X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • LS Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wrote:
    Dziękuję, LS 💐
    Tak, będziemy powtarzać badania w maju i przynajmniej będzie już wiadomo na czym stoimy 😊
    Widzę, że zmagasz się z niską ferrytyna - czy stosujesz sobie coś na podniesienie?

Szczerze mówiąc, trochę się poddałam. Niestety przy wyniku powyżej 20 internista nie zmienia mi leczenia. Brałam Sorbifer Durules 2x1, ale od miesiąca już nic nie biorę i muszę się umówić na badania.
    Jeden hematolog powiedział, że tabletki w moim przypadku nie mają sensu, skoro przez rok nie podniosły ferrytyny powyżej 20. Z kolei drugi twierdzi, że skoro poziom nie spada, to znaczy, że żelazo się przyswaja i lepiej kontynuować suplementację doustną, żeby uzupełniać je w bardziej naturalny sposób, zamiast podawać dożylnie.
    Żelazo biorę od 11.2024. Hemoglobina i żelazo są w normie, ale ferrytyna cały czas kręci się w okolicach 20.
    Nie mam już do tego siły…

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11MI🥚/ 10 - ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    05.02 💉Gonapeptyl
    04.03 💉Gonapeptyl+ Menopur 200 + Gonal-f 100
    17.03 punkcja - 9🥚⏳
    20.03 ET
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ