X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz czas na nas :-) która w kolejce następna ;-) ja czekam na owu !

U nas tez zimno, mroźne i sypie :-/miłego dnia dziewczyny :-)

aszka lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    i za to trzymam kciuki &&&

Dziękuję :)

Choć zawsze piszą, że piersi powinny być ciężkie, obrzmiałe, bolące a moje są miękkie. Od wczoraj je ugniatam i wciskam w nie paluchy z nadzieją, że może mnie jednak coś zaboli i nic ;)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • Moko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a gdzie Ty mieszkasz? Bo ja bliko CH Targowek :D a wiem ze B-Ch przyjmuje w green koło torebki bo tam znajoma mieszka i do niej chodzi. Ona tez przyjmowala w CMP, w ogole i na Tarcho pracuje. Tez polecana bo kolezanki chodza i zadowolone. Pokoik prawie gotowy mąż konczy skrecac mebelki, a na imie Alicja :)
    Haha, świat jest mały. Ja też mieszkam blisko ch targówek i właśnie chodzę do green medicy. Aszka, to może my sąsiadki jesteśmy?:)
    Piękne imię wybraliście:)

aszka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Choć zawsze piszą, że piersi powinny być ciężkie, obrzmiałe, bolące a moje są miękkie. Od wczoraj je ugniatam i wciskam w nie paluchy z nadzieją, że może mnie jednak coś zaboli i nic ;)
    To chyba jednak nie ma reguły. Moja koleżanka nie miała żadnych objawów, test też jej wyszedł negatywnie, a w czerwcu rodzi:)

Dani, aszka lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z mężem krótkiego spacerku wokół osiedla. Kaczki nakarmione, więc pozbyliśmy się starszego pieczywka. Pałaszowały, tak, że aż się podgryzały, było ich całe mnóstwo. Teram zrobiłam grzane winko z goździkami, pomarańczami i mandarynkami, i właśnie popijam pierwszy noworoczny alkohol.
    Co do ochoty na seks, o której pisałyście wcześniej, to ja też się z tym zmagam. Gdy nadchodzą te płodne dni, to kurczę, nie da się iść na spontana i zawsze mnie to irytuje. Czasem się nam po prostu nie chce, jesteśmy padnięci po pracy, no ale mus jest dzieci robić i nie ma wyjścia;/;p

Dani, aszka lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim sie nie zmuszamy do sexu, tzn w dni plodne robimy to zwykle co dwa dni spontanicznie, nie zmuszamy sie zeby czesciej, chyba ze nam sie zachce czesciej. Akurat po miesiaczce ja zwykle odczekuje tak do 7 dpo na pierwszy sex , czy 8 dpo, twierdzac ze mam okres, to po tygodniowej (mniej wiecej) przerwie zwiazanej z okresem to oboje jestesmy w miare napaleni. A ja osobiscie w okolicach owulki naprawde dostaje "chcice" i na co drugiego faceta na ulicy patrze jak na obiekt do seksienia. Tak wiec ja nie mam problemu z ochota, a mojego nie zmuszam do czesciej niz co 2 dni, co jakos naturalnie wychodzi, bo owulke mam kilka dni po zakonczeniu tygodniowej przerwy "miesiaczkowej". Moj tez czasem jest zmeczony po pracy ale jak mu sie pokaze w czyms wyjatkowo sexi albo zainicjuje akcje to zwykle nie odmawia . Jedynie jak ma jakas kontuzje (a czasami ma, w zwiazku ze swoja praca) to wtedy nie ma jak, czy owulka czy nie, jak kontuzja to nie ma sexu, ale to raz do roku sie zdarza nie czesciej.

A w ogole mam taka metoda ze ja nie mowie mojemu kiedy mam dni plodne, wiec go tym nie stresuje. Raz mu powiedzialam ze "dzis jest ten dzien" to byla dziwna atmosfera i juz wiecej tego nie zrobilam. Ja mu mowie teraz tylko ze "today I am super horny" i to zdaje lepszy egzamin :)

Moko, emotka, pierwiastka, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Aszka dawaj zdjecie cudnej Alicji i jej piekny pokoik :)

Emotka przykro mi :( tule <3

Jastin dziekuje kochana <3 :)

Kochane ja czekam na Was! miał byc kwartecik a tu cisza i cisza to cholercia niech chociaz ktoras dolaczy do parki ze mna :)
    Ktora teraz bedzie testowac?

emotka, Jastin76 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 dc - @ nie nadeszła ale wczoraj wieczorem dostałam mega bólu głowy (tylko z prawej strony). Po dwóch godzinach nie dałam rady i wzięłam Apap. Pomógł na tyle, że mogłam zasnąć choć jak się przebudzalam to czułam takie ćmienie w głowie. Z rana idealnie nie jest z tą głową ale póki co nie boli. Jeśli do soboty rana nie dostanę @ to przejdę się może na betę.
    W razie czego w ciąży chyba można apap brać na ból, tak?

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotka mozna brac apap. Ibupromu nie mozna ani w trakcie staran ani w ciazy.

Moko swiat jest mały :D hihi.

Margaret ja nie wstawiam zdjec po tym, co tutaj wstawialy fotki te wariatki jako swoje bo nie chce zeby moje zdjecia, ktos sobie przywlaszczył kto ma chora głowe :) Na fejsie Ci dam :)

Jastin dzieki :)

Jastin76, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Emotka mozna brac apap. Ibupromu nie mozna ani w trakcie staran ani w ciazy.

Moko swiat jest mały :D hihi.

Margaret ja nie wstawiam zdjec po tym, co tutaj wstawialy fotki te wariatki jako swoje bo nie chce zeby moje zdjecia, ktos sobie przywlaszczył kto ma chora głowe :) Na fejsie Ci dam :)

Jastin dzieki :)

Ok rozumiem :) ale nie rozumiem tych co kradna fotki, ja nawet bym nie wpadła na taki pomysł no cóż jak widać jest mase ludzi co ma porąbane we łbie.
    Aszka to czekam :)

Miłego dnia dziewczynki :)

Jastin76, Storczyk31 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • padington Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się was czyta, wasz zapał jest pokrzepiający, ja daje sobie jeszcze trzy miesiące i odpuszczam. Koniec - basta dłużej nie ma co sprawdzać, uważam ze cud dwa razy się nie zdarza. Pozdrawiam wszystkie i życzę pozytywnych testów i szczęśliwych 9 miesięcy dla każdej z was.

Jastin76, Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na usg, mam dwa pęcherzyki 22 mm na prawym jajniku, lekarz podał mi zastrzyk na pęknięcie i mam działać. Za 4 dni mam zacząć brać duphaston dwa razy dziennie. Mam nadzieję, że w końcu się uda.

padington, Jastin76, Storczyk31, pierwiastka, Dani, Moko lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści Kaziczku ;) żeby się Tobie powiodło <3

Kazia, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    uważam ze cud dwa razy się nie zdarza.
    Żebyś się nie zdziwiła ;) in plus

pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• padington Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa dziewczyny ale ja jestem realistką przez tyle lat nauczyłam się tego.

• padington Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki nie są też jakieś rewelacyjne AMH mam na wyczerpaniu 0,16 więc zegar cykać przestaje chociaż fsh 6,8 więc coś tam się dzieje ale czy się przełamie jeszcze raz?

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Moje wyniki nie są też jakieś rewelacyjne AMH mam na wyczerpaniu 0,16 więc zegar cykać przestaje chociaż fsh 6,8 więc coś tam się dzieje ale czy się przełamie jeszcze raz?
    Kotek, a ile Ty masz lat?

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Może wiedząc co się wie, lepiej pocisnąć jeszcze ze wsparciem medycznym niż czekać na opatrzność ?

Dani, pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Dani Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci Kazia! Uda sie! I beda blizniaki :))))

Jastin76, Kazia lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry wieczorem

ależ mam dziś lenia już...nadrobiłam trochę papierkowej roboty i strasznie się zmęczyłam ;)

Storczyk31, Kazia, Jastin76 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ