X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 36 lat...na usg wlasnie bylo ok 5 pecherzykow,
    a nie dostalam wit d, glownie b6 i b12 i acard na kolotania
    tsh i prolaktyne musze powtorzyc
    dzieki Aszka za namiary ;)
    no troche mnie zdolowalo to in vitro( tez nie mam nic przeciwko) ale poczulam ze to jakby ostatni dzwonek...

bardzo Wam raz jeszcze dziekuje za porady:)
    spokojnej nocy

aszka lubi tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    mam 36 lat...na usg wlasnie bylo ok 5 pecherzykow,
    a nie dostalam wit d, glownie b6 i b12 i acard na kolotania
    tsh i prolaktyne musze powtorzyc
    dzieki Aszka za namiary ;)
    no troche mnie zdolowalo to in vitro( tez nie mam nic przeciwko) ale poczulam ze to jakby ostatni dzwonek...

bardzo Wam raz jeszcze dziekuje za porady:)
    spokojnej nocy

To zakup witamine D i bierz.
    Ta babka na poprawe jakosci komorej jajowych wymienia: D, Q10, DHEA i Omega 3

Ja sie w DHEA nie bawilam bo musze uwazac na moj dht, ale pozostale lykalam kilka dobrych miesiecy.

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*

Byłam dzisiaj w przychodni spuścic troche krwi na badania, znowu bete, progesteron i estraadiol zalecenie mojego lekarza no i sie zwarzyłam. Ostatnio sie warzyłam 21 lipca na ten samej wadze lekarskiej, bo nie mam w domu i w tych samych ciuchach jakos tak wysżło heheheh no i minał miesiac a ja schudłam 3kg :( fat jem mnie kalorycznie bo nie jem słodyczy tzn tylko sporadycznie i nie objadam sie białym pieczywem, jednym słowem jem bardzo zdrowo jak nigdy heheh z wyjątkiem dwa razy w tygodniu pizzy :D no i głodna nie chodze tzn w pracy jak ide na przerwe zjesc to rzucam sie na jedzenie. Trzeci dzien ten nocke mam do tyłu, nie moge spac, nie wiem co sie dzieje a dzisiaj w sumie przez mojego bo jego bezsennosc złapała. dziwnie sie dzieje u nas.

Miłego dnia dziewczynki <3

MoBo, aszka, Jot, milka1 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret tutaj wszystkie chudna w ciazy :P
    Wiec sie nie stresuj.

Z bezsennoscia to se mozemy reke podac bo ja dzis o 2giej na siku, a o 4tej obmyslalam jaki kolor w koncu wybrac do sypialni bo juz zygam bialym :P
    Naszczescie nie budze mojego bo mamy dwa oddzielne materace i w koncu duuuze lozko i sie moge wywracac ile chce a on nic nie czuje.

Margaret.Se, aszka, Jot, loret1, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Margaret tutaj wszystkie chudna w ciazy :P
    Wiec sie nie stresuj.

Z bezsennoscia to se mozemy reke podac bo ja dzis o 2giej na siku, a o 4tej obmyslalam jaki kolor w koncu wybrac do sypialni bo juz zygam bialym :P
    Naszczescie nie budze mojego bo mamy dwa oddzielne materace i w koncu duuuze lozko i sie moge wywracac ile chce a on nic nie czuje.

Jak planowałam remont to tez nie spałam po nocach :) teraz nie wiem o co kaman, czyms sie denerwuje ale sama nie wiem czym, mam ostrą burze hormonalna bo wczoraj i przedwaczoraj strasznie sie pożarlismy z moim ehhhh moze ten hormony nie daja mi spac. Jak schudłam to własnie wciskam w siebie podwójne sniadanie :P obym sie nie pozygała zaraz hehhehe

MoBo, Jot, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej dziewczynki :*

Byłam dzisiaj w przychodni spuścic troche krwi na badania, znowu bete, progesteron i estraadiol zalecenie mojego lekarza no i sie zwarzyłam. Ostatnio sie warzyłam 21 lipca na ten samej wadze lekarskiej, bo nie mam w domu i w tych samych ciuchach jakos tak wysżło heheheh no i minał miesiac a ja schudłam 3kg :( fat jem mnie kalorycznie bo nie jem słodyczy tzn tylko sporadycznie i nie objadam sie białym pieczywem, jednym słowem jem bardzo zdrowo jak nigdy heheh z wyjątkiem dwa razy w tygodniu pizzy :D no i głodna nie chodze tzn w pracy jak ide na przerwe zjesc to rzucam sie na jedzenie. Trzeci dzien ten nocke mam do tyłu, nie moge spac, nie wiem co sie dzieje a dzisiaj w sumie przez mojego bo jego bezsennosc złapała. dziwnie sie dzieje u nas.

Miłego dnia dziewczynki <3
    ja tez schudłam, to normalne, a jak bedziesz jak ja miec wymioty to dopiero schudniesz. Pozniej bedziesz nadrabiac :) z tym spaniem tez jest roznie u mnie najgorzej jest jak mi sie chce do wc w nocy albo maz wstaje i wybudzi to juz nie zasne.

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo i Margaret a kiedy macie wizyty? Powinno juz byc widac <3, trzymam kciuki.

Powiem Wam ze jak ja byłam jakis czas temu na wizycie w klinice to masa ludzi podpisywała papiery na prywatne invitro na raty, ten program za 25 tys. Ludzie chyba mysla, ze jak Pis dojdzie do władzy to sie skonczy w ogole dostep do invitro.

MoBo, Margaret.Se, Asana lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz mMrgaret ja jokos dziwnie jestem potulna jak baranek, co oczywiscie mojemu sie bardzo podoba :P

Jot, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Ja dopiero 10tego wrzesnia, czyli za 2wa tygodnie. Moj lekarz jest w przyszlym tygodniu na urlopie. Pytal czy chce na sile sprawdzic w tym tygodniu, ale to moze byc wczesnie. Stwierdzilam, ze juz poczekam do tego 10go.

Trzymaj trzymaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:08

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja dopiero 10tego wrzesnia, czyli za 2wa tygodnie. Moj lekarz jest w przyszlym tygodniu na urlopie. Pytal czy chce na sile sprawdzic w tym tygodniu, ale to moze byc wczesnie. Stwierdzilam, ze juz poczekam do tego 10go.
    pewnie poczekaj -to juz za 2 tyg to spokojnie doczekasz :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Powiem Wam ze jak ja byłam jakis czas temu na wizycie w klinice to masa ludzi podpisywała papiery na prywatne invitro na raty, ten program za 25 tys. Ludzie chyba mysla, ze jak Pis dojdzie do władzy to sie skonczy w ogole dostep do invitro.

Ja mam wizyte 1 wrzesnia i to bedzie 8tydzien i 2dzien, wiec juz serduszko bedzie ogromne :D

Aszka co do sikania w nocy to jak sie obudze to musze isc siknac bo inaczej to juz moge zapomniec o snie takie mam nacisk na pecherz :)

MoBo ja tez bylam potulna ale teraz w krolowa lodu i wredoty sie stalam. Zreszta kazda inaczej przeczodzi ciaze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:38

Jot, MoBo, milka1, aszka, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    To zakup witamine D i bierz.
    Ta babka na poprawe jakosci komorej jajowych wymienia: D, Q10, DHEA i Omega 3

Ja sie w DHEA nie bawilam bo musze uwazac na moj dht, ale pozostale lykalam kilka dobrych miesiecy.

Hej:)
    MoBo dala mi wlasnie q10, dhea(tego troche sie cykam brac), b6 i b 12...
    No ja wczoraj usnelam z gigantycznym bolem glowy..,
    A teraz zaczynaja sie urodzinki, trzeba isc usmiechac sie a w srodku boli..,

To biore sie do czytania reszty:)

MoBo, Jot, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Hej:)
    MoBo dala mi wlasnie q10, dhea(tego troche sie cykam brac), b6 i b 12...
    No ja wczoraj usnelam z gigantycznym bolem glowy..,
    A teraz zaczynaja sie urodzinki, trzeba isc usmiechac sie a w srodku boli..,

To biore sie do czytania reszty:)

Loret sie biedaku zestresowalas, ae konca swiata nie ma.
    Pobierz witaminy i moze idz na konsulke gdzie Aszka radzi. Badania porobisz i zobaczysz na czym stoisz.
    Ja nie wierze, ze 36 i juz sie konczy rezerwa! nie zawsze organizm musi pracowac na takich samych obrotach, trzeba mu troche pomoc.

A teraz bedziesz na stymulowynych cyklach? Mialas kiedys?
    A te urodzinki to TWOJE???????

loret1, Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie MoBo nie moje, dzieci :) ja jako gosc:)
    No zestresowalsm sie okrutnie, od rana walcze zeby nie wyc i powtarzam sobie ze dobrze bedzie, dobrze bedzie sle sama chyba w to nie wierze..,

A Wasze wpisy sobie podczytuje i ciezko sie czasami wstrzelic albo cos tam dodac ale sa interesujace:)

Bezsennosc to zmora, dopada wszystkich, szczegolnie jak bania nabita:)

MoBo, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie mialam propozycji stymulacji i nigdy nie mialam:(

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Nie MoBo nie moje, dzieci :) ja jako gosc:)
    No zestresowalsm sie okrutnie, od rana walcze zeby nie wyc i powtarzam sobie ze dobrze bedzie, dobrze bedzie sle sama chyba w to nie wierze..,

A Wasze wpisy sobie podczytuje i ciezko sie czasami wstrzelic albo cos tam dodac ale sa interesujace:)

Bezsennosc to zmora, dopada wszystkich, szczegolnie jak bania nabita:)

A to sie trzeba wbijac :)
    No i dobrze se powtarzasz, bo bedzie dobrze!
    No jakos tam dasz rade - wszystkie znamy ten bol, byc otoczonymi przez ciezarne i dzieciaki w takiej chwili.

loret1, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Wlasnie nie mialam propozycji stymulacji i nigdy nie mialam:(

Ej no to moze bylo by warto napomknac przy kolejnej wizycie. I to jest chyba pierwszy krok przed wyciaganiem silnych dzial jak in vitro.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret1, spróbuj sobie włączyć tzw. "tryb" walki :)!. Zrób na spokojnie badania, udaj się do dobrego specjalisty i walcz! Popatrz, wszystkie jesteśmy tu w podobnym wieku, i dziewczyny z różnymi problemami, ze słowami które nie raz nie chciałby usłyszeć, dzięki uporowi i determinacji za chwilę będą szczęśliwymi mamami :)

Nie wolno Ci się poddać, więc proszę spiąć poślady i działać !:) a my tu będziemy "czuwać" nad Tobą :)

MoBo, milka1, aszka, Asana, She Wolf, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ciezka sprawa z tym klimatem na okolo ech...
    No sie trza bedzie wbic nie ma to tamto :)
    A pojde jeszcze do innego i zobaczd co on mi zaproponuje, bo w sumie ona tylko mi witaminy i diete zalecila, moze pomoze...
    Tylko sie zastanawiam jak Was czytam ze mialyscie jakies hormony i w sumie moze one przyspieszaja pewne sprawy.
    A na co jest clo?

MoBo, milka1, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Loret1, spróbuj sobie włączyć tzw. "tryb" walki :)!. Zrób na spokojnie badania, udaj się do dobrego specjalisty i walcz! Popatrz, wszystkie jesteśmy tu w podobnym wieku, i dziewczyny z różnymi problemami, ze słowami które nie raz nie chciałby usłyszeć, dzięki uporowi i determinacji za chwilę będą szczęśliwymi mamami :)

Nie wolno Ci się poddać, więc proszę spiąć poślady i działać !:) a my tu będziemy "czuwać" nad Tobą :)

Joooot! Dzieki ale to ladnie, spokojnie napisalas az sie wzruszylam!
    Teraz musze napitalac oczami w prawo w lewo zeby w robocie nie zauwazyli ze beczec mi sie chce:(

No masz racje to forum i Wasze starania daja nadzieje
    Ale najgorsze jest to ze ja bylam wlasnie u specjalisty, poczytalam ze ma duza skutecznosc, ale serio z tymi lekarzami to loteria !

Czyli badania, witaminy brac moge nie zaszkodza i zobaczymy co przyniesie czas...
    ❤️

MoBo, milka1, aszka, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ