35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Loret dobrze ze napisałaś
Teraz jak jesteśmy trochę zielone w temacie to wszystko przyjmie się źle. Pierwsze to zrobić badania a drugie sprawdzić trochę samemu.
Ja tez nie wiem na jakiej podstawie po usg juz wie, że mała rezerwa. Ja przez cały rok miałam różnie, raz widać było pęcherzyki na kolejny cykl, a w innych cyklach kompletnie nic, a owulka i tak była.
Ja czytałam ze AMH można poprawić jak faceci sperme, proszę
http://www.paleo-mama.com/
ja przeczytałam książkę tej laski 'egg quality' i ona twierdzi iż odpowiednimi suplementami można wyniki poprawićaszka, She Wolf, loret1, milka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyloret1 wrote:Aszka a jaki Ci lekarz pomogl jesli mozesz napisac?
no ponoc sie nie lapie na refundacje niczego!
A badania mam takie: glukoza, hbs-ag, hcv, hiv, vdrl, homocysteina, amh...
nie mam chyba sily do tego wszystkiego, ale licze ze troche pocieszycie:)
niedlugo moje dane, badania to beda w co drugim gabinecie
Z jakiego miasta jestes? To jakie masz FSH i LH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 22:26
Asana, MoBo lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny za informacje, mam metlik chwilowo i juz sama nie wiem co robic, co brac...
ja tez taka chetna do in vitro nie jestem zeby od razu leciec...
akurat w moim otoczeniu laski zachodzily blyskawicznie i wszystkie 30+ wiec nawet nie mam z kim o problemie ktory dobry kekarz pogadac:(loret1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyloret1 wrote:MoBo ona tez mi dala witaminy, diete i powiedziala ze szanse sa tym bardziej ze nasienie jest super
no zrobie badania i zobaczymy co to wyjdzieAsana, Lore, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aszka z Warszawy:)
fsh-7,69 U/L tylko a LH chyba niestety nie robilam
to dobrze ze bylas stanowcza, ja troche sie gubie w tym wszystkim i nie potrafie sie jakos postawic
mocno liczylam na pomoc gina do ktorego chodzilam od lat, nawet mam ochote isc do niego raz jeszcze zeby zobaczyc co on mi zaproponuje
Hsg wyszlo mi okWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 22:40
MoBo lubi tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyloret1 wrote:Aszka z Warszawy:)
fsh-7,69 U/L tylko a LH chyba niestety nie robilam
to dobrze ze bylas stanowcza, ja troche sie gubie w tym wszystkim i nie potrafie sie jakos postawic
mocno liczylam na pomoc gina do ktorego chodzilam od lat, nawet mam ochote isc do niego raz jeszcze zeby zobaczyc co on mi zaproponuje
Hsg wyszlo mi okMoBo, loret1 lubią tę wiadomość
-
Obniżona ilość pęcherzyków antralnych może świadczyć o niskiej rezerwie jajnikowej. Usg robi się w 2-3 dc, jeśli jest mniej niż 6 albo 5 (nie pamiętam dokładnie)pęcherzyków to może świadczyć o obniżonej rezerwie jajnikowej. Oczywiście sam obraz usg nie wystarczy. Trzeba dodatkowo zrobić badania. Proponowanie in vitro na pierwszej wizycie bez obejrzenia kompletu podstawowych badań to przegięcie. Loret FSH masz dobre. Ważne jest jeszcze: AMH, LH, TSH, Anty - TPO, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron. A powiedziała Ci dr dlaczego nie łapiesz się na refundację in vitro? Masz 40 lat? Z tego co wiem to wyklucza wiek 40 i więcej lat i niskie AMH.
Asana, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
W Polsce prawie każdy, kto nie suplementuje witaminy D ma obniżony jej poziom. Przy staraniach o ciążę warto ją suplementować. Mój dr poleca Vitrum D 3 forte
MoBo, aszka lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka