X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Loret1, spróbuj sobie włączyć tzw. "tryb" walki :)!. Zrób na spokojnie badania, udaj się do dobrego specjalisty i walcz! Popatrz, wszystkie jesteśmy tu w podobnym wieku, i dziewczyny z różnymi problemami, ze słowami które nie raz nie chciałby usłyszeć, dzięki uporowi i determinacji za chwilę będą szczęśliwymi mamami :)

Nie wolno Ci się poddać, więc proszę spiąć poślady i działać !:) a my tu będziemy "czuwać" nad Tobą :)

Bardzo ladnie napisane Jot! <3

milka1, aszka, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Osz dajcie spokoj, ja wczoraj po robocie wyszorowalam wszystkie okna w domu :P

eh, kobity, kobity! Ja nawet nie miałabym siły teraz okien myć, a dźwigćc mi nie wolno.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    eh, kobity, kobity! Ja nawet nie miałabym siły teraz okien myć, a dźwigćc mi nie wolno.

A dzien dobry Milka :)
    No przeciez gdyby mi cos bylo nie tak to bym palcem nie ruszyla :P
    Tesciowie przyjezdzaja w przyszym tygodniu to musi lsnic :P
    W weekend czekam mnie szycie zaslon zeby ich sloneczko nie budzilo.

milka1, aszka, Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret u mnie lekarz dopoki nie rozpoczał stymulacji w ogole nie widział zadnych pecherzyków ani jajec. Chodziłam 3 cykle i bylo czysto. I NIGDY MI NIE POWIEDZIAŁ ze mam obnizona rezerwe. Tez miałam wysokie FSH i LH, a AMH tez dobre. Na forum sa dziewczyny 24 letnie, ktore maja obnizona rezerwe to głownie zalezy genetycznie, a wiek to drugie miejsce. Moze wystarczy popchnac stymulacje, jak facet ma dobre nasienie, pozniej mozna sprobowac HSG i inseminacje, dopiero jak to sie nie uda to dalej invitro. Najpierw 3 cykle stymulowane np clo lub letrozol(clo lub letro na zwiekszenie ilosci pecherzyków i jakosci,czyli wywołanie owulacji), a pozniej IUI. Masz 36 lat to nie katastrofa, moja siostra pierwsze dziecko urodziła w wieku 38 :) CO do q10 to jest niby na poprawe jakosci pecherzyków ale ja to brałam i raczej efektów nie było. I nie ma co wyć, trzeba spiac pośladki i walczyc, u mnie w trakcie leczenia mąż stracił pracę a mieliśmy leczenie w toku i też jakoś się zyło, skromnie ale jednak. Trzeba po kolei odhaczac pewne punkty w leczeniu i do przodu i do przodu:
    1. Badania-hormony, HSG, AMH
    2. Nasienie faceta + morfologia
    3. Jak dobre nasienie: stymulacja /i lub inseminacja
    4. Jak złe nasienie: invitro, albo nie wypaliła inseminacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:05

Asana, MoBo, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, dobry,
    ja to mam teraz w d... porządki, nawet kwiatki zaczęły mi usychać :-( i ogólnie to mi się nic nie chce :-(
    ciśnienie dzisiaj też mam tak niskie, że tylko spać bym poszła, a niedługo jedziemy na zakupy, bo już pomału remont zaczynamy, przygotowujemy miejsce dla nowego członka rodziny i zaczynamy od nowej kanapy dla siebie ;-) bo z zakupami dla dziecka jeszcze czekamy. Chcemy taką dużą kanapę kupić, zebyśmy się wszyscy łącznie ze zwierzakami zmieścili np. przy oglądaniu kina familijnego :-)

aszka, MoBo, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Loret1, spróbuj sobie włączyć tzw. "tryb" walki :)!. Zrób na spokojnie badania, udaj się do dobrego specjalisty i walcz! Popatrz, wszystkie jesteśmy tu w podobnym wieku, i dziewczyny z różnymi problemami, ze słowami które nie raz nie chciałby usłyszeć, dzięki uporowi i determinacji za chwilę będą szczęśliwymi mamami :)

Nie wolno Ci się poddać, więc proszę spiąć poślady i działać !:) a my tu będziemy "czuwać" nad Tobą :)
    tez teraz przeczytałam ze napisałas spiac posladki ja to samo :D

MoBo, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Dobry, dobry,
    ja to mam teraz w d... porządki, nawet kwiatki zaczęły mi usychać :-( i ogólnie to mi się nic nie chce :-(
    ciśnienie dzisiaj też mam tak niskie, że tylko spać bym poszła, a niedługo jedziemy na zakupy, bo już pomału remont zaczynamy, przygotowujemy miejsce dla nowego członka rodziny i zaczynamy od nowej kanapy dla siebie ;-) bo z zakupami dla dziecka jeszcze czekamy. Chcemy taką dużą kanapę kupić, zebyśmy się wszyscy łącznie ze zwierzakami zmieścili np. przy oglądaniu kina familijnego :-)
    duze kanapy sa ok. My mamy 150 na 200 bo moj to zwalisty facet.

Co do pracy w domu ja tez nic nie robie, a tesciowka jak chciala przyjechac to powiedziałam ze sobie nie zycze, bo nie zamierzam sprzatac :D i spokoj.

Asana, She Wolf, Lore, MoBo, milka1, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    chciala przyjechac to powiedziałam ze sobie nie zycze, bo nie zamierzam sprzatac :D i spokoj.

lubię cię.

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret trzymaj sie jakos na tych urodzinach. Jak ja nie cierpie takich imprez :(

Milka martwie sie o Ciebie :( Mam nadzieje, ze humor Ci sie poprawi.

Mobo zaczelam czytac tego bloga i kobieta mowi z sensem choc nie ze wszystkim sie zgadzam. Ale kurcze jedno mnie zastanawia. Ona tam pisze ze testosteron jest wazny przy dojrzewaniu jajec, a ja mam testosteron ponizej normy i jak szukalam jakie moga byc tego skutki nic nie znalazlam. Cykle mam takie same jak zawsze, owulka chyba jest, bo progesteron wysoki, choc z tym to nigdy do konca nie wiadomo. Jak badalam testosteron jakos niecaly rok temu to mialam w gornej granicy, a teraz ponizej normy. Nie wiem czy to nie byl blad. Musze isc do lekarza zeby mi zlecil badnie zowu....

MoBo, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lore Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Co do pracy w domu ja tez nic nie robie, a tesciowka jak chciala przyjechac to powiedziałam ze sobie nie zycze, bo nie zamierzam sprzatac :D i spokoj.

Aszka kocham Cię babo :D Moja teściowa jest spoko ale też się stresuję jak ma przyjechać, nie miałabym jednak odwagi tak powiedzieć :D

Asana, aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, jak możesz to pisz jak coś ciekawego tam wyczytasz
    Masz niski testosteron a badałaś DHEA (albo DHEAS)?

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest problem z tesciowka taki, ze ona jest znosna. Jednak moj mąż ma starszą siostre pod 40 i ta siostra jest samotna odkad sie zaczelismy spotykać. Chyba nigdy z zadnym facetem nie była i naprawdę jest dosc upierdliwa np: wymaga żeby kazdy robił to co ona chce w danej chwili np. lubi ogladac tv trwam, jak ona je, to kazdy ma jesc itd. Do tego cały czas opowiada o swoich chorobach i oczywiscie wyciaga kase od matki na te choroby. My nawet jak maz stracił prace od tesciowki nie dostalismy ani grosza. Teraz wątpię zeby tez cos dali. Tak wychowali corke ze ona jest dla nich najwazniejsza i szczerze to mnie to nie obchodzi, bo ja wyszłam za swojego meza a nie za nich, ale o ile jak nie byłam w ciazy to mogłam znosić te siostrunie to teraz nie zamierzam. Ona potrafi jak Rozenkowa, przeciagnac łapa po polce pod sufitem i skomentowac ze kurz jest itd. dlatego nie zamierzam sie meczyc i sprzatac domu od a do zet, bo tesciowka przyjedzie z coreczka (one wszedzie zawsze razem). Takze musiałam sie postawić, tesciowka nic nie skomentowała, bo chyba sie domysla o co chodzi i mam świety spokoj.

MoBo, Asana, milka1, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

hahahahahha dobre :)
    A moi sa fajni, tacy nietypowi :P Jakos wielkej milosci mi nie pokazuja ale swojemu synowi tez nie :P
    Nie siedza mi na karku i nie musze siedziec w kuchni by piec/gotowac. Oni wola wyjsc gdzies, wezma se rowery i pojada na wycieczke po okolicy, alo na jakis dluuugiii spacer. Wiec nie narzekam. Mieszkaja w UK wiec na herbatke se do nas nie wpadna, a tak raz na rok jest fajnie :)

Asana, aszka, She Wolf, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Mobo zaczelam czytac tego bloga i kobieta mowi z sensem choc nie ze wszystkim sie zgadzam. Ale kurcze jedno mnie zastanawia. Ona tam pisze ze testosteron jest wazny przy dojrzewaniu jajec, a ja mam testosteron ponizej normy i jak szukalam jakie moga byc tego skutki nic nie znalazlam. Cykle mam takie same jak zawsze, owulka chyba jest, bo progesteron wysoki, choc z tym to nigdy do konca nie wiadomo. Jak badalam testosteron jakos niecaly rok temu to mialam w gornej granicy, a teraz ponizej normy. Nie wiem czy to nie byl blad. Musze isc do lekarza zeby mi zlecil badnie zowu....

To tobie by nie zaszkodzil DHEA - bo on podniesie testosteron. W Infertility qure/Fertility code tez polecali. Ja jeszcze wtedy nie znalam swoich wynikow ale nie chcialam ryzykowac jakiegokolwiek wplywu na dht ze wzgledu na jego dzialanie na moje wlosy (bo sie nie moglam doczytac czy w koncu moze jakis byc).

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    hahahahahha dobre :)
    A moi sa fajni, tacy nietypowi :P Jakos wielkej milosci mi nie pokazuja ale swojemu synowi tez nie :P
    Nie siedza mi na karku i nie musze siedziec w kuchni by piec/gotowac. Oni wola wyjsc gdzies, wezma se rowery i pojada na wycieczke po okolicy, alo na jakis dluuugiii spacer. Wiec nie narzekam. Mieszkaja w UK wiec na herbatke se do nas nie wpadna, a tak raz na rok jest fajnie :)
    to sie ciesz, moja to dostaje histerii jak sie nie pojawimy, od poczatku roku bylismy u nich z 5 razy, masakra. Tyle, ze moj maz bardzo matke kocha i dlatego tylko do nich jezdzimy, wylacznie z tego powodu.

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

pewnie to sa wartosci zmienne, mi FSH i LH ciagle sie zmieniało.

MoBo lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    She, jak możesz to pisz jak coś ciekawego tam wyczytasz
    Masz niski testosteron a badałaś DHEA (albo DHEAS)?

Dam dam :D
    To wyniki z konca pazdziernika 2014

Testosteron 0.918ng/ml (0.200-1.000)
    DHEA-s 4.45 umol/l (2.00-10.00)

Wiec w normie. Czy to mozliwe, ze przez 9 miesiecy tak sie wszystko pozmienialo?
    Rece mi juz opadaja...

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska wspolczuje troche, ja z tesciowa mam dobrze. Nie wtraca sie wcale mimo ze sa z moim blisko. Widze ja raz ma 2-3 miesiace i starczy :D

Mobo no wlasnie nie jestem pewna czy brac czy nie kolejny suplement. Boje sie ze to moglby byc blad labu i jeszcze sobie tym namieszam. Jak wroce z urlopu to zrobie jeszcze raz te badania.

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

idealne podejeście !!!

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    Aszka kocham Cię babo :D Moja teściowa jest spoko ale też się stresuję jak ma przyjechać, nie miałabym jednak odwagi tak powiedzieć :D

No co Ty Lore, ja mojej powiedziałam, że moja noga w jej domu nigdy nie postanie i od roku się tego trzymam :-)

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ