty usunęli ale przepuścili kontrast i nie przeleciał wiec jest zatkany od środka.Wszystkie operacje ,nerwy ,badania,pieniądze ...czuje się jak w jakimś koszmarze.Profesor z Polnej w Poznaniu mówi ze zostaje InVitro.Ale ja się na tym nie znam,nie znam dobrej kliniki w Poznaniu,nie wiem od czego zacząć 😓jestem załamana 😢

    Przykro mi bardzo...Ale w takiej sytuacji IVF to duza szansa dla Was, jesli jajowody to jest Wasz glowny problem. W takich przypadkach IVF jest bardzo skuteczne. Poszukaj jakie sa kliniki w Twoim miescie, a potem poszukaj tu na Ovu Friend sa watki, zwiazane z konkretnymi klinikami, i mozesz pogadac z dziewczynami ktore w danej klinice IVF robia, jakiego lekarza polecaja itp. Glowa do gory!

    6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️


    ticker_pgn.php?v=0,0,2021-6-18,0,u
  • Dani Autorytet
    Postów: 1668 3082

    Wysłany: 10 lipca 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Nie sprawdzałam immunologii bo lekarze u których byłam nie wierzą w immunologię. Obstawiają wady zarodków. Ładne z zewnątrz nie znaczy że zdrowe. Może przez moją insulinoopornosc miałam takie komórki. Od stycznia biorę leki i jestem na diecie. Teoretycznie na 6 zarodków 1-2 powinny być dobre. Grzebanie w immunologi to strata ok pół roku. Może jeden zarodek był dobry a się nie przyjął. Tak tez się zdarza. No nic. Czekam cykl lub dwa i zaczynam drugie in vitro. Robiłam badania genetyczne na trombofilie i celiakię. Wszystkie dobre. Kariotypy też dobre.


    A mutacje PAI 1, MTHFR, Leiden robilas?
    Ja jestem w podobnej sytuacji jak Twoja, sama mialam kilka wczesnych poronien i biochemicznych. Mialam IVF, jak i ciaza naturalna. Ale nie skladam broni jeszcze. Insulinoopornosc moze wplywac na jakosc komorek? Kiedy podchodzisz do drugiej procedury?

    6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️


    ticker_pgn.php?v=0,0,2021-6-18,0,u
  • 35latka Autorytet
    Postów: 1094 420

    Wysłany: 10 lipca 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Moze ciaza? :)

    Było by cudownie, ale niestety nie...walczę dalej.

    Lenka
    Styczeń 2019 ciąża biochemiczna 😐
    Amh styczeń 2020 : 1
    Czynnik męski :morfologia 0%
    Luty 2020 imsi : ❄️❄️
    Endometrium pogrubione i niejednorodne 2 histeroskopia-wynik prawidłowy
    Październik 2020 transfer😪
    Została 1 blastka☃️
    Antykoagulant toczniowy 👍
    Przeciwciałap. kardiolipinie 👍
    Przeciwciała przeciw B2-glikoproteinie 👎
    2 lata starań.
    Grudzień transfer?
    Amh listopad 2020?
    Lat 37
  • miedzianna Ekspertka
    Postów: 136 63

    Wysłany: 16 lipca 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, chcę podejść do IVF w Poznaniu,ale nie wiem gdzie, może MedArt,może Bocian...Chciałabym przebadać zarodki,ale również nie pod kątem immunologii, bo pamiętam,że mój Prof również mówił,że to duża strata czasu i pieniędzy.
    Jakie w takim razie badania proponujecie ; genotyp KIR,trombofilie, mutacje PAI 1, MTHFR, Leiden co jeszcze? będę oczywiście konsultować to z lekarzem.
    Dani, jakieś sugestie?
    Co u Was?

    IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • Kasinumber Ekspertka
    Postów: 161 87

    Wysłany: 16 lipca 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dziękuję dziewczyny, chcę podejść do IVF w Poznaniu,ale nie wiem gdzie, może MedArt,może Bocian...Chciałabym przebadać zarodki,ale również nie pod kątem immunologii, bo pamiętam,że mój Prof również mówił,że to duża strata czasu i pieniędzy.
    Jakie w takim razie badania proponujecie ; genotyp KIR,trombofilie, mutacje PAI 1, MTHFR, Leiden co jeszcze? będę oczywiście konsultować to z lekarzem.
    Dani, jakieś sugestie?
    Co u Was?

    Ja jestem po jednym nieudanym in vitro w MedArt. Za miesiąc podchodzę tam do drugiego in vitro. Też chcę zbadać zarodki. Za pierwszym razem nie badałam. Polecam bardzo ta klinikę.

    Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego