35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dani wrote:Ja dzis czuje sie jakby ktos ze mnie powietrze wypuscil, senna i powolna. I dreszcze mam. Cale szczescie dzis nie musze pracowac i leze sobie i probuje cos czytac, choc najchetniej bym spac poszla. Ciąża, czy chora bede???
Storczyk31, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dziekuje kochane!!!Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Storczyk31 wrote:Pytałam, bo podałaś wynik AMH, a dla każdego wieku normy są inne, dlatego
Nie chcesz napisać ile masz lat, oki
Mam znajomą, która w wieku 36 lat miala AMH o polowe mniejszą i zaszła.padington wrote:Tu nie chodzi o to, że nie chcę nie wstydzę się swojego wieku, od tak napisałam, w tym roku skończę 44.Jak zaszłam w ciążę poprzednim razem miałam niecałe 43 więc wierzę, że koleżanka mogła zajść w ciążę i ja wiem ze tak może się jeszcze zdarzyć dlatego piszę o cudzieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:04
-
aszka wrote:Padington ale z tego co piszesz to nie mialas invitro, wiec o jakim wsparciu mowisz, przy takim niskim AMH?
Nie, nigdy o invitro nie myślałam, a jemu (doktorowi)chodziło o to, że z uwagi na zmianę przepisów dotyczących wspomagania rozrodu niezbędna jest co najmniej roczna karta leczenia dokumentująca niepłodność a ja takiej nie posiadam bo już dawno przestałam się leczyć więc w moim przypadku jest za późno bo po całej procedurze miałabym 45-46 latWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:09
-
Oooch przykro mi Emotka
Tule. Napewno jednak wkrotce sie uda.
Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyPadington nie wiem do ktorej Invicty chodzisz ale ja tez chodzilam do Invicty tyle, ze w Wawie przy takim AMh to nie ma kwalifikacji bezplatnej, porponuja komercyjne bo do bezplatnego musisz miec chyba 0,65 wiec lekarz albo do ktorego chodzisz ci proponowal invitro -ale jak sama piszesz o tym w ogole nie myslalas albo olał sprawe bo moze widzial ze jestes niechetna albo o prostu mu nie zaezy zreszta im w ogole nie zalezy. Przy takim AMH jak wyzej napisalam tylko kmercyjne invitro-antyki i dwa m-ce ma juz jedno podejscie tyle ze to sa koszty, wiadomo. Natomiast w innych klinikach do bezplatnego invitro kwalifikuja wg FSH a te masz ok wiec moze by sie udalo zalapac. W kazdym razie ja bym probowala, mimo ze leczylam sie kupe m-cy, wydalam kupe kasy, przeszlam swoje i durnych patałachow to nie zaluje, warto bylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:07
Storczyk31, padington, Jastin76, pierwiastka, Dani lubią tę wiadomość
-
Aszka ja mieszkam na pomorzu, jak byłam u lekarza to nie wiedział jakie mam AMH bo zrobiłam po wizycie, ogólnie o wizycie nie chce się nic mówić ani pisać bo to żenujące ale jakoś mnie to już nawet nie drażni może przyzwyczaiłam się do tego medycznego bełkotu przeplatanego z rozmową która nadaje się tylko na reportaż do telewizji ku przestrodze chorym i potrzebującym pomocy, a wracając do invitro na rządowe z uwagi na wiek się nie kwalifikuje a do komercyjnych jak już pisałam nie mam dokumentacji medycznej więc odpada. Wyżej już pisałam to nie dla mnie i nie biorę tego pod uwagę choć bardzo się ciszę ze ludziom pomaga spełniać ich marzenia chyba największe w życiu.
-
Wiecie co jestem dziś tak przywalona praca, życiem i czuje się tak jak Dani tyle ze ja napewno nie w ciąży
Czekam czytam aż cos napiszecie i teraz się zorientowałam ze jestem na przedostatniej stronie od południano jakaś nienormalna !sama do siebie się uśmiecham i nie wiem co ze mną dziś się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:47
pierwiastka, Dani lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:
no jakaś nienormalna !sama do siebie się uśmiecham i nie wiem co ze mną dziś się dzieje
A ja myślę że to dobrze jak sami do siebie potrafimy się uśmiechać to bardzo budujące jest i nastraja pozytywnie choć czasem myślimy ze to dziwneJastin76, pierwiastka, Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Padington ja rozumiem Twoja rezygnację doskonale , sama jestem b blisko niej i nawet do konowalow nie chce mi się iść ustalić przyczyny, choć miałam termin na styczeń
... mając 40 lat miesiąc ucieka tak jakby był jednym dniem , tracę siły i nadzieje oraz mam żal do siebie i wszystkich dookoła iż nie "oswiecili" mnie ze wszystko co mam wokół jest mało ważne i mam postawić na rodzinę i dzieci ... niestety mam wszystko a jednak nic ... moze tak ma być po prostu
Tule Ciebie i całuje mocno i weźmiemy się w garść i spróbujmy ostatni rok ... przestepny ale może będzie dla nas szczęśliwym .... zresztą mamy tu tyle wspaniałych dziewczyn które wspierają i walczą razem z nami :-*
Łatwiej mi z Wami:-*
padington, Dani, Moko, Storczyk31, Kazia lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:Wiecie co jestem dziś tak przywalona praca, życiem i czuje się tak jak Dani tyle ze ja napewno nie w ciąży
Czekam czytam aż cos napiszecie i teraz się zorientowałam ze jestem na przedostatniej stronie od południano jakaś nienormalna !sama do siebie się uśmiecham i nie wiem co ze mną dziś się dzieje
ps. dziś chyba każda ma nieco gorszy dzień przez pogodę, odpocznij w weekend i bedzie dobrzeJastin76 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter