35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Uaktualnienie:
She Wolf, starania od lipca 2014, termin II kresek - 29.01
Phyllis, starania od lutego 2015, termin II kresek - 31.01
pierwiastka, starania od , ..........termin II kresek - 1.02
Eltasz, starania od czerwca 2012, termin II kresek - 2.02
Dani, starania od stycznie 2014 , termin II kresek - 04.02
Kazia, starania od lutego 2015, termin II kresek - 20.02
MOBO, starania od lipca 2014, termin II kresek - 23.02
Padington, starania od .........., termin II kresek 25.02
Saramago, starania od sierpnia 2013, termin II kresek 25.02
Jastin76, starania od ,......... termin II kresek 26.02
Moko, starania od listopada 2015, termin II kresek - 26.02
Lore, starania od ,............... termin II kresek 26.02
Storczyk, starania od maja 2015, termin II kredek - 29.02
Loret, starania os, termin II kresek
Loret1, starania od , termin II kresek
Ania1602, starania od , termin II kresekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:43
Jastin76 lubi tę wiadomość
-
Moj termin II kresek jest 04.02 (nie 02.02). Ja bede zamykac liste styczniowych staraczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:30
padington lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Aa dobrze ze przypomnialas Paddington o liscie bo zapomnialysmy o Eltasz! Jeszcze Eltasz na placu boju! Eltasz co u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:31
Moko, Margaret.Se lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
aszka wrote:AMH sie robi w dowolnym dniu cyklu, pewnie chodzi o to, ze maja taki zapis jako ogolny dla hormonów. Tak samo jak kiedys kazali robic hormony czyli FSH, Lh itd od 2-3 dnia cyklu, teraz juz dopuszczaja do 5 dnia cyklu. Tak samo z jedzeniem, teraz juz wiekszosc badan, oprocz glukozy, insuliny mozna robic po jedzeniu, a hormony kobiece to juz w ogole. Chociaz oczywiscie kazde labo moze miec tam swoje wytyczne i tego sie trzymac. Co do AMH to zalezy jakimi odczynnikami badaja, bo jedne sie dzieliło na 2, a nowych sie juz nie dzieli. Niby tez AMH mozna poprawić -dzieki suplementacji DHEA.
Moko nizszy niz 1 moze oznaczac niewydolnosc przysadki, a wyzszy PCOS, ale nie ma co sie tym sugerowac, ja miałam co jakis czas badane LH i FSH i wyniki mi sie zmieniały kilkarotnie w trakcie leczenia.
A jeśli chodzi o mój stosunek LH do FSH, to z tego co podpowiedziało google, niewydolność przysadki przy wyniku chyba poniżej 0,6, więc liczę, że to nie u mnie... Ale już nawet nie chce mi się o tego szukać, bo już mi czacha dymi od tych moich wyników i informacji z netu:(
-
padington wrote:Uaktualnienie:
She Wolf, starania od lipca 2014, termin II kresek - 29.01
Dani, starania od stycznie 2014 , termin II kresek - 02.02
Padington, starania od .........., termin II kresek 25.02
Saramago, starania od sierpnia 2013, termin II kresek 25.02
Jastin76, starania od ,......... termin II kresek 26.02
Moko, starania od listopada 2015, termin II kresek - 23.02
Lore, starania od ,............... termin II kresek 26.02
Ania1602, starania od , termin II kresek
-
Moko wrote:A ja też już w kilku artykułach czytałam, żeby AMH robić na początku cyklu, więc ciężko powiedzieć jak to jest;/
A jeśli chodzi o mój stosunek LH do FSH, to z tego co podpowiedziało google, niewydolność przysadki przy wyniku chyba poniżej 0,6, więc liczę, że to nie u mnie... Ale już nawet nie chce mi się o tego szukać, bo już mi czacha dymi od tych moich wyników i informacji z netu:(
tak więc lampka wina na endo i coś dla relaksu polecam bo stres podnosi prolaktyne tak że wiesz
czasem prl po obciążeniu się nawet nie bada jak normalna jest ok a zaburzenia czynnościowe ponoć szybko się leczy i z tego co czytałam jest to najłatwiejszy problem do rozwiązania więc się nie stresuj, zapytaj lekarza co na to zaleca i tyle
od hashi też masz specjalistkę więc będzie dobrze
dla większego spokoju zapisz sobie pytania do lekarza żeby o niczym nie zapomnieć i koniecznie powiedz ile się staracie a nawet sobie troche dodaj bo często czytam że lekarze do roku czy półtora starań to lajtowo podchodzą do pacjentekMoko, Dani, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Pierwiastko, ja się tą prolaktyną nie przejmuję, co innego hashi i tarczyca;( Dziękuję za rady. Winko może jutro, bo dziś już mnie łeb rozbolał od tych wyników. Wypiję wtedy Wasze zdrowie:) Z pytaniami dobra myśl, a co do czasu starań to ile mam powiedzieć, żeby było dobrze?
I straszne to, bo przecież jakie znaczenie ma czas starań, jeśli np. wyniki badań pozwalają przypuszczać, że bez względu na czas starań, o ciąże będzie ciężko? ehhhhh
A jak Twoje zdrowie? Zwalczyłaś wirusa? I kiedy idziesz do nowego lekarza?
-
Moko wrote:Pierwiastko, ja się tą prolaktyną nie przejmuję, co innego hashi i tarczyca;( Dziękuję za rady. Winko może jutro, bo dziś już mnie łeb rozbolał od tych wyników. Wypiję wtedy Wasze zdrowie:) Z pytaniami dobra myśl, a co do czasu starań to ile mam powiedzieć, żeby było dobrze?
I straszne to, bo przecież jakie znaczenie ma czas starań, jeśli np. wyniki badań pozwalają przypuszczać, że bez względu na czas starań, o ciąże będzie ciężko? ehhhhh
A jak Twoje zdrowie? Zwalczyłaś wirusa? I kiedy idziesz do nowego lekarza?
ja dziś już lepiej trochę, dziękuję
jutro z samiutkiego rana jedziemy do Krakowa a potem do rodziców na pączki więc już calkiem mi się polepszy
lekarze jakoś w lutym, chce iść w nowym cyklucoś ślubny wspomina że chciałby się wybrać i zastanawiam się czy to dobry pomysł...
Moko, padington lubią tę wiadomość
To jakas stara lista bo ja juz prawie po @
Poprawilam reszte
Uaktualnienie:
Dani, starania od stycznie 2014 , termin II kresek - 4.02
Moko, starania od listopada 2015, termin II kresek - 23.02
She Wolf, starania od lipca 2014, termin II kresek - 24.02
Padington, starania od .........., termin II kresek - 25.02
Saramago, starania od sierpnia 2013, termin II kresek - 25.02
Jastin76, starania od ,......... termin II kresek - 26.02
Lore, starania od ,............... termin II kresek - 26.02
Ania1602, starania od , termin II kresek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:27
Moko lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
pierwiastka wrote:jutro z samiutkiego rana jedziemy do Krakowa a potem do rodziców na pączki więc już calkiem mi się polepszy
lekarze jakoś w lutym, chce iść w nowym cyklucoś ślubny wspomina że chciałby się wybrać i zastanawiam się czy to dobry pomysł...
Ale ślubny chce iść z Tobą czy ze sobą do lekarza? Tak czy owak, to chyba dobrze?
-
Moko wrote:Oj, super, też bym gdzieś wyjechała:) No i wlaśnie, niedługo tłusty czwartek i będziemy pąki wcinać. We czwartek można, bo nie tuczą;pppp
Ale ślubny chce iść z Tobą czy ze sobą do lekarza? Tak czy owak, to chyba dobrze?
a na czwartek znalazłam przepis na brownies z batatami i daktylami i na pączki z dodatkiem ziemniaka więc nie będą tuczącejeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:ze mną do gina chce iść...
a na czwartek znalazłam przepis na brownies z batatami i daktylami i na pączki z dodatkiem ziemniaka więc nie będą tuczące
Poproszę przepisy na priv, chyba, że tu więcej chętnych zaraz się znajdzie?Jadłaś w ogóle coś takiego już? Będzie smakowało jak pączek?
Saramago, a jak Twoje fasolkowe ciacho? Mąż wcinał?
-
Moko wrote:Ha! Mój też chce iść ze mną we wt. Ja myślę, że to trzeba wyłącznie pozytywnie postrzegać
Poproszę przepisy na priv, chyba, że tu więcej chętnych zaraz się znajdzie?Jadłaś w ogóle coś takiego już? Będzie smakowało jak pączek?
Saramago, a jak Twoje fasolkowe ciacho? Mąż wcinał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 21:02
Moko lubi tę wiadomość
aszka wrote:
Margaret czuje ze bedzie chlopiec jak śledzia zjadłaś
Hehehe mowisz? A na dziewczynke co sie wcina? Sprawdzalam sobie w chinskim kalendarzu plci i wychodzi mi dziewczynkazobaczymy co sie sprawdzi
aszka lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Poniedziałkowe dzień dobry dla wszystkich
co jest dobre na biegunkę, wymioty i ból brzucha?
Nie wchodzi mi nawet woda
Mąż ma podobnieToteż razem sobie postękujemy
Chyba gorole na odchodne zaserwowali nam coś nieświeżego, cobyśmy ich długo pamiętali
Pogodnych chwil na dziś
Ktos sie musi bujnac do apteki i kupic wam saszetki z elektrolitami.
Mnie uratowalo to zycie w azji (za pierwszym razem).Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-
Ojej, Storczyku, biedaczki...Hmm to ewidentnie zatrucie. Pijcie jak najwiecej nawet jesli wymiotujecie bo bez wody sie odwodnicie i przekrecicie. Nie zartuje. Pijcie wode! I nie hamujcie wymiotow, im szybciej pozbedziecie sie tego czegos z zoladka, tym lepiej sie poczujecie.
Mozna wziac wegiel, macie?
Storczyk31, aszka, Saramago lubią tę wiadomość
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF