35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że aktualnie dużo nas tutaj czekających "na coś"
My w naszej przerwie przed kolejną procedurą chcieliśmy się skonsultować z lekarzem z innej kliniki. Padło ostatecznie na dr Mańkę i Angelius - mieliśmy termin umówiony na końcówkę listopada, ale zadzwonili dzisiaj, że jutro coś się zwolniło i wskoczyliśmy.
Trochę się teraz czuję, jakbym zdradzała moją klinikę ...Nie wiem czy to normalne uczucie, skoro chcemy się tylko skonsultować, zobaczyć czy może ktoś inny miałby na nas jakiś bardziej kompleksowy pomysł, skoro została nam już tylko jedna procedura rządowa z własnymi komórkami.
Ona: rocznik 87
On: rocznik 74
AMH: 1,0
cross-match: negatywny
IUI x 2 - nieudane,
Od 10.2024 w trakcie in vitro - 1 stymulacja 10.2024: ❄️❄️ (jeden prawidłowy po PGT-A), transfer nieudany, 2 stymulacja 02.2025: LLM ❄️, ❄️ nieprawidłowy, transfer nieudany, 3 stymulacja 07.2025 -❄️❄️ oba nieprawidłowe po PGT-A -
azja87 wrote:Widzę, że aktualnie dużo nas tutaj czekających "na coś"
My w naszej przerwie przed kolejną procedurą chcieliśmy się skonsultować z lekarzem z innej kliniki. Padło ostatecznie na dr Mańkę i Angelius - mieliśmy termin umówiony na końcówkę listopada, ale zadzwonili dzisiaj, że jutro coś się zwolniło i wskoczyliśmy.
Trochę się teraz czuję, jakbym zdradzała moją klinikę ...Nie wiem czy to normalne uczucie, skoro chcemy się tylko skonsultować, zobaczyć czy może ktoś inny miałby na nas jakiś bardziej kompleksowy pomysł, skoro została nam już tylko jedna procedura rządowa z własnymi komórkami.
Przeczytalam co napisalam.. i przepraszam strasznie smuce 😞 ostatnie pare dni mnie dojechaloWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 15:11
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Prolaktyna
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
❓czekam na wynik KIR i ANA1
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran) -
Miałam podobnie, nie chcialam nawet konsultować w innej klinice bo w tamtej przecież dobrze nas już znali i wiedzieli co jest dla nas najlepsze... co okazało się nieprawdą. Szkoda, że wcześniej nie odważyliśmy się na zmianę (lub choćby jak Wy, na konsultację). Także bardzo dobrze robicie, może rzucą świeżym spojrzeniem i coś konkretnego zaproponują. Czasami warto popytać się o drugą opinię 😉 Trzymam zatem kciuki za jutrzejszą wizytę!Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
-cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
-allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA
Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞
Klinika nr 2 od 09.2024:
IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
- transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
- transfer IX 05.04 5.2.3 💔
Klinika nr 1 2021-08.2024
4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
-transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
-transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.
-
Mandi41 wrote:Ja mialam podobny pomysl. Chcialabym sie dostac do Paligi do Katowic na konsultacje... ale mam tam kawal drogi. Bardzo mi zalezy zeby miec chociaz dwie dojrzale komorki i moc sie przeniesc do niej, jako przypadek beznadziejny.. Poki co po przerwanej stymulacji 29 cyklu gdzie ja zawsze mam 25/26. Wiem ze nie doszlo do owulacji i zrobila sie torbiel (bylam na tym usg endometriozy i mi lekarz potwierdzil). Wiem, ze to pierdoly tylko czemu wszystko zawsze pod gore? Chcialabym w tym roku uslyszec chociaż jedna pozytywna wiadomosc...
Przeczytalam co napisalam.. i przepraszam strasznie smuce 😞 ostatnie pare dni mnie dojechalo
Przykro mi, @Mandi, że spotkało Cię tyle przykrych rzeczy. Trzeba wierzyć, że ta szara smuga kiedyś się skończy i nadejdzie jaśniejszy czas - nic nie trwa wiecznie. Oby jak najszybciej się to odmieniło. Nie przepraszaj, jesteśmy tu, żeby się wspierać. 🫂
Bardzo się nastawiłam na ten rok - miał być wspaniały: ślub w kwietniu, stymulacja w maju, miało być pięknie. Niestety dużo czasu zmarnowałam na czekaniu, a jeszcze tyle przede mną. W rezultacie czuję, że tracę czas, a organizm się starzeje. Ech, nawet o tym nie chcę myśleć.
Mandi41 lubi tę wiadomość
👩'89
HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
Kariotyp✔️KIR Bx (2DS1✔️)
Niska ferrytyna 21-->27-->20
🧔♂️'74
Morfologia 1%❌
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 01.04✔️
07.05 💉Menopur300, Rekovelle12
20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
06.06 - histeroskopia✔️
11.09 - FET 4AB ❌
12.25 - kwalifikacja do FET⏳ -
Super @Azja, że udało Ci się tak szybko umówić. Powodzenia jutro i koniecznie podziel się wrażeniami 🍀😊👩'89
🧔♂️'74
Morfologia 1%❌
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 01.04✔️
06.06 - histeroskopia✔️
11.09 - FET 4AB ❌
wlasnie Azja daj znac co powiedzieli
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Hashimoto
❌Homocysteina 11,40
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Prolaktyna
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
Dziewczyny!
Dzisiejszy dzień był super intensywny i ciężki.
Rano na 7 wykonaliśmy badania zlecone przez dr Sydora - KIR, allo-MLR, cross-match, ANA, anty-TPO. Poszło bez problemu. Chciałam jeszcze zapisać się na biopsję endometrium oceną CD138+ + endobiome.
Na 14:20 wizyta u dr M. Powiedzieć, że nie słodzi, wali prosto z mostu i nie ma w sobie takiej potrzeby podnoszenia na duchu to powiedzieć mało.
Na wstępie powiedział, że nasz wiem (38 i 51), AMH 1,0, fragmentacją chromatyny 32%, powodują że jesteśmy parą „słabo rokującą”, więc nasze rezultaty dotychczas nie są złe. Że oczywiście warto się postarać przy 4 procedurze, ale też myśleć dalej nad ewen. dawstwem.
Ale nagle pojawiła się inna kwestia - wiedziałam, że mam mięśniaki macicy i lekarze w naszej klinice też to wiedzieli tylko uważali, że to nie ma wpływu na procedurę i że czas tutaj jest najważniejszy.
A tutaj Pan Dr powiedział że jego zdaniem co najmniej jeden z mięśniaków wygląda jakby wrastał się w przestrzeń macicy i że on nie widział w takim wypadku nigdy ciąży (przy wrastającym się do środka przestrzeni lub wystającym do środka, a nie w całości w ścianie).
I że jego zdaniem bez usunięcia ich zmarnowaliśmy szansę naszych dwóch transferowanych zarodków, więc on rekomenduje w październiku histeroskopię. Wspominał - w takim żołnierskim stylu - że jak się nic nie zrobi z nimi to tak czy siak za 5-10 lat może pojawić się temat usunięcia macicy …
Był chyba miło zaskoczony, że każdorazowo tyle ile zapłodniliśmy komórek tyle było zarodków.
Właściwie na temat tego co zrobić i czy coś da się zrobić żeby komórek było więcej i przez to więcej zarodków - mowy nie było. A to coś co mnie martwi. Ale i On i wcześniej dr Sydor skupili się na tylko co zrobić żeby gdyby był chociaż jeden zarodek, to żeby miał szansę za danie ciąży.
Przy okazji czy któraś z Was się orientuje czy np można w ramach rządowego programu wstąpić w cykl z komórką dawczyni i zamrozić zarodki, a jednocześnie np. w Czechach przejść procedurę in vitro prywatnie - stymulację? Czy to jakoś sie wyklucza i mnie potem wyrzucą z tego rządowego?
Rozpisałam się, sorry.
Po, chyba z tych emocji, miała taki ból głowy że szok.Kat84 lubi tę wiadomość
Ona: rocznik 87
On: rocznik 74
AMH: 1,0
cross-match: negatywny
IUI x 2 - nieudane,
Od 10.2024 w trakcie in vitro - 1 stymulacja 10.2024: ❄️❄️ (jeden prawidłowy po PGT-A), transfer nieudany, 2 stymulacja 02.2025: LLM ❄️, ❄️ nieprawidłowy, transfer nieudany, 3 stymulacja 07.2025 -❄️❄️ oba nieprawidłowe po PGT-A -
Hej Dziewczyny
@ azja87 dziekuje ze podzielilas sie informacjami z wizyty u Dr M, nie ukrywam ze ja rowniez mam u niego umowiona ale dopiero na grudzien br, Umawialam jak sie skoncza obecne zarodki, bo myslalalam nad zmiana kliniki wlasnie na Angelius. Masz w planach pozostanie w obecnej klinicie czy przenosisz sie moze do Angelius? zastanawia mnie jakie tam maja terminy oraz czy tez maja podobne problemy z kasa jak inne kliniki. Druga sprawa czy Dr mowil cos ze wspieralby ze swojej strony, chodzi mi np. o jakies zalecenia leki itp procedure transferu nawet jak ktos jest w innej klinice?
ja aktualnie jestem po konsultacji u dr Jarosz i musze dorobić jeszcze kilka badan, po analizie wyszlo mi najtaniej jest w Gyncentrum w Katowicach, czy kojarzy ktos zeby miala jakies zastrzeżenia co do ich wynikow? cytokiny tylko prosila zeby nie robic w diagnostyce
- subpopulacja limfocytów (z oceną markerów CD3, CD4, CD8, CD19, CD16, CD56) –
badanie między 18. a 22. dniem cyklu
- cytokiny Th1/Th2 (test CBA) - badanie między 18. a 22. dniem cyklu [to badanie proszę
wykonać w dowolnym laboratorium poza Diagnostyką]
NIEZALEŻNIE OD DNIA CYKLU:
- ocena HLA-C u Partnera
- polimorfizm genów: czynnika II (protrombiny), czynnika V Leiden
- poziom lub aktywność białek C i S
- ANA1
Jednak po rozmowie z Gyncentrum odpadawiec mam metlik gdzie wykonac te badania
moze ktos wesprze ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 13:26
👩♀️''88
sono-HSG✔️
AMH 2,9 - 01.2024 ✔️
Niedoczynność tarczycy
50g euthyrox - TSH 1.2
anty TPO - 0.62
T4 -6.1
FT4 - 1.11
Ferrytyna 54,25
FSH - 5.36, LH - 8.5 w 4dc
Wit. D3 - 34.6
Kwas foliowy - 15.83
Testosteron -1.42
Kariotyp - prawidłowy: 46,XX
KIR - Bx
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3,2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm.
Nie wykryto genów KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS4 norm, 2DS5, 3DP1 variant.
Histeroskopia + biopsja w 18dc - polipowate endometrium w fazie poliferacyjnej
CD 56 - +35/HPF niska liczba uNK
CD 138 wynik ujemny
🧔♂️'92
Nasienie ✔️
Kariotyp - prawidłowy 46,XY
I IVF 2025:❌ 02.25
II IVF 2025:❌ 05.2 -
Marzycielka niestety nie pomogę bo tak zaawansowanych badań nie robiłam. Poza tym ja z Warszawy.
Ja byłam dziś na wizycie kwalifikacyjnej. Ustaliliśmy z lekarzem, że powtarzamy badania nasienia i decyzję czy ruszamy z procedurą podejmiemy po wynikach. Wizyta umówiona na 14.10 (przewidywane rozpoczęcie kolejnego cyklu). Więc nie tracę nadziei, że w październiku ruszam ze stymulacją.
A jak Wy się macie? Cicho tu👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
👱🏼♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
04.06 I monitoring
09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
II IVF (z PGT-A) 10.25
stymulacja: Mensinorm 225 j + Orgalutran -
Marzycielka wrote:Hej Dziewczyny
@ azja87 dziekuje ze podzielilas sie informacjami z wizyty u Dr M, nie ukrywam ze ja rowniez mam u niego umowiona ale dopiero na grudzien br, Umawialam jak sie skoncza obecne zarodki, bo myslalalam nad zmiana kliniki wlasnie na Angelius. Masz w planach pozostanie w obecnej klinicie czy przenosisz sie moze do Angelius? zastanawia mnie jakie tam maja terminy oraz czy tez maja podobne problemy z kasa jak inne kliniki. Druga sprawa czy Dr mowil cos ze wspieralby ze swojej strony, chodzi mi np. o jakies zalecenia leki itp procedure transferu nawet jak ktos jest w innej klinice?
ja aktualnie jestem po konsultacji u dr Jarosz i musze dorobić jeszcze kilka badan, po analizie wyszlo mi najtaniej jest w Gyncentrum w Katowicach, czy kojarzy ktos zeby miala jakies zastrzeżenia co do ich wynikow? cytokiny tylko prosila zeby nie robic w diagnostyce
- subpopulacja limfocytów (z oceną markerów CD3, CD4, CD8, CD19, CD16, CD56) –
badanie między 18. a 22. dniem cyklu
- cytokiny Th1/Th2 (test CBA) - badanie między 18. a 22. dniem cyklu [to badanie proszę
wykonać w dowolnym laboratorium poza Diagnostyką]
NIEZALEŻNIE OD DNIA CYKLU:
- ocena HLA-C u Partnera
- polimorfizm genów: czynnika II (protrombiny), czynnika V Leiden
- poziom lub aktywność białek C i S
- ANA1
Jednak po rozmowie z Gyncentrum odpadawiec mam metlik gdzie wykonac te badania
moze ktos wesprze ...
Marzycielka w Alab jeszcze dzis (nie wiem jak jutro?) jest znizka. moze warto u nich zrobic czesc?
Cisza nastala po moim wpisie..
ja wciaz czekam na @ i jutro ide do kliniki, moze cos dadza na wywolanie..41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Hashimoto
❌Homocysteina 11,40
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Prolaktyna
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
Cześć dziewczyny! 💕
Opowiadajcie, co u was, bo widzę, że bez wywołania nikt się nie odezwie 😄
Zafasolkowane - jak się czujecie? @Just, czy już czujesz się lepiej?
Czekające - co słychać? Jak sobie radzicie z tym czekaniem? 😁
@Azja, masz już wyniki badań? Jaki teraz plan - będziesz usuwać mięśniaka?
Ja napisałam do swojej gin w sprawie scratchingu, ale nie doczekałam się jeszcze odpowiedzi. W poniedziałek spróbuję napisać ponownie.
Już październik się zaczął - jeszcze chwila i będziemy się szykować do świąt. Jak ten czas szybko leci!Kat84 lubi tę wiadomość
👩'89
🧔♂️'74
Morfologia 1%❌
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 01.04✔️
06.06 - histeroskopia✔️
11.09 - FET 4AB ❌
LS wrote:Cześć dziewczyny! 💕
Opowiadajcie, co u was, bo widzę, że bez wywołania nikt się nie odezwie 😄
Zafasolkowane - jak się czujecie? @Just, czy już czujesz się lepiej?
Czekające - co słychać? Jak sobie radzicie z tym czekaniem? 😁
@Azja, masz już wyniki badań? Jaki teraz plan - będziesz usuwać mięśniaka?
Ja napisałam do swojej gin w sprawie scratchingu, ale nie doczekałam się jeszcze odpowiedzi. W poniedziałek spróbuję napisać ponownie.
Już październik się zaczął - jeszcze chwila i będziemy się szykować do świąt. Jak ten czas szybko leci!
Ja w poniedziałek jadę do kliniki i ustalam termin kolejnego transferu na cyklu sztucznym, pewnie włączymy już progesteron. Podłamałam się po nieudanym transferze dwóch mrozaków z poprzedniego miesiąca. Beta 5,11. A blaszki (a, zostawię błąd słownika, bo jest słodki😂😱)były wyjątkowo piękne pod mikroskopem.
Myślałam o przygotowaniu endometrium do kolejnego transferu i tym samym zabiegu co Ty, ale lekarz powiedział, że lepiej będzie próbować od razu, miesiąc po miesiącu, gdy organizm potraktuje sztuczne hormony jako swoje, bo się przyzwyczai. Tak też robimy. Nie mam złudzeń: to nie wina endometrium. To zarodki są wadliwe. Ale walczę dalej i zaraz wezmę dwa kolejne. Niestety, te są już typu AB i BB.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 10:30
-
Mi zostały BA i BB, ale traktuję je tak samo - dla mnie oba są piękne ☺️
Ta klasyfikacja nie odzwierciedla jakości zarodka, ocenia jedynie jego wygląd.
Wciąż wierzę, że wszystko będzie dobrze. I mocno trzymam kciuki za Twoje!
Bardzo chciałabym, żeby Twoja historia miała szczęśliwy finał 🤗Kat84 lubi tę wiadomość
👩'89
🧔♂️'74
Morfologia 1%❌
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 01.04✔️
06.06 - histeroskopia✔️
11.09 - FET 4AB ❌
Cześć Dziewczyny! Też już się zbieram od kilku dni aby napisać. Mi ciąża daje popalić cały czas,ale gdzieś od 2-3 tyg ustąpiły nudności,więc jest poprawa. Niestety cały czas boli mnie brzuch(najprawdopodobniej wynik rozciągania macicy) do czego już przywykłam,no i dalej mam dość duże problemy zolądkowo-jelitowe,na tyle że czasami nawet wody nie mogę się napić i cały brzuch mi twardnieje w ciągu dnia,że wieczorem ciężko się zgiąć aby np buty zawiązać. Od jakiś 2 dni pojawią mi się też coś takiego jak bol rozpierajacy na samym dole brzucha i już sama nie wiem czy to gazy w jelitach czy ucisk macicy na naczynia gdy dłużej leżę na plecach czy skurcze macicy czy cos innego.
W najbliższy piątek mam wizytę u gin.wiec musze o to podpytać bo mam takie obawy że przez te problemy z żołądkiem nie odróżnię gdy będzie się coś istotnego działo.
Poza tym to powiem Wam,ze mimo iż jestem na przełomie 4/5msca to mój brzuch jest bardzo niewielki,bardziej przypomina wzdęcia po obiedzie i spokojnie mogłabym go jeszcze zamaskować. Czasem az się zastanawiam czy ten bombel aby na pewno tam jest 😅
LS,to prawda że czas szybko leci,dopiero zaczynały sie wakacje,a tu juz ozdoby świąteczne w sklepach. Jak sobie radzisz z tym czasem oczekiwania? Znalazłaś sobie jakieś zajecie aby trochę oderwać myśli?
STARAczka,a nie myślałaś żeby jeszcze jakieś badania wykonać?(Immunologia?)Nie pamiętam czy gdzieś o tym pisałaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 12:34
👱♀️36l
AMH 1.19
TSH 1.97->1.49
Ft4 16.60
Żelazo 60.8->45.8
Ferrytyna 10.6->22.70
Estradiol 152
FSH 5.43
LH 5.49
Prolaktyna 20.20
Podejrzenie adenomiozy
Kariotypy OK
👦38l
Badanie nasienia morfologia 2%
08.05 kwalifikacja in vitro
11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
16.07. Zarodek z echem 🥳
21.07 CRL 3.7mm i ❤
31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
17.08 CRL 3.07 cm
05.09 CRL 6.07 cm
Prenatalne,Pappa,Sanco ok ✌💙 -
@STARAczka trzymam kciuki za Twoje „blaszki” nie patrz na literki bo to nie ma znaczenia najważniejsze by środek genetycznie był dobry i się zagościł ☺️czego bardzo mocno Ci życzę 🍀✊
@LS pisz w pon i się przypomnij JO jak będziesz robić oba wycinki cd56 i cd138 to najlepiej w drugiej połowie cyklu. Trzymam kciuki by udało się w październiku zrobić scratching 🤞🍀
A u mnie… byłam na konsultacji u embriologa który opowiedział o moim procesie zapłodnienie, generalnie zarodki morfologicznie były idealne lecz nie znaliśmy ich środka. Zaproponował by powtórzyć badanie nasienia MSOME, by pomyśleć o badaniach pgta, i można rozważyć potraktowanie delikatnie otoczki zarodka laserem jeśli nie trzeba będzie jej nacinać. Teraz było zapłodnienie ICSI a by następnym razem użyć metody IMSI i zobaczymy jak wyjdą badania nasienia bo można by dołożyć Fertile Chip.
3dc byłam na badaniach hormonalnych, teraz w piątek dałam krew na badania genetyczne trombofili, mąż był na badaniu nasienia a ja jeszcze zrobiłam sobie sono hcg które tylko potwierdziło że jajowody są drożne, także w tym cyklu próbujemy naturalnie. W piątek też podpisaliśmy dokumenty o zmianie realizatora i czekamy na 13.10 na kwalifikacje w nowej klinice. Powinnam też do tego czasu dostać całą dokumentację z już byłej kliniki.
Mam jeszcze trochę badań ze skierowania od lekarki od chorób naczyń do zrobienia, ale muszę jeszcze chwilę poczekać bo niedawno zakończyłam branie Encorton…
Liczę że nowa klinika, nowy lekarz, to nowe podejście do całej sytuacji…Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 15:25
Kat84, STARAczka, 'Marzycielka' lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)
TSH & FT4 & FT3 & antyTPO & antyTG 🆗
Homocysteina & witamina D & witamina B12 & kwas foliowy & ferrytyna 🆗
Guzek na tarczycy i piersi ❌
Kariotyp 🆗
Cytologia płynna, HPV, MUCHa 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 ❌
CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% ❌ MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌ Sono-hsg 🆗
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
09.2024 HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0% (10.2025)❌
I IVF
🍀 Invimed Wrocław 🍀
🍀 02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ x 5
03.2025 3AA + EG 8dpt: 12,99 10dpt: 7,42 11dpt: 3,40 cb💔
05.2025 4AA + EG 7dpt <0,2
08.2025 4AA + EG 7dpt <1,1
09.2025 4AA + 4BB + EG 6dpt <0,2
II IVF
22.10.2025 kwalifikacja Klinika FERTILITA Ruda Śląska
🔜 badania w kierunku APS ⏳ -
Fajnie, że napisałyście co u Was
Just00 trzymam kciuki, żeby dolegliwości ustały! Najważniejsze, że bąbelek jest w brzuchu i sie rozwija.
Trzymam też kciuki za Wasze zarodki STARAczka i LS. Trochę Wam zazdroszczę tych zarodków bo ja nawet do tego etapu jeszcze nie doszłam.
Lajla widze, że u Ciebie bardzo dużo się działo ostatnio. Ja mam wizytę kwalifikacyjną 14.10 więc dzień po Tobie. Tak ustaliliśmy z lekarzem po ostatniej wizycie 30.09. 14-tego wypada początek kolejnego cyklu, w który najprawdopodobniej ruszamy ze stymulacją. W międzyczasie też robimy badanie nasienia. Chociaż ja powiedziałam już lekarzowi, że nie chce czekać nawet miesiąca dłużej bo w marcu kończę 42 lata i wypadnę z programu. Więc w końcu powinno się u mnie coś dziać..
👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
👱🏼♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
04.06 I monitoring
09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
II IVF (z PGT-A) 10.25
stymulacja: Mensinorm 225 j + Orgalutran -
@Just, a jeszcze mówią, że ciąża to nie choroba 😄 Trzymaj się, kochana!
Ja służbowo odwiedziłam Brukselę i teraz chyba skupię się na pracy. Myślę o badaniach, ale chyba będę musiała je rozłożyć w czasie, bo ostatnio słabo stoimy z kasą. W tym roku nawet nigdzie nie udało nam się wyrwać na wakacje.. No nic, jeszcze to nadrobimy.
@Lajla, powodzenia w nowej klinice! Czy powtarzałaś może jakieś badania związane z komórkami NK?
Ja chyba muszę poczekać na kolejne niepowodzenia, żeby mnie w ogóle skierowali na badania.. Trochę to słabe, bo tyle czasu się marnuje. A później jeszcze może wyjść coś, co trzeba będzie kolejne pół roku leczyć.. To mnie najbardziej dobija, ale chyba nie ma innej drogi.
@Kat84, trzymam kciuki, żeby październik był Twój 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 Oby tym razem się udało! 🍀🍀🍀Kat84 lubi tę wiadomość
👩'89
🧔♂️'74
Morfologia 1%❌
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 01.04✔️
06.06 - histeroskopia✔️
11.09 - FET 4AB ❌
@ LS nie powtarzałam już badań NK czekam na wizytę 13.10 i zobaczymy jakie podejście będzie mieć nowy lekarz. Jakby chciała znowu mieć wizytę u dr Jarosz to wtedy mam potworzyć cytokiny, immunofenotyp i cross match. Czekam co wyjdzie z badań krwi które mam zlecone przed lekarza od chorób naczyń i wtedy będę analizować co dalej robić,
Fajnie by było gdybyś zrobiła sobie cd56 i cd138 przed kolejnym transferem ☺️
@ Kat84 ogromne kciuki za październik i piękne zarodki 🍀🍀🍀✊✊✊
@ just obyś w końcu lepiej się poczuła 🥹LS lubi tę wiadomość
👧 ’87 🐈
Kariotyp 🆗
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
09.2024 HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0% (10.2025)❌
I IVF
🍀 Invimed Wrocław 🍀
🍀 02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ x 5
03.2025 3AA + EG 8dpt: 12,99 10dpt: 7,42 11dpt: 3,40 cb💔
05.2025 4AA + EG 7dpt <0,2
08.2025 4AA + EG 7dpt <1,1
09.2025 4AA + 4BB + EG 6dpt <0,2
II IVF
22.10.2025 kwalifikacja Klinika FERTILITA Ruda Śląska
🔜 badania w kierunku APS ⏳ -
@ Kat84, Mandi41
dzięki za wsparcieFinalnie większość badań zrobiłam w Alab, ale czekam jeszcze na piątek bo wtedy zrobie subpopulacje limfocytow i cytokiny, wiec pozostanie mi juz tylko oczekiwanie na wyniki i ewentualnie powrot do Dr Jarosz na kontrolna wizyte.
@ Lajla87_87 czy orientujesz sie czy wybor metody zaplodnienia ICMI czy ISMI ma jakis wplyw na pozniejsza implantacje? pytam bo z tego co widze to udalo nam sie wyhodowac taka sama ilosc zarodkow i zastanawiaja mnie te rozwazania embriologa nad wyborem metody, jakby to mialo jakis pozniejszy wplyw na implantacje, chyba ze cos zle rozumujerozumiem ze dr Jarosz juz nie miala zadnych pomyslow na wsparcie poki nie ma nowych zarodkow, tak?
w tej nowej klinice w Rudzie Slaskiej maja jeszcze pieniadze na ten rok? tak dopytuje bo tez zastanawiam sie juz nad nowa klinika, poki co rozwazam Ageliusa, ale obawiam sie jak tam bedzie z terminami i kasa...
Kat84 lubi tę wiadomość
👩♀️''88
sono-HSG✔️
AMH 2,9 - 01.2024 ✔️
Niedoczynność tarczycy
50g euthyrox - TSH 1.2
anty TPO - 0.62
T4 -6.1
FT4 - 1.11
Ferrytyna 54,25
FSH - 5.36, LH - 8.5 w 4dc
Wit. D3 - 34.6
Kwas foliowy - 15.83
Testosteron -1.42
Kariotyp - prawidłowy: 46,XX
KIR - Bx
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3,2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm.
Nie wykryto genów KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS4 norm, 2DS5, 3DP1 variant.
Histeroskopia + biopsja w 18dc - polipowate endometrium w fazie poliferacyjnej
CD 56 - +35/HPF niska liczba uNK
CD 138 wynik ujemny
🧔♂️'92
Nasienie ✔️
Kariotyp - prawidłowy 46,XY
I IVF 2025:❌ 02.25
II IVF 2025:❌ 05.2 -
@ Marzycielka embriolog tłumaczył mi te metody „IMSI umożliwia dokładniejszy wybór plemnika, co może zwiększyć szanse powodzenia zapłodnienia u par z problemami jakości nasienia lub nieudanymi próbami ICSI” bo masz wybierany plemnik pod większym mikroskopem (ICSI mikroskop 400x, IMSI mikroskop 6000-8000x) a co za tym idzie bardzie wyłapią te prawidłowe w budowie plemniki do zapłodnienia niż przy zwykłym ICSI. A metoda fertilite chip to plemnik przechodzi przez płytkę, która imituje naturalną drogę plemników przez żeński układ rozrodczy.
U nas przy ICSI udało się wyhodować morfologicznie idealne zarodki lecz nie była znana ich genetyka, może któryś z plemników był wadliwy tego nie wiemy 🤷♀️
Także napewno chce teraz IMSI przy drugiej procedurze plus ewentualnie dołożyć jeszcze fertilite chip do tego IMSI.
Dla Jarosz ten mój cross match był za wysoki, Encorton, prograf i Accofil przy dwóch transferach nie pomógł nawet nie było próby implantacji więc zobaczę czy do niej wrócę przy kolejnych transferach.
Za tydz w poniedziałek na własnej skórze przekonam się czy napewno ta kasa jeszcze tam jest ☺️ ponoć tak 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 22:24
👧 ’87 🐈
Kariotyp 🆗
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗