35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
bry dziewczyny, nadaję z kuchni bo upycham wałówkę poświąteczną od dwóch matek... rany, do wielkanocy wiktuały będziemy jeść
kicham już mniej tylko nos nadal czerwony ale ponoć mi z oczów lepiej patrzy dzisiaj więc jest dobrzeMargaret.Se, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Ania1602 wrote:biopsja aspiracyjna
Nie słyszałam o takim zabiegu ale musi pomóc i wszystko sie udaAnia1602, Dani lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Nie słyszałam o takim zabiegu ale musi pomóc i wszystko sie uda
Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Cześć Dziewczyny:)
Podczytuję Was od jakichś dwóch tygodni, mogę się przyłączyć?Mam 35 lat, za nieco ponad pół roku stuknie mi 36;p We wrześniu wyszłam za mąż i staramy się o słodkie maleństwo 2 cykl- po Nowym Roku okaże się z jakim rezultatem, ale coś czarno to widzę;(. Chciałam najpierw przeczytać cały wątek, ale chyba nie dam rady:)
Ania1602, Dani lubią tę wiadomość
-
Ania1602 wrote:To takie działanie trochę po omacku, bardziej zasadne przy in vitro, kiedy podawany jest już zarodek i ma za zadanie tylko się zagnieździć. Natomiast przy IUI nie wiadomo czy dojdzie w ogóle do zapłodnienia. Jednak mój dr stara się pomóc nam na wszelkie sposoby:)
Ania1602 lubi tę wiadomość
-
Witamy Moko
Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:a to w jakimś konkretnym dniu cyklu się robi?
Margaret.Se lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Margaret.Se wrote:Kiedy masz ten zabieg dokladnie? Kciukam z calych sil bo musi sie w koncu udac!!!musi
Jeszcze się nie umówiłam, ale to wyjdzie za jakieś 1,5 tygodnia.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Moko wrote:Cześć Dziewczyny:)
Podczytuję Was od jakichś dwóch tygodni, mogę się przyłączyć?Mam 35 lat, za nieco ponad pół roku stuknie mi 36;p We wrześniu wyszłam za mąż i staramy się o słodkie maleństwo 2 cykl- po Nowym Roku okaże się z jakim rezultatem, ale coś czarno to widzę;(. Chciałam najpierw przeczytać cały wątek, ale chyba nie dam rady:)
Storczyk31, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Ania1602 wrote:Dziękuję
Jeszcze się nie umówiłam, ale to wyjdzie za jakieś 1,5 tygodnia.
To czekam z niecierpliwoscia na wiesci -
Storczyk31 wrote:Dzień przyjemny popołudniowy
witaj Moko
Miałam od dziś wziąć się za siebie po świętach, ale złamał mnie tort czekoladowy
To może od jutra się uda
A jak u Was poświątecznie?
Haha u mnie wczoraj byl plan zeby delikatnie to cos wieczorem mnie naszlo i zjadlam wszystkie czekolady i zagtyzlam resztka salatki i tak mi niedobrze sie zrobilo ze małyvpaw byl upsss -
Zapomnialam dodac ze przez cale swieta tyle nie zjadlam co wczoraj wieczorem, dlatego byl taki final. Nie wiem skad to moje obzarstwo
az takie
Jastin76 lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:
A jak u Was poświątecznie?Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Ania1602 wrote:Kilogram na plusie:)
U mnie to pewnie ze dwa na plusieJastin76 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za miłe powitanie:)
Ja też sobie pozwoliłam w Święta, a jakże!:)Na szczęście u mnie waga bez zmian, ale to może z czasem się pojawiają ten nadprogramowe kg? Oby nie.
Mam do Was kilka pytań, bo nie wiem czy już szaleć, czy jeszcze poczekać, a konkretnie chodzi mi o badania.
Póki co nic nie robiłam szczegółowego, ale byłam na wizycie u swojej dr przed rozpoczęciem starań i powiedziała, że jak po 6 m-cach nie uda mi się zajść w ciążę, to mam się zgłosić i będziemy się zastanawiać dalej. Tak jak pisałam, staramy się drugi cykl, ale jakoś wew. czuję, że się nie udało, choć bardzo bym chciała... Okres powinnam mieć 08.01., więc nie ma co jeszcze testować. Próbowałam jedynie z testami owulacyjnymi, ale albo ja nie mam owulacji, albo one mnie nie lubią, mimo, że czułam pobolewanie w jajniku itd. Chyba muszę przede wszystkim zainwestować w ten termometr owulacyjny i zacząć poranne notatki;p Jakoś mi się tak głupio wydawało, że to nie będzie potrzebne, ale zderzenie z rzeczywistością jak zwykle sprowadziło mnie do pionu...
Druga sprawa to jak z wysiłkiem fizycznym? Dr powiedziała, że mam żyć normalnie, ale w drugiej części cyklu traktować siebie jak kobietę w ciąży. Do tej pory chodziłam na basen i oprócz pływania na zajęcia aquaaerobicu i hydrospinningu. O ile aquaaerobic, to nie jest dla mnie jakoś wycieńczająca aktywność, o tyle zajęcia hydrospinningu to już porządny trening. Połowa zajęć jest w wodzie na rowerach, a druga na bieżni i oprócz zwykłego biegania czy jeżdżenia jest tam mnóstwo podskoków, ćwiczeń na mięśnie brzucha itp. Czy wg Was powinnam z tego zrezygnować, żeby nie zaszkodzić, jak ja go nazywam w drugiej części cyklu- mojemu wyimaginowanemu dziecku?;p
-
Jeśli chodzi o mnie, to mnie bardzo pomógł sport. W szczęśliwym cyklu, dużo ćwiczyłam, chodziłam na basen, w zasadzie do terminu kolejnej miesiączki, która się nie pojawiła. Nie była to jakaś mega wyczerpująca aktywność, ale zawsze jakiś wysiłek.
Jastin76, Moko, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Dzięki Dziewczyny. Czasami jednak świruję i mimo że kocham te zajęcia, to boję się, żeby w razie co nie zaszkodzić, bo to jednak intensywny wysiłek jest.
Tak samo nie wiem czy nie powinnam iść do lekarza i zrobić badania od razu czy czekać te 6 cykli. Wiem, że jestem dopiero na początku drogi, staram się myśleć racjonalnie, ale z drugiej strony... I weź tu bądź mądry...Jastin76 lubi tę wiadomość
-
witam
dawno mnie tu nie bylo
widze ze orzybywa nowych ''starajacych sie ''' chcialam tylko powiedziec ze nadal trzymam kciuki i czytam forum regularnie. u MNIE WSZYSTKO JAK NArazie dobrze wiec sie nie odzywam zeby tez niogo nie urazic ze mi sie udalo i jak narazie jest dobrze ( juz 28 tydz ) w kazdym razie pozdrawiam goraco i trzymam mocno kciuki
Jastin76, Moko, Dani, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość
jamaica