35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Asana wrote:a możesz napisać jakie miałaś wyniki przed i po? tak w przybliżeniu
Raz jak sie badalam to mialam 860 mIU/I to oznacza 40 ng/ml
Innym razem mialam 700 mIU/I co oznacza 33 ng/ml
Po Castagnusie badalam i mialam 305 mIu/I (co oznacza 14 ng.ml)
Ostatnio jak badalam (w lipcu) mialam 280 mIU/I co oznacza 13 ng/ml
Podalam rozne miary bo jedni stosuja taka, a inni druga.
Asana, MoBo, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja czytałam gdzieś na forum, że nie zawsze wystarcza mała dawka, która jest w castagnusie (tam jest chyba 40 albo 80mg niepokalanka) i czasami trzeba brać większą, bo za mała może działać wręcz odwrotnie. A ta duża dawka to są tabletki niepokalanka w dawce 400mg (i czasami laski biorą nawet 2 tabletki dziennie)
evus, aszka lubią tę wiadomość
-
Dani to plan masz podobny do mnie, tylko ze ja juz po HSG
Jas mam wizyte w klinice za tydzien i wtedy wszystkiego sie dowiem. Tu mi przysluguja 4 na kase chorych wiec troche to pewnie potrwa.
Co do Castagnusa to ja tez slyszlalm, ze male dwki moga jeszcze podniesc prolaktyne. Ja ostatnio bralam 1000mg, bo tyle zalecaja.Asana, aszka, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyAsana wrote:Aszka a jak Ty to robisz że możesz polubić jedną wiadomość aż 2x? (patrz moja wiadomość z 19:21)
Asana lubi tę wiadomość
-
podczytuje Was i cieszą mnie Wasze plany i pozytywne nastawienie
mnie wieści o trzech ciążach w kręgu znajomych chwilowo odebrały chęci do udzielania się na forumie bo nie chce zionąć jadem i frustracją ale zaciskam kciuki za dwie kreski na testach za wszystkie razem i każdą z osobna i obiecuje się odzywać żebyście nie myślały że Was zostawiłamMoBo, Storczyk31, aszka, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:podczytuje Was i cieszą mnie Wasze plany i pozytywne nastawienie
mnie wieści o trzech ciążach w kręgu znajomych chwilowo odebrały chęci do udzielania się na forumie bo nie chce zionąć jadem i frustracją ale zaciskam kciuki za dwie kreski na testach za wszystkie razem i każdą z osobna i obiecuje się odzywać żebyście nie myślały że Was zostawiłam
No w morde znam to uczucie. Moje juz wszystkie urodzily, teraz czekam az zajda znowu. Nie pierdziele i chyba sie tego doczekam. 5iec ich bylo w zeszym roku.
Jak mowilam, ja to sie juz nastawilam ze moja mama nawet pewno zajdzie
pierwiastka, aszka, Asana lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:No w morde znam to uczucie. Moje juz wszystkie urodzily, teraz czekam az zajda znowu. Nie pierdziele i chyba sie tego doczekam. 5iec ich bylo w zeszym roku.
Jak mowilam, ja to sie juz nastawilam ze moja mama nawet pewno zajdzie
dodatkowo ten rok jest tak stresujący że nawet nie liczę na ciąże bo mi się przez to wszystko okres rozregulował
tak więc odpuszczam trochę, pomierzę tempki, porobie badania i co ma byc to będzieMoBo, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:Nie myślicie, że dopiero teraz się to zauważa?Jak same się staramy????
No niestety. Wczesniej jak mi kolezanki rodzily to nic mnie nie ruszalo.
aszka, Storczyk31, loret1, evus, Asana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej:)
To jest juz choroba! Od razu na forum i jak tylko przeczytalam Wasze wpisy o kolezankach zaciazonych to az cala chodzilam zeby szybko napisac ze i ja i ja tak mam aaaaaa:)
takze baaardzo rozumie taki stan wycofania:(
U mnie wysyp w zeszlym roku... I teraz tylko slysze no a Wy kiedy, bo czas ucieka:)
Ja np myslalam ze lepiej sobie poradze z tym ze inni beda miec bo jakos tak nie czulam potrzeby, ale jak zaczelismy sie starac i myslalam ze to szybko pojdzie a tu co miesisc info ze ta w ciazy i ta i ta to umarlam;)
A jeszcze wyczytalam se statystyki ze co 5-6 para boryka sie z nieplodnoscia i oczywiscie bec wyszlo w srodowisku naszym ze to My.... Wiem durne myslenie ale jak widac do dzis ciazy brak:(
Ale zycie plynie, dzieci rosna i w sumie troche idzie sie z tym oswoic...
Ide dzis do gina, blagam trzymajcie kciuki zeby wreszcze cos ze mna zrobil konkretnego...!
Dobra, czytam reszte!
Milego dnia Wam i miMoBo, Storczyk31, evus, aszka, Asana lubią tę wiadomość
loret1