35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Asana nie zauwazylam zeby mi wlosy wypadaly jak bylam miesiąc na CLO (to bylo 8 miesiecy temu), glownie psychiczno-emocjonalne jazdy mialam jako objaw uboczny...Jajniki tez mnie pobolewaly.
Ja mam HSG w niedziele zaplanowana i zadnych badan mi moj lekarz z kliniki nie mowil zeby robic przed...A ja mam czesto infekcje, wiec po waszych wiadomosciach od razu lyknelam probiotyk...Ale akurat w tym cyklu nie czuje zadnej infekcji, robie ten Fertility Cleanse program od kilku dni, tak czuje ze on mi pomaga.Asana, MoBo, Ylya, evus lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
Storczyk31 wrote:Witajcie o poranku, co oznacz wzrost tempki w kolejnym dniu okresu? Czy nie powinna ona spadać? Czy to może być wina dużej dawki syntetycznego progesteronu w poprzednim cyklu? Czy to w ogóle jest norma? Czy jakaś nieprawidłowość ? Przecież przed okresem porządnie spadła, a z pierwszym dniem o. zaczęła rosnąć?
Storczyk a co bierzesz? tyko witaminki? popijasz jakies ziolka?
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:MoBO już nic nie biorę, oprócz Castagnusa. Nie wiem, czy dobrze? Mam już dość witamin na własną rękę, choć ten Castagnus dr tez odradzała. Mówiła, że to zioło, że nie zbadane, itp itd. A co warto brać?
A jeszcze tylko jedno pytanie - juz go bralas czy to Twoj pierwszy cykl?
-
W mojej madrej ksiazce jest powiedziane, ze czas miesiaczki jest czasem kiedy hormony sie powinny zzerowac (pierwsze trzy dni)a organizm wyciszyc czyli nie brac ziol (chyba ze wyraznie sa zalecane od pierwszego dnia cyklu), w pierwszyh dniach odpoczywac.
Ja odstawiam wynalazki na ten czas (no chyba ze sroke i klimuszko, te bralam od pierwszego).
Teraz rosnacych tempek jeszcze nie widzialam podczas okresu, gdy tempka nie spadnie po 5 dniu to moze cos ten castangus Ci mieszac. Jak cos na nas dziala czasem widac dopiero po cyklu/dwoch wiec trzeba poczekac i zobaczyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:13
Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsana wrote:ale giny chyba też leczą z niepłodności?
niby gin to gin i powienien miec szeroka specjalizacje ale zazwyczaj oni ograniczaja sie do waskich odcinkow, np u mnie w klinice mowia zeby po 12 tyg. zglosic sie do lekarza ktory tam przyjmuje i dalej bedzie prowadził. Moze sa omnibusowe wyjatki ale ja na takich nie trafiłam.
Storczyk31, MoBo, evus, Dani, Asana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Witajcie o poranku, co oznacz wzrost tempki w kolejnym dniu okresu? Czy nie powinna ona spadać? Czy to może być wina dużej dawki syntetycznego progesteronu w poprzednim cyklu? Czy to w ogóle jest norma? Czy jakaś nieprawidłowość ? Przecież przed okresem porządnie spadła, a z pierwszym dniem o. zaczęła rosnąć?
Np. ja zawsze miałam tempke nizutka, w trakcie stymulki letro 67.36 np.
Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
i tak, lekarze lecza 'na oko' (przynajmniej wiekszosc)
ja w mlodosci mialam lekkie problemy z tarczyca, dostalam leki(hormony), po nich bylo bardzo zle. ale trafilam na super lekarza, ktory stwierdzil, ze mowy nie ma o hormonach, moge sobie jod popolykac i zobaczymy. i faktycznie, wyszam z okresu dojrzewania i samo sie wszystko wyrownalo
ale co mi naszkodzilo to ichStorczyk31, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
-
evus wrote:jak komus ziola pomagaja, to podobno mieszanka klimuszki na nerwy jest rewelacyjna..
evus, MoBo, Asana lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:MoBO już nic nie biorę, oprócz Castagnusa. Nie wiem, czy dobrze? Mam już dość witamin na własną rękę, choć ten Castagnus dr tez odradzała. Mówiła, że to zioło, że nie zbadane, itp itd. A co warto brać?
Storczyk nie dziwne ze twoja lekarz ci tak mowila, lekarze nie mają albo zadnej wiedzy o ziolach, albo aktywnie zaprzeczają ich dzialaniom (ziół) bo to jest medycynie na rękę...a raczej firmom farmaceutycznym. Zachodnia medycyna nie ma zadnego poważania dla wschodniej medycyny, ktora bazuje cala na ziolach, poprostu zachodnia medycyna ma inne podejscie do zdrowia i czlowieka, inną filozofię , niz medycyna wschodu. Stąd lekarze zachodniej medycyny nie rozumieją metod medycyny wschodu, nie szanują ich.
Co nie oznacza ze wschodnia medycyna nie dziala, nie ma wartosci.
evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Storczyk31 wrote:Odebrałam wyniki:
TSH: 0,3009 ulU/ml (norma 0,3500-4,9400)
Prolaktyna: 6,44 ng/ml (5,18-26,53)
Leczę niedoczynność, co jest grane?
Brać ten castagnus?
Moze to leczenie niedoczynnosci to spowodowalo? Jak leczysz te niedoczynnosc? masz jakies leki?
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
evus wrote:ale dzis mam nerwowy dzien, kiepski bardzo
chyba sobie melisy zrobie. ech..
pozdrawiam dziewczeta
Evus, tylko spokój nas uratuje. Wdech-wydech... Jutro sobotaevus, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017