Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Znajoma

Wysłany: 19 listopada, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    @Ola8999 jesteś zadowolona z kliniki? Rozważam ją na IVF w razie konieczności. Lekarz, u którego robię IUI tam przyjmuje i zastanawiałam się czy nie kontynuować w tej klinice właśnie.
    Ciężko powiedzieć, byłam tam tylko raz na biopsji, opinie są różne. Póki co nie spodobało mi się, w recepcji wpisali mi złe imię i musiałam się wracać, później położna miała problem ze mam badania starsze niż 3mce (wymazy) a przeciez lekarka sama mnie przysłała więc wiedziała co robi. Samo badanie ok, ale przy płaceniu okazało się że kosztuje 2x więcej niż w cenniku, bo jeszcze wycinek do badania i coś tam 😶 na iui tez mam niby tam iść, ale niestety wczoraj odebrałam wyniki biopsji i mam stan zapalny 9/1 (norma to 1/1) więc będą pewnie antybiotyki, później pewnie znowu biopsja za 700zl 😶 więc kolejne 2mce w du.e 😭

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Lametta+ovitrelle+duphaston od 07.2024
    Monitoringi ovu ☑️
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁, ruch postępowy 22% (47mln), ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% 🙁
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Karolove Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ciężko powiedzieć, byłam tam tylko raz na biopsji, opinie są różne. Póki co nie spodobało mi się, w recepcji wpisali mi złe imię i musiałam się wracać, później położna miała problem ze mam badania starsze niż 3mce (wymazy) a przeciez lekarka sama mnie przysłała więc wiedziała co robi. Samo badanie ok, ale przy płaceniu okazało się że kosztuje 2x więcej niż w cenniku, bo jeszcze wycinek do badania i coś tam 😶 na iui tez mam niby tam iść, ale niestety wczoraj odebrałam wyniki biopsji i mam stan zapalny 9/1 (norma to 1/1) więc będą pewnie antybiotyki, później pewnie znowu biopsja za 700zl 😶 więc kolejne 2mce w du.e 😭
    Ojej, to faktycznie sytuacja Ci się skomplikowała, tez kilka miesięcy temu wyszła mi bakteria w posiewie i musiałam brać antybiotyk i przerwa od starań. A to o czym piszesz z tymi kosztami to właśnie m.in. dlatego póki mogę to jestem w mniejszej klinice gdzie ceny są trochę bardziej przystępne i jeśli będzie potrzeba to pójdziemy do Parens na IVF🤔 Natomiast to, co piszesz z tymi błędem z imieniem i wynikami i badaniami to faktycznie brzmi słabo organizacyjnie. Mam nadzieję, że to będą ostatnie tego typu historie, których tam doświadczysz. Trzymam mocno kciuki żeby leczenie przeszło pomyślnie- może się okazać, że po wszystkim zajdziesz w ciążę od razu 🍀🤞🏻

Ola8999 lubi tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    ♀️ 36l
    Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
    AMH 4.51
    05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
    10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11.24 2 IUI ⏳️

♂️ 29l
    Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ