SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • LS Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    LS, nie tak to miało wyglądać 🥺 Oby beta jeszcze pozytywnie zaskoczyła, a test sikany okazał się błędny 😔

Jeśli chodzi o zmianę kliniki, razem z mężem składacie oświadczenie o rezygnacji z Invimedu, z jednoczesnym wskazaniem kliniki, do której się przenosicie. Dokument trzeba podpisać w obecności pani koordynator, dlatego należy wcześniej umówić się telefonicznie na wizytę.

Równolegle możecie już zamówić dotychczasową dokumentację z Invimedu — jest ona udostępniana do odbioru na portalu pacjenta w ciągu 14 dni. W nowej klinice przedstawiasz całą dokumentację i przechodzisz ponowną kwalifikację.

Myślałaś już o jakiejś konkretnej klinice?

Dzięki @Lajla za informacje, dokończę cykl 15.01 i będę się pakować 😄

Właśnie miałam pytać, jak to wygląda z finansowaniem, żeby też nie wdepnąć w błoto 😄 Przypomniało mi się również, że klinikę można zmienić tylko dwa razy, więc trzeba to robić rozsądnie.

Szukałam rekomendacji dotyczących klinik, ale niestety z tych tematycznych wątków niewiele wynika. Albo ktoś chwali klinikę i lekarza, bo ciąża udała się za pierwszym razem (co moim zdaniem nie jest miarodajną oceną jakości lekarza — może co najwyżej kliniki, zwłaszcza embriologii), albo poleca miejsce ze względu na dobrą atmosferę, a ciąży nadal brak. Czyli w gruncie rzeczy nic nie wiadomo. Do tego wciąż przewijają się te same nazwy: jedni chwalą, inni narzekają 😄
    Mówi się, że lekarz to nie wszystko, ale to jednak on dobiera sposób leczenia, więc stawiałabym przede wszystkim na lekarza.

Wiem też, że zazwyczaj pierwszą procedurę przeprowadza się w sposób dość klasyczny, a dopiero przy niepowodzeniu dodaje się rozszerzoną diagnostykę, zmienia schematy, kombinuje. Dlatego pomyślałam, że może zbyt wcześnie spisałam moją panią doktor na straty, być może teraz zachowałaby się inaczej i nie działała już tak schematycznie. Tyle że nic na to nie wskazywało. Miałam u niej IUI, stymulację, punkcję i dwa transfery - za każdym razem wizyta trwała dwie minuty i „do przodu”.

Nie jesteśmy z mężem osobami, które wypytują o wszystko, oczywiście zadajemy ważne pytania, ale uważam, że kluczowe informacje powinny wychodzić od lekarza. Chyba jednak muszę się nauczyć bardziej dopytywać, bo lekarzy, którzy sami wszystko dokładnie tłumaczą, jest coraz mniej.

Pyniek90 lubi tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11MI🥚/ 10 - ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.05.01 - FET 4BB, 4BA⏳
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ