35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pyniek90 wrote:Umówiłam sobie histeroskopie na piątek 27.02 bo to chyba jedyne badanie, którego jeszcze nie miałam. Biopsja była i stanu zapalnego brak, ale może coś z histeroskopii wyjdzie. Ogólnie aktualnie jestem na etapie, że wydaje mi się, że to się nigdy nie uda. Pozwolę sobie dzisiaj na płaczki a jutro wstanę jak Feniks z popiołów i ruszę dalej 😅
To będziemy dwa feniksy 🐦🔥😘
Jestem z Tobą, histeroskopia dobry pomysł, sprawdza jak wygląda miejsce gdzie zarodek szuka sobie miejsca. Moja pani chirurg powiedziała: nie z takimi macicami rodzą się zdrowe dzieciaki. Powiedziała, ze nadzieja jest zawsze, bo wiele kwestii jest tak na prawdę nie do wytłumaczenia. Warto sprawdzić czy nie ma zrostów. Zobaczysz będzie wszystko ok 🫶🏻
Pani doktor powiedziała, ze cesarek już nie robi bo prowadzi oddział operacyjny ginekologiczny bez porodówki ale dla mnie zrobi wyjątek i będzie przy mnie stala. Miło mieć takiego lekarza. Kobieta może w połowie 40. Do jej przyjaciółki chodzę do psychologa, która jednocześnie jest ginekologiem.
Napiszę tutaj jeszcze przy okazji kwestie, która powiedziała mi moja pani psycholog: będą mówić, odetchnij, zostaw, a po co, zawsze będzie ktoś lepszy, ale najważniejsze jest to czego Ty chcesz. Chcesz? To walcz, raz mniej raz więcej, tyle ile masz siły, pozwalaj na łzy, pozwalaj na optymizm, a gdy pesymizm wkracza i karuzela myśli, znak stop przed oczami i zajmij się czymś innym. Proces starania to „healing“ i „fighting“ w jednym, tutaj nie ma czasu na tylko jedno. Każdy wg swojego tempa😘 a nawet czekanie bądź histeroskopia to next step.
Do mnie bardzo to trafiło. Stwierdziłam, że się podzielę 😘
Miłego dnia.
Przytulasek lubi tę wiadomość
Ona 36, On 46
AMH: 1,08 (01.2025)
Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy
IUI: marzec 2025 ❌
ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
12.09. ciąża rogowa - operacja
2026...?
In another world I am already your mom 💕 -
Runnerka wrote:Pyniek, tak mi przykro, że się nie udało 😞 trzymaj się ♥️
Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa, jesteście kochane. Ja już czekam w szpitalu na przyjęcie, ledwo zywa, spałam może z 1,5 godziny. Nadal nie wiem o której mam cesarkę, ale raczej nieprędko, bo mój lekarz zaczyna dużur o 11. Bo mam nadzieję, że to on będzie robił cięcie 🫣 trzymajcie kciuki żeby poszło gładko i w miarę bezboleśnie 🥹
Czekam z Tobą 😘 na ten mały cud 🤞🏻
Runnerka lubi tę wiadomość
Ona 36, On 46
AMH: 1,08 (01.2025)
Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy
IUI: marzec 2025 ❌
ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
12.09. ciąża rogowa - operacja
2026...?
In another world I am already your mom 💕 -
Marysia_ wrote:To będziemy dwa feniksy 🐦🔥😘
Jestem z Tobą, histeroskopia dobry pomysł, sprawdza jak wygląda miejsce gdzie zarodek szuka sobie miejsca. Moja pani chirurg powiedziała: nie z takimi macicami rodzą się zdrowe dzieciaki. Powiedziała, ze nadzieja jest zawsze, bo wiele kwestii jest tak na prawdę nie do wytłumaczenia. Warto sprawdzić czy nie ma zrostów. Zobaczysz będzie wszystko ok 🫶🏻
Pani doktor powiedziała, ze cesarek już nie robi bo prowadzi oddział operacyjny ginekologiczny bez porodówki ale dla mnie zrobi wyjątek i będzie przy mnie stala. Miło mieć takiego lekarza. Kobieta może w połowie 40. Do jej przyjaciółki chodzę do psychologa, która jednocześnie jest ginekologiem.
Napiszę tutaj jeszcze przy okazji kwestie, która powiedziała mi moja pani psycholog: będą mówić, odetchnij, zostaw, a po co, zawsze będzie ktoś lepszy, ale najważniejsze jest to czego Ty chcesz. Chcesz? To walcz, raz mniej raz więcej, tyle ile masz siły, pozwalaj na łzy, pozwalaj na optymizm, a gdy pesymizm wkracza i karuzela myśli, znak stop przed oczami i zajmij się czymś innym. Proces starania to „healing“ i „fighting“ w jednym, tutaj nie ma czasu na tylko jedno. Każdy wg swojego tempa😘 a nawet czekanie bądź histeroskopia to next step.
Do mnie bardzo to trafiło. Stwierdziłam, że się podzielę 😘
Miłego dnia.
Dziekuje te słowa ❤️. Najgorsze to stracić nadzieję, a tego nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:16
Przytulasek lubi tę wiadomość
Starania od 2022 roku
Klinika niepłodności od 2024
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Endobiom endometrium ✅
Test Era ✅
Allo-MLR 74.9%
Kir AA ❌
35 🕺
Wszystkie parametry nasienia w normie
Kariotyp ✅
Hcl-a c1c2 ❌
1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
Beta
5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe
FET 1 - 4AA - (Accofil, Acard, Clexane, Encorton, Estrofen, Progesteron Besins, Cyclogest)
Beta
6 dpt <2,3
FET 2 - 4AA - (Accofil, Acard, Clexane, Encorton, Estrofen, Progesteron Besins, Cyclogest, Atosiban)
5dpt 1,2 😥 -