X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • M1985 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezola wrote:
    Ile kosztuje badanie zarodków i ile czeka się na wynik ?

3 tygodnie się czeka.
    3500 pierwszy zarodek.
    1650 kolejne, plus za przygotowanie podłoża 500.

• IssGreen Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M1985 wrote:
    3 tygodnie się czeka.
    3500 pierwszy zarodek.
    1650 kolejne, plus za przygotowanie podłoża 500.
    Straszne są te ceny...

• M1985 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Straszne są te ceny...

Niestety.
    Czasem mam wrażenie, że w invitro jedyny pewnik to koszty.

• IssGreen Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M1985 wrote:
    Niestety.
    Czasem mam wrażenie, że w invitro jedyny pewnik to koszty.
    Skąd brać na to pieniądze? I gdzie leży granica w braniu kredytów, kiedy powiedzieć stop? Jakieś takie mam dzisiaj pieniężne rozkminy ;)

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Jestem tu nowa. My również z mężem dopiero staramy się o pierwsze dziecko. Jesteśmy na początku naszej drogi. Póki co pierwszy cykl.... bardzo przeżywam, bo przy 27dniowych cyklach @ jeszcze nie nadeszła. Owulacja była ok 11 dnia. Wcześniej , niż zazwyczaj. Cały cykl bóle podbrzusza i piersi... nadchodzącej @ dalej nic.
    29 dnia cyklu zrobiłam test, wyszedł negatywny . Albo poczekam parę dni i pójdę na betę. Jeśli nie jest to ciąża, to jakieś zawirowania w organizmie...

• Rica Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Witam wszystkich. Jestem tu nowa. My również z mężem dopiero staramy się o pierwsze dziecko. Jesteśmy na początku naszej drogi. Póki co pierwszy cykl.... bardzo przeżywam, bo przy 27dniowych cyklach @ jeszcze nie nadeszła. Owulacja była ok 11 dnia. Wcześniej , niż zazwyczaj. Cały cykl bóle podbrzusza i piersi... nadchodzącej @ dalej nic.
    29 dnia cyklu zrobiłam test, wyszedł negatywny . Albo poczekam parę dni i pójdę na betę. Jeśli nie jest to ciąża, to jakieś zawirowania w organizmie...

Owulacje potwierdzona testem owu czy monitoringiem? Mogła się przesunąć stad to opóźnienie, bądź …. Udany cykl! 😍

Staranie od 08.2022

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • NowaG Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Owulacje potwierdzona testem owu czy monitoringiem? Mogła się przesunąć stad to opóźnienie, bądź …. Udany cykl! 😍
    Był test, przesunęła się o kilka dni wcześniej.
    Zazwyczaj jednak czułam owulację. Potworny bol jajnika i duża ilość śluzu. Tym razem delikatnie. Jestem po operacji usunięcia kamieni. Po operacji wypadała mi ovu i nie czułam jej pierwszy raz. Być może leki przeciwbólowe w kroplówce to spowodowały i tej też już nie czułam aż tak. Tylko śluz. I lekki ból brzucha.
    Ostatnio moje cykle były regularne- 27 dni

• M1985 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly nam wyniki badania embrace.
    Z 4 zarodków BB w 6 dobie, jeden okazał się dobry z najwyższym wynikiem i priorytem nr 1 do transferu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 19:23

Mas, Nina42, mika2, lubiekawee, Madzia35 lubią tę wiadomość

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ