Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Pyniek90 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Cześć dziewczyny, co tam u Was słychać?

@Lajla, jak się czujesz?
    @Marysia, to już ten dzień! Daj koniecznie znać po wizycie, jak było 😊

U mnie kolejne przełożenie wizyty ze względu na spóźniający się okres.. Brzuch jak tykająca bomba. Zrobiłam na wszelki wypadek test i oczywiście biel. Tak że mam nadzieję, że to już chwila moment i ruszy, bo nie chcę znowu szukać nowych terminów do Pani doktor. No i musiałabym kłuć się gonapeptylem jeszcze dłużej.. Tak że tyle u mnie 🙂

Trzymam kciuki żeby okres przyszedł jak najszybciej!

LS lubi tę wiadomość

Starania od 2022 roku
    Klinika niepłodności od 2024

35 💃
    AMH 4,5
    Drożność jajowodów ✅
    TSH 1,3
    Wit. D 42 ng/ml
    Ferrytyna 70,36 ng/ml
    Kariotyp ✅
    Biopsja endometrium ✅
    Corss match negatywny ✅
    Endobiom endometrium ✅
    Test Era ✅
    Allo-MLR 74.9%
    Kir AA ❌

35 🕺
    Wszystkie parametry nasienia w normie
    Kariotyp ✅
    Hcl-a c1c2 ❌

1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥

2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe
    FET 1 - 4AA - (Accofil, Acard, Clexane, Encorton, Estrofen, Progesteron Besins, Cyclogest)
    Beta
    6 dpt <2,3
    FET 2 - 4AA - (Accofil, Acard, Clexane, Encorton, Estrofen, Progesteron Besins, Cyclogest, Atosiban)
    5dpt 1,2 😥
  • Marysia_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pyniek super ! To czekam na info kiedy histero :) PGT-A mam nadzieje, ze beda wszystkie tip-top!

Pyniek90 lubi tę wiadomość

Ona 36, On 46
    AMH: 1,08 (01.2025)

Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
    Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
    Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy

IUI: marzec 2025 ❌
    ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
    ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
    12.09. ciąża rogowa - operacja

2026...?
    In another world I am already your mom 💕
  • Just00 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia,super wieści u Ciebie,w końcu wyjdziesz z cienia🤗 ciesze się że wszystko wygląda dobrze,bo to dobre rokowania. Będę Ci kibicować cały czas,mam nadzieję,że będziesz dawać znać na wątku jak idzie.
    Z takich śmieszniejszych rzeczy to mogę Wam opowiedzieć jak parę dni temu zapytałam męża czy weźmie małego na przytulanie jak mnie potną (tłumacząc mu,że nie dostanę od razu malucha i dobrze by było aby go wziął,żeby młody styknął się chociaż z jego mikroflorą).No stwierdził,że tak i chce go,po czym coś poszperał w necie i mówi do mnie "Nie wiem czy wiesz,ale to jest kangurowanie,będę go kangurował!" Tak mi śmiać chciało na temat tej świadomości facetów 😆teraz co dzień mówi do mnie że będzie go kangurował,taki zajarany jest i powiem Wam że nawet mnie to rozczula. ☺

Thoruviel, Przytulasek, Nessie, Pyniek90 lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok✌
    05.11 połówkowe ok 👌
    preg.png
  • Nessie Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka, trochę spóźnione, ale gratulacje! Ucałuj synka od kolejnej cioci 🤗
    Jak się czujesz?

👩🏻36 lat
    👨🏻33 lata - zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26)
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Mięśniaki, torbiel endometrialna (endometrioza III/ IV stopnia), niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk
    niska ferrytyna (11,5 -> 30)

3 IVF
    Il 2026
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia dajesz dajesz 💪💪

Just mojemu też się spodobało powiedzenie "kangurowanie" i był zawiedziony że przy sn tego nie miał.

U nas względnie ok ale mąz jest chory i nie dopuszczam by był w tym samym pomieszczeniu co mały. Co oznacza że ja się zajmuję nim 24 na dobę i odczuwam już mocno zmeczenie. Rano odpuscilam i oddalam mu jedno karmienie w maseczce. Z małego dziś jest mega żarłok i nie chcę w ogóle spać tylko ciągle kopie tymi nóżkami. W nocy to samo nic nie pospalam bo ciągle wydawał jakieś dźwięki i budzil się co 2h próbowałam karmić lulac chwilę polezal i to samo. Zupełnie inne dziecko niż dwa tyg temu nawet parę dni temu, wtedy trzeba go było budIw na siłę co te 3h. Od wczoraj go pacyfikuje sliniakiem przy przebieraniu i karmieniu i właściwie tylko raz wymieniłam mu ubranka, jak ulewa to do śliniaka a mam ich dużo a ulewal dziś mało 🤗 Uchronilam tez dziś ściany przed sikiem 💪 także sobie radzę. Laktatorem dalej wyciągam tyle ile wcześniej czyli mało, używam już tylko raz dziennie kontrolnie. A takto dostawiam małego, czasem nie chce w ogóle i się krzywi i wtedy kręcę laktatorem ale większość tur ssa 30min więc chyba coś mu leci cały czas. Uzupełniam mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 22:52

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ