X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    wg mnie dhea to wspaniała sprawa jak ma sie niskie dheas
    jak ma sie wysokie to lepiej uważać bo istnieje ryzyko transformacji w łysiejącego, z tłustą i trądzikową cerą zarośniętego facia mówiącego barytonem z żeńskimi narządami płciowymi:D miodzio

Hahaha:) to juz tego nie kupie! Jak sobie wyobrazilam to wszystko brrrrrr

Asana, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuaaaa ale czytania, niuskow:)
    Tez luknelam to miejsce co MoBo polecalas - rzeczywiscie pieknie tam!
    Dziewczeta nie zazdroszcze takich tesciowych ale podziwiam za odwage w postawie!

She a czym sie bedziesz szprycowac ? :):) A mialam Cie podpytac, leczysz sie, bierzesz cos w zwiazku ze staraniami?

She-rade to juz od dluzszego czasu daje bo w moim otoczeniu same pary z dziecmi...
    Zycze nam wszystkim zeby sie udalo i zeby takie spotkania nie byly stresogenne!

MoBo, She Wolf, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo no wez nie badz taka :( To nie wypada :(

Ty wez :P

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, Mobo mi odstapila ziola o.Sroki, ale zaczynam kuracje dopiero po powrocie z urlopu.
    Do tego mozesz zobaczyc pod moim wykresem jakie suplementy biore, tylko sie nie przestrasz, bo w tym miesiacu daje z grubej rury :P
    Co do leczenia to jestem juz pacjentka kliniki nieplodnosci i czekam na HSG a potem w planie IUI, ale ze jestem w UK i lecze sie na fundusz to wszystko trwa juz od kwietnia i nic sie jeszcze nie ruszylo :(

Ja tez mam wszystkich znajomych z dziecmi i juz mnie te zloty dziecinne denerwuja, bo tylko my bez dzieci. A w grudniu sie zacznie, bo wtedy czworo ma urodziny w podobnym czasie i oczywiscie na wszystkich imprezach trzeba sie zameldowac. Najlepiej wyjechac na ten czas :P

Asana, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Hahaha:) to juz tego nie kupie! Jak sobie wyobrazilam to wszystko brrrrrr

Moze zbadj najpierw jego poziom :P

Margaret.Se lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Loret, Mobo mi odstapila ziola o.Sroki, ale zaczynam kuracje dopiero po powrocie z urlopu.
    Do tego mozesz zobaczyc pod moim wykresem jakie suplementy biore, tylko sie nie przestrasz, bo w tym miesiacu daje z grubej rury :P
    Co do leczenia to jestem juz pacjentka kliniki nieplodnosci i czekam na HSG a potem w planie IUI, ale ze jestem w UK i lecze sie na fundusz to wszystko trwa juz od kwietnia i nic sie jeszcze nie ruszylo :(

Ja tez mam wszystkich znajomych z dziecmi i juz mnie te zloty dziecinne denerwuja, bo tylko my bez dzieci. A w grudniu sie zacznie, bo wtedy czworo ma urodziny w podobnym czasie i oczywiscie na wszystkich imprezach trzeba sie zameldowac. Najlepiej wyjechac na ten czas :P

Nie ojca sroki tylko Klimuszki!
    Ja Ci tam nie chce produkowac 20stu pecherzykow

She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, właśnie o to chodzi, że jak masz niedobór to dobrze Ci zrobi, w klinikach inv zapisują to laskom w ciemno bo pomaga na jakość jajek, właśnie dlatego warto się zbadać a jak masz już sama nadmiar to lepiej nie zaczynać
    ogólnie jeśli masz skłonność do łojotoku i na tym tle widzisz u siebie trądzik, wypadanie włosów, łupiez łojotokowy to lepiej nie zaczynać z tym koksem

She Wolf, aszka, Margaret.Se, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a ze wroce do tematu magnezu :P

Mam magne B6 ale sie konczy, kiedys bralam Laktomag B6 i wydawal mi sie lepszy wiec w polsce zakupilam teraz ten

Na roznych forach wyczytalam ze super bezpieczny ale nie bylam swiadoma jakis tam zwiazkow co t teraz unikamy :P Wiesz moze cos o nim?

Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo jakie 20 jajec? O czym Ty mowisz?
    Sorki, mi sie te ziola juz pierdziela w lepetynie.

Na forum poronienie.pl wyczytalam ze lekarz przepisal lasce Laktomag jako jedyny bezpieczny magnez dla ciezarnych, ale ze ona ma brac 8 tabsow dziennie to musiala sobie kupic to bez zawartosci B6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:16

Asana, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Aszka a ze wroce do tematu magnezu :P

Mam magne B6 ale sie konczy, kiedys bralam Laktomag B6 i wydawal mi sie lepszy wiec w polsce zakupilam teraz ten

Na roznych forach wyczytalam ze super bezpieczny ale nie bylam swiadoma jakis tam zwiazkow co t teraz unikamy :P Wiesz moze cos o nim?
    z tego co widze w necie to podobno zawiera aspartam a to jest zrodlo tej substancji na f. Ja bym jednak go unikała, ale przeczytaj w swojej ulotce czy to ma, moze w necie jakies stare info.

Asana, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

She- to jak z grubej rury juz dajesz to musi sie udac! ;):)
    Ja bym wlazla na wykres luknac, to muszewie Cie tam wyszukac?
    To super ze sie suplementujesz:)
    No mi chodzi po glowie joga..

To rzeczywiscie mamy podobnie z towarzystwem ech
    A sa niektorzy wtajemniczeni w Wasz problem? Bo ja np to czasami nie wiem juz co odpowiadac wszystkim co zagajaja a Wy kiedy, do roboty...bleh;)

Tez czytalam troche o tych ziolach i jakie jest Wasze zdanie? Pomagaja cosik!

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    Loret, właśnie o to chodzi, że jak masz niedobór to dobrze Ci zrobi, w klinikach inv zapisują to laskom w ciemno bo pomaga na jakość jajek, właśnie dlatego warto się zbadać a jak masz już sama nadmiar to lepiej nie zaczynać
    ogólnie jeśli masz skłonność do łojotoku i na tym tle widzisz u siebie trądzik, wypadanie włosów, łupiez łojotokowy to lepiej nie zaczynać z tym koksem

:)
    No nie mam nic z tych rzeczy, ani lojotoki, lupiezu...
    Poczytalam troche o tym dhea i w sumie nie wyglada to zle :)
    Zaczne sie faszerowac witaminami w sumie nie zaszkodza:)

MoBo, Asana lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    She- to jak z grubej rury juz dajesz to musi sie udac! ;):)
    Ja bym wlazla na wykres luknac, to muszewie Cie tam wyszukac?
    To super ze sie suplementujesz:)
    No mi chodzi po glowie joga..

To rzeczywiscie mamy podobnie z towarzystwem ech
    A sa niektorzy wtajemniczeni w Wasz problem? Bo ja np to czasami nie wiem juz co odpowiadac wszystkim co zagajaja a Wy kiedy, do roboty...bleh;)

Tez czytalam troche o tych ziolach i jakie jest Wasze zdanie? Pomagaja cosik!

Kochana klikasz na moj avatar albo nick i pojawia Ci sie okienko. Tam jest 'biezacy wykres na tablicy: tak' Klikasz w 'tak' i bedziesz w moim swiecie :P
    Mozesz w ten sposob ogladac wykres kazdej dziewczyny ktora ma go udostepnionego.

U mnie wszyscy najblizsi znajomi wiedza i raczej nie pytaja, pod tym wzgledem sa w pozadku. A jesli ktos sie pyta to odpowiadam ze sie staramy i jak bedzie to bedzie i to na ogol zamyka buzi delikwentowi :D

Tez troche cwiczylam joge, ale mi sie znudzilo jak wszystko ;) Ale polecam :)

Asana, MoBo lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• loret1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To se wlazlam:)
    No rzeczywiscie troche tego lykasz, a sama tak z siebie czy ktos Ci polecal:)
    To i ja lece do apteki po swoje witaminki

She to dobrze ze masz takie podejscie i otwarcie mowisz co i jak w sumie rzeczywiscie to moze zamknc gebe... No ja troche alergicznie zaczelam reagowac na takie zaczepki...
    Rozbawilas mnie z ta joga, nie chce sie powtarzac ale mam podobnie:) tez sie szybko nudze:p

She Wolf lubi tę wiadomość

loret1
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam DHEA na zalecenie dr, poziomu nigdy nie badałam, może powinnam... Tylko, że u mnie chyba pragnienie dziecka jest o wiele silniejsze niż np. ładna cera. Od zawsze miałam z nią problemy.

MoBo lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u ginki, owu przewidywane w poniedziałek:D
    mam dwa jajca po prawej jedno 14mm a drugie po lewej 13,5mm, trzymajta kciuki za moją 14-chę bo od tej strony mam lepszy ruraż
    i dostałam encorton na zagnieżdżenie, zobaczymy

Jot, aszka, She Wolf, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asan, ja już trzymam, a jajka jak marzenie masz :)

Asana, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotka, a Ty już ekspertka jesteś a nie masz tu nic ani awatara ani wykresu?:)

She Wolf, Jot, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana jajca jak ta lala :D To bedzie upijny weekend ;)

Loret, nikt mi tego nie polecil, bo tu nie lecza nieplodnosci tylko od razu z grubej rury. Sama poszperalam, popytalam i biore :P
    Ale musze troche zmodyfikowac ta liste, bo czuje sie jak lekoman, ja ktora nawet przeciwbolowych nie biore :/
    Loret musze zobaczyc jak wygladasz, bo cos za duzo tych podobienstw :P

Asana, loret1, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    byłam u ginki, owu przewidywane w poniedziałek:D
    mam dwa jajca po prawej jedno 14mm a drugie po lewej 13,5mm, trzymajta kciuki za moją 14-chę bo od tej strony mam lepszy ruraż
    i dostałam encorton na zagnieżdżenie, zobaczymy
    to za jajca kciukam :)

Asana, MoBo lubią tę wiadomość

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ