35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:Ale, ale... ile tych szklanek dziennie wypijać ?
Biorę wszytko na serioStorczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Lore wrote:Mi potrzeba coś na pływaczki tylko bez zbędnych czarów marów pierwiastko
Jeśli chodzi o wspomagacze to dla panów najskuteczniejsze są preparaty witaminowe typu Salfazin, Androwit i preparaty z cynkiem, selenem i witaminą E oraz żelazem. Ostatnim odkryciem w tej mierze jest też preparat Maca, zawierający sposzkowany korzeń maki, zwiększający w znacznym stopniu ilość plemników. Na poprawę ruchliwości można zażywać L-karnitynę, zaś na rozrzedzenie nasienia (zwłaszcza przy problemach z nadmierną aglutynacją) wspomniany już wcześniej Mucosolwan.
Aby nadać przyspieszenia plemnikom można też na godzinę przed stosunkiem wypić szklankę coli lub kawy (zawarta w nich kofeina działa jak "dopalacz") a codziennie przyjmować witaminę C, która jak się ostatnio okazała ma bardzo dobry wpływ na ich ruchliwość.
Ponieważ nie zaszkodzi a może pomóc dobrze jest też razem z żoną łykać kwas foliowy (i tak jest go w naturalnym pożywieniu za mało), magnez (panowie też piją kawę), ewentualnie inne preparaty witaminowe.
Przykładowa kuracja na 3 miesiące, polecana zwłaszcza w przypadku kiepskich wyników badania plemników i konieczności ich powtórzenia za jakiś czas oraz w przypadku niepłodności idiopatycznej (niewiadomego pochodzenia) to następujący zestaw:
3 x 1 tabletka Macy
2 x 1 tabletka Salfazinu
2 x 1 tabletka vit. C
1 x 1 tabletka L-karnityny
1 x 1 tabletka kwasu foliowego
W przypadku braku konkretnych mikroelementów we krwi można niektóre z tych preparatów zastąpić innymi, zawierającymi te brakujące. Co jakiś czas można je zmieniać i robić przerwy w stosowaniu.
Dobrze też pamiętać, że dobroczynny wpływ na plemniki mają pestki z dyni (zdrowa przegryzka zamiast słodyczy), szkodzi natomiast soja w zbyt dużych ilościach.Storczyk31, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość
Storczyk31 wrote:Piłam dwie i nic
każdy musi coś dla siebie znaleźć metodą prób i błędów
ja tego octu piję 1 lub 2 porcje dziennie i pięknie się ciągnieStorczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Storczyk31 wrote:Spoko będę szukać.
Siemię nic, guajazyl nic, hektolitry wody nic, to może ocet jabłkowy
u mnie dodatkowy plus to brak ochoty na słodycze tak po jakichś 2 tygodniach stosowaniaMargaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość
Storczyk31 wrote:U mnie guajazyl nic nie zdziałał
Ile łyzek dziennie piłaś? -
Storczyk31 wrote:Tak, jak mi poradziłaś, misiu pysiu
Trzy razy dziennie po dwie łyżki
Trzeba było zwiekszycMi teraz jakos nie chciał sie rozcienczyc sluz, wiec dowaliłam dwie albo moze nawet wiecej łyzek przez dwa dni około ovu
musiałam zwiekszyc bo byłam wsciekła ze nie chce sie rozrzedzic no ale jak widac podziałało
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:No dobra, Margaretko, czasem cztery razy dziennie po dwie łychy i tez nic
To przykro mibyłam pewna ze zadziała ehhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 00:15
-
Aszka, Margaret - OMG co za newsy, wielkie gratulacje!!! Piekne wiesci w jednym dniu.
Aszko dzielna jestes bardzo, napewno sie mega stresowalas, ale przezylas to i obok ciebie teraz cud wszechswiata - twoje dziecko. Zdrowia i szczescia dla was dziewczyny na lata cale!
Margaret - to cudownie, cudownie, cudownie, ale wspaniale!
I tym razem napewno bedzie dobrze, bedzie spokojna i nudna ciaza. Ale bosko.
Napisz nam wszystkim jakie wspomagacze zapodalas w tym twoim szczesliwym cyklu? Oprocz gujazylu?
Te twoje objawy jednak nie byly urojoneAle czad
Storczyk31, pierwiastka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Lore wrote:pierwiastko dziękuję, a czy Salfazin da się czymś zastąpić, bo pamiętam, że kiedyś go zażywał i powiedzmy, że coś go uczulało
ja mojemu daje kwas foliowy, vit C i cynk a do tego pestki dyni i orzechy brazylijskie po 2 dziennie i robie codziennie sok warzywno-owocowy do śniadania tak ok 0.5 szklankiMargaret.Se lubi tę wiadomość
bry dziewczyny
głowa mi pęka, chuop się śmiał że to ostatni kopniak mijającego roku, haha, jak by mi mało dokopał
mam nadzieję że u Was lepiej i bedziecie miały super udanego sylwestra i tanecznym krokiem wejdziecie w ten 2016 i oby był dla nas o niebo łaskawszy niż obecny rok i obfity w owoceLore, Storczyk31, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Mnie też od rana boli głowa i chyba jakieś przeziębienie się zaczyna. Uroczo... Do tego jeszcze cycki jak melony i brzuch boli... ehhh...
Wczoraj odebrałam mój termometr i od nowego cyklu zaczynam pomiary. Zapisałam się też do gina, bo chyba nie mam cierpliwości czekać jeszcze 4 cykle w niewiedzy czy nie trzeba jakichś wspomagaczy.
Uściski przesyłam dla wszystkich staraczek i najlepsze życzenia na Nowy RokDani, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Kobietki szczęśliwego nowego roku, spełnienia marzeń
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 15:29
pierwiastka, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Najlepsze zyczenia noworoczne dziewczyny! Realizacji naszego wspolnego marzenia - urodzin zdrowego, slicznego dzieciaczka! I innych osobistych sukcesow!
pierwiastka, Storczyk31, Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Niech z Nowym Rokiem przybędzie Nam siły na dalszą walkę z przeciwnościami losu.
I oby takich przeciwności było jak najmniej
Oby udałwało Nam się zawsze je pokonywać.
Zagrajmy im na nosie
Oby spełniły się marzenia każdej z Nas.
Rychłej ciąży, urodzenia zdrowego wyczekiwanego dzieciątka
Pamiętajmy, że wiele zależy od Nas samych, zatem nie poddajemy się, a wszytko co chcemy, osiągniemy na pewno !!!
W tym poczuciu Was ściskam sylwestrowoi noworoczne
)
Margaret.Se, pierwiastka, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość