X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jot Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, dobrze, że skończyło się tylko zadrapaniem kolana. Ale zawsze to jednak trochę stresu, o jajeczko się nie martw - da radę :)

No ja dziś na spokojnie, śniadanko, herbatka i pomyślę co dalej :) mam jeszcze trochę prezentów do uzupełnienia :)

Storczyk31, Dani, aszka, Ylya lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry słoneczny

miałam dziś najdziwniejszy sen na świecie, nie czytać przy słabych nerwach :P
    otóż byłam w ciONży ale o tym nie wiedziałam o.O i razem z koleżanką w trzecim miesiącu poszłyśmy do lekarza żeby sprawdzić macice i ich zawartość o.O ona chciała wiedzieć czy z dzieckiem wsio ok czy usuwać a ja chciałam wiedzieć czemu nie zaciążyłam jeszcze... zabieg ten robiło się przez, uwaga, wyjęcie macicy o.O wyglądały te macice jak takie aksamitne sakiewki co kiedyś paniusie z wyższych sfer nosiły, koloru nie wiem bo sen miałam czarno-biały :D potem odcinało się szyjkę, zaglądało do środka, stawiało diagnozę, zaszywało cuzamen do kupy i gotowe
    i teraz hicior: szyjkę mojej macicy odcięli razem z głową dziecka tylko że ono wyglądało jak mały dinozaur albo krokodyl bo zamiast normalnej głowy miało wydłużony pyszczek z zębami! a lekarz ogląda cięcie, maca paluchami i mówi do mnie że mam się nie martwić bo zeszyją wszystko i jak mi włożą do brzucha to dalej będzie się normalnie rozwijało hahaa2.gif

Dani, aszka, Ylya lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś planuję spacer a potem dzień dla urody bo na święta już wszystko mam zrobione i tylko spakować się z tym wszystkim jutro trzeba będzie :)

niestety kolorowo nie jest bo gardło nadal mnie boli a do tego mam zatkany nos, jak można złapać katar biorąc antybiotyk to nie wiem ale mnie się udało :D

Storczyk31, aszka, Ylya lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wow ale sen Pierwiastka...Ja mysle ze to jednak pozytywny sen, nie wazne co bylo w srodku, wazne ze bylas w ciazy :) No i dobre rokowania byly :)

Ja wam wyznam ze jestem innego wyznania (podobnie jak moja rodzina, moj maz) i nie obchodze tych swiat. W zwiazku z czym nie mam teraz zadnych przygotowan. Ale wiem dobrze na czym polega magia tych swiat i te dni przygotowania do niego, pamietam z Polski. Obyscie sie nie przepracowaly, i juz czuly rodzinna, magiczna atmosfere w waszych domach :)

Ja jestem podekscytowana bo moja mama przylatuje mnie odwiedzic w sobote, a nie widzialam jej od kwietnia. Wiec bede jutro i w piatek sprzatac caly dom na ta okazje. W czasie gdy wy bedziecie sie objadac smakolykami.

W zwiazku z tym ze pracuje dla miedzynarodowej organizacji, i moi szefowie sa w Nowym Jorku, to ja tez mam wolne w pracy od jutra :)

Milych przygotowan laski!

pierwiastka, aszka, Storczyk31, Ylya lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, no ja też tego snu nie odbieram jakoś źle ale był taki pojechany że musiałam się nim podzielić XD
    generalnie to jednak już dziś były ostatnie antybioty i od jutra zaczynam brać zioła na ovu więc może to wynik tej ekscytacji że coś się wreszcie zaczyna dziać a ponieważ mam PRG to cykle nie będą mi się przeciągały jak do tej pory, no powiem wam że strasznie się cieszę :)
    to chyba najlepszy prezent na święta tralala.gif

aszka, Ylya lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadam zlozyc Wam najserdeczniejsze zyczenia Bozonarodzeniowe. Spelnienia wszystkich najskrytszych marzen.
    Zdrowych i spokojnych Swiat <3 <3 <3

pierwiastka, Eltasz, Dani, aszka, Ylya, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !
    Dołączam sie do życzeń : Zdrowych Pogodnych Świat i spełnienia wszystkich marzeń ★★★★

pierwiastka, aszka, Ylya, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choinka-ruchomy-obrazek-0281.gif

Spokojnych świąt, takich na jakie macie ochotę: czyli jak chcecie się objadać, to się objadajcie, jak nie, to nie, jak chcecie w gronie rodzinnym, albo z drugą połówką, wzajemnej życzliwości i dużo prezentów (hihi :D). I dobrego Nowego Roku, żeby przyniósł Wam to o czym marzycie :)

Eltasz, Ylya, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:

Storczyku hmm, a jak sprawdzic czy termometr jest ok?
    sprawdz w innym miejscu np. pod pachą, pod jezykiem i sprawdz czy nadal będzie ta sama tempka.

Dani, Ylya lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohohoho, co tu nowości! Dani miała wypadek, zniszczyła spodnie, Pierwiastka śni horrory, She się pojawia z niebytów, MoBo w niebyty wyjechała, Justin76 ma piękne tempki, Jot uspokojona, Storczyczka lezy z nogami do góry dzień przed Wigilią, a Asana przepadła! Na szczęście Aszka nie traci pionu i myśli o prezentach :-)

Storczyk31, aszka, pierwiastka, Dani, Jot lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    . słowa nie ma co u Ciebie ?

a bo u mnie trochę niestandardowo, w pracy kumulacja wariactwa, nikt nie bierze tych świąt na serio, wszyscy nagle zaczęli dopinać rok i z tego tytułu oszaleli. Wyrwałam się na godzinę prezenty jakieś kupić, to miałam chyba 10 telefonów i biegałam po sklepach z otwartym laptopem... Jak już obładowana siatkami zmierzałam na parking przypomniało mi się, że wieczorem schodzą się przyjaciele do mnie, a ja nawet choinki nie mam! Powiedziałam im, że będziemy siedzieć po ciemku, żeby nie było widać, że nie wysprzątane, oraz zamówiłam na wieczór dostawę sushi... Tak, startuję w konkursie na chu..wą panią domu :-) Na szczęście przed parkingiem dorwała mnie jakaś "śnieżynka" z ulotką, którą najpierw ofuczałam, że przecież widzi, że wolnej ręki nie mam, ale ucho mi się zawiesiło na słowie choinka.. Że co proszę? Jak ma pani paragony na kwotę większą niż 300 zł to dostanie pani prawdziwą choinkę gratis! No i do tych siat co to je ledwo targałam doszła półtorametrowa choinka, którą właśnie zasadziłam w doniczce i jakoś do mnie dotarło, że to jednak święta...

Storczyk31, Dani, pierwiastka, Jot lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olejek, to mam, owszem, ale borowinowy do masażu ;-)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    olejek, to mam, owszem, ale borowinowy do masażu ;-)
    To ma jakiś zapach, ta borowina ? ;)

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Lore Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki :)
    Zdrowych wesołych świąt i spełnienia wszystkich marzeń.

Nie ma mnie i nie będzie zapewne, oczyszczam umysł i nie myślę o zaciążaniu :)

Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She i Eltasz, dzięki za znak życia i życzenia ;)
    Smutno bez was

Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• loret1 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja:)
    Dla Was wszystkich mimo wszystko Wesolych Swiat i duuuzo spokoju i oddechu od trosk i problemow...!
    pozdrawiam swiatecznie

Jastin76, Storczyk31, Margaret.Se, Dani, Jot lubią tę wiadomość

loret1
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki kochane, życzę Wam w ten czas świąteczny żebyście się nie zapracowały i miały i czas i siłę na przyjemności w rodzinnym gronie dokładnie w takiej formie na jaką macie ochotę, żeby Was nikt nie wqoorwiał, dzieciaki były grzeczne a chuopy spisywały się na medal, żeby Wam nie brakowało dorodnych jajek co ładnie pękają i choć to nie Wielkanoc to niech Wam się z tych jajek coś wykluje za te 9 miesięcy :) a Tym co już ten czas odliczają życzę aby upływał on nudno i bezproblemowo aż do szczęśliwego rozwiązania, i na koniec równie ważne: zdrowia i pozytywnie zakręconych ludzi wokoło chętnych udzielić bezinteresownego wsparcia i pomocy, a że biały puch jakoś o nas zapomniał to choć obrazek Wam wstawię
    choinka-ruchomy-obrazek-0015.gif

Jastin76, Storczyk31, Ylya, Margaret.Se, Dani, Jot lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane....
    Życzę Wam zdrowych i pogodnych
    Świąt Bożego Narodzenia.
    Niech ten czas spędzony w gronie najbliższych
    napełni Wasze serca spokojem i radością.
    Niech błogosławieństwo dzieciąka spełni najpiękniejsze Bożonarodzeniowe życzenia ktore się spełnią każdej z Was :-* ❤❤❤
    Wesołych Świąt !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 08:30

pierwiastka, Storczyk31, Ylya, Margaret.Se, Dani, Jot lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najwiecej okazji do uśmiechu ;)
    Niech w ten czas troski odejdą na bok, celebrujmy ten czas, jak tylko umiemy i czerpmy z niego siłę i pozytywną energię.

Ylya, pierwiastka, Margaret.Se, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misie Pysie kolorowe :D

Życzę Wam Zdrowych i Wesołych Świąt w gronie najbliższych, no i oczywiście najważniejsze to spełnienia marzeń tego upragnionego CUDU <3 :)

wesolych-swiat-ruchomy-obrazek-0275.gif

pierwiastka, Dani, Storczyk31, Jot, Jastin76 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ