35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Ja tez przy IUI wolalabym stymulacje. Ale czym innym nie clo.
Moja ksiazka twierdzi, ze jak ktos tak reguluje na clo to ciazy z tego nie bedzie, bo za duze obsiazenie dla organizmu.
MoBo jaki jest dokładnie tytuł tej książki, bo nie mogę znaleźć w google? albo podrzuć tu linka, może i ja gdzieś ja wytrzasneevus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszka wrote:w polskich klinikach daja albo clo, albo letrozol.
Aszka, Ty jesteś biegła w tych wszystkich stymulantach, czy spotkałaś sie żeby zwyczajny gin (spoza kliniki niepłodności) dawał letro? bo jakoś nie mogę na takiego trafic, każdy mi gada, że tylko clo możeevus lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Polecam przed hsg pobrac probiotyk. Jja zaaplikowalam sobie tez mucovagin zaraz po @, zeby nic sie tam nie rozwinelo (tylko nie przed samym badaniem, zeby szyjka nie byla zapchana) i zadnych seksow w razie czego
Dzięki, She Wolf, dobra rada. Teraz mam wpychac clotrimazol, ale po nim od razu wepcham probiotyk. Seksów właśnie unikałam od posiewu w zeszłym cyklu i psu na budę, jak się okazało Ale teraz już zero hamulca!evus, She Wolf, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
loret1 wrote:Kurka, troche sie wystraszylam...
Mialam robiony tylko posiew przed hsg ani chlamy anie urea...
Okazalo sie ze ciezko mnie wcisnac i w sumie po 2 jak nie 3 m-cach mi hsg zrobili i nikt nie mowil ze posiew stary ani mnie nie badali przed...
Ja nie bralam nic ani przec ani po hsg...
Lekarz tylko spytal czy partner ten sam...
A jak mi cos wpuscili z kontrastem.., co to sa za akcje!
Czuje ze w tym miesiacu to sobie chyba na wlasna reke badania porobie.
A te chlamy i urea to w dowolnym cylki po @ sie robi?
Loret, nie chciałam Cię wystraszyć, przepraszam, pisałam tylko jak było u mnie. Myslę, że to kwestia procedur w rożnych miejscach. U mojego lekarza np HSG jest obowiązkowe przed IUI a w klinice w ogóle tego nie wymagają. Dla pocieszenia pwoiem Ci, że jak już wróciłam z tego szpitala do domu i rzuciłam się na śniadanie, oddzwonił lekarz z pytaniem, gdzie ja jestem, bo on własnie schodzi po mnie do zabiegu! Ja mu o drożdżach a ten, że trzeba było na niego czekać... Więc coś tu jest na rzeczy z procedurami. Nie martw się, u Ciebie na pewno wszystko ok.evus, loret1, MoBo, Asana lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualnyYlya wrote:Ech, nie zrobili mi HSG
no to kiepsko, poszłaś na HSG?
w mojej okolicy zauważyłam, ze posiewy raczej robią przed sono-HSG a przed HSG nie robią, tylko dają potem antybiotyk. Ja poszłam prywatnie na HSG i kazali zrobić CRP zamiast posiewu,
w sumie lepiej dla Ciebie, że wykryli a nie wepchną głębiej za przeproszeniem w środekYlya, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:She Wolf, ok, masz rację. Tylko dlaczego w każdym innym cyklu tego nie miałam, a właśnie w tym ciążowym? Przecież zanim dojdzie do zapłodnienia już coś się zadziało, może stąd te objawy? Choć racja, że to może być za wcześnie!
blastocysta zaczyna się wgryzać ___najwcześniej___ w 4-5 dniu po owu wcześniej nic nie możesz czuć (w 4 - 5 dniu też nie poczujesz, no ale teoretycznie coś zaczyna się tam dziać)
HCG zaczyna być wykrywalny po 48h od tego momentu
ja bym sobie to tłumaczyła tak, że poprostu masz lepsze i gorsze cykle z jakiegoś powodu i zachodzisz bez problemu tylko w tych cyklach w których nie ma tej "złej przyczyny"evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Asana wrote:Dani a wypadają Ci włosy?
mi po stymulacji chyba włosy zaczęły wypadać ale nie jestem pewna na 100% ze to od tego
Na mojej ulotce CLO i utrogestanu 200 (progesteron) jest wypadanie wlosow jako srodek uboczny.
Pamietam ze to zgooglowalam i byly przypadki kobiet ktore ogolnie wylysialy po CLO (ale to sporadycznie i nagle przyszlo).
Asana, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ylya spokojnie nie wystraszylas mnie:)
Ja po prostu juz lapie lekkie schizy bo zawsze cos...
Tu robia tak, tam inaczej...
Wiesz kazda z nas chcialaby zaciszyc i urodzic fajnego bobaska a tu sie okazuje ze moga Ci w dobrej sprawe zrobic "krzywde"...
Te starania + stres to serio mozna oszalec...
Musze jakas odskocznie znalezc...
Storczyk31, Ylya, MoBo, Asana, evus lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualnyevus wrote:ale jakto po pol godzinie wyhodowali bakterie? mnie uczyli ze bakterie to przynajmniej 24 h rosna
szybko można to sprawdzić robiąc pH wydzieliny
jak idzie w kierunku kwasu to bakteria
jak w kierunku zasady to raczej drożdzaki
mogli też może coś na szkiełku zobaczyć?evus, MoBo lubią tę wiadomość
-
Asana wrote:MoBo jaki jest dokładnie tytuł tej książki, bo nie mogę znaleźć w google? albo podrzuć tu linka, może i ja gdzieś ja wytrzasne
'The Infertility Cure' Randine Lewis
http://www.amazon.de/Infertility-Cure-Wellness-Pregnant-Programme/dp/0316159212/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1444313695&sr=8-2&keywords=fertility+cure
Niestety nie wiem czy znajdzies po polsku, ja czytam po angielsku. Ksiazka jest glownie o tradycyjnej chinskiej metodzie leczenia, ale zawiera tez informace na temat wchodnich metod i skutkow.
Wiesz to trzeba lubiec czytac o yin,yang, qi etc Wiec nie kazdemu moze podejsc.
evus, Asana, Dani lubią tę wiadomość
-
Asana wrote:no to bakterie czy drożdże?
napisane jest "gram dodatnie coccus, lactob poj oraz drożdże poj i w niew skup colgs", te drożdże podkreślone. A w badaniu tydzień temu NIC, tylko latobaccilus. Jak tu ufać labom?Asana, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
Asana, ja kiedys probowalam znalezc info o tym dlaczego te cycki bola od owulki, ale znalazlam tylko cos o estrogenach. Tez mnie to zastanawia, ze tak nagle nie byly napiete, twarde jak kamienie i bolace
Ylia kurcze szkoda ze nie poczekalas na tego doktorka, bo mi cos ten posiew nie pasi No trudno, lepiej dmuchac na zimne Moze uda sie bez hsg
Mobo wez nie pierdziel!!! Ja nie chce wylysiec!!! Duzo zrobie zeby zajsc w ciaze ale zeby od razy stracic moja czupryne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:36
MoBo, Ylya, Asana, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Polecam przed hsg pobrac probiotyk. Jja zaaplikowalam sobie tez mucovagin zaraz po @, zeby nic sie tam nie rozwinelo (tylko nie przed samym badaniem, zeby szyjka nie byla zapchana) i zadnych seksow w razie czego
mi nie robili posiewu, ani tam gdzie poszłam prywatnie (chcieli tylko wynik CRP- który określa czy jest jakiś ostry stan zapalny w organizmie i nawet nie bardzo te wyniki oglądali) ani w szpitalu państwowym nie chcieli wyników posiewu, za to dają antybiotyk w dużej dawce jeszcze przed HSG, i potem też się jeszcze bierze.
Mi się wydaje że jeśli idzie się na tradycyjne HSG to oni standardowo chyba zakładają, że być może masz bakterie ale dostaniesz jakąś "siekiere" na do widzenia i po problemie
a w sono-HSG (robią to kliniki zwłaszcza, które reklamują wyższość sono nad HSG wszędzie gdzie się dowiadywałam chcieli bezwzględnie posiew i nie było innej opcji
jak wiesz że jesteś zdrowa, to lepiej iść na to sono i sobie nie rozwalać mikloflory
mi zależało na narkozie i przepychaniu kanałów więc poszłam na całość czyli na HSG
evus lubi tę wiadomość
-
Storczyk, ja o tym nie slyszalam. Pewnie mozna miec czasem cykl bezowulacyny, ale zeby az tyle? Nie wierze w to. Tyle ze nasze jajka sa juz gorszej jakosci to i ciezej w ciaze zajsc. No i skok nie potwierdza owulki niestety
Asana, ja wlasnie dostalam antybiotyk, a hsg mialam bez znieczulenia i nic mnie nie bolalo. No a probiotyk i globulki wzielam zapobiegawczo, bo czesto mam infekcie.Asana, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyMoBo wrote:Na mojej ulotce CLO i utrogestanu 200 (progesteron) jest wypadanie wlosow jako srodek uboczny.
Pamietam ze to zgooglowalam i byly przypadki kobiet ktore ogolnie wylysialy po CLO (ale to sporadycznie i nagle przyszlo).
jezu jezu
MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Mobo wez nie pierdziel!!! Ja nie chce wylysiec!!! Duzo zrobie zeby zajsc w ciaze ale zeby od razy stracic moja czupryne?
No zdaza sie
http://www.alopeciaworld.com/profiles/blogs/lost-my-hair-after-taking
Moze wystapic u 1% osob, ale ta babka byla tym cholernym 1%
Asana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:'The Infertility Cure' Randine Lewis
http://www.amazon.de/Infertility-Cure-Wellness-Pregnant-Programme/dp/0316159212/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1444313695&sr=8-2&keywords=fertility+cure
Niestety nie wiem czy znajdzies po polsku, ja czytam po angielsku. Ksiazka jest glownie o tradycyjnej chinskiej metodzie leczenia, ale zawiera tez informace na temat wchodnich metod i skutkow.
Wiesz to trzeba lubiec czytac o yin,yang, qi etc Wiec nie kazdemu moze podejsc.
spoko dam rade, coś tam kiedys czytaty
"chińszczyznę" najwyżej pominę, dziękiMoBo, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
A ja przed HSG tylko przeciwbolowy i nic wiecej...
No ciekawe co to bedzie...
MoBo ta lysina troche wystraszylas:)
Ja dzis ide fo gina i jak uslysze Clo to od razu bedzie bunt:)
A on to chyba raczej te starszawe leki daje ech...
Jakiegos stresa mam przed ta wizyta...Asana, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
loret1