Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo się tu działo 😁
    Córeczka ma już 657g synek 702g obecnie oboje ułożeni się do siebie nóżkami także wzajemnie się kopią a ja też czuję ruchy obojga że są blisko siebie 😆
    Następna wizyta za 3 tyg już z ponownym badaniem krzywej cukrowej. W połowie lipca wraz z trzecimi prenatalnymi musimy sprawdzić echo serca dzieciaką.
    Lekarz dał już mi żelazo na receptę więc zobaczę czy pomoże. Ale i tak długo dawała radę moja hemoglobina dzieląc się na trzy osoby 😅

Przytulasek do punkcji twojej coraz bliżej 😁 a przypomnij czy badacie zarodki czy świeży transfer będziecie robić ?

Niecierpliwa gratulacje bety i kciuki za jej przyrosty 🍀🦠 ✊✊✊🥹

Thoruviel Super że udało się wyrwać do kina zawsze to jakaś mała odskocznia by naładować energię 🤩 ale współczuję zapalenia piersi 🥺

MamaWPlanach zapasy mojej ferrytyny niestety bardzo spadły ale takie uroki ciąży dobrze że kontroluje to cały czas więc szybko można działać 💪
    Bardzo się cieszę że serduszko bije i wszystko jest ok 😍 do pierwszych prenatalnych mi czas się dłużył a teraz zasuwa strasznie 🫣

Just milo czytać że weekend dla Was był udany 😁

Luminka baw się dobrze dzisiaj i odstresuj 🤩

EDIT: Just cały czas stosuję mleczko i oliwkę by nie mieć rozstępów jak narazie jest ok oby tak dalej zostało 😅😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 05:56

Thoruviel, Luminka, Just00, Kawka, Ola8999, Marysia_ lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Neoparin)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • Kawka Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Naczekałam się długo dziś. Już z tej niecierpliwości zrobiłam drugi test ;) Beta jest 250 :) w poprzedniej ciąży na tym etapie było 370 no ale nie ma co porównywać.
    W piątek powtórzę, tylko że mój lab zamknięty będzie akurat, więc muszę zrobić w innym miejscu.
    Zrobię też progesteron. W poprzedniej ciąży brałam też od owu do końca Cyclogest, ale w sumie lekarz go dał profilaktycznie, chyba wolałabym go nie brać jeśli będzie dobry wynik.

Ogólnie cieszę się niesamowicie, ale jest w tym wszystkim straaasznie dużo strachu (jeszcze ten helico niewyleczony mnie martwi no ale już trudno). Na nic się nie chcę nastawiać, zobaczymy jak będzie dalej.
    Natomiast cieszę się że nasze działania w ost 2 msc - nacisk na dietę, rozszerzenie supli, dużo ruchu, akupunktura, leczenie poziomu testosteronu itp przyniosły rezultaty (tak mi się przynajmniej wydaje że miało to znaczenie :D).

@Przytulasek, trzymam kciuki za sobotę - i żeby ładne zarodki się rozwijały! Fajnie w ogóle że jest możliwość punkcji w sobotę, u mnie w klinice tylko pon-pt działają z zabiegami :/

Niecierpliwa, gratulacje, a to niespodzianka 🥳 i trzymam kciuki żeby beta wystrzeliła w kosmos 😊

Co do Helicobacter - nie przejmuj się. Ta bakteria faktycznie wpływa na płodność tzn może obniżać jakoś komórek jajowych plus wyjada składniki odżywcze jak żelazo i witaminy z grupy B, a u mężczyzn mogą się tworzyć ciała przeciwplemnikowe ALE

Skoro zaszłaś w ciążę to znaczy, że nie wypłynęła aż tak na Ciebie 😊 w ciąży z HP nie robi się absolutnie nic, może kiedyś po urodzeniu dziecka jak zechcesz . Znam kobiety które miały aktywną infekcję i urodziły śliczne zdrowe dzieci 🫶
    Dbaj tylko o ferrytyne i witaminki B ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:24

⏳ od 06.2024

36 👩
    D3, B12, estr, prolaktyna, owulacje
    🔻niski prog 8DPO: 12ng
    MUCHA, sonoHSG - OK
    Pasożyty - OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
    🔻 ciężki czynnik męski - OAT
    🔻 operacja żpn - styczeń' 26 - brak poprawy
  • Kawka Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luminka wrote:
    @LS @Lajla87_87 @Just00 @Thoruviel @mamawplanach dzięki dziewczyny za pamięć, czytam Was regularnie! To jest chyba mój ulubiony wątek jakie dziewczyny jesteście kochane i wspierające wzajemnie.

U mnie po transferze fizycznie jest ok, ale psychicznie zaliczyłam mooocny spadek. Testuję w sobotę 5 dpt i 18.06 10 dpt. Tak mi klinika rozpisała. Muszę jechać do kliniki 80 km przed pracą, bo nie uznają innych labów. Dla siebie zrobię też coś lokalnie w poniedziałek 7dpt

Co do L4 i pracy @mamawplanach, też jestem tak obowiązkowa, ale po 6 latach widzę, że to nie popłaca. Nie warto być wiecznie taką "himanką", bo człowiek w końcu pęka. Zastępuję dwie osoby obecnie i jestem wykończona. W tym jedną długotrwale. W przyszłym tygodniu zawalczę o podwyżkę. Jak jej nie dostanę, a się uda z ciążą, po 1. trymestrze znikam na L4. Psychicznie jestem teraz w rozsypce, mam poczucie, że w ogóle się nie uda. Nie, że teraz nawet ale, że w ogóle. Ciągle chce mi się płakać. Do psychologów mam blokadę przez wcześniejsze, nietrafione wizyty. Gdybym nie martwiła się o powrót do pracy i nie była tak obowiązkowa, już teraz poszłabym na L4 odpocząć. A w ciąży to myślę, że po naszych przejściach warto odpocząć bo po porodzie przecież nie będziemy leżakować! Ja się w ogóle zrobiłam bo taka nie byłam kiedyś, team kobiety. Naprawdę jak widzę ile kobiety ogarniają i ile muszą przejść... Żaden facet by tego nie zniósł. Żodyn! :P :) No i jak widać po godzinie spać też nie mogę...
    Dbajcie o siebie!

@Niecierpliwa, kciuki za dzisiejszą betę! 🤞❤️

Luminka, czytam Twoją wiadomość i jeśli Cię to trochę pocieszy - czuję Twój ból. Ten nasz proces niepłodności potrafi w pewnym momencie uderzyć jak grom z jasnego nieba i powalić dosłownie na kolana w emocjonalny dół.

Myślałam, ze dobrze to znoszę dopóki nie wysiadł mi w zeszłym roku układ nerwowy - byłam tak nieświadomie zestresowana, że do płaczu potrafiła mnie doprowadzić rozlana zupa na stole, pojawiły mi się tiki nerwowe. Teraz stosuje rano medytacje i oddechy i jest nieco lepiej, wrzuciłam też mentalnie program „wywalone” - będzie co będzie.
    Przygody z psychologami rozumiem - znalezienie takiego z którym będziesz mieć dobrą energię i zrozumienie, to trudna przeprawa.

A tak ogólnie to mam nadzieję, że ten Twój dołek to właśnie dobry znak na to, że hormony działają i stwarzają kropkowi najlepsze warunki 😊 tak wiele kobiet nie ma żadnych objawów ani przeczuć nawet, że są w ciąży- więc niech to będzie właśnie Twój przypadek !! 👌👌👌

Luminka lubi tę wiadomość

⏳ od 06.2024

36 👩
    MUCHA, sonoHSG - OK
    Pasożyty - OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
  • LS Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa, mocne kciuki za przyrosty! ✊🏼✊🏼✊🏼 Oby tym razem wszystko dobrze się rozwijało ❤️

@MamaWPlanach, cieszę się, że wszystko wygląda dobrze i mam nadzieję, że kolejne wizyty i badania też będą spokojne 🤗 Jeśli chodzi o histeroskopię, to miałam ją przed pierwszym transferem, a przed drugim dodatkowo scratching. Raczej samo uszkodzenie endometrium nie pomogło mi w implantacji.
    Teraz zastanawiam się nad typowo diagnostyczną histeroskopią pod kątem niepłodności wykonywaną przez specjalistę, który zajmuje się tym na co dzień i wie, czego szukać. Poprzednio zabieg miałam robiony w szpitalu i skupiali się głównie na usunięciu polipa, który finalnie nawet nie okazał się polipem. Dlatego zaczęłam się zastanawiać, czy czegoś jednak nie przeoczono.

@Thoruviel, dziękuję 🤗 Wyjazd był naprawdę fajny, w końcu udało nam się pojechać trochę dalej niż zwykle 😄 Jedynym cieniem była ta niepewność ciąży, i tego jak to wszystko się skończy.. Z tą myślą tam jechaliśmy i z tą samą wróciliśmy.
    Niestety w poniedziałek beta spadła do 3, więc wszystko się wyjaśniło. Mąż bardzo to przeżył, bo do końca wierzył, że jeszcze może się udać. To ja bardziej siedzę w statystykach i wiem, jakie wyniki mają szansę, a jakie raczej nie. Dla niego wszystko powyżej zera było już dobrą wiadomością. No ale przeżyliśmy to i idziemy dalej ❤️

@Przytulasku, trzymam mocno kciuki za sobotę, oby udało się wszystko pięknie pobrać i żeby komóreczki były dojrzałe ✊🏼✊🏼✊🏼🤗❤️

@Luminka, trzymam kciuki za kropka! 🍀 Dziwne, że musisz tak daleko jeździć na betę.. Mnie zawsze pytają, gdzie będę robić badania, ale niezależnie od tego, czy mam możliwość zrobić je w klinice czy nie, zawsze mówię, że w klinice i biorę skierowanie 😄 Teraz musiałam kilka razy powtarzać betę i korzystałam jeszcze ze starych skierowań, więc przynajmniej nie musiałam dodatkowo płacić 😁
    W każdym razie mam nadzieję, że to wszystko Tobie się pięknie wynagrodzi🤗🍀🍀🍀

Luminka, Przytulasek, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1 obecne)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20-->14

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11🥚- ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03 💉Gonapeptyl, Menopur 200, Gonal-f 100 - 9🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.03- ET 2x8bl❌
    25.05 - FET 2x❄️❄️- 9dpt-5,2; 11dpt -9,35 14dpt-3,8❌
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lajla pięknie Bobo rosną 🤩 super, że już działasz z żelazem, faktycznie zapotrzebowanie masz na 3 osoby 😉 a swoją drogą- będziesz miała cesarkę czy naturalnie? Nie wiem czy przy bliźniakach to od razu cesarka jest?

@Just00 powiem Ci, że u nas Mustela daje radę, jakieś resztki ciemieniuchy są, a nie stosujemy codziennie. Dzisiaj lekarka na bilansie nie wpisywała nawet do książeczki zdrowia, a wcześniej zaznaczała. I na bilansie Maluch ważył 7,2kg, kawał kluski 😄 75 centyl już ma.
    Co do wychodzenia - ja juz wcześniej wychodziłam sama do kina, bo po prostu uwielbiam kino, jakbym miała na kogoś czekać to nie obejrzałabym tego co chcę. Nie ukrywam - zaglądałam w telefon i sprawdzałam czy Mąż nie pisze, ale sobie super poradzil 💪 w lipcu idę z koleżanką za to na koncert Lenny'ego Kravitza 🤭

Luminka, Lajla87_87, LS, MamaWPlanach, Just00 lubią tę wiadomość

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞
    23.02.2026 Synek 💙 39+1, 3720g 55cm 💪

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ❄️👌 i 1 mozaika - czekają ⌛
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    @Lajla pięknie Bobo rosną 🤩 super, że już działasz z żelazem, faktycznie zapotrzebowanie masz na 3 osoby 😉 a swoją drogą- będziesz miała cesarkę czy naturalnie? Nie wiem czy przy bliźniakach to od razu cesarka jest?

@Just00 powiem Ci, że u nas Mustela daje radę, jakieś resztki ciemieniuchy są, a nie stosujemy codziennie. Dzisiaj lekarka na bilansie nie wpisywała nawet do książeczki zdrowia, a wcześniej zaznaczała. I na bilansie Maluch ważył 7,2kg, kawał kluski 😄 75 centyl już ma.
    Co do wychodzenia - ja juz wcześniej wychodziłam sama do kina, bo po prostu uwielbiam kino, jakbym miała na kogoś czekać to nie obejrzałabym tego co chcę. Nie ukrywam - zaglądałam w telefon i sprawdzałam czy Mąż nie pisze, ale sobie super poradzil 💪 w lipcu idę z koleżanką za to na koncert Lenny'ego Kravitza 🤭
    Jak masz możliwość to korzystaj z życia: kino, koncert 🤩 ale duży już ten Twój synek 😁
    Będę mieć cc raz ze bliźniaki a dwa historia sprzed lat złamanej miednicy i żaden ortopeda nie wyraziłby zgody na poród naturalny także nawet się cieszę bo będzie zaplanowane 😅 za to mój lekarz podchodzi do tego bardzo fajnie bo nie kazał mi żadnych zaświadczeń do cc przynosić 😅

Przytulasek, Thoruviel, Kawka, MamaWPlanach, Luminka, Marysia_ lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    Kariotyp 🆗
    CD56 ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • Przytulasek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za Wasze wsparcie ❤️ punkcję będę mieć już po 8 w sobotę.

@Niecierpliwa 🤗 też byłam mile zaskoczona tą sobotą ,że robią wtedy punkcję . Oby u Ciebie jutro beta poszybowała do góry ☘️ i niech się nadal mnożą te wiruski ciążowe na tym wątku 🦠🦠🦠

@Lajla87🤗 zarodki , jak uzyskamy będą mrożone , bo Pani Doktor chce zrobić dobre przygotowanie do transferu. Co do badań zarodków dała Nam czas na przemyślenie , ale nie zachęcała do tego - tym bardziej, że w naszym przypadku 1-2 to będzie sukces .

Thorouviel 🤗 niech to zapalenie szybko minie , a domowe sposoby okażą się najlepsze ☘️ fajnie czytać, że zrobiłaś coś dla siebie -mama też potrzebuje chwili oddechu 🙂 bierzcie z niej inne Mamusie przykład 🤭

@mama w planach🤗 dobrze czytać takie wiadomości i oby były już tylko takie☘️ Dbaj o siebie i niech ten czas leci 😉

@just🤗 właśnie przez to ,że będzie w sobotę, to ile się zapłodniło dowiem się dopiero w poniedziałek, a na info od zarodkach poczekam jak dobrze myślę do czwartku eh😌 cóż trzeba ćwiczyć cierpliwość..

@Luminka🤗 masz racje, to wszystko to taki wachlarz emocji ah , ja sama właśnie najbardziej boję się tego oczekiwania 🤐 a z 2 strony my też już mocno z Mężem przegadywalismy temat AZ przez te problemy z uzyskaniem zarodka i może stąd większy spokój, jak jest jakiś plan w zanadrzu nawet jeśli jest to trudne...

Gilli , Ola89 , Anulka 🤗 co u Was ?

Thoruviel, Kawka, Gilli, MamaWPlanach, Luminka lubią tę wiadomość

👧 39 🧑‍🦱40

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
    zapłodnione --> 3 doba ❌️
    3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
    06.03 💉rekovelle
    9.03 orgalutran , Menopur
    18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB

23.03 I FET 3AB -
    b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
    01.06
    4️⃣Procedura IVF
    01.06 start stymulacji
    13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️
  • Kawka Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    Dzięki Dziewczyny za Wasze wsparcie ❤️ punkcję będę mieć już po 8 w sobotę.

@Niecierpliwa 🤗 też byłam mile zaskoczona tą sobotą ,że robią wtedy punkcję . Oby u Ciebie jutro beta poszybowała do góry ☘️ i niech się nadal mnożą te wiruski ciążowe na tym wątku 🦠🦠🦠

@Lajla87🤗 zarodki , jak uzyskamy będą mrożone , bo Pani Doktor chce zrobić dobre przygotowanie do transferu. Co do badań zarodków dała Nam czas na przemyślenie , ale nie zachęcała do tego - tym bardziej, że w naszym przypadku 1-2 to będzie sukces .

Thorouviel 🤗 niech to zapalenie szybko minie , a domowe sposoby okażą się najlepsze ☘️ fajnie czytać, że zrobiłaś coś dla siebie -mama też potrzebuje chwili oddechu 🙂 bierzcie z niej inne Mamusie przykład 🤭

@mama w planach🤗 dobrze czytać takie wiadomości i oby były już tylko takie☘️ Dbaj o siebie i niech ten czas leci 😉

@just🤗 właśnie przez to ,że będzie w sobotę, to ile się zapłodniło dowiem się dopiero w poniedziałek, a na info od zarodkach poczekam jak dobrze myślę do czwartku eh😌 cóż trzeba ćwiczyć cierpliwość..

@Luminka🤗 masz racje, to wszystko to taki wachlarz emocji ah , ja sama właśnie najbardziej boję się tego oczekiwania 🤐 a z 2 strony my też już mocno z Mężem przegadywalismy temat AZ przez te problemy z uzyskaniem zarodka i może stąd większy spokój, jak jest jakiś plan w zanadrzu nawet jeśli jest to trudne...

Gilli , Ola89 , Anulka 🤗 co u Was ?

O rety, sobota to już tuż tuż! 😊🤩

Czyli Ty już prawie na półmetku 🥹 ustawiamy się jak cheerleaderki i kibicujemy 🎺

A co do badań zarodków - fajnie, że lekarz Wam daje możliwość decyzji. Moja ginekolog która będzie prowadzić in vitro powiedziała, że w naszym wypadku jak sie uda stworzyć jakiś zarodek to konieczne badania :/

W ogóle Dziewczyny musze Wam powiedzieć, ze przedwstępna wizyta kwalifikacyjna do IVF była bardzo gorzka.
    Jak doktor zobaczyła wyniki mojego męża to powiedziała, że nic nie może zagwarantować i że będzie trudno.

Mamy zamrozić nasienie męża nawet przed wejściem do programu bo boi się, że wyniki mu się jeszcze bardziej pogorszą i trzeba będzie robić biopsję jąder.
    Wspominała też o dawcy, że gdyby się nie udało to jest to kwestia do rozważenia bo pary z takim nasieniem mogą mieć problem z uzyskaniem jakichkolwiek zarodków…
    Chyba miałam oczekiwania na nieco większy optymizm z jej strony, eh…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 19:43

Przytulasek lubi tę wiadomość

⏳ od 06.2024

36 👩
    MUCHA, sonoHSG - OK
    Pasożyty - OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
  • Kawka Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    Sporo się tu działo 😁
    Córeczka ma już 657g synek 702g obecnie oboje ułożeni się do siebie nóżkami także wzajemnie się kopią a ja też czuję ruchy obojga że są blisko siebie 😆
    Następna wizyta za 3 tyg już z ponownym badaniem krzywej cukrowej. W połowie lipca wraz z trzecimi prenatalnymi musimy sprawdzić echo serca dzieciaką.
    Lekarz dał już mi żelazo na receptę więc zobaczę czy pomoże. Ale i tak długo dawała radę moja hemoglobina dzieląc się na trzy osoby 😅

Przytulasek do punkcji twojej coraz bliżej 😁 a przypomnij czy badacie zarodki czy świeży transfer będziecie robić ?

Niecierpliwa gratulacje bety i kciuki za jej przyrosty 🍀🦠 ✊✊✊🥹

Thoruviel Super że udało się wyrwać do kina zawsze to jakaś mała odskocznia by naładować energię 🤩 ale współczuję zapalenia piersi 🥺

MamaWPlanach zapasy mojej ferrytyny niestety bardzo spadły ale takie uroki ciąży dobrze że kontroluje to cały czas więc szybko można działać 💪
    Bardzo się cieszę że serduszko bije i wszystko jest ok 😍 do pierwszych prenatalnych mi czas się dłużył a teraz zasuwa strasznie 🫣

Just milo czytać że weekend dla Was był udany 😁

Luminka baw się dobrze dzisiaj i odstresuj 🤩

EDIT: Just cały czas stosuję mleczko i oliwkę by nie mieć rozstępów jak narazie jest ok oby tak dalej zostało 😅😁

Lajka, bardzo pozytywnie zazdroszczę Ci tych bliźniaków ❤️ 😊 hehe u Was będzie raz a porządnie 😜

Zastanawiam się, czy cesarki przy bliźniakach są jakos wcześniej wywoływane ze wzgledu na rozmiar/ciezar dzieciaczków? Czy też doktor zapowiedział, że czekacie na ten 37 tydzień? 😊

Wlansie sobie uświadomiłam, że nic nie wiem o porodach, tak się człowiek skupił na tym samym zajściu w ciążę, że o reszcie potrzebnych rzeczy nie myśli 🙈

⏳ od 06.2024

36 👩
    MUCHA, sonoHSG - OK
    Pasożyty - OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
  • Gilli Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dzieje się w temacie nic, hormony się rozjechały po kwietniowej stymulacji i od tego czasu ciągle coś po drodze, co nie pozwala zacząć kolejnej. Niby mi to pasowało bo udało się dzięki temu wyjechać i trochę zmienić temat ale wiadomo jak jest, kiedy pęcherzyków z każdym cyklem mniej. Kibicuję Wam a nad sobą się zastanawiam, pewnie jeszcze w tym roku popróbuję ale też jednocześnie myślę o alternatywnym życiu. Podziwiam Was Dziewczyny, że dajecie radę niejednokrotnie tyle lat w staraniach, jesteście dzielne!

• Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wrote:
    Lajka, bardzo pozytywnie zazdroszczę Ci tych bliźniaków ❤️ 😊 hehe u Was będzie raz a porządnie 😜

Zastanawiam się, czy cesarki przy bliźniakach są jakos wcześniej wywoływane ze wzgledu na rozmiar/ciezar dzieciaczków? Czy też doktor zapowiedział, że czekacie na ten 37 tydzień? 😊

Wlansie sobie uświadomiłam, że nic nie wiem o porodach, tak się człowiek skupił na tym samym zajściu w ciążę, że o reszcie potrzebnych rzeczy nie myśli 🙈
    Lekarz jak nam tłumaczył to jeśli nic złego nie będzie się działo to na tydzień / dwa przed porodem dostanę skierowanie do szpitala na rozwiązanie takiej ciąży.

A tym się nie przejmuj się nie wiesz co dalej bo ja będąc w 24tc nadal się wszystkiego uczę, dowiaduje 🫣 bo wszystko jest nowością
    Na szczęście w przychodni w której złożyłam dokumenty w sprawie położnej jest raz w tyg w formie hybrydowej cykl spotkań z położna także na tym zdobywam wiedzę, jakieś podkasty, webinary oglądam a i tak myślę że wszystko wyjdzie w praniu po urodzeniu się maluchów 🫣

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    Kariotyp 🆗
    CD56 ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    diphereline x 2
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g
    24w0d 🩵 702g 🩷 657g
    27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

preg.png
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, przykro mi że nie do końca optymistycznie po tej wizycie, ale z drugiej strony może czasem lepiej się potem pozytywnie zaskoczyć. Trzymam kciuki. Jakie kolejne kroki u Was żeby dostać kwalifikacje?
    A jeśli mogę zapytać, Twój partner badał poziom hormonów? Zapewne tak skoro u Was jest czynnik męski, ale gdyby nie to myślę że warto. Mojemu partnerowi androlog nawet nie zlecił testosteronu w ubiegłym roku, a jak w tym wysłałam go badania i do lepszego androloga,to okazało się że jest mocno poniżej normy i wpływało to na nasienie.
    Co do PGT-a, lekarka może Wam rekomendować te badania ale moim zdaniem zmusić nie może. To finalnie Wasza decyzja, zresztą nie jest to tanie…

@LS, myślisz o histeroskopii w Barskiej czy gdzieś na miejscu? Ja przyznam byłam w lekkim szoku jak usłyszałam że kobiety z całej Polski tam jeżdżą, ale już też byłam gotowa gdyby była potrzebna szersza diagnostyka.

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • LS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kawka, może ta Pani doktor po prostu chciała Was uprzedzić o większym ryzyku niepowodzenia, ale chyba trochę zbyt mocno to przekazała. Sama też czułabym się kiepsko po takich słowach. 😔
    Prawda jest taka, że nikt nie ma gwarancji powodzenia. My przecież nie mamy jakiegoś ciężkiego czynnika męskiego, a mimo to droga jest jaka jest.

Trzeba próbować myśleć pozytywnie i iść dalej, jeśli czujecie, że chcecie walczyć do końca, bo nigdy nie wiadomo, co los przyniesie po drodze. Różne historie się zdarzają - dziewczyny z bardzo niskim AMH zachodzą naturalnie w ciążę, a mój znajomy po operacji jądra usłyszał, że jest bezpłodny i nie ma żadnych szans. A kilka tygodni temu powiedział mi, że spodziewają się dziecka naturalnie 😄 Tak że naprawdę czasami życie potrafi zaskoczyć.

Życzę Wam bardzo pozytywnego zakończenia tej drogi i dużo cierpliwości, bo wszystkie wiemy, jakie to bywa trudne ✊🏼✊🏼✊🏼 Przytulam 🤗
    Kiedy macie tę właściwą kwalifikację?
    Myśleliście może jeszcze o konsultacji w innej klinice albo u innego lekarza, żeby poznać jeszcze jedną opinię?

@Niecierpliwa, tak, właśnie o nią chodzi 😊 Niestety nie słyszałam o nikim bliżej, kto zajmowałby się tym na podobnym poziomie. A skoro widzę tyle dobrych opinii i efektów po takim zabiegu, to chyba nie mam się nad czym długo zastanawiać. Tylko jeszcze waham się, kiedy najlepiej byłoby to zrobić. Wydaje mi się, że bardziej po stymulacji, ale jeszcze to skonsultuję z lekarzami.

W sumie skoro do immunologa jadę 350 km do Tarnowa, to co mi tam kolejne 20 km do Nowego Sącza 😄

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌

Wysłany: 12 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LS z tego co tutaj na forum czytałam to dziewczyny często jeździły między punkcją a transferem. Ale to Ci lekarz doradzi pewnie najlepiej.
    Ja kiedyś myślałam że mieszkając w Waw będę mieć dostęp do najlepszych lekarzy :D A wychodzi na to że jak znajdę jakiegoś sensownego spec (z różnych dziedzin) to zazwyczaj jest to jakieś inne miasto. Nawet pod to ivf z NFZ ciężko o kogoś bardzo polecanego na miejscu.

LS lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️

Wysłany: 12 czerwca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilli wrote:
    U mnie nie dzieje się w temacie nic, hormony się rozjechały po kwietniowej stymulacji i od tego czasu ciągle coś po drodze, co nie pozwala zacząć kolejnej. Niby mi to pasowało bo udało się dzięki temu wyjechać i trochę zmienić temat ale wiadomo jak jest, kiedy pęcherzyków z każdym cyklem mniej. Kibicuję Wam a nad sobą się zastanawiam, pewnie jeszcze w tym roku popróbuję ale też jednocześnie myślę o alternatywnym życiu. Podziwiam Was Dziewczyny, że dajecie radę niejednokrotnie tyle lat w staraniach, jesteście dzielne!

Gilli, trzymam kciuki za Ciebie. Mam nadzieję że jeszcze się uda mimo wszystko i będziesz pozytywnie zaskoczona 😘
    Ale fakt starania o dziecko potrafią zdominować życie na długo i nie jest to łatwe :(

Gilli lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • MamaWPlanach Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Luminka w zeszłym roku wprowadziłam sobie lekką dietę, bez konsultacji z dietetykiem. Nie miałam nigdy nadwagi, moje IO wynika z lat zaniedbań w temacie odżywiania i długie funkcjonowanie w stresie podczas pracy w korpo, więc nie zależało mi na zbiciu wagi.
    Myślałam o tym, żeby się wybrać do dietetyka, ale jak zaczęłam przeglądać przykładowe jadłospisy w internecie na podstawie jakiś darmowych e-booków, to stwierdziłam że pracując na etacie nie mam tyle czasu na gotowanie. Ograniczyłam się do 3 sytych posiłków, kładąc nacisk na więcej białka i warzyw na talerzu. Brak podjadania między posiłkami, zwłaszcza słodyczy (jeśli już to jakiś owoc z niskim IG lub orzechy). Odkąd odrzuciło mnie od kawy, to i ochota na słodkie minęła. Do tego rezygnacja z białego pieczywa, pszennego makaronu, białego ryżu. Do kwietnia sprawdzało mi się to świetnie, bo glukozę na czczo w lutym miałam 85. Myślę, że majowe poluzowanie diety wpłynęło trochę na obecny wynik- miałam komunię chrześnicy, wesele brata, 3 urodzinowe imprezy najbliższych, więc tego słodkiego ciasta domowego wjechało dużo więcej niż w innych miesiącach🫣Teraz przez mdłości jem częściej, czasem co 2-3 godziny i nie zawsze jestem w stanie przełknąć białkowo-warzywny posiłek, więc podbijam sobie glukozę. Np. w poniedziałek po przebudzeniu tak mnie muliło, że musiałam zjeść na szybko banana, bo nie byłam w stanie poczekać na jajecznicę. A banany mają wysoki IG, zwłaszcza solo. A fakt, że biorę Eutyrox po przebudzeniu i czekam godzinę na śniadanie, nie ułatwia.
    Myślę, że jak etap mdłości minie, to będzie łatwiej wrócić do diety.
    Zresetowałaś się na burlesce? Trochę humor Ci się poprawił po tym wyjściu?

@Niecierpliwa_ kciuki za dzisiejszą betę🍀😊
    Dziękuję♥️ Od poniedziałku do środy było ciężko, mdłości dezorganizowały mi cały dzień. Od wczoraj jest lepiej. Kupiłam w zielarskim cukierki imbirowe, nie wiem czy to ich zasługa, ale nie doskwierają już tak bardzo.
    SANCO najprawdopodobniej 3 lipca, będzie to już 11 tc. Lekarz mówił, że chwilę po tym USG prenatalne będziemy robić.

@Thoruviel mój lekarz stwierdził, że skoro zdecydowaliśmy się na SANCO, to PAPA-A nie ma sensu, bo to jest to samo tylko z mniejszą czułością, a u starszych pacjentek wprowadza niepotrzebny stres. Jeśli coś nie tak wyjdzie w SANCO, to pewnie przy okazji USG na NFZ zdecydujemy się mimo wszystko zrobić PAPA-A.
    Lekarz powiedział mi, że z wiekiem wzrasta ryzyko cukrzycy ciążowej, tym bardziej że mój tata ma cukrzycę, więc jestem w grupie ryzyka. Niestety.
    Miałaś jakąś specjalną dietę skonsultowania z diabetologiem i sensor?

@Just00 szefowa zareagowała w porządku. Co jakiś czas pyta jak się czuję i po wizycie u lekarza dopytuje. Co jest trochę denerwujące. Nie mamy jakiś mega bliskich prywatnych relacji, a ja powiedziałam jej tak wcześnie tylko ze względu na niektóre ograniczenia BHP w mojej pracy i żeby się wytłumaczyć z tego, że nie polecę w delegacje na 4 dni. Niby nie ma przeciwwskazań do latania, ale nie chcę spędzać pół dnia w podróży z mdłościami.

@Lajla87_87 nawet nie wiedziałam, że są jeszcze 3 prenatalne. Okazuje się, że muszę sporo doczytać w temacie ciążowym🤭
    Ładnie rosną te Twoje bombelka😍 Zaczynasz już kompletować wyprawkę czy czekasz z tym jeszcze do września?

@LS życzę Ci, żeby trafiła na super specjalistów, którzy rozwieją wszystkie wątpliwości i pokierują IVF tak, żebyście z mężem nie musieli przeżywać już więcej tego betowego spadku🫂🍀 Ja do kliniki dojeżdżałam ponad 200 km, czasem kilka razy w miesiącu, więc myślę że jeśli Barska jest taka dobra, to warto się tam umówić. Pytanie tylko jakie są terminy. Dowiadywałaś się?

@Thoruviel 7,2 kg szczęścia😍 Cudownie, że zdrowo rośnie, ale ten noworodkowy czas jest tak krótki, że nie można się nim zbytnio nacieszyć.
    Korzystaj z tych wolnych chwil dla siebie, fajnie że mąż daje Ci na to przestrzeń💙

@Kawka moja wizyta przed kwalifikacyjna też była jednym wielkim rozczarowaniem. U mnie wynikało to z mojego zbyt optymistycznego podejścia do IVF. Myślałam, że skoro nie udaje się naturalnie, to wystarczy zapisać się do kliniki i od razu znajdę w ciążę w pierwszym cyklu. Przecież oddaję się w ręce specjalistów🙈 A okazało się, że AMH szura po ziemi, że hasi i IO może pewne sprawy utrudniać, po drodze polip na macicy.. Gdy mj anestezjolog od razu powiedział, że IVF to seria rozczarowań, nie brałam wtedy tego na poważnie.
    Myślę, że lekarze muszą być z nami boleśnie szczerzy i przestawić mam realne szanse, zamiast wszystko cukrować. Oczywiście myślę tak z perspektywy czasu, na początku byłam załamana moim AMH i nie widziałam szans na powodzenie.
    To początek Waszej drogi, nie ma co się nastawiać zbyt negatywnie. Pierwsza stymulacja i pierwszy transfer zawsze są testem, lekarz sprawdza jak Twój organizm na wszystko reaguje i wyciąga wnioski. Nie znacie się, dajcie sobie czas, żeby się wzajemnie poznać. Trzymam kciuki za Ciebie🍀🍀🍀

@Gilli przykro mi, że tak to się wszystko u Ciebie rozciąga w czasie🫂 Dobrze, że chociaż wyjazd się udał i oderwałaś myśli od tego wszystkiego. Liczę na to, że i Ty doczekasz się swojego cudu💙 Kibicuję Ci mocno🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 11:11

Gilli, Luminka, Just00 lubią tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    Insulinooporność (Glucophage 500)
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża?🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

Wysłany: 12 czerwca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu lab testuje moja cierpliwość… najgorsze że udostępnili mi sam progesteron już kilka godzin temu i nie jest jakiś super, tylko 18 :/ a bety jak nie było tak nie ma.
    Myślałam że podchodzę do tego ze spokojem ale jednak nie ;)

@Mamawplanach, to dobrze że już lepiej się czujesz! Mdłości to jest mój ciążowy koszmar i już się boję kiedy nadejdą.
    A coś więcej lekarz mówił czemu poleca akurat Sanco?

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa i masz w końcu wynik?

@MamaWPlanach tak, byłam pod opieką diabetologa. U mnie na szczęście skończyło się na diecie z niskim IG oraz sensorze Libra. Udawało mi się utrzymywać cukier dzięki temu, sporadycznie gdzieś mi tam przekraczał widełki, ale diabetolog się tym nie przejmowała. A czasem zdarzało mi się "zgrzeszyć " i zjeść coś nieodpowiedniego jak ciasto - co ciekawe nie skakał mi po tym bardzo cukier, najbardziej po pieczywie lub sokach. Więc tutaj bardzo uważałam.

@Przytulasku jutro Twoja punkcja, będę mocno trzymać kciuki ❤️

@Luminka jutro pierwsza beta, mocno trzymam kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 02:05

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞
    23.02.2026 Synek 💙 39+1, 3720g 55cm 💪

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ❄️👌 i 1 mozaika - czekają ⌛
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.

Wysłany: 12 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczekałam się jak nigdy, do 21
    Ale jest - mamy ładny przyrost do 550 :)
    Muszę w takim razie dać znać klinice jutro. Poczekałabym w sumie z USG do lipca ale muszę się i tak umówić do lekarza doradzić czy brać Cyclogest przy takim progesteronie.

Thoruviel, LS, Luminka, Just00, Gilli, Ola8999, Przytulasek, Lwica_Lewka, MamaWPlanach, Marysia_ lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • LS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Naczekałam się jak nigdy, do 21
    Ale jest - mamy ładny przyrost do 550 :)
    Muszę w takim razie dać znać klinice jutro. Poczekałabym w sumie z USG do lipca ale muszę się i tak umówić do lekarza doradzić czy brać Cyclogest przy takim progesteronie.

Jezu, tak się wystraszyłam tego "21", że aż mąż się wystraszył i pytał, co się dzieje 🫨😄

Bardzo się cieszę, że przyrost jest i wygląda naprawdę dobrze 🤗 Ja przy cyklu naturalnym, razem z Cyclogestem i Prog besins, miałam progesteron 22–24. Nie wiem, czy to dużo czy mało, ale mi już nic więcej nie dokładali. Daj znać, jak się czegoś dowiesz 😊

Kurcze, strasznie się cieszę za Was dziewczyny, jak Wam się udaje zajść w ciążę, a jak jeszcze spontanicznie, to już w ogóle czad 🥹❤️

@Luminka, trzymam kciuki za jutrzejszą betę ✊🏼✊🏼✊🏼

@Przytulasku, jestem z Tobą ❤️ Dawaj znać, jak będziesz się czuła po punkcji! ✊🏼✊🏼✊🏼

👩'89
    Kariotyp✔️

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03- ET 2x8bl❌
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ