35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny,
ostatnio mnie nie było bo jak trochę doszłam do siebie to mnie robota znienacka dopadła i byłam "lost in translation" no ale za to przynajmniej prawie jestem zdrowa
z kwestii ważnych: kolejkę po ciążę oddam w dobre ręce, odebrałam dziś wynik progesteronu, 2 badania robiłam w odstępie ok 30 min z czego pierwszy wynik wynosi 1/3 normy a drugi 1/2 normy dla fazy lutealnej - łapę się na zakres meno ale to żadne pocieszenie
z dobrych wieści to testosteron w normie
teraz muszę poczytać i pomyśleć o jakimś długoterminowym planie działania
aha, kciuki za was trzymam cały czas &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 23:30
loret1, MoBo, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
She- ale super!!!! Jak nic bedzie strzal:)
To jak ktoras zalapie to mogie jedno przechwycic;)
Ja tez chce pogalopowac bo zaczynam miec mega stresa ze nie idzie i nie idzie:(
Help help...!!!!
MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
loret1 -
She Wolf wrote:No jestem
Wiec, jajka maja wymiary 17mm, 14mm i 13.4mm, endo 9.1mm (winko dziala jak trza).
Estradiol sprzed dwoch dni ok. 1600, LH i FSH ok. 5. Nie pamietam dokladnych wartosci, bo tyle tylko co zerknelam do karty na chwile. Dzis znow pobrali mi krew na hormony, zastrzyk mam zrobic domiesniowo o 8 rano w niedziele i w poniedzilek o 16 IUI. Od poniedzialku wieczorem, mam tez zaczac brac progesteron.
Juz oczywiscie zaczelam analizowac czy to nie bedzie za pozno, czy nie bedzie owulki wczesniej itp
Mysle zeby isc prywatnie na usg w niedziele, zeby zobaczyc czy owu juz bylaA z drugiej strony nie chce sie nakrecac, bo to bedzie inny sprzet, inny lekarz itp.
No i do tego zakaz sexow do IUIBoje sie ze przegapimy ten wlasciwy moment...
Nie nakrecac sie i zrob jak chca. Jajo super, wnioskujac po tym jak rosnie to mysle ze spokojnie doczeka do poniedzialku.
She Wolf, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
-
Margaret wariatko jedna
Ale sie usmalam
Myslisz ze moje jajka sa takie madre? Moze juz na tym etapie maja to po mamusi
Obys mala racje
Trzymam kciuki za Twoj monit jutro
Pierwiastka, zeby progesteron byl wysoki, to musi byc owulacja, wiec warto zrobc monitoring i moze sie podstymulwac? Nie ma co sie zalamywac, tylko zaczac dzialac, bo jesli nie ma owulki to musi byc jakis problem, ktory nalezy wyelimnowac.
Loret, tak jak juz wczesniej mowilysmy, trzeba sie zebrac i nastawic na dzialanie. Wiec prosze sie ruszyc i isc do kliniki, a zobaczysz ze sie uda :*
Mobo mam nadzieje, ze masz racjeAle umowilam sie jednak na monit w niedziele. Bede spokojniejsza kiedy sie dowiem co i jak z jajkami
W ruch poszedl moj monitor owulacji i pokazuje dzis 'high', wiec owu blisko.pierwiastka, Margaret.Se, Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She, obstawiam niedomoge ciałka żółtego patrząc po poprzednich cyklach, skąpych miesiączkach, tendencjach do tycia itp itd
ja bym poszła do kliniki od razu w sumie, mąż namawia mnie na branie luteiny i badanie progesteronu w kolejnym cyklu jeszcze we wszystkich fazach żeby zobaczyć jak się zmienia
nie wiem co zrobićjeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:Pierwiastko, Wolf może mieć rację i pewnie ma. Warto zrobić monit, tylko od początku do końca, nie jak u mnie
jak mam takie prog niski to o utrzymaniu ewentualnej cionży zapomnijjeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Pierwiastka, ale Ty sie uczepilas tego progesteronu. Progesteron bada sie po owulacji, kiedy ten to hormon powinien skoczyc po owulacji.
Co Ci da podwyzszenie progestoronu bez sprawdzenia, czy wogole masz owulacje? Zabierasz sie do tego od zlej strony. Kolejnosc jest taka : hormony w 3dc i 7dpo, do tego w tym samym cyklu monitoring. Wtedy masz dokladny obraz tego co sie w Twoim cyklu dzieje. A najlepiej znalezc lekarza ktory sie zna na leczeniu nieplodnosci i ktory Toba pokieruje.
No ale decyzja nalezy do Ciebie.
A Twoj maz jest lekarzem ze takie rady Ci daje?
Storczyk, wez mi nie przypominaj oMoj bedzie niezadowolony z takiego obrotu sprawy
Storczyk31, MoBo, Dani, moremi lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Pierwiastko, ja bym u Ciebie stawiala na PCOS25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
She, gin mi zapisał luteine50 i kazał brać przynajmniej 3 miechy do 6 i potem badania mówił że zrobimy ale ja zrobiłam sobie hormony teraz sama na cyklu bez lutki więc dlatego mężu te luteine sugerował
dziś idę poćwiczyć żeby odreagować i nie myśleć już za dużo a jutro z nowym dniem zastanowię się nad tym co dalejShe Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:She, gin mi zapisał luteine50 i kazał brać przynajmniej 3 miechy do 6 i potem badania mówił że zrobimy ale ja zrobiłam sobie hormony teraz sama na cyklu bez lutki więc dlatego mężu te luteine sugerował
dziś idę poćwiczyć żeby odreagować i nie myśleć już za dużo a jutro z nowym dniem zastanowię się nad tym co dalej
Kochana sorki zapomnialam ze robilas hormony. Ja bym jednak poszukala innego lekarza bo czekac 3-6 miesiecy czy owulka sie pojawi czy nie, to troche dlugo w naszym wiekuStorczyk31, MoBo, Margaret.Se, Dani, moremi lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She Wolf, gratulacje jajców
bardzo jestem ciekawa co się okaże w niedziele
Ja póki co musiałam odstawić heparynę, bo mnie dosłownie zalało dwie noce temu...wylądowałam w szpitalu. Póki co jest ok, ale co będzie ? who knows...
Jestem za monitoringiem, naprawdę wiele może wyjaśnić !pierwiastka, Storczyk31, She Wolf, Margaret.Se, Dani, moremi lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
She Wolf wrote:Kochana sorki zapomnialam ze robilas hormony. Ja bym jednak poszukala innego lekarza bo czekac 3-6 miesiecy czy owulka sie pojawi czy nie, to troche dlugo w naszym wieku
musze na spokojnie to z mężem obgadać bo to nie tylko moja decyzjaMoBo, She Wolf, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
Jot wrote:She Wolf, gratulacje jajców
bardzo jestem ciekawa co się okaże w niedziele
Ja póki co musiałam odstawić heparynę, bo mnie dosłownie zalało dwie noce temu...wylądowałam w szpitalu. Póki co jest ok, ale co będzie ? who knows...
Jestem za monitoringiem, naprawdę wiele może wyjaśnić !
Jejkaskad ta krew wstretna? Naczynko kokejne pękło czy jak? Najwaziejsze ze z kruszynka jest wszystko dobrze i tak dalej musi byc!!!!!!
MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość