X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

ostatnio mnie nie było bo jak trochę doszłam do siebie to mnie robota znienacka dopadła i byłam "lost in translation" no ale za to przynajmniej prawie jestem zdrowa

z kwestii ważnych: kolejkę po ciążę oddam w dobre ręce, odebrałam dziś wynik progesteronu, 2 badania robiłam w odstępie ok 30 min z czego pierwszy wynik wynosi 1/3 normy a drugi 1/2 normy dla fazy lutealnej - łapę się na zakres meno ale to żadne pocieszenie

z dobrych wieści to testosteron w normie

teraz muszę poczytać i pomyśleć o jakimś długoterminowym planie działania

aha, kciuki za was trzymam cały czas &&& :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 23:30

loret1, MoBo, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She- ale super!!!! Jak nic bedzie strzal:)
    To jak ktoras zalapie to mogie jedno przechwycic;)
    Ja tez chce pogalopowac bo zaczynam miec mega stresa ze nie idzie i nie idzie:(
    Help help...!!!!

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko to powodzenia w dzialaniach!

pierwiastka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    No jestem :)
    Wiec, jajka maja wymiary 17mm, 14mm i 13.4mm, endo 9.1mm (winko dziala jak trza :D ).
    Estradiol sprzed dwoch dni ok. 1600, LH i FSH ok. 5. Nie pamietam dokladnych wartosci, bo tyle tylko co zerknelam do karty na chwile. Dzis znow pobrali mi krew na hormony, zastrzyk mam zrobic domiesniowo o 8 rano w niedziele i w poniedzilek o 16 IUI. Od poniedzialku wieczorem, mam tez zaczac brac progesteron.
    Juz oczywiscie zaczelam analizowac czy to nie bedzie za pozno, czy nie bedzie owulki wczesniej itp :P
    Mysle zeby isc prywatnie na usg w niedziele, zeby zobaczyc czy owu juz byla :P A z drugiej strony nie chce sie nakrecac, bo to bedzie inny sprzet, inny lekarz itp.
    No i do tego zakaz sexow do IUI :( Boje sie ze przegapimy ten wlasciwy moment...

Nie nakrecac sie i zrob jak chca. Jajo super, wnioskujac po tym jak rosnie to mysle ze spokojnie doczeka do poniedzialku.

She Wolf, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    No jak po co? Jedno mialo byc dla Mobo, jedno dla Ciebie :P

Cholera no szkoda :( strasznie chcialam :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Pierwiastko to powodzenia w dzialaniach!
    dzięki, najpierw musze jakoś ten progesteron unormować, znaczy podnieść

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret wariatko jedna :P Ale sie usmalam :P Myslisz ze moje jajka sa takie madre? Moze juz na tym etapie maja to po mamusi :P Obys mala racje :D
    Trzymam kciuki za Twoj monit jutro :)

Pierwiastka, zeby progesteron byl wysoki, to musi byc owulacja, wiec warto zrobc monitoring i moze sie podstymulwac? Nie ma co sie zalamywac, tylko zaczac dzialac, bo jesli nie ma owulki to musi byc jakis problem, ktory nalezy wyelimnowac.

Loret, tak jak juz wczesniej mowilysmy, trzeba sie zebrac i nastawic na dzialanie. Wiec prosze sie ruszyc i isc do kliniki, a zobaczysz ze sie uda :*

Mobo mam nadzieje, ze masz racje :) Ale umowilam sie jednak na monit w niedziele. Bede spokojniejsza kiedy sie dowiem co i jak z jajkami :)

W ruch poszedl moj monitor owulacji i pokazuje dzis 'high', wiec owu blisko.

pierwiastka, Margaret.Se, Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, obstawiam niedomoge ciałka żółtego patrząc po poprzednich cyklach, skąpych miesiączkach, tendencjach do tycia itp itd

ja bym poszła do kliniki od razu w sumie, mąż namawia mnie na branie luteiny i badanie progesteronu w kolejnym cyklu jeszcze we wszystkich fazach żeby zobaczyć jak się zmienia
    nie wiem co zrobić

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

W ruch poszedl moj monitor owulacji i pokazuje dzis 'high', wiec owu blisko.

aaaaaa, bedzie cionża :)

Margaret.Se, Storczyk31, She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Pierwiastko, Wolf może mieć rację i pewnie ma. Warto zrobić monit, tylko od początku do końca, nie jak u mnie :(:(:(
    no właśnie czytam u wujka gugla że niski progesteron to sucha skóra, wypadające włosy, problemy ze zrzuceniem wagi, brakiem śluzu, nieregularnym okresem itp itd i raczej zacznę od brania lutki, diety, cwiczeń i badań proga a jak sie poprawi to monit wtedy dopiero i hsg do kompletu :)
    jak mam takie prog niski to o utrzymaniu ewentualnej cionży zapomnij :(

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka, ale Ty sie uczepilas tego progesteronu. Progesteron bada sie po owulacji, kiedy ten to hormon powinien skoczyc po owulacji.
    Co Ci da podwyzszenie progestoronu bez sprawdzenia, czy wogole masz owulacje? Zabierasz sie do tego od zlej strony. Kolejnosc jest taka : hormony w 3dc i 7dpo, do tego w tym samym cyklu monitoring. Wtedy masz dokladny obraz tego co sie w Twoim cyklu dzieje. A najlepiej znalezc lekarza ktory sie zna na leczeniu nieplodnosci i ktory Toba pokieruje.
    No ale decyzja nalezy do Ciebie.
    A Twoj maz jest lekarzem ze takie rady Ci daje? :P

Storczyk, wez mi nie przypominaj o <3 :P Moj bedzie niezadowolony z takiego obrotu sprawy :P

Storczyk31, MoBo, Dani, moremi lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, ja bym u Ciebie stawiala na PCOS :(

17 cs <3 2.11.2019

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, gin mi zapisał luteine50 i kazał brać przynajmniej 3 miechy do 6 i potem badania mówił że zrobimy ale ja zrobiłam sobie hormony teraz sama na cyklu bez lutki więc dlatego mężu te luteine sugerował

dziś idę poćwiczyć żeby odreagować i nie myśleć już za dużo a jutro z nowym dniem zastanowię się nad tym co dalej

She Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    She, gin mi zapisał luteine50 i kazał brać przynajmniej 3 miechy do 6 i potem badania mówił że zrobimy ale ja zrobiłam sobie hormony teraz sama na cyklu bez lutki więc dlatego mężu te luteine sugerował

dziś idę poćwiczyć żeby odreagować i nie myśleć już za dużo a jutro z nowym dniem zastanowię się nad tym co dalej

Kochana sorki zapomnialam ze robilas hormony. Ja bym jednak poszukala innego lekarza bo czekac 3-6 miesiecy czy owulka sie pojawi czy nie, to troche dlugo w naszym wieku :/

Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, Dani, moremi lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Jot Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, gratulacje jajców :) bardzo jestem ciekawa co się okaże w niedziele :)

Ja póki co musiałam odstawić heparynę, bo mnie dosłownie zalało dwie noce temu...wylądowałam w szpitalu. Póki co jest ok, ale co będzie ? who knows...

Jestem za monitoringiem, naprawdę wiele może wyjaśnić !

pierwiastka, Storczyk31, She Wolf, Margaret.Se, Dani, moremi lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kochana sorki zapomnialam ze robilas hormony. Ja bym jednak poszukala innego lekarza bo czekac 3-6 miesiecy czy owulka sie pojawi czy nie, to troche dlugo w naszym wieku :/
    wiesz, musze tez rozwazyc czy klinika prywatnie czy nfz bo jesli ta druga opcja to stary gin ma dac skierowania na nastepnej wizycie jak cionzy nie bedzie a nowy to nie wiadomo ile wizyt
    musze na spokojnie to z mężem obgadać bo to nie tylko moja decyzja

MoBo, She Wolf, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot, weź nas nie strasz!!!
    trzymam kciuki zeby wszystko było ok &&&

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    She Wolf, gratulacje jajców :) bardzo jestem ciekawa co się okaże w niedziele :)

Ja póki co musiałam odstawić heparynę, bo mnie dosłownie zalało dwie noce temu...wylądowałam w szpitalu. Póki co jest ok, ale co będzie ? who knows...

Jestem za monitoringiem, naprawdę wiele może wyjaśnić !

Jejka :( skad ta krew wstretna? Naczynko kokejne pękło czy jak? Najwaziejsze ze z kruszynka jest wszystko dobrze i tak dalej musi byc!!!!!!

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot to teraz powinno przestać jak odstawiłas heparyne?
    Jessssiu pomóż proszę naszej Jot! plisssss

Storczyk31, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot, najważniejsze, że jest dobrze milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0015.gif

She, ja niezłośliwe, przecież wiesz dziwaczny-emotikon-ruchomy-obrazek-0037.gif

loret1, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ