Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo się tu działo 😁
    Córeczka ma już 657g synek 702g obecnie oboje ułożeni się do siebie nóżkami także wzajemnie się kopią a ja też czuję ruchy obojga że są blisko siebie 😆
    Następna wizyta za 3 tyg już z ponownym badaniem krzywej cukrowej. W połowie lipca wraz z trzecimi prenatalnymi musimy sprawdzić echo serca dzieciaką.
    Lekarz dał już mi żelazo na receptę więc zobaczę czy pomoże. Ale i tak długo dawała radę moja hemoglobina dzieląc się na trzy osoby 😅

Przytulasek do punkcji twojej coraz bliżej 😁 a przypomnij czy badacie zarodki czy świeży transfer będziecie robić ?

Niecierpliwa gratulacje bety i kciuki za jej przyrosty 🍀🦠 ✊✊✊🥹

Thoruviel Super że udało się wyrwać do kina zawsze to jakaś mała odskocznia by naładować energię 🤩 ale współczuję zapalenia piersi 🥺

MamaWPlanach zapasy mojej ferrytyny niestety bardzo spadły ale takie uroki ciąży dobrze że kontroluje to cały czas więc szybko można działać 💪
    Bardzo się cieszę że serduszko bije i wszystko jest ok 😍 do pierwszych prenatalnych mi czas się dłużył a teraz zasuwa strasznie 🫣

Just milo czytać że weekend dla Was był udany 😁

Luminka baw się dobrze dzisiaj i odstresuj 🤩

EDIT: Just cały czas stosuję mleczko i oliwkę by nie mieć rozstępów jak narazie jest ok oby tak dalej zostało 😅😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:56

Thoruviel, Luminka, Just00 lubią tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    Vixpo, diphereline x 2, Gonal F, Mensinorm
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Duphaston, Neoparin, Utrogestan)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g

preg.png
  • Kawka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Naczekałam się długo dziś. Już z tej niecierpliwości zrobiłam drugi test ;) Beta jest 250 :) w poprzedniej ciąży na tym etapie było 370 no ale nie ma co porównywać.
    W piątek powtórzę, tylko że mój lab zamknięty będzie akurat, więc muszę zrobić w innym miejscu.
    Zrobię też progesteron. W poprzedniej ciąży brałam też od owu do końca Cyclogest, ale w sumie lekarz go dał profilaktycznie, chyba wolałabym go nie brać jeśli będzie dobry wynik.

Ogólnie cieszę się niesamowicie, ale jest w tym wszystkim straaasznie dużo strachu (jeszcze ten helico niewyleczony mnie martwi no ale już trudno). Na nic się nie chcę nastawiać, zobaczymy jak będzie dalej.
    Natomiast cieszę się że nasze działania w ost 2 msc - nacisk na dietę, rozszerzenie supli, dużo ruchu, akupunktura, leczenie poziomu testosteronu itp przyniosły rezultaty (tak mi się przynajmniej wydaje że miało to znaczenie :D).

@Przytulasek, trzymam kciuki za sobotę - i żeby ładne zarodki się rozwijały! Fajnie w ogóle że jest możliwość punkcji w sobotę, u mnie w klinice tylko pon-pt działają z zabiegami :/

Niecierpliwa, gratulacje, a to niespodzianka 🥳 i trzymam kciuki żeby beta wystrzeliła w kosmos 😊

Co do Helicobacter - nie przejmuj się. Ta bakteria faktycznie wpływa na płodność tzn może obniżać jakoś komórek jajowych plus wyjada składniki odżywcze jak żelazo i witaminy z grupy B, a u mężczyzn mogą się tworzyć ciała przeciwplemnikowe ALE

Skoro zaszłaś w ciążę to znaczy, że nie wypłynęła aż tak na Ciebie 😊 w ciąży z HP nie robi się absolutnie nic, może kiedyś po urodzeniu dziecka jak zechcesz . Znam kobiety które miały aktywną infekcję i urodziły śliczne zdrowe dzieci 🫶
    Dbaj tylko o ferrytyne i witaminki B ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:24

⏳ od 06.2024

36 👩
    D3, B12, estr, prolaktyna, owulacje
    🔻niski prog 8DPO: 12ng
    MUCHA, sonoHSG - OK
    Pasożyty - OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
    🔻 ciężki czynnik męski - OAT
    🔻 operacja żpn - styczeń' 26 - brak poprawy
  • Kawka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luminka wrote:
    @LS @Lajla87_87 @Just00 @Thoruviel @mamawplanach dzięki dziewczyny za pamięć, czytam Was regularnie! To jest chyba mój ulubiony wątek jakie dziewczyny jesteście kochane i wspierające wzajemnie.

U mnie po transferze fizycznie jest ok, ale psychicznie zaliczyłam mooocny spadek. Testuję w sobotę 5 dpt i 18.06 10 dpt. Tak mi klinika rozpisała. Muszę jechać do kliniki 80 km przed pracą, bo nie uznają innych labów. Dla siebie zrobię też coś lokalnie w poniedziałek 7dpt

Co do L4 i pracy @mamawplanach, też jestem tak obowiązkowa, ale po 6 latach widzę, że to nie popłaca. Nie warto być wiecznie taką "himanką", bo człowiek w końcu pęka. Zastępuję dwie osoby obecnie i jestem wykończona. W tym jedną długotrwale. W przyszłym tygodniu zawalczę o podwyżkę. Jak jej nie dostanę, a się uda z ciążą, po 1. trymestrze znikam na L4. Psychicznie jestem teraz w rozsypce, mam poczucie, że w ogóle się nie uda. Nie, że teraz nawet ale, że w ogóle. Ciągle chce mi się płakać. Do psychologów mam blokadę przez wcześniejsze, nietrafione wizyty. Gdybym nie martwiła się o powrót do pracy i nie była tak obowiązkowa, już teraz poszłabym na L4 odpocząć. A w ciąży to myślę, że po naszych przejściach warto odpocząć bo po porodzie przecież nie będziemy leżakować! Ja się w ogóle zrobiłam bo taka nie byłam kiedyś, team kobiety. Naprawdę jak widzę ile kobiety ogarniają i ile muszą przejść... Żaden facet by tego nie zniósł. Żodyn! :P :) No i jak widać po godzinie spać też nie mogę...
    Dbajcie o siebie!

@Niecierpliwa, kciuki za dzisiejszą betę! 🤞❤️

Luminka, czytam Twoją wiadomość i jeśli Cię to trochę pocieszy - czuję Twój ból. Ten nasz proces niepłodności potrafi w pewnym momencie uderzyć jak grom z jasnego nieba i powalić dosłownie na kolana w emocjonalny dół.

Myślałam, ze dobrze to znoszę dopóki nie wysiadł mi w zeszłym roku układ nerwowy - byłam tak nieświadomie zestresowana, że do płaczu potrafiła mnie doprowadzić rozlana zupa na stole, pojawiły mi się tiki nerwowe. Teraz stosuje rano medytacje i oddechy i jest nieco lepiej, wrzuciłam też mentalnie program „wywalone” - będzie co będzie.
    Przygody z psychologami rozumiem - znalezienie takiego z którym będziesz mieć dobrą energię i zrozumienie, to trudna przeprawa.

A tak ogólnie to mam nadzieję, że ten Twój dołek to właśnie dobry znak na to, że hormony działają i stwarzają kropkowi najlepsze warunki 😊 tak wiele kobiet nie ma żadnych objawów ani przeczuć nawet, że są w ciąży- więc niech to będzie właśnie Twój przypadek !! 👌👌👌

Luminka lubi tę wiadomość

⏳ od 06.2024

36 👩
    D3, B12, estr, prolaktyna, owulacje
    🔻niski prog 8DPO: 12ng
    MUCHA, sonoHSG - OK
    Pasożyty - OK

41🧔‍♂️
    Posiewy OK
    Kariotypy OK
    🔻 ciężki czynnik męski - OAT
    🔻 operacja żpn - styczeń' 26 - brak poprawy
  • LS Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niecierpliwa, mocne kciuki za przyrosty! ✊🏼✊🏼✊🏼 Oby tym razem wszystko dobrze się rozwijało ❤️

@MamaWPlanach, cieszę się, że wszystko wygląda dobrze i mam nadzieję, że kolejne wizyty i badania też będą spokojne 🤗 Jeśli chodzi o histeroskopię, to miałam ją przed pierwszym transferem, a przed drugim dodatkowo scratching. Raczej samo uszkodzenie endometrium nie pomogło mi w implantacji.
    Teraz zastanawiam się nad typowo diagnostyczną histeroskopią pod kątem niepłodności wykonywaną przez specjalistę, który zajmuje się tym na co dzień i wie, czego szukać. Poprzednio zabieg miałam robiony w szpitalu i skupiali się głównie na usunięciu polipa, który finalnie nawet nie okazał się polipem. Dlatego zaczęłam się zastanawiać, czy czegoś jednak nie przeoczono.

@Thoruviel, dziękuję 🤗 Wyjazd był naprawdę fajny, w końcu udało nam się pojechać trochę dalej niż zwykle 😄 Jedynym cieniem była ta niepewność ciąży, i tego jak to wszystko się skończy.. Z tą myślą tam jechaliśmy i z tą samą wróciliśmy.
    Niestety w poniedziałek beta spadła do 3, więc wszystko się wyjaśniło. Mąż bardzo to przeżył, bo do końca wierzył, że jeszcze może się udać. To ja bardziej siedzę w statystykach i wiem, jakie wyniki mają szansę, a jakie raczej nie. Dla niego wszystko powyżej zera było już dobrą wiadomością. No ale przeżyliśmy to i idziemy dalej ❤️

@Przytulasku, trzymam mocno kciuki za sobotę, oby udało się wszystko pięknie pobrać i żeby komóreczki były dojrzałe ✊🏼✊🏼✊🏼🤗❤️

@Luminka, trzymam kciuki za kropka! 🍀 Dziwne, że musisz tak daleko jeździć na betę.. Mnie zawsze pytają, gdzie będę robić badania, ale niezależnie od tego, czy mam możliwość zrobić je w klinice czy nie, zawsze mówię, że w klinice i biorę skierowanie 😄 Teraz musiałam kilka razy powtarzać betę i korzystałam jeszcze ze starych skierowań, więc przynajmniej nie musiałam dodatkowo płacić 😁
    W każdym razie mam nadzieję, że to wszystko Tobie się pięknie wynagrodzi🤗🍀🍀🍀

Luminka, Przytulasek lubią tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1 obecne)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20-->14

🧔‍♂️'75
    Morfologia 1%❌
    SCD 13%✔️
    Kariotyp ✔️

I IVF:
    Kwalifikacja 2025.04✔️
    2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11🥚- ❄️❄️❄️
    2025.06 - histeroskopia✔️
    2025.09 - FET 4AB ❌
    2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
    2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
    II IVF:
    2026.03 💉Gonapeptyl, Menopur 200, Gonal-f 100 - 9🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
    2026.03- ET 2x8bl❌
    25.05 - FET 2x❄️❄️- 9dpt-5,2; 11dpt -9,35 14dpt-3,8❌
    16.06- immunolog ⏳
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lajla pięknie Bobo rosną 🤩 super, że już działasz z żelazem, faktycznie zapotrzebowanie masz na 3 osoby 😉 a swoją drogą- będziesz miała cesarkę czy naturalnie? Nie wiem czy przy bliźniakach to od razu cesarka jest?

@Just00 powiem Ci, że u nas Mustela daje radę, jakieś resztki ciemieniuchy są, a nie stosujemy codziennie. Dzisiaj lekarka na bilansie nie wpisywała nawet do książeczki zdrowia, a wcześniej zaznaczała. I na bilansie Maluch ważył 7,2kg, kawał kluski 😄 75 centyl już ma.
    Co do wychodzenia - ja juz wcześniej wychodziłam sama do kina, bo po prostu uwielbiam kino, jakbym miała na kogoś czekać to nie obejrzałabym tego co chcę. Nie ukrywam - zaglądałam w telefon i sprawdzałam czy Mąż nie pisze, ale sobie super poradzil 💪 w lipcu idę z koleżanką za to na koncert Lenny'ego Kravitza 🤭

Luminka, Lajla87_87 lubią tę wiadomość

Kariotypy ok; AMH 4,8 (09/24)
    -cross-match 10/24 39%, 12/24 61%, 05/25 45,5%
    -allo-MLR 38% 10/24, 05/25 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24/06/25 β 60.9, 26/06 β 141, 28/06 β 360.9, 02/07 β 2108; 15/07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21/08 Sanco i prenatalne - ryzyka niskie 🤞
    23.02.2026 Synek 💙 39+1, 3720g 55cm 💪

Klinika nr 2 od 09/24:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ❄️👌 i 1 mozaika - czekają ⌛
    IVF 5 10/24 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04/03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05/04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08/24
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2:❄️ 👎. IVF 3: z 3❄️ dwa 👌Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06/23), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03/24) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07/24), 💔6 +0.
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    @Lajla pięknie Bobo rosną 🤩 super, że już działasz z żelazem, faktycznie zapotrzebowanie masz na 3 osoby 😉 a swoją drogą- będziesz miała cesarkę czy naturalnie? Nie wiem czy przy bliźniakach to od razu cesarka jest?

@Just00 powiem Ci, że u nas Mustela daje radę, jakieś resztki ciemieniuchy są, a nie stosujemy codziennie. Dzisiaj lekarka na bilansie nie wpisywała nawet do książeczki zdrowia, a wcześniej zaznaczała. I na bilansie Maluch ważył 7,2kg, kawał kluski 😄 75 centyl już ma.
    Co do wychodzenia - ja juz wcześniej wychodziłam sama do kina, bo po prostu uwielbiam kino, jakbym miała na kogoś czekać to nie obejrzałabym tego co chcę. Nie ukrywam - zaglądałam w telefon i sprawdzałam czy Mąż nie pisze, ale sobie super poradzil 💪 w lipcu idę z koleżanką za to na koncert Lenny'ego Kravitza 🤭
    Jak masz możliwość to korzystaj z życia: kino, koncert 🤩 ale duży już ten Twój synek 😁
    Będę mieć cc raz ze bliźniaki a dwa historia sprzed lat złamanej miednicy i żaden ortopeda nie wyraziłby zgody na poród naturalny także nawet się cieszę bo będzie zaplanowane 😅 za to mój lekarz podchodzi do tego bardzo fajnie bo nie kazał mi żadnych zaświadczeń do cc przynosić 😅

Przytulasek lubi tę wiadomość

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,31
    Kariotyp 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    CD56 ❌
    cross match 51,7% & negatywny 🤷‍♀️
    MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
    Podejrzenie adenomiozy

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    morfologia 1%❌
    HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
    SCSA 🆗

I IVF
    🍀Invimed Wrocław🍀
    3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌

II IVF
    🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
    Vixpo, diphereline x 2, Gonal F, Mensinorm
    07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
    09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Duphaston, Neoparin, Utrogestan)
    ✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
    28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
    7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
    9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
    12w1d prenatalne ryzyka niskie 🩷🩵 CRL 5,77 CRL 5,83
    21w0d 🩵 498g 🩷 474g

preg.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ