35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:MoBo, a to nie jest tak, że bierze się w zależności od wagi? Powyżej 60 kg 2 tabletki?
No te tabetki ktore ja mialam, to bylo 2 powyzej 60kg. Mnie brakuje jakis 7kg zeby brac dwie
Ale i tak 80mg a 800-1000mg jak laski biora to jest roznica.
Z drugiej strony ja mam prolaktyne niska, LH i FSH w dobrym stosunku.
W mojej madrej ksiazce jest napisane (infertility cure), ze jak castangus podnosi tempki w pierszej fazie to znaczy ze nie dziala dobrze na ta osobe. Idz se do mojego wykresu 9cs, 10cs wyraznie to widac, w 11 polaczyam z innym ziolem to juz bylo lepiej, pozniej przestalam brac bo jak to delikatnie nazwac 'chodzilam na k....' caly czas.
Tak samo moze dzialac clo - wtedy znaczy ze nie dziala dobrze na ta osobe.
Dani, Storczyk31, evus, Asana lubią tę wiadomość
-
Ja biore Castagnus 180 mg raz dziennie (taką mam fiolke po po 180 mg w kazdej tabletce). Szczerze mowiac ja nic nie czytalam na temat tego jaka dawka najlepsza, poszlam do sklepu gdzie sprzedają takie klimaty (zioła itp) i to mi sprzedali, w dawce 180 w kazdej tabletce. I zaczelam lykac jedna dziennie.
No dla mnie Castagnus byl skuteczny (na obnizenie prolaktyny, nie wiem czy na inne rzeczy).MoBo, Asana lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Ja biore Castagnus 180 mg raz dziennie (taką mam fiolke po po 180 mg w kazdej tabletce). Szczerze mowiac ja nic nie czytalam na temat tego jaka dawka najlepsza, poszlam do sklepu gdzie sprzedają takie klimaty (zioła itp) i to mi sprzedali, w dawce 180 w kazdej tabletce. I zaczelam lykac jedna dziennie.
No dla mnie Castagnus byl skuteczny (na obnizenie prolaktyny, nie wiem czy na inne rzeczy).
I bedzie skuteczny pewno dla 80%, a dla reszty niestety nie.
evus lubi tę wiadomość
-
MoBo- ja tak mialam na Clo, podwyzszyl mi temperature. Ja bylam miesiac na Clo i to byl dramat. Mialam takie straszne skutki uboczne, psychiczne- nie moglam sie skupic na niczym, krecilo mi sie w glowie i straszna depresja...(a ja naturalnie nie mam takich sklonnosci), plakalam bez powodu. Nie bylam w stanie pracowac. Powiedzialam lekarzowi ze nie bede juz tego brac. Pozatym ja naturalnie mam owulacje, wiec nie widzialam sensu w tym zeby stymulowac.
Ale przy IUI jest stymulacja, i nie wiem jak ja przezyje znow Clo, choc podobno są jakies zamienniki. Mam nadzieje.Storczyk31, evus, MoBo, Asana lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Aszka, kurcze, długo, dlaczego tak?????
Storczyk31, evus, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDani wrote:Ale przy IUI jest stymulacja, i nie wiem jak ja przezyje znow Clo, choc podobno są jakies zamienniki. Mam nadzieje.
Dani, MoBo lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Dziewczyny, mam pomysł, jeśli świeci u Was słonko, a zdarzają się przecież takie dni wszędzie, wystawiajcie twarz do słońca. Niech ciepło jego promieni wygładzi nasze myśli. W słońcu jest siła. Są badania naukowe ( wprawdzie nie polskie), że słońce uspokaja, obniża ciśnienie tętnicze krwi, zbawiennie wpływa na serce.Cudownie wycisza organizm, dodaje sił witalnych i pozytywnej energii.
to nie na mnieslonca nie cierpie, latem chodze w stroju pszczelarza, stosuje kremy z najwiekszym filtrem a i tak mi skora od slonca schodzi. takze ja wole zimno, deszcz, snieg i mroz
aszka lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja wczoraj pisalam ze bralam niepokalanka 1000mg. Dupa - bralam po 2 tabletki czyli 2000mg! A na opakowaniu bylo napisane ze brac 3 x dziennie! Wyczytalam gdzies na hamerykanskich stronkach ze to prawidlowa dawka. Musze poszukac tego linka.
W kazdym razie opakowanie starczylo mi na poltorej cyklu i skonczyly sie na urlopie. Z moich obserwacji - pierwszy cykl fl wydlyzyla sie z 12 dni do 14, a w tym cyklu pierwszy raz nie bolaly mnie piersi. Oczywiscie mogla byc inna tego przyczyna, ale byc moze to niepokalanek. Ja mialam prolaktyne w normie ale w gornej granicy, szkoda ze nie mam jak jej zbadacMoBo, evus, aszka, Asana lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dani wrote:MoBo- ja tak mialam na Clo, podwyzszyl mi temperature. Ja bylam miesiac na Clo i to byl dramat. Mialam takie straszne skutki uboczne, psychiczne- nie moglam sie skupic na niczym, krecilo mi sie w glowie i straszna depresja...(a ja naturalnie nie mam takich sklonnosci), plakalam bez powodu. Nie bylam w stanie pracowac. Powiedzialam lekarzowi ze nie bede juz tego brac. Pozatym ja naturalnie mam owulacje, wiec nie widzialam sensu w tym zeby stymulowac.
Ale przy IUI jest stymulacja, i nie wiem jak ja przezyje znow Clo, choc podobno są jakies zamienniki. Mam nadzieje.
No wlasnie nadmierne cieplo w pierwszej fazie (tempki sacza za wysoko) wprowadza za duzo ciepla na cialo co przyspiesza owulke (jajo wcale dobrze nie dojrzewa). zeby Ci do glowy nie przyszlo brac Wild YAM bo zadziala na Ciebie tak samo.
Ja na clo zareagowalam dobrze, ale niestety mialam jakies przestymulowanie i w kolejnym cyklu zdychalam z bolu jajnikow i pleceow przez dwa dni.evus, Dani, Asana lubią tę wiadomość
-
Dani ja przy iui jednak bym zaryzykowala stymulke. W mojej klinice tlumacza to tym ze staraja sie doprowadzic do wzrostu 3 komorek, co zwieksza automatycznie szanse na ciaze
oczywiscie istnieje wtedy ryzyko ciazy mnogiej, ale ja bym sie nie obrazila na promocje buy 1 get 1 free
Zawsze mozna sie stymulowac innym lekiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:21
Storczyk31, aszka, Asana lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Dani ja przy iui jednak bym zaryzykowala stymulke. W mojej klinice tlumacza to tym ze staraja sie doprowadzic do wzrostu 3 komorek, co zwieksza automatycznie szanse na ciaze
oczywiscie istnieje wtedy ryzyko ciazy mnogiej, ale ja bym sie nie obrazila na promocje buy 1 get 1 free
Ja tez przy IUI wolalabym stymulacje. Ale czym innym nie clo.
Moja ksiazka twierdzi, ze jak ktos tak reguluje na clo to ciazy z tego nie bedzie, bo za duze obsiazenie dla organizmu.She Wolf, Dani, aszka, Asana lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Dani ja przy iui jednak bym zaryzykowala stymulke. W mojej klinice tlumacza to tym ze staraja sie doprowadzic do wzrostu 3 komorek, co zwieksza automatycznie szanse na ciaze
Zawsze mozna sie stymulowac innym lekiem
A dopisalaswlasnie innym lekiem
She Wolf, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:
Zawsze mozna sie stymulowac innym lekiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:53
MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za sugestie. Tak ja bede na tak na stymulacje przy IUI tylko ze innym lekiem. Tez mysle jak MoBo ze jak ktos tak zle reaguje na ktorys lek, to nic to dobrego nie wrozy...Trzeba byc wsluchanym w ciało. Niemozliwe jest zajsc w ciaze przy takim psychicznym obciążeniu jaki ja mialam przy Clo...
A na razie mam nadzieje, moze uda sie w cyklu z HSG i po Fertility Cleanse (oba w tym miesiacu robie)
Btw, Wild Yam jest jednym ze skladnikow mieszanki ziolowej w programie Fertility Cleanse, ktory robie w tym miesiacu wiec ...hmm bede obserwowac czy mi przyspieszy owulacje. Ale tylko w tym miesiacu (w tym cyklu) to biore. Dzieki MoBo za info, nie bede z tym Wild Yam eksperymentowac na wlasna reke (po zakonczeniu cleanse programu).
Przestymulowanie MoBo mialas tylko bóle czy jakas cysta sie zrobila?
MoBo, Asana lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Aszka to info to chyba bylo dla Dani
ja nie jestem w Polsce, choc wiem jakie jest postepowanie bo troche na ren temat czytalam. Ja bede stymulowana Clo, poniewaz nigdy nie bylam stymulowana nie wiem jak na niego zareagule.
aszka, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
nick nieaktualny