X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 36 lat...na usg wlasnie bylo ok 5 pecherzykow,
    a nie dostalam wit d, glownie b6 i b12 i acard na kolotania
    tsh i prolaktyne musze powtorzyc
    dzieki Aszka za namiary ;)
    no troche mnie zdolowalo to in vitro( tez nie mam nic przeciwko) ale poczulam ze to jakby ostatni dzwonek...

bardzo Wam raz jeszcze dziekuje za porady:)
    spokojnej nocy

aszka lubi tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    mam 36 lat...na usg wlasnie bylo ok 5 pecherzykow,
    a nie dostalam wit d, glownie b6 i b12 i acard na kolotania
    tsh i prolaktyne musze powtorzyc
    dzieki Aszka za namiary ;)
    no troche mnie zdolowalo to in vitro( tez nie mam nic przeciwko) ale poczulam ze to jakby ostatni dzwonek...

bardzo Wam raz jeszcze dziekuje za porady:)
    spokojnej nocy

To zakup witamine D i bierz.
    Ta babka na poprawe jakosci komorej jajowych wymienia: D, Q10, DHEA i Omega 3

Ja sie w DHEA nie bawilam bo musze uwazac na moj dht, ale pozostale lykalam kilka dobrych miesiecy.

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*

Byłam dzisiaj w przychodni spuścic troche krwi na badania, znowu bete, progesteron i estraadiol zalecenie mojego lekarza no i sie zwarzyłam. Ostatnio sie warzyłam 21 lipca na ten samej wadze lekarskiej, bo nie mam w domu i w tych samych ciuchach jakos tak wysżło heheheh no i minał miesiac a ja schudłam 3kg :( fat jem mnie kalorycznie bo nie jem słodyczy tzn tylko sporadycznie i nie objadam sie białym pieczywem, jednym słowem jem bardzo zdrowo jak nigdy heheh z wyjątkiem dwa razy w tygodniu pizzy :D no i głodna nie chodze tzn w pracy jak ide na przerwe zjesc to rzucam sie na jedzenie. Trzeci dzien ten nocke mam do tyłu, nie moge spac, nie wiem co sie dzieje a dzisiaj w sumie przez mojego bo jego bezsennosc złapała. dziwnie sie dzieje u nas.

Miłego dnia dziewczynki <3

MoBo, aszka, Jot, milka1 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret tutaj wszystkie chudna w ciazy :P
    Wiec sie nie stresuj.

Z bezsennoscia to se mozemy reke podac bo ja dzis o 2giej na siku, a o 4tej obmyslalam jaki kolor w koncu wybrac do sypialni bo juz zygam bialym :P
    Naszczescie nie budze mojego bo mamy dwa oddzielne materace i w koncu duuuze lozko i sie moge wywracac ile chce a on nic nie czuje.

Margaret.Se, aszka, Jot, loret1, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Margaret tutaj wszystkie chudna w ciazy :P
    Wiec sie nie stresuj.

Z bezsennoscia to se mozemy reke podac bo ja dzis o 2giej na siku, a o 4tej obmyslalam jaki kolor w koncu wybrac do sypialni bo juz zygam bialym :P
    Naszczescie nie budze mojego bo mamy dwa oddzielne materace i w koncu duuuze lozko i sie moge wywracac ile chce a on nic nie czuje.

Jak planowałam remont to tez nie spałam po nocach :) teraz nie wiem o co kaman, czyms sie denerwuje ale sama nie wiem czym, mam ostrą burze hormonalna bo wczoraj i przedwaczoraj strasznie sie pożarlismy z moim ehhhh moze ten hormony nie daja mi spac. Jak schudłam to własnie wciskam w siebie podwójne sniadanie :P obym sie nie pozygała zaraz hehhehe

MoBo, Jot, milka1 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej dziewczynki :*

Byłam dzisiaj w przychodni spuścic troche krwi na badania, znowu bete, progesteron i estraadiol zalecenie mojego lekarza no i sie zwarzyłam. Ostatnio sie warzyłam 21 lipca na ten samej wadze lekarskiej, bo nie mam w domu i w tych samych ciuchach jakos tak wysżło heheheh no i minał miesiac a ja schudłam 3kg :( fat jem mnie kalorycznie bo nie jem słodyczy tzn tylko sporadycznie i nie objadam sie białym pieczywem, jednym słowem jem bardzo zdrowo jak nigdy heheh z wyjątkiem dwa razy w tygodniu pizzy :D no i głodna nie chodze tzn w pracy jak ide na przerwe zjesc to rzucam sie na jedzenie. Trzeci dzien ten nocke mam do tyłu, nie moge spac, nie wiem co sie dzieje a dzisiaj w sumie przez mojego bo jego bezsennosc złapała. dziwnie sie dzieje u nas.

Miłego dnia dziewczynki <3
    ja tez schudłam, to normalne, a jak bedziesz jak ja miec wymioty to dopiero schudniesz. Pozniej bedziesz nadrabiac :) z tym spaniem tez jest roznie u mnie najgorzej jest jak mi sie chce do wc w nocy albo maz wstaje i wybudzi to juz nie zasne.

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo i Margaret a kiedy macie wizyty? Powinno juz byc widac <3, trzymam kciuki.

Powiem Wam ze jak ja byłam jakis czas temu na wizycie w klinice to masa ludzi podpisywała papiery na prywatne invitro na raty, ten program za 25 tys. Ludzie chyba mysla, ze jak Pis dojdzie do władzy to sie skonczy w ogole dostep do invitro.

MoBo, Margaret.Se, Asana lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz mMrgaret ja jokos dziwnie jestem potulna jak baranek, co oczywiscie mojemu sie bardzo podoba :P

Jot, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Ja dopiero 10tego wrzesnia, czyli za 2wa tygodnie. Moj lekarz jest w przyszlym tygodniu na urlopie. Pytal czy chce na sile sprawdzic w tym tygodniu, ale to moze byc wczesnie. Stwierdzilam, ze juz poczekam do tego 10go.

Trzymaj trzymaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:08

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja dopiero 10tego wrzesnia, czyli za 2wa tygodnie. Moj lekarz jest w przyszlym tygodniu na urlopie. Pytal czy chce na sile sprawdzic w tym tygodniu, ale to moze byc wczesnie. Stwierdzilam, ze juz poczekam do tego 10go.
    pewnie poczekaj -to juz za 2 tyg to spokojnie doczekasz :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Powiem Wam ze jak ja byłam jakis czas temu na wizycie w klinice to masa ludzi podpisywała papiery na prywatne invitro na raty, ten program za 25 tys. Ludzie chyba mysla, ze jak Pis dojdzie do władzy to sie skonczy w ogole dostep do invitro.

Ja mam wizyte 1 wrzesnia i to bedzie 8tydzien i 2dzien, wiec juz serduszko bedzie ogromne :D

Aszka co do sikania w nocy to jak sie obudze to musze isc siknac bo inaczej to juz moge zapomniec o snie takie mam nacisk na pecherz :)

MoBo ja tez bylam potulna ale teraz w krolowa lodu i wredoty sie stalam. Zreszta kazda inaczej przeczodzi ciaze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:38

Jot, MoBo, milka1, aszka, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    To zakup witamine D i bierz.
    Ta babka na poprawe jakosci komorej jajowych wymienia: D, Q10, DHEA i Omega 3

Ja sie w DHEA nie bawilam bo musze uwazac na moj dht, ale pozostale lykalam kilka dobrych miesiecy.

Hej:)
    MoBo dala mi wlasnie q10, dhea(tego troche sie cykam brac), b6 i b 12...
    No ja wczoraj usnelam z gigantycznym bolem glowy..,
    A teraz zaczynaja sie urodzinki, trzeba isc usmiechac sie a w srodku boli..,

To biore sie do czytania reszty:)

MoBo, Jot, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Hej:)
    MoBo dala mi wlasnie q10, dhea(tego troche sie cykam brac), b6 i b 12...
    No ja wczoraj usnelam z gigantycznym bolem glowy..,
    A teraz zaczynaja sie urodzinki, trzeba isc usmiechac sie a w srodku boli..,

To biore sie do czytania reszty:)

Loret sie biedaku zestresowalas, ae konca swiata nie ma.
    Pobierz witaminy i moze idz na konsulke gdzie Aszka radzi. Badania porobisz i zobaczysz na czym stoisz.
    Ja nie wierze, ze 36 i juz sie konczy rezerwa! nie zawsze organizm musi pracowac na takich samych obrotach, trzeba mu troche pomoc.

A teraz bedziesz na stymulowynych cyklach? Mialas kiedys?
    A te urodzinki to TWOJE???????

loret1, Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie MoBo nie moje, dzieci :) ja jako gosc:)
    No zestresowalsm sie okrutnie, od rana walcze zeby nie wyc i powtarzam sobie ze dobrze bedzie, dobrze bedzie sle sama chyba w to nie wierze..,

A Wasze wpisy sobie podczytuje i ciezko sie czasami wstrzelic albo cos tam dodac ale sa interesujace:)

Bezsennosc to zmora, dopada wszystkich, szczegolnie jak bania nabita:)

MoBo, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie mialam propozycji stymulacji i nigdy nie mialam:(

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Nie MoBo nie moje, dzieci :) ja jako gosc:)
    No zestresowalsm sie okrutnie, od rana walcze zeby nie wyc i powtarzam sobie ze dobrze bedzie, dobrze bedzie sle sama chyba w to nie wierze..,

A Wasze wpisy sobie podczytuje i ciezko sie czasami wstrzelic albo cos tam dodac ale sa interesujace:)

Bezsennosc to zmora, dopada wszystkich, szczegolnie jak bania nabita:)

A to sie trzeba wbijac :)
    No i dobrze se powtarzasz, bo bedzie dobrze!
    No jakos tam dasz rade - wszystkie znamy ten bol, byc otoczonymi przez ciezarne i dzieciaki w takiej chwili.

loret1, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Wlasnie nie mialam propozycji stymulacji i nigdy nie mialam:(

Ej no to moze bylo by warto napomknac przy kolejnej wizycie. I to jest chyba pierwszy krok przed wyciaganiem silnych dzial jak in vitro.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret1, spróbuj sobie włączyć tzw. "tryb" walki :)!. Zrób na spokojnie badania, udaj się do dobrego specjalisty i walcz! Popatrz, wszystkie jesteśmy tu w podobnym wieku, i dziewczyny z różnymi problemami, ze słowami które nie raz nie chciałby usłyszeć, dzięki uporowi i determinacji za chwilę będą szczęśliwymi mamami :)

Nie wolno Ci się poddać, więc proszę spiąć poślady i działać !:) a my tu będziemy "czuwać" nad Tobą :)

MoBo, milka1, aszka, Asana, She Wolf, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ciezka sprawa z tym klimatem na okolo ech...
    No sie trza bedzie wbic nie ma to tamto :)
    A pojde jeszcze do innego i zobaczd co on mi zaproponuje, bo w sumie ona tylko mi witaminy i diete zalecila, moze pomoze...
    Tylko sie zastanawiam jak Was czytam ze mialyscie jakies hormony i w sumie moze one przyspieszaja pewne sprawy.
    A na co jest clo?

MoBo, milka1, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Loret1, spróbuj sobie włączyć tzw. "tryb" walki :)!. Zrób na spokojnie badania, udaj się do dobrego specjalisty i walcz! Popatrz, wszystkie jesteśmy tu w podobnym wieku, i dziewczyny z różnymi problemami, ze słowami które nie raz nie chciałby usłyszeć, dzięki uporowi i determinacji za chwilę będą szczęśliwymi mamami :)

Nie wolno Ci się poddać, więc proszę spiąć poślady i działać !:) a my tu będziemy "czuwać" nad Tobą :)

Joooot! Dzieki ale to ladnie, spokojnie napisalas az sie wzruszylam!
    Teraz musze napitalac oczami w prawo w lewo zeby w robocie nie zauwazyli ze beczec mi sie chce:(

No masz racje to forum i Wasze starania daja nadzieje
    Ale najgorsze jest to ze ja bylam wlasnie u specjalisty, poczytalam ze ma duza skutecznosc, ale serio z tymi lekarzami to loteria !

Czyli badania, witaminy brac moge nie zaszkodza i zobaczymy co przyniesie czas...
    ❤️

MoBo, milka1, aszka, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ