35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech, nie zrobili mi HSG Wyszedł jakiś drożdżak, bo dziś jeszcze powtórzyli posiew, mimo, że miałam wyniki z ubiegłego tygodnia i było jałowo. No i dupa blada, pół dnia w plecy i nic do przodu, cykl z leczeniem no to martwy cykl, załamka total.
evus, Asana lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya o boze, serio???? A jak jest drozdzak to nie robią? Czemu? Matko jak mi przykro...Co za total. Wyznaczyli ci kolejny termin za miesiąc?
Mi wogole nie kazali robic zadnego posiewu. Nic.
Dzieki Aszka za szczegolowe info jakie są zastępniki Clo. Ja tez nie jestem w Polsce, ale dobrze wiedziec, przypuszczam ze w innych krajach są podobne jednak procedury.Asana lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Aszka noooo juz sie nie moge doczekac, w koncu cos rusza
Ylya szkoda mi sie wydaje ze czasem te posiewy to wychodza przeklamane. No ale skoro wymagaja posiewu przed hsg to trzeba to podleczyc.
Ja tez nie mialam zadnych badan przed. Dostalam 2 antybiotyki rano przed badaniem i to wszystko. Ja mam ogromne sklonnosci do takich infekcji a po badaniu czysciutko, nic mnie nie zaatakowaloMoBo, Storczyk31, Dani, Asana lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dani wrote:Dzieki dziewczyny za sugestie. Tak ja bede na tak na stymulacje przy IUI tylko ze innym lekiem. Tez mysle jak MoBo ze jak ktos tak zle reaguje na ktorys lek, to nic to dobrego nie wrozy...Trzeba byc wsluchanym w ciało. Niemozliwe jest zajsc w ciaze przy takim psychicznym obciążeniu jaki ja mialam przy Clo...
A na razie mam nadzieje, moze uda sie w cyklu z HSG i po Fertility Cleanse (oba w tym miesiacu robie)
Btw, Wild Yam jest jednym ze skladnikow mieszanki ziolowej w programie Fertility Cleanse, ktory robie w tym miesiacu wiec ...hmm bede obserwowac czy mi przyspieszy owulacje. Ale tylko w tym miesiacu (w tym cyklu) to biore. Dzieki MoBo za info, nie bede z tym Wild Yam eksperymentowac na wlasna reke (po zakonczeniu cleanse programu).
Przestymulowanie MoBo mialas tylko bóle czy jakas cysta sie zrobila?
'Tylko' bol, ale ruszac sie nie moglam. Normalna owulacje mialam po i zadnych torbieli.
W mieszance masz mala dawke wiec nic nie boj. Ogolnie to ciekawa ta mieszanaka, czekam na rezultaty
Dani lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny.
Czytam że zastanawiacie się nad lekami do stymulacji do IUI. Ja byłam 2 razy stymulowana Femarą. Jajka pięknie rosły, niestety nie pękały i w tym mój główny problem. Ale Femara też świetnie stymuluje
Yiya przykro mi z powodu tego dziadostwa. Ale się podleczysz i w następnym cyklu na bank przystąpisz do hsg ( ja miałam gorzej, bo w posiewach wyszła mi ureoplazma i miałam z głowy też jeden cykl, przeleczyłam się ja i małż i wyniki kolejne były glancuśStorczyk31, She Wolf, Dani, Ylya, Asana lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Storczyk ja co miesiac mam jakies nowe objawy 'ciazy' nasze organizmy to nie maszyny. Kazdy cykl moze byc inny tak samo jak kazda ciaza. Ja w ciazy mialam takie same objawy jak przed @. Bolace piersi, plamienia, pobolewania brzucha. Wiec staram sie nie nakrecac teraz nawet jesli zauwaze cos czego nie zaobserwowalam u siebie wczesniej.
Progesteron tez moze dawac podobne objawy jak we wczesnej ciazy. Postaraj sie nie analizowac tak wszystkiego szczegolowo, choc wiem ze to nie latweStorczyk31, Asana lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ale dlaczego mowisz ze masz brac hormony na slepo? Przepisal Ci je lekarz? Jesli tak to musial miec do tego podstawy. Masz niski progesteron? Niedomoge lutealna?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Jeszcze jedno. Pomysl logicznie, dopoki dojdzie do zaplodnienia i zarodek sie zagniezdzi, mija od 6-12 dni po owulacji, a po kolejnych 48 godzinach zaczyna sie wydzielac hormon hcg, dopiero wtedy mozemy mowic o objawach ciaowych. Kazdy inny objaw to prawdopodobnie hormony, a w szczegolnosci progesteron, ktory daje takie objawy.
Eltasz, Storczyk31, Asana lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
W takim razie sama zrob sobie progesteron 7-8dpo, zeby sie przekonac. Z tego co widze to dopiero zaczynasz sie starac. Moge doradzic jedynie troche cierpliwosci. Udalo Ci sie za drugim razem to i znowu sie uda, a stresy jakie sobie fundujesz w niczym nie pomoga.
Storczyk31 lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
Dani wrote:Ylya o boze, serio???? A jak jest drozdzak to nie robią? Czemu? Matko jak mi przykro...Co za total. Wyznaczyli ci kolejny termin za miesiąc?
Mi wogole nie kazali robic zadnego posiewu. Nic.
no ja tez tego nie kumam, bo w zeszłym cyklu kazał mi zrobić w ramach przygotowania do HSG: przed owulką chlamydie, myko i urea oraz przeciwciała HBS, po owulce przed samą @ posiew. Zrobiłam grzecznie, wszystkie wyniki wzorowe. Dziś w 7dc jak kazał stawiłam się w szpitalu, zdeterminowana i o głodzie. Procedura rejestracji zajęła jakieś 3 godziny po czym przyszła pielęgniarka i kazała iść na posiew, bo mam "stare" wyniki... Zdziwiłam się ale poszłam, bo myślałam, że to tylko formalność, przecież nic mi nie jest. No i się zdziwiłam, jak po pół godzinie przyszli znowu powiedzieć, że jestem zdyskwalifikowana do zabiegu, bo wyhodowali bakterię. Dzwoniłam od lekarza, ale nie odbierał, więc karnie poszłam do domu...evus, Asana lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
evus wrote:ale jakto po pol godzinie wyhodowali bakterie? mnie uczyli ze bakterie to przynajmniej 24 h rosna
nie wiem, może po Czarnobylu wszystko rośnie szybciej, a zwłaszcza bakterie A tak na serio, to nie wiem, o co chodzi, bo naprawdę ufałam poprzednim badaniom, starannie wybrałam laboratorium, do tego żadnych bakteriowych objawów nie mam, no ale wiadomo.. W sumie to może dobrze, że tak dbają, żeby nie wsadzić drożdża w jajowód razem z kontrastem, bo by mi tam jeszcze baba wielkanocna urosła i by było. Cyklu szkoda i tyle, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, idę na fitness, a co mi tam.evus, MoBo, Dani, Storczyk31, Asana lubią tę wiadomość
-
Kuurcze Ylya co za historia...Ja chlamydie itp robilam jak pisalam w lipcu, teraz mnie o nic nie prosili, o zadne badania. Moze tez mi na miejscu zrobia? Ja tez nie chce miec zadnego drozdzaka w jajowodzie, mam nadzieje ze mnie sprawdza przed tym HSG...
Fitness to swietny pomysl, ja tez dzis wieczor wybieram sie na pilates.evus, Ylya, Asana, MoBo lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyDani wrote:poszlam do sklepu gdzie sprzedają takie klimaty (zioła itp) i to mi sprzedali, w dawce 180 w kazdej tabletce.
ja mmiałam na myśli castagnus z apteki w takim różowym pudełeczku
tam jest dawka 45mg w jednej tabletce (właśnie sprawdziłam w google)
-
Polecam przed hsg pobrac probiotyk. Jja zaaplikowalam sobie tez mucovagin zaraz po @, zeby nic sie tam nie rozwinelo (tylko nie przed samym badaniem, zeby szyjka nie byla zapchana) i zadnych seksow w razie czego
Ylya, Asana, Dani lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyMoBo wrote:jak castangus podnosi tempki w pierszej fazie to znaczy ze nie dziala dobrze na ta osobe.
Tak samo moze dzialac clo - wtedy znaczy ze nie dziala dobrze na ta osobe.
MoBo dzięki za wpis, nigdy o tym nie słyszałam
w ogóle laski jak macie takie ciekawe różne informacje to pliz piszcie, super wiedziec takie rzeczy
ja też od siebie napisze - prolaktyna to nie jest jeden związek, w jej skład wchodzi również makroprolaktyna i to ona tylko szkodzi, można mieć wysoką prolaktyne ale małą tą makro- i być zupełnie zdrowym. Są badania na ilość makroprolaktyny we krwi ale drogie i nie wszędzie można zrobić. Dlatego często lekarze jeśli nie ma objawów nie chcą zbijać podwyższonej prolaktyny
MoBo, evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurka, troche sie wystraszylam...
Mialam robiony tylko posiew przed hsg ani chlamy anie urea...
Okazalo sie ze ciezko mnie wcisnac i w sumie po 2 jak nie 3 m-cach mi hsg zrobili i nikt nie mowil ze posiew stary ani mnie nie badali przed...
Ja nie bralam nic ani przec ani po hsg...
Lekarz tylko spytal czy partner ten sam...
A jak mi cos wpuscili z kontrastem.., co to sa za akcje!
Czuje ze w tym miesiacu to sobie chyba na wlasna reke badania porobie.
A te chlamy i urea to w dowolnym cylki po @ sie robi?evus lubi tę wiadomość
loret1