X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Tindaya Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Dzięki. Miałam 9/1 nie wiem czy to duże czy małe pytałam ale w sumie się nie dowiedziałam 🥱 idę jeszcze w piątek do gina na NFZ i go zapytam jakby on to widział, bo w prywatnej klinice to wiadomo że zlecają wszystko jak leci. Ale za wiele się po nim nie spodziewam 😶

Z większości lekarzy to trzeba wyciągać na siłę informacje... Moja lekarka tak samo.
    Daj znać czy coś przydatnego gin powiedział. Powodzenia!

Ola8999 lubi tę wiadomość

• Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Z większości lekarzy to trzeba wyciągać na siłę informacje... Moja lekarka tak samo.
    Daj znać czy coś przydatnego gin powiedział. Powodzenia!
    Hej, byłam wczoraj na wizycie NFZ. Lekarz poradził mi żeby mieć przerwę 2 tyg między końcem antybiotyku a biopsja, że tydzień to trochę za mało (lekarka z kliniki mówiła że tydzień wystarczy). Dostałam skierowanie na histeroskopie z biopsja na NFZ, zobaczę czy uda mi się umówić na styczeń. Jeśli nie to zrobię ta biopsję chyba prywatnie w styczniu. Teraz przed świętami może nie ma się co pchać do kliniki, a wolałabym faktycznie ta histeroskopie niż sama biopsję.
    Wypisał mi też zaświadczenie że chodzę do niego od 2022 roku, mimo że starania są od połowy 2023 (wcześniej zwykłe wizyty cytologia infekcja itp.), ale może to i lepiej. W sumie nie wiem czy takie zaświadczenie wystarczy by się dostać do programu invitro w razie czego, ale to i tak najwcześniej w marcu myślę, wcześniej bym chciała raz iui. A najlepiej jakby leczenie dało efekt i się obeszło bez tego i tego :)

Wczoraj dostałam okres, to pierwszy cykl bez duphastonu od kilku miesięcy i trwał tylko 24 dni... Sprawdziłam historię i w tym roku przed duphastonem tylko raz miałam 27 dni, a takto 24-26. W zeszłym roku było 26-28. Nie wiem co to znaczy ale chyba nic dobrego. Duphaston mi wydłużał cykl do 28-30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 10:31

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Tindaya Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Hej, byłam wczoraj na wizycie NFZ. Lekarz poradził mi żeby mieć przerwę 2 tyg między końcem antybiotyku a biopsja, że tydzień to trochę za mało (lekarka z kliniki mówiła że tydzień wystarczy). Dostałam skierowanie na histeroskopie z biopsja na NFZ, zobaczę czy uda mi się umówić na styczeń. Jeśli nie to zrobię ta biopsję chyba prywatnie w styczniu. Teraz przed świętami może nie ma się co pchać do kliniki, a wolałabym faktycznie ta histeroskopie niż sama biopsję.
    Wypisał mi też zaświadczenie że chodzę do niego od 2022 roku, mimo że starania są od połowy 2023 (wcześniej zwykłe wizyty cytologia infekcja itp.), ale może to i lepiej. W sumie nie wiem czy takie zaświadczenie wystarczy by się dostać do programu invitro w razie czego, ale to i tak najwcześniej w marcu myślę, wcześniej bym chciała raz iui. A najlepiej jakby leczenie dało efekt i się obeszło bez tego i tego :)

Wczoraj dostałam okres, to pierwszy cykl bez duphastonu od kilku miesięcy i trwał tylko 24 dni... Sprawdziłam historię i w tym roku przed duphastonem tylko raz miałam 27 dni, a takto 24-26. W zeszłym roku było 26-28. Nie wiem co to znaczy ale chyba nic dobrego. Duphaston mi wydłużał cykl do 28-30.

O to przynajmniej produktywna ta wizyta 👍
    Zobaczymy jak w styczniu, oby nowy rok przyniósł coś dobrego 😉

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ