Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • STARAczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    To trochę aktualizacji ode mnie 😉
    Ale @Lajla pięknie Ci rosną, oby tak dalej 🥰 u nas ze zdjęciami tez bylo tak sobie, albo sie zakrywał albo przytulał do macicy..... jakies zdjęcia 3d mamy ale z okolic 30. Tygodnia. Wiec pytanie jak u Ciebie sie ustawią 🤷🏼‍♀️

My juz w domu, wczoraj nas wypisali. Widzę, że pisałyście tu o USG czaszki - u nas tez robili - ze względu na cukrzycę. Dodatkowo biedaka tez kłuli go w stopkę i sprawdzali glukometrem poziomy cukru. Na szczęście byly ok, oprócz jednego epizodu hipoglikemii tuż po urodzeniu.

Karmię piersią - tez na razie przeboje. Maluch mocno zaciska mi brodawki, bo ma silne napięcie mięśniowe (masujemy mu, ale to trochę potrwa), więc mam poranione brodawki 🙈 od dzisiaj stosuje nakładki, jest trochę lepiej, ale muszą mi się wygoić. Kompresy multi- mum i lanolina na okrągło używam.
    Jeszcze przy karmieniu mam problem z siedzeniem, bo mi coś z hemoroidami powiązanego wyszło 🙈 przez parcie podczas porodu mi wyszły. lekarz w szpitalu nie chcial naciąć, leków tez nie bo karmię i tylko jakies miejscowo żel przeciwbólowy dostałam. Mają sie wchlonac, ale to kilka tygodni 🙈

No i te ala hemoroidy najgorsze, bo reszta do ogarnięcia. Musimy nauczyć sie nowej rutyny, a to wiadomo - czas.

@STARAczka pisałaś, że byłaś w Gdyni na tiramisu, jesli polecasz miejscówkę to podasz nazwę? 🤭

I niezmiennie trzymam kciuki za Was Dziewczyny 😘

@Just niedługo Ty bedziesz tulić swojego bobo 🥰
    Ależ proszę: Cafe Mariola w Galerii Batory. Miejsce wygląda jak w socjalizmie, panie też, ale deserki i lody - pyszne.
    Byłam przedwczoraj na wizycie: i w Gamecie, i w Marioli. Przed kolejnym transferem obowiązkowo pójdę i zapodam do wnętrza. Na mnie źle wpływają dwie godziny między pobraniem krwi a czekaniem na wyniki i wizytę. Latam po wszystkich kawiarniach i sklepach! Pójdę z torbami...

• Thoruviel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    Ależ proszę: Cafe Mariola w Galerii Batory. Miejsce wygląda jak w socjalizmie, panie też, ale deserki i lody - pyszne.
    Byłam przedwczoraj na wizycie: i w Gamecie, i w Marioli. Przed kolejnym transferem obowiązkowo pójdę i zapodam do wnętrza. Na mnie źle wpływają dwie godziny między pobraniem krwi a czekaniem na wyniki i wizytę. Latam po wszystkich kawiarniach i sklepach! Pójdę z torbami...

No tak, tam jest gdzie buszować w oczekiwaniu na wyniki 🤭 Mariolę znam, ale nie próbowałam tam tiramisu- będzie to na mojej liście;)
    To z kolei polecę moje stare miejsce pracy - Cafe Fabuła, w GCF przy Teatrze Muzycznym, dobre ciacha tam są ;)

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.

preg.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ