Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Mój to nie jest chetny na IVF bo raz że wiara, dwa kwestia zarodków a trzy - co ostatnio mi przyznał się, że przerażają go te wszystkie nazwy typu: transfer, punkcja, itp... że chciałby naturalnie.
    ech..no a kto by nie chciał.
    tyle, ze to kobieta ponosi koszty, facet odda nasienie i z głowy ma.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo trzymam kciuki zeby Cie nie wkurzyli jeszcze bardziej w tej klinice :P

Saramago, w jakiej klinice jestes? Widzialas to zestawienie skutecznosci klinik na naszym bocianie?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    o doczytałam, huraaaa, bedzie moj prezent!!!! :D:D:D

A jaki prezent? :D

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jusst 10 dzien to bardzo dobry na wizyty, bo juz jakie jajca beda widoczne na janikach. Jezeli tylko masz troche kasy to zrob badania podstawowe w 3dc (prolaktyka, TSH, FSH, LH, progesteron itp) to lekarz juz na to popatrzy.
    Jak Ci sie nie spieszy to niech Ci zleci, ale to bedziesz mogla dopiero w kolejnym cyklu zbadac, bo robi sie miedzy 3-5dniem cyklu i pozniej jeszcze raz 20-21dc (dla 28dniowych cykli) tak by bylo 7-8dzien po owulce.

Tak sobie myślę, że nie będę się wyrywać. Z założenia chciałam iść na nfz właśnie po to żeby dostać skierowanie na badania, więc najwyżej miesiąc poczekam, tym bardziej, że będę pewniejsza kiedy pojawi się owu, 17 czy raczej 19 dc.

MoBo lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka no też nie tak do końca. wyobrażam sobie jakie to musi być stresujące, zamknąć się w klinice w jakimś pokoiku małym, gdzie Pani Ci daje kubeczek i kazdy wie, że właśnie idzie się masturbować.
    Dla mojego to nie jest takie hop siup. I stres jest dodatkowy, bo to jego nasienie jest słabe, więc przy samym już oddaniu będzie w ogóle wiadomo czy możemy wykorzystać jego nasienie czy nic się nie znajdzie. nie chce zakładać czarnego scenariusza, ale tak może być. więc jest stres dla faceta także.

she wolf w parensie. Nie nie widziałam, ale skuteczność klinik, tu wkleje odpowiedź na takie zestawienie jednej z klinik:
    http://www.novomedica.pl/komentarz-do-rankingu-klinik-in-vitro/

nie chce się sugerować niczym, muszę komuś zaufać. Poza tym bliskość, cena... w Krakowie mam do wyboru tylko 3 miejsca.

Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst czy ty masz jakas sabosc do kotow? :P

Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jusst czy ty masz jakas sabosc do kotow? :P

Mam... a widać? ;) Poprzedni avatar byłby spoko, al nie byłabym tutaj z nim jedyna, więc zmiana. już nie ruszam.

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylby moj avatar na dzisiaj!
    c0442715684ca598med.png

20minut!!!

Saramago, She Wolf, jusst, Moko, aszka, Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, nie o ten ranking mi chodzilo. Na takim rankingu tez bym nie oparla swojego wyboru.
    Ten z bociana jest publikacja MZ
    http://www.nasz-bocian.pl/node/55452

Parens jet tam na 4 miejscu wiec jest ok. Pytalam tylko bo sama sie skarzylas na to ze wizyty drogie a rozpiski lekow brak. Chcialam pomoc, ale decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie.

Ja mieszkam w UK a klinika ktora wybralam dla siebie jest w Bialymstoku. Odleglosc dla mnie nie ma znaczenia, bo zrobie wszystko co w mojej mocy zeby zaciONzyc :)

Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Saramago, nie o ten ranking mi chodzilo. Na takim rankingu tez bym nie oparla swojego wyboru.
    Ten z bociana jest publikacja MZ
    http://www.nasz-bocian.pl/node/55452
    )
    Ach nie nie wiedziałam, że coś takiego jest. Dzięki.
    zastanawiałam się nad innymi ale w sumie jakoś dla mnie odległość jest tylko z jednego powodu nie do przyjęcia - gdyby coś się działo, nie wyobrażam sobie mieć lekarza prowadzącego 700km od siebie.
    A może to dlatego, że właśnie znajoma jeździła do Białegostoku i przy pierwszym podejściu w drodze poroniła :( ale dzięki drugiemu doczekała się cudnych bliźniaków :)

aha ja nie skarżyłam się, albo nie pamiętam. nawet nie wiedziałabym jakich leków mam sie doszukiwać w rozpisce, skarżyłam sie tylko na to jak osttanio nas potraktował w Parensie lekarz i że nie wiem czy mu zaufam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:12

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowilam nic o prowadzeniu ciazy tylko podejsciu do invitro. Przeciez wiele kobiet jezdzi na invitro do innych miast lub za granice, a ciaze prowadzi w miejscu zamieszkania.
    Zreszta najlepiej poczytac lub popytac na watku invitro.

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białystok dobry ale jak sie trafi do Sz. w Wawie M. z Białego ma koszmarne opinie. Chociaz moj były lekarz R. tez ma koszmarne opinie, a jednak celuje w in vitro. W ogole ja lezałam z panna, ktorej mąż pracuje w klinice w Białym i mówiła ze tam maja przeniesc kogos do Wawki bo ten oddział Bociana w Wawce to tragedia. Na forum naszego bociana jest raport na temat klinik ocenionych przez pacjentów, sama brałam udział bo mnie zaprosili. Bo było mozna oceniac przez neta i zapraszali na prywatne spotkania z ich wolontariuszami. O tu macie link -oceny pacjentów na temat klinik http://www.nasz-bocian.pl/placowki/szukaj/typ/1/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:00

• MoBo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niespodzianka mój w ostatniej chwili ze mną przyjechał :P

Jak pojechaliśmy to on powiedział 'kocham tu przyjeżdżać' :P bo on tu sperme 2 razy oddawał hahahaha wiec mój się chyba nie stresuje tym.

Dobra czekamy.

Saramago, aszka, Dani, jusst, Margaret.Se, padington, Moko, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ja nie mowilam nic o prowadzeniu ciazy tylko podejsciu do invitro. Przeciez wiele kobiet jezdzi na invitro do innych miast lub za granice, a ciaze prowadzi w miejscu zamieszkania.
    Zreszta najlepiej poczytac lub popytac na watku invitro.

Na pewno masz rację :* kiedy zaczynasz? trzymam kciuki

She Wolf lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    aszka no też nie tak do końca. wyobrażam sobie jakie to musi być stresujące, zamknąć się w klinice w jakimś pokoiku małym, gdzie Pani Ci daje kubeczek i kazdy wie, że właśnie idzie się masturbować.
    Dla mojego to nie jest takie hop siup. I stres jest dodatkowy, bo to jego nasienie jest słabe, więc przy samym już oddaniu będzie w ogóle wiadomo czy możemy wykorzystać jego nasienie czy nic się nie znajdzie. nie chce zakładać czarnego scenariusza, ale tak może być. więc jest stres dla faceta także.

she wolf w parensie. Nie nie widziałam, ale skuteczność klinik, tu wkleje odpowiedź na takie zestawienie jednej z klinik:
    http://www.novomedica.pl/komentarz-do-rankingu-klinik-in-vitro/

nie chce się sugerować niczym, muszę komuś zaufać. Poza tym bliskość, cena... w Krakowie mam do wyboru tylko 3 miejsca.
    wiadomo, zalezy od faceta. Moj to taki zgodliwy na wszystko, nawet sam mowil o adopcji. Natomiast jak oddawał nasienie to pod drzwiami w Invikcie stało z 10 par i było słychac filmik ero, hehe i mu nie przeszkadzało. Ale mu to zazwyczaj nic nie przeszkadza i trudno go wnerwic, jest bardzo spokojny :)

Dani, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A jaki prezent? :D
    mezus sponsoruje wizyte u masazysty :)

Margaret.Se, Storczyk31, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Jak pojechaliśmy to on powiedział 'kocham tu przyjeżdżać' :P bo on tu sperme 2 razy oddawał hahahaha wiec mój się chyba nie stresuje tym.

Dobra czekamy.
    kiedy wchodzisz?

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Białystok dobry ale jak sie trafi do Sz. w Wawie M. z Białego ma koszmarne opinie. Chociaz moj były lekarz R. tez ma koszmarne opinie, a jednak celuje w in vitro. W ogole ja lezałam z panna, ktorej mąż pracuje w klinice w Białym i mówiła ze tam maja przeniesc kogos do Wawki bo ten oddział Bociana w Wawce to tragedia. Na forum naszego bociana jest raport na temat klinik ocenionych przez pacjentów, sama brałam udział bo mnie zaprosili. Bo było mozna oceniac przez neta i zapraszali na prywatne spotkania z ich wolontariuszami. O tu macie link -oceny pacjentów na temat klinik http://www.nasz-bocian.pl/placowki/szukaj/typ/1/
    Bocian z Białegostoku i Criobank są według raportu MZ daleko w tyle za USK (Artemida). Jedyny plus, że Bocian ma swój oddział w Warszawie, a Artemida nie.

aszka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Na pewno masz rację :* kiedy zaczynasz? trzymam kciuki

Kochana, ja jeszcze troche musze poczekac. Teraz czekam na laparo-histeroskopie, potem mam do wykorzystania 2 IUI i 1 IVF. Dopiero wtedy ruszam do Polski. Czuje jakos ze sie nie uda w UK i dlatego zrobilam rozpoznanie i wybralam Artemide, ale myslalam tez o Artvimed z Krakowa.

aszka, Saramago lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Dobra czekamy.
    my też czekamy..... i paznokcie nam prawie zniknęły :P

aszka lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ