35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:czyli jeszcze 4,5 godzinki i fajrant?
no ... grunt to znajdować pozytywy...
na ten przykład... wczoraj mój mial mnie nasmarować maściami... i tak cisnął cisnął tę biedną tubkę, że mu wybuchła w łapach i wszystko obryzgało ścianę, sufit, żyrandol. Plamy jak malowane. No... to teraz już musi zrobić malowanie, hihiih....
Buahahhahhaha dobre
Teraz juz wszyscy w biurze wiedza, ze robota sie nie zajmujeRozbawilas mnie na calego.
Saramago, Storczyk31, Moko, aszka lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Pierwiastka dzięki. Co u Ciebie było przyczyną? Prolaktyna i progesteron włąsnie?
Tak sobie pomyślałam, ze odczekam trzy naturalne @ niech organizm sam się trochę poreguluje i jeśli się mieć nie zmieni to wtedy pójdę. no i nadszedł ten czas.
Kiedy iść najlepiej, żeby się najwięcej dowiedzieć? Owu u mnie w 17-19 dc wypada.
W sumie to niby mówią, żeby trzy cykle po antykach odczekać, nie udało się przez trzy, więc przyjmijmy, ze to właśnie te odczekane będą. A... może to tylko plamienie ciążowenie, nie łudzę się za bardzo. Zobaczymy, co jutro z tempką będzie, w razie czego mierzę od dzisiaj już dwoma termometrami, bo miał być nowy termometr od kolejnego cyklu.
u mnie zwłaszcza progesteronu ale prolaktyne tez mam wysoka choc jeszcze w normie
do lekarza przed ovuaszka lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dobry dzień
Ja Dopijam coffee , pierwiastko siooo od mojej kawy:-D bo zasne na stojąco ... pogoda rozwala leje okropnie dodatkowo przywala pogoda
Saramago WSPÓŁCZUJĘBiedna odpoczywaj!
Wstałam dziś wcześniej zrobiłam kanapki mojemu za nagrodę ,wczoraj wysprzarzatal na medal wszystko
Teraz trzeba się zebrać do pracy
Jutro wyniki oby nic nie wyszlo....
Ostatni cykl próby ... jak nic nie wyjdzie idę do lekarza. Zatem trzymajcie kciuki
Buziaki dla Was i życzę Wam miłego dnia !
MoBo, Dani, Moko, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Taaaa leżeć na podłodze to jakiś koszmar tylko ze względu że to taaaaak niskoooo. Ja na ubikacje nie umiałam wczoraj usiąść (co było dla mnie kolejnym argumentem żeby pokrzyczeć: mówiłam, że za nisko zainstalowali kibel, mówiłam!!!!!!)
Na szczęście mam dość twardy materac.
Z innej beczki: właśnie się zarejestrowałam do Kliniki na USG monitorujące do IVF. Idę 17 lutego. Muszę tylko mojego przekonać, bo ten marudził, że może jeszcze z miesiąc byśmy popróbowali ....
Muszę się tylko dowiedzieć kiedy się stosuje długi a kiedy krótki protokół....bo oczywiście nie mógł mi tego lekarz wcześniej powiedzieć, na 2 poprzednich drogich 5minutowych wizytach Nie mógł. Bo po co.!!! Człowiek musi iść wyedukowany do lekarza i wiedzieć o co ma pytać, bo inaczej wyda fortunę na konsultacje, ech....
MoBo, Moko, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Muszę tylko mojego przekonać, bo ten marudził, że może jeszcze z miesiąc byśmy popróbowali ....
znam tomoj tez marudzi, ja do kliniki juz od pazdziernika ide
Moko, Storczyk31, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Moj tez byl przekonany ze jak jeszcze miesiac jeden bedziemy naturalnie probowac, i poczekamy jeszcze miesiac z IUI to napewno w tym miesiacu zaciaze....
MoBo, Storczyk31, Saramago, aszka, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyHmm, no dobra, gina umawiam, ale w zwiazku z faktem, ze chcę skierowanie na badania to na nfz pójdę.
I teraz szok! wolne terminy, już na dzisiaj, pojutrze, za tydzien...
Kiedy iść? Najbardziej przekonuje mnie przychodnia, która ma termin na piątek. Iść z okresem w 3 dc?
Czy lepiej 9 dc? czy 15-16 dc?
NIe spodziewałam się takich krótkich terminów!MoBo, Storczyk31, Saramago, aszka, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Hmm, no dobra, gina umawiam, ale w zwiazku z faktem, ze chcę skierowanie na badania to na nfz pójdę.
I teraz szok! wolne terminy, już na dzisiaj, pojutrze, za tydzien...
Kiedy iść? Najbardziej przekonuje mnie przychodnia, która ma termin na piątek. Iść z okresem w 3 dc?
Czy lepiej 9 dc? czy 15-16 dc?
NIe spodziewałam się takich krótkich terminów!
@ nie powinien przeszkadzac ginowiMoBo, padington, Storczyk31, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyPierwiastka dzieki. Zgapiłam się i już nie ma wolnego tego 3 dc. Idę 10 dc do poradni, która mi się podoba.
Ale jestem w szoku, że są tak krótkie terminy na nfz i to nawet nie na zadupiu jakimś, a praktycznie w centrum miasta, w odległości pieszej od domu i to nie w jednej a w dwóch poradniach, tylko do dwóch dzwoniłam... Szok. jakieś dziwne zmiany. Podejrzane!MoBo, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Pierwiastka dzieki. Zgapiłam się i już nie ma wolnego tego 3 dc. Idę 10 dc do poradni, która mi się podoba.
Ale jestem w szoku, że są tak krótkie terminy na nfz i to nawet nie na zadupiu jakimś, a praktycznie w centrum miasta, w odległości pieszej od domu i to nie w jednej a w dwóch poradniach, tylko do dwóch dzwoniłam... Szok. jakieś dziwne zmiany. Podejrzane!MoBo, aszka lubią tę wiadomość
Jusst 10 dzien to bardzo dobry na wizyty, bo juz jakie jajca beda widoczne na janikach. Jezeli tylko masz troche kasy to zrob badania podstawowe w 3dc (prolaktyka, TSH, FSH, LH, progesteron itp) to lekarz juz na to popatrzy.
Jak Ci sie nie spieszy to niech Ci zleci, ale to bedziesz mogla dopiero w kolejnym cyklu zbadac, bo robi sie miedzy 3-5dniem cyklu i pozniej jeszcze raz 20-21dc (dla 28dniowych cykli) tak by bylo 7-8dzien po owulce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:37
jusst, Dani, aszka lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:2.5 godziny no jakos juz wysiedze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:43
Storczyk31, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
-
padington wrote:Ale Tobie dobrze, chociaż ja nażekać też nie mogę jeszcze 2 godzinki i fajrant. Motyle w brzuchu masz czy już nie?
Cos tam jest ja se pomysle o tym
Plizzz zeby mnie nie zdenerwowali na pierwszym spotkaniuaszka lubi tę wiadomość
-
Ha! O naiwności... no ja tak z tym jeszcze "jednym miesiącem" dochowałam się 35 miesięcy. Oni to są... optymistami, nie ma co. acz słyszałam, że w momencie decyzji i już przygotowac do IVF laski zaciążały.
Mój to nie jest chetny na IVF bo raz że wiara, dwa kwestia zarodków a trzy - co ostatnio mi przyznał się, że przerażają go te wszystkie nazwy typu: transfer, punkcja, itp... że chciałby naturalnie.
ech..no a kto by nie chciał.Moko, Storczyk31, MoBo, padington, aszka, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:A wiec siem nie poznał
miałam orkiszowa biała mąkę wiec mało kto by zgadl. Ja jem bez nadzienia wiec tu mi smakowały inaczej ale to też za sprawą tego, że dodałam oleju kokosowego, no ale mój i tego nie wyśledzil
:D:D
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość