Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry, bry

pierwiastko kochana, przytulam Cię :( miałam nadzieję na zieloność u Ciebie - do doopy to wszystko :(
    ja pewnie też jutro zacznę 1 dc - piersi mnie już przestały boleć, wysypało mnie na twarzy jak nastolatkę, więc wszystko jasne...

miałam iś dziś badać atpo i atg i leń mnie ogarnął - wstyd normalnie, jak widzę, że wy zmotywowana i badania robicie

w marcu chyba poproszę gina o skierowanie na hsg, a jak nie będzie efektów, to w połowie roku zacznę stymulację - taki plan na najbliższe półrocze

miłego weekendu :)

Margaret.Se, Saramago, Moko lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko ale test za wczesnie...Nie przejmuj sie wiec tym i milych zakupow zycze!

Moko juz zjadlas cos?

Margaret wczoraj nie mialam czasu napisac - jejku ale cudownie wiesci, jestem taka radosna to slyszec, jestes moim przykladem ze wszystko jest mozliwe :) To takie ekscytujace czytac o tym bijacym serduszku i ze malenstwo rosnie jak na drozdzach! A mama jak sie czuje? Byly wymioty?

Phyllis, oj...:( Tule....choc moze jednak nie przyjdzie? W kazdym razie mysle ze masz dobry plan na nastepne miesiace.

A co u Storczyka? Widze ze wykresu juz nie ma udostepnionego. Czyzby jednak wredota zawitala na nartach? :(

She - do cieplych krajow? Zapraszam! :) (dzis co prawda nie jest tak cieplo ale w nadchodzacym tygodniu ma byc 22 w cieniu wiec w sloncu bedzie 28).

Milego weekendu!

Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    prostuję zatem pozdrowienia, mea culpa ( rownież dla Jot) całuję Cię w brzusio, przyszła mamuśko nasza i cieszę się razem z Tobą <3

Dziękuje kochana <3 brzusio juz troszke widac jak stoje w bieliżnie, wiec jest w co całowac juz ;) buziaki dla cioci :*

Moko lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Margaret super wiadomosc, akcja serca ekstra. Oby tak dalej :)

Storczyk dzieki za całuski dobra kobieto, odwzajemniam :* :*:*

Pięknie biło serduszko i widziałam juz rączki i nózki ojjj cudowne uczucie doczekac sie takiego widoku :) musi byc dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:00

Dani, Ania1602, Moko lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    hej, hej,

Storczyku, ale Ci fajnie - zazdroszczę, ale w pozytywnym sensie :) W sumie niedawno wróciłam z nart, ale jeszcze bym chciała pojeździć...

Pierwiastko, szkoda z tym lekarzem :( może chcesz namiar na lekarza, do którego chodzę ja I Ania?

Margaret, fajnie, że wpadłaś i że wszystko układa się szczęśliwie - wpadaj do nas częściej i zarażaj nas tą radością - jesteś dowodem na to, że i w naszym wieku cuda ciążowe się zdarzają :)

A co u mnie? Zmęczona pracą do kwadratu idę spać i będę śniła o II kreskach - może je wyśnię ;)

pozdrawiam Was wszystkie

ps. jak wstawić serduszko?

Dziękuję kochana <3 będę zarazac Was moja radościa i fakt jestem przykładem, ze nie mozna sie poddawać bo szczescie czeka na każdą z Was, tylko czasami trzeba dłużej miec rączki wyciągniete do szczescia ale przyjdzie i to szybciej niz sobie myslicie :) Ja nawet nie liczyłam, ze tak szybko sie uda po poronieniu, bałam się ze minie pół roku potem rok skoncze 42 lata i czas juz ucieknie ale jak widac teraz był moj czas i każda ma swój własny przypisany na to moment :) myśle ze guajazyl mi pomógł w tym, tyle lat się staralismy i nic potem dwa cykle z syroem i ciach, teraz tez drugi cykl i ciach. Poleciłam jednej z dziewczyn z OF syrop do tego cytrynka na czczo i kurka wodna udało sie jej heheh za pierwszym razem po syropie, uwazam ze jezeli nie ma problemu medycznego bo u mnie zadnego nie było ale sie nie udawało a gesty sluz miałam, myslałam ze jest ok ale przekonałam się ze syrop pieknie rozrzedza sluz i żołnierzyki mają idelany dostepk wtedy dojsc do celu. Polecam go szczerze bo jestem pewna ze działa rewelacyjnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:05

loret1, Dani, Storczyk31, Phyllis, Ania1602 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    hej Wam dzielne niewiasty ;)
    witam tez nowe kolezanki;)

ale sie rozkrecilo i jest co poczytac;)
    Storczyku jak milo, ze o mnie pamietalas - dziekuje za pozdrowienia i zazdraszczam tej wolnosci... ja tez mam ochote gdzies wyrwac i troche odpoczac, zresetowac beret;)
    cieple kraje She klawy pomysl!
    Pierwiastko ale Ty smaka robisz tymi kulinariami eeech... no a ja sie odzywiam srednio, wlasnie myslalam Mobo o takich koktajlach co robilas i nie czulas glodu?:)

Magi super, ze dobrze u Ciebie i serduszko puka w rytmie...<3
    za kazda trzymam kciuki, zeby lekarza znalazla, zeby sie hormony wyciszyly itd...;)
    oczywiscie czytam foruma choc sil mi czasem braknie na pisanie;)
    pozdroooofka i milego, fajnego weekendu

Dziękuję słonko <3 ja bym raczej powiedziała ze wali jak szalone :D

loret1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:

Margaret wczoraj nie mialam czasu napisac - jejku ale cudownie wiesci, jestem taka radosna to slyszec, jestes moim przykladem ze wszystko jest mozliwe :) To takie ekscytujace czytac o tym bijacym serduszku i ze malenstwo rosnie jak na drozdzach! A mama jak sie czuje? Byly wymioty?

Milego weekendu!

Dziekuje kochana <3

Tak wszystko jest mozliwe i juz napisałam dwa posty wczesniej co mysle o tym i cieszę sie ze moge byc przykładem dla Was <3 Jestem przeszczesliwa po wizycie, ze wszystko jest dobrze bo bałam sie przeokrutnie tej wizyty, no z wiadomych powodów.
    Dzisiaj kotek czuje sie cudownie, tylko mocno kreciło mi sie w głowie ale mdłosci brak i żoładek nie boli :) wymiotów jeszcze nie miałam na szczescie, boje sie troche ich bo mam zrabany zoładek i moze to byc niebezpieczne dla mnie no ale na szczescie moze to mnie ominie albo i nie ;) heheh

Pierwiastko test za wczesnie ale fakt nastaw sie negatywnie a wtedy Cuda sie pojawiają :) kciukam mocno bo to jeszcze nic straconego <3

Pozdrawiam Was wszystkie i z całego serca kibicuje i kciukam zeby jak najszybciej były dwie kreseczki <3
    Ja mysle ze kazda ma zapisane kiedy ma sie zjawic Cud i sie zjawi w najmniej odpowiednim momencie :)

Miłej soboty Pysie kolorowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:01

Dani lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Margaret pięknie:) Oby tak dalej, nieustannie trzymam kciuki.

Dziękuję Anulka :* ja tez bardzo mocno kciukam za Ciebie, zreszta dobrze wiesz to <3 :)

Ania1602 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    hej:)
    Magi to dawaj ta recepte z syropem i cytryna:) jaki syrop ile tego, cytryna na czczo czy jak...?;)
    Dani u Ciebie takie cieploty? ale Ci fajnie:) duzo slonca i stad tyle pozytywnej energii...
    Moko oby badania wyszly ok!
    Storczyk, Philis piers do przodu i do boju <3
    pozdrowienia dla Was wszystkich ofkorse;)

Kotek juz od dawna piłam pół cytryny z ciepłą woda na czczo, nie wiem czy ona pomogła ale na pewno super działa na organizm, wiec polecam :) teraz nie bije bo na czczo to jem płatki albo banana leżąc jeszcze w wyrku, zeby nie wstawac na czczo i nie miec mdłosci :)
    Co do syropku to musi byc to tylko i wyłacznie syrop guajazyl w nazwie i składzie i zaden inny. Zaczynasz brac od 5dc ale fakt ja zaczynałam jak dni płodne mi sie pojawiały, tylko ze ja miewałam nawet 6 dni a jak Ty masz mniej tych dni to warto od tego 5dc albo od razu po @. Piłam po łyzce 3xd ale zwiekszałam jezeli nie widziałam efektu rozrzedzenia a ze nie widziałam to przy ovulce nawet piłam po 3łyzki 3xd i jeszcze z gwinta dopijałam w grudniowym cyklu, bo byłam wsciekła ze mało co mi rozrzedza i jakos nie działa ale jak widac podziałał tylko moje nastawienie było inne bo martwiłam sie ze jednak lipa bedzie :) no i co wazne jak pijesz winko na endo to odstaw bo mi wysuszyło winko sluz bo w koncu to % a one wysuszaja cały organizm a nie nawijżają aaaa i starłam sie duzo wody przy ovulce pic, tyle na ile mogłam sobie pozwolic bo w pracy nie miewałam jej pod ręką :)

Zem siem dzisiaj tyle opisałam, tosz to szok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:22

Dani, loret1, Phyllis lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    dzieki Magi, juz wszystko wiem... biegne po syropek i zapasy cytryn:)
    a dzis niestety jakies alko sie poleje, ale co tam trza zyc normalnie:)
    milej wieczornej soboty!
    zamiast cytryny może być ocet jabłkowy, ma takie samo działanie na śluz :)
    1-2 łyżeczki na szklankę zimnej wody na czczo, można dosłodzić odrobiną miodu albo naturalnej melasy

Phyllis, Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    ...

Pierwiastko test za wczesnie ale fakt nastaw sie negatywnie a wtedy Cuda sie pojawiają :) kciukam mocno bo to jeszcze nic straconego <3

...

patrząc po wykresach cień cienia pojawia się nawet 8-9 dc jeśli wszystko jest ok a czasem jest to nawet bladzioch z normalną krechą więc 10dc tym bardziej powinno coś być widać a tymczasem mnie wyszło takie białe pole że w oczy razi ;)

a poza tym NIE CZUJE ciąży co nie znaczy że jestem załamana, przeciwnie! po raz pierwszy od dawna czułam ovu, śluz był piękny jak dawno nie było a do tego mam podrasowanego proga :) pewnie jajo było zbuk i tyle ;)

Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam ocet jabłkowy - w tym cyklu zauważyłam jego pozytywny wpływ śluz. Dodatkowo codziennie piję siemię lniane.

Saramago, Margaret.Se lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, wpadam się przywitać wprost z wyrka. Ogarnęłam dzisiaj balkon (wołal o pomstę od końca jesieni, a że piękna wiosna dzisiaj...) mam chandrę. Małpa jak na złość nie przyłazi. dwa dni w plecy z badaniami. wrrrrrrrrrrrrrrrr....

I zrobiłam sobie dobrze. właśnie zamowiłam pizze !! Dziś na wygodniacko. Miłego popoludnia, buzi buzi

Moko lubi tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    patrząc po wykresach cień cienia pojawia się nawet 8-9 dc jeśli wszystko jest ok a czasem jest to nawet bladzioch z normalną krechą więc 10dc tym bardziej powinno coś być widać a tymczasem mnie wyszło takie białe pole że w oczy razi ;)

a poza tym NIE CZUJE ciąży co nie znaczy że jestem załamana, przeciwnie! po raz pierwszy od dawna czułam ovu, śluz był piękny jak dawno nie było a do tego mam podrasowanego proga :) pewnie jajo było zbuk i tyle ;)

pierwiastko, miło czytać Twoje słowa - pomimo niepowodzeń, nie poddajesz się i pozytywnie patrzysz w przyszłość. To cenne <3

nowy cykl to nowe nadzieje, ale wiesz, aktualnego cyklu nie spisuj jeszcze na straty - dopóki nie ma @, wszystko może się zdarzyć :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    hej dziewczynki, wpadam się przywitać wprost z wyrka. Ogarnęłam dzisiaj balkon (wołal o pomstę od końca jesieni, a że piękna wiosna dzisiaj...) mam chandrę. Małpa jak na złość nie przyłazi. dwa dni w plecy z badaniami. wrrrrrrrrrrrrrrrr....

I zrobiłam sobie dobrze. właśnie zamowiłam pizze !! Dziś na wygodniacko. Miłego popoludnia, buzi buzi

łączę się w bólu - ja też mam chandrę - PMS u mnie pełną parą, a za krzakami czai się @

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Ja bardzo polecam ocet jabłkowy - w tym cyklu zauważyłam jego pozytywny wpływ śluz. Dodatkowo codziennie piję siemię lniane.

Super najważniejsze zeby działało :) tez słyszałam ze siemie lniane jest swietnie, czaiłam sie zeby je zacząc stosowac ale tylko na tym sie skonczyło :P

Phyllis lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

Kochana Ty nie musisz nic czuc tzn ze jestes w ciązy :) znam przypadki co dopiero w 3miesiacu sie zorientowały ze sa w ciazy bo nie miałay zadnych objawów heheheh dla mnie to jakos nie do uwierzenia ale najwidoczniej sa takie przypadki :)

Wykresy sa tez takie ze nie było nawet cien cienia w 13dcpo a dopiero w 16dcp sie pojawiły dwie kreski. Jezeli zagniezdzenie byłoby w 12dcpo to nie miałabys zadnej szansy na cien cienia w 10dcpo :) najwazniejsze ze masz super podejscie a dołowanie to nic nie daje a tylko moze niszczyc nasz organizm w starniach

Phyllis, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:

Tule mocno :* moze dobrze ze nie przyszła ;)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Kochana Ty nie musisz nic czuc tzn ze jestes w ciązy :) znam przypadki co dopiero w 3miesiacu sie zorientowały ze sa w ciazy bo nie miałay zadnych objawów heheheh dla mnie to jakos nie do uwierzenia ale najwidoczniej sa takie przypadki :)

Wykresy sa tez takie ze nie było nawet cien cienia w 13dcpo a dopiero w 16dcp sie pojawiły dwie kreski. Jezeli zagniezdzenie byłoby w 12dcpo to nie miałabys zadnej szansy na cien cienia w 10dcpo :) najwazniejsze ze masz super podejscie a dołowanie to nic nie daje a tylko moze niszczyc nasz organizm w starniach
    zobaczymy jaki to bedzie przypadek, na dniach ;)

• Saramago Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... no im później przylezie, tym później zrobię AMH a to opóźnia dalsze działania, jak zawsze jest punktualna tak teraz sobie pogrywa. Choć nie ukrywam, że zlapałam się na myśli a może jednak...
    ale drogie Panie, nie jest to możliwe. No nie.

Nie cierpię chandry. Mam teraz ochotę na coś słodkiego

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ