35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStorczyk wczesniej napisałam i rowno post wstawiłysmy.
Fajna ta emotka z kotem. U mnie pobudka była o 5 i od rana odwiedzinki wc. Takze teraz jestem na przymusowej diecie
a strasznie mi sie jesc chce, ale musze troche odczekac bo i te sniadanie pojdzie w kosmos http://i272.photobucket.com/albums/jj184/befje/smileys/bf-help.gif ale nic na to nie poradzę, to siedzę o wodzie i suchym chlebie
Storczyk31, MoBo, Ylya, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Dzień doberek zimny
Wyczytałam na jakimś angielskim blogu, że wszelkie problemy hormonalne biorą się z niedoborów wit czy minerałów i tylko odpowiednią dieta można je przyswoić.
Żadne tam suplementy. Z nimi to jak z kawą na zmęczenie, niczego nie dają. Poza tym niektóre, jak magnez, nie mogą być podane w jednorazowej dawce, bo organizm przepuści przez siebiei tyle z tego.
Badaniem objęto 154 kobiety biorące udział w programie zapłodnienia in vitro. Naukowcy porównali odsetek ciąż uzyskanych u kobiet z niedoborem witaminy D do kobiet, u których poziom tej witaminy był wystarczający (co najmniej 20 nanogramów na 1 mililitr krwi).
Badanie wykazało, że kobiety o dostatecznym poziomie witaminy D miały większe szanse na produkcję wysokiej jakości zarodków, oraz większe szanse na uzyskanie ciąży, niż kobiety z niedoborem witaminy D. Odsetek ciąż był najwyższy wśród grupy pacjentek z najwyższym stężeniem witaminy D we krwi.
Jak tłumaczą autorzy badania, witaminy mogą wspomagać zarówno dojrzewanie komórek jajowych wysokiej jakości, jak też implantację zarodków w macicy. Podobny wpływ witaminy D na płodność zaobserwowano także u wielu ssaków.
Witamina D nazywana jest witaminą słoneczną, bo organizm człowieka produkuje ją w kontakcie z promieniami słońca. Nie polecamy Ci jednak nadmiernego opalania, gdyż przyspiesza ono starzenie skóry i zwiększa ryzyko nowotworów skóry. Zamiast tego, przypominamy Ci, jak ważna jest dieta podczas starań o ciążę. Witaminę D znajdziesz w takich pokarmach, jak:
– tłuste ryby morskie (łosoś, makrela, śledź)
– wątroba wołowa
– żółtko jaja kurzegoStorczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Wstalam dzis godzine wczesniej niz zwykle bo mnie tak bolalo. I juz wiedzialam ze @ przyszla
No ja wiedzialam zeby po raz kolejny nie testowac bo @ u mnie zawsze przychodzi do 15 DPO, wiec jedynie wydarzeniem bylby brak @ 16 dpo albo pozniej. A tak nie bylo sie czym emocjonowac...Co z tego ze wykresik ladny, ja zwykle mam ladne wykresy, choc ten rzeczywiscie byl bez watpienia najladniejszy.
No wiec rozczarowanie, ale w sumie nie takie duze bo ja juz nie wierze ze naturalnie uda mi sie zajsc, no bo jak widac na wykresie wszystko mi dobrze pracuje (progesteron mi dobrze dziala, bez zadnych wspomagaczy. Owulka ladna byla bo bez tego nie ma takich dobrych wynikow progesteronu. Jajowody oba mam drozne. Maz ma wyniki spermy dobre. Ale nie zachodzimy. Czemu? Cos nie moze sie plemnik z jajeczkiem spotkac, moze to problemy ze sluzem albo nie wiem jakie. W kazdym razie idziemy na INSEMKE, ale nie wiem czy juz w tym cyklu bo troche mnie niepokoi ze bolal mnie jajnik w 6 dpo w ostatnim cyklu, moze powinnam isc na monitoring jakis, USG zanim zaczne pakowac w siebie te wszystkie hormony? Pozatym przyplatala mi sie w ostatnich 2 dniach infekcja grzybiczna. Teraz przed zakonczeniem miesiaczki tego nie wylecze.
No musze zadzwonic do mojego lekarza i sie poradzic, czy zaczynac w tym cyklu czy jednak sie zbadac najpierw. Z drugiej strony ten jajnik mnie juz nie boli, wiec moze byla jakas chwilowa akcja z nim.
No to sie rozpisalam. Milego dnia kochane i dziekuje bardzo za wierne kibicowanie mi. To jest baardzo cudowne.
Buziaki
MoBo, Ylya, Storczyk31, Kazia lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Storczyk31 wrote:Pierwiastko, jak tam po wizycie lekarskiej ? Obyło się bez antybiotyku? Jak się czujesz?
trzymajcie sie wszystkie zdrowoMoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
O kurcze zaraz sobie sprawdze w jakiej fazie ksiezyca przyszlam na swiat
Dzwonilam do lekarza z mojej kliniki i powiedzial mi ze jak mialam pobolewanie jajnika w jakims dziwnym dniu w tydzien po owulacji i infekcja grzybiczna pochwy to lepiej w najblizszym miesiacu sprawdzic (na usg) czy wszystko dobrze w srodku i wyleczyc infekcje i INSEMKA dopiero w nastepnym cyklu.
No wiec mam jeszcze jeden cykl naturalnie...Przynajmniej jeden. Matko mam nadzieje ze wszystko ok z moim jajnikiem.
Mam plan na ten cykl zeby wiecej pocwiczyc, tzn naprawde regularnie i moze troche ostrzej niz w ostatnich cyklach kiedy nie robilam pewnych cwiczen ze wzgledu na starania. Nie wiem czy nie oleje tych organiczen w tym cyklu. No zobaczymy.
Na razie to potrzebuje drinka....
A tak nawiazujac do tego co Aszka napisala, ze witamina D jest w zoltkach kurzych - pamietam kiedys czytalam duzo porad takiej jednej specjalistki od naturalnego radzenia sobie z problemami z plodnoscia, i ona zalecala jesc codziennie 3 jajka, najlepiej rano, na sniadanie codziennie 3 jajka. Ze to idealnie rano ustawia hormony. Bo kurze zoltko to zycie, zycie w zarodku i naprawde ma duzy power. Czasami jadlam jajka na sniadania ale nigdy nie regularnie. Moze sprobowac?
Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dzień bry
troche wyraźniej mnie dziś słychać
wczoraj przespałam cały dzień a dziś się rana nie mogłam doczekać, nie jest źle
dzięki za wsparcie dziewczyny!
Storczyk31, MoBo, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
P.S.
jest specjalny program do obliczania dni płodnych na przyszłość po podaniu dokładnej daty urodzenia. Program wyznacza jeden dzień w miesiącu, kiedy księżyc był w tej samej pozycji i fazie, jak w dniu narodzin kobiety. Wyznacza tez płeć dziecka, bo ponoć pozycja Księżyca w znaku męskim lub żeńskim w momencie poczęcia decyduje o przyszłej płci dziecka.
mając te dane nalezy pilnować byw okolicach tych dni. I tyle.
Nawet jeśli było się już po owu, według naszego cyklu.
Ja wiem, ja wiem, bo ponoć po owu kiedy działa już progesteron zablokowuje on kolejną owulację. Ale o różnych dziwach świat słyszał. No, nie ?
Ta hipoteza zakłada kilka owulacji, zakłada, że nawet stosunek płciowy, względnie orgazm może wywołać dodatkową owulację (w przypadku królików fakt ten został udowodniony). Być może u kobiety dodatkowa owulacja pojawia się wówczas, gdy stosunek płciowy przypada na czas płodny w obrębie cyklu "księżycowego".
MoBo, Ylya, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, dziwne to, wiem, ale czego się człowiek nie uczepi, żeby nie stracić wiary i nie poddać się.
mi brakuje około tygodnia do zsynchronizowania sięale może cos jest na rzeczy, bo owulka nie wiedziec czemu przesunęła się, a nie byłam ani chora, ani w stresie i brałam luteinę w dużej dawce w poprzednim cyklu, która to przyspiesza kolejną owu, niby.
-
Storczyku a masz dostep do tego programu?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyYlya wrote:Dziewczynki, dlaczego dzień po owu pobolewa brzuch jak na @? Co może być tego przyczyną?
Tu nawet o tym napisali: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/bol-owulacyjny-jak-rozpoznac-i-zlagodzic-bole-jajnikow_41781.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:51
Ylya, Storczyk31, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
dzięki Aszka i dzień dobry wszystkim
oby to te płyny się wchłaniały, bo nie mam sił się już nawet wkręcać w jakąś endomertioze czy inne pcos..
U nas dziś słońce, aż miło w nie popatrzeć.Storczyk31, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017