35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kazia wrote:...
Też rozmyślam co by tu dzisiaj ugotować, żeby było smacznie, zdrowo, szybko
robie makaron razowy z pesto pietruszkowym (z czosnkiem, nerkowcami i suszonymi pomidorami) a do tego tuńczyk wedzony
pesto robie więcej bo uwielbiam do kanapek albo jako sos do sałatek i do marynowania mięsa jest światne a już zawijańce z kurczaka albo indyka z takim pesto zapiekane w sosie pomidorowym z mozarella na wierzchu są boskie!Dani, MoBo, Margaret.Se, Moko, Kazia lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyku ale mnie zazdrosc zżera, marze o nartach, ostatni raz bylam w Szwajcarii 4 lata temu...Tu gdzie mieszkam niestety nie ma gdzie, tzn jest jedna wielka góra, wysoka dosyc i tam czasem jest snieg, ale rzadko...I ceny tam za zjezdzalnie i wypozyczenie sprzetu wyzsze niz w Szwajcarii...
Od lat planujemy do PL na narty przyjechac ale jakos nie wychodzi niestety.
MoBo, Kazia ja dzis wyjatkowo gotuje mieso bo mamy taka tradycje w piatek wieczor (swieto) i dzis robie kurczaka duszonego w winie, aha - zdrowo bo kurczak organicI do tego bataty (takie slodkie czerwone ziemniaki) i marchewki gotowane na parze. I salatka (rukola, salata, pomidorki cherry, papryka, rzodkiewki, mieta z mojego balkonu, kolendra swieza, kielki rozne, cytryna, czosnek, oliwa).
Milego gotowania laski!
MoBo, pierwiastka, Margaret.Se, Moko, She Wolf, Kazia, Phyllis lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Pisalam wyjatkowo w sensie ze mieso gotuje i jem tylko w weekend.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Hej Pysie kolorowe
Jejka ile tu sie dzieje, niestety nie wiem kiedy nadrobie czytanie tego, jak bede sie czuła idelanie
Witam nowe staraczki Niunia i Kowaniato o mnie Dani pisała, poroniłam we wrzesniu a w grudniu sie udało i za chwilke stuknie mi 41latek, wiec widzicie ze wszystko jest mozliwe
Storczyk ale masz cudownie, baw sie na maxa i nie gniewam sie zes zapomniała o mnie
Dziewczynki do tych co przylazła wredota niechciana przykro miale pamietajcie ze zaraz was dopadnie ciąża bo wiecnosci to nie trwa a luty taki magiczny miesiąc
Czekam z niecierpliwościa, az dołączycie do mnie i najlepiej wszystkie
To siem pochwalem bo jestem po usgbyłam mega zdenerwowana aż cała sie trzesłam czy wszystko jest ok z moja kruszynka, na szczescie serduszko biło jak szalone juz 157 uderzen na minutę i ma juz 17,1 mm
według okresu to 8t2d, w opisie z usg mam 8t1d natomiast lekarka mowiła ze zarodek wielkosci 8t5d
rosnie jak na drożdzach hehehhe jestem przeszczesliwa i oby tak dalej było
Całuje Was wszystkie :*MoBo, pierwiastka, Storczyk31, Dani, aszka, Moko, She Wolf, Phyllis, Saramago, Eltasz, Ania1602, Jastin76, Jot, Zuzia1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja gotuje zupke jarzynowa
Tak na lekko
Wczoraj byla pieczona rybka z batatami i surowka, a teraz mysle co ugotowac na jutroMoko, Phyllis, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
hej, hej,
Storczyku, ale Ci fajnie - zazdroszczę, ale w pozytywnym sensieW sumie niedawno wróciłam z nart, ale jeszcze bym chciała pojeździć...
Pierwiastko, szkoda z tym lekarzemmoże chcesz namiar na lekarza, do którego chodzę ja I Ania?
Margaret, fajnie, że wpadłaś i że wszystko układa się szczęśliwie - wpadaj do nas częściej i zarażaj nas tą radością - jesteś dowodem na to, że i w naszym wieku cuda ciążowe się zdarzają
A co u mnie? Zmęczona pracą do kwadratu idę spać i będę śniła o II kreskach - może je wyśnię
pozdrawiam Was wszystkie
ps. jak wstawić serduszko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:25
Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:Phyllis, możesz dac namiar na dra na priva
a serduszko się robi ta < 3 tylko bez spacji
dzięki i już pisze priva
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:02
pierwiastka lubi tę wiadomość
-
Powróciłam od lekarza i rozumiem, że wszystkie już po tych pysznych, zdrowych obiadkach. U mnie dziś pichcił mąż i nie było złe, ale dietetyczne też nie: makaron z kurczakiem, warzywami i... gorgonzolą;p
Otóż te wyniki, które konsultowałam, mam ponoć piękne, prócz oczywiście TSH, więc dostałam Euthyrox N25 w najmniejszej dawce na początek i za około 2 tyg. ponownie zbadać TSH i FT4, i zobaczymy jak to będzie wyglądać. I tu znów pytanie do moich lekareczek:) Czy zacząć go już brać, tzn. myślałam od ndz., bo jutro robię hormony, czy czekać do wtorku i zobaczyć co powie gin-endokrynolog?
Kazia, MoBo lubią tę wiadomość
-
Euthyrox mozesz brac od kiedy zechcesz, pamietaj tylko zeby brac go rano na czczo, 30 min przed posilkiem. Na inne hormony nie bedzie mial wplywu. Pamietaj tylko ze jak bedziesz robic badania tarczycowe, to przed tabletka
Moko, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
A ja bym pojechala w cieple kraje
Kazia, Saramago, padington, Moko, Phyllis, MoBo lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Margaret pięknie:) Oby tak dalej, nieustannie trzymam kciuki.
padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Dzień dobry;) Śniadanka już zjedzone?
Ja o suchym pysku, bo siedzę w przychodni i upuszczam krwi. Pani pielęgniarka wbiła się i grzebała igłą w poszukiwaniu żyły- niezapomniane uczucie;) Mam nadzieję, że za drugim razem lepiej jej pójdzie, bo robię jeszcze prolaktynę z obciążeniem- u mnie tabletka+ woda do popicia w cenie badania. No miło z ich strony. Rany, ale jestem głodna ;p dobrego dnia ♡Margaret.Se lubi tę wiadomość