35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySaramago wrote:Mój to nie jest chetny na IVF bo raz że wiara, dwa kwestia zarodków a trzy - co ostatnio mi przyznał się, że przerażają go te wszystkie nazwy typu: transfer, punkcja, itp... że chciałby naturalnie.
ech..no a kto by nie chciał. -
Mobo trzymam kciuki zeby Cie nie wkurzyli jeszcze bardziej w tej klinice
Saramago, w jakiej klinice jestes? Widzialas to zestawienie skutecznosci klinik na naszym bocianie?25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyMoBo wrote:Jusst 10 dzien to bardzo dobry na wizyty, bo juz jakie jajca beda widoczne na janikach. Jezeli tylko masz troche kasy to zrob badania podstawowe w 3dc (prolaktyka, TSH, FSH, LH, progesteron itp) to lekarz juz na to popatrzy.
Jak Ci sie nie spieszy to niech Ci zleci, ale to bedziesz mogla dopiero w kolejnym cyklu zbadac, bo robi sie miedzy 3-5dniem cyklu i pozniej jeszcze raz 20-21dc (dla 28dniowych cykli) tak by bylo 7-8dzien po owulce.
Tak sobie myślę, że nie będę się wyrywać. Z założenia chciałam iść na nfz właśnie po to żeby dostać skierowanie na badania, więc najwyżej miesiąc poczekam, tym bardziej, że będę pewniejsza kiedy pojawi się owu, 17 czy raczej 19 dc.
MoBo lubi tę wiadomość
-
aszka no też nie tak do końca. wyobrażam sobie jakie to musi być stresujące, zamknąć się w klinice w jakimś pokoiku małym, gdzie Pani Ci daje kubeczek i kazdy wie, że właśnie idzie się masturbować.
Dla mojego to nie jest takie hop siup. I stres jest dodatkowy, bo to jego nasienie jest słabe, więc przy samym już oddaniu będzie w ogóle wiadomo czy możemy wykorzystać jego nasienie czy nic się nie znajdzie. nie chce zakładać czarnego scenariusza, ale tak może być. więc jest stres dla faceta także.
she wolf w parensie. Nie nie widziałam, ale skuteczność klinik, tu wkleje odpowiedź na takie zestawienie jednej z klinik:
http://www.novomedica.pl/komentarz-do-rankingu-klinik-in-vitro/
nie chce się sugerować niczym, muszę komuś zaufać. Poza tym bliskość, cena... w Krakowie mam do wyboru tylko 3 miejsca.
Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Saramago, nie o ten ranking mi chodzilo. Na takim rankingu tez bym nie oparla swojego wyboru.
Ten z bociana jest publikacja MZ
http://www.nasz-bocian.pl/node/55452
Parens jet tam na 4 miejscu wiec jest ok. Pytalam tylko bo sama sie skarzylas na to ze wizyty drogie a rozpiski lekow brak. Chcialam pomoc, ale decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie.
Ja mieszkam w UK a klinika ktora wybralam dla siebie jest w Bialymstoku. Odleglosc dla mnie nie ma znaczenia, bo zrobie wszystko co w mojej mocy zeby zaciONzycDani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Saramago, nie o ten ranking mi chodzilo. Na takim rankingu tez bym nie oparla swojego wyboru.
Ten z bociana jest publikacja MZ
http://www.nasz-bocian.pl/node/55452
)
zastanawiałam się nad innymi ale w sumie jakoś dla mnie odległość jest tylko z jednego powodu nie do przyjęcia - gdyby coś się działo, nie wyobrażam sobie mieć lekarza prowadzącego 700km od siebie.
A może to dlatego, że właśnie znajoma jeździła do Białegostoku i przy pierwszym podejściu w drodze poroniłaale dzięki drugiemu doczekała się cudnych bliźniaków
aha ja nie skarżyłam się, albo nie pamiętam. nawet nie wiedziałabym jakich leków mam sie doszukiwać w rozpisce, skarżyłam sie tylko na to jak osttanio nas potraktował w Parensie lekarz i że nie wiem czy mu zaufam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:12
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ja nie mowilam nic o prowadzeniu ciazy tylko podejsciu do invitro. Przeciez wiele kobiet jezdzi na invitro do innych miast lub za granice, a ciaze prowadzi w miejscu zamieszkania.
Zreszta najlepiej poczytac lub popytac na watku invitro.
MoBo, aszka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
nick nieaktualnyBiałystok dobry ale jak sie trafi do Sz. w Wawie M. z Białego ma koszmarne opinie. Chociaz moj były lekarz R. tez ma koszmarne opinie, a jednak celuje w in vitro. W ogole ja lezałam z panna, ktorej mąż pracuje w klinice w Białym i mówiła ze tam maja przeniesc kogos do Wawki bo ten oddział Bociana w Wawce to tragedia. Na forum naszego bociana jest raport na temat klinik ocenionych przez pacjentów, sama brałam udział bo mnie zaprosili. Bo było mozna oceniac przez neta i zapraszali na prywatne spotkania z ich wolontariuszami. O tu macie link -oceny pacjentów na temat klinik http://www.nasz-bocian.pl/placowki/szukaj/typ/1/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:00
-
Ale niespodzianka mój w ostatniej chwili ze mną przyjechał
Jak pojechaliśmy to on powiedział 'kocham tu przyjeżdżać'bo on tu sperme 2 razy oddawał hahahaha wiec mój się chyba nie stresuje tym.
Dobra czekamy.Saramago, aszka, Dani, jusst, Margaret.Se, padington, Moko, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Ja nie mowilam nic o prowadzeniu ciazy tylko podejsciu do invitro. Przeciez wiele kobiet jezdzi na invitro do innych miast lub za granice, a ciaze prowadzi w miejscu zamieszkania.
Zreszta najlepiej poczytac lub popytac na watku invitro.
Na pewno masz rację :* kiedy zaczynasz? trzymam kciukiShe Wolf lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnySaramago wrote:aszka no też nie tak do końca. wyobrażam sobie jakie to musi być stresujące, zamknąć się w klinice w jakimś pokoiku małym, gdzie Pani Ci daje kubeczek i kazdy wie, że właśnie idzie się masturbować.
Dla mojego to nie jest takie hop siup. I stres jest dodatkowy, bo to jego nasienie jest słabe, więc przy samym już oddaniu będzie w ogóle wiadomo czy możemy wykorzystać jego nasienie czy nic się nie znajdzie. nie chce zakładać czarnego scenariusza, ale tak może być. więc jest stres dla faceta także.
she wolf w parensie. Nie nie widziałam, ale skuteczność klinik, tu wkleje odpowiedź na takie zestawienie jednej z klinik:
http://www.novomedica.pl/komentarz-do-rankingu-klinik-in-vitro/
nie chce się sugerować niczym, muszę komuś zaufać. Poza tym bliskość, cena... w Krakowie mam do wyboru tylko 3 miejsca.Dani, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Białystok dobry ale jak sie trafi do Sz. w Wawie M. z Białego ma koszmarne opinie. Chociaz moj były lekarz R. tez ma koszmarne opinie, a jednak celuje w in vitro. W ogole ja lezałam z panna, ktorej mąż pracuje w klinice w Białym i mówiła ze tam maja przeniesc kogos do Wawki bo ten oddział Bociana w Wawce to tragedia. Na forum naszego bociana jest raport na temat klinik ocenionych przez pacjentów, sama brałam udział bo mnie zaprosili. Bo było mozna oceniac przez neta i zapraszali na prywatne spotkania z ich wolontariuszami. O tu macie link -oceny pacjentów na temat klinik http://www.nasz-bocian.pl/placowki/szukaj/typ/1/
aszka lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Saramago wrote:Na pewno masz rację :* kiedy zaczynasz? trzymam kciuki
Kochana, ja jeszcze troche musze poczekac. Teraz czekam na laparo-histeroskopie, potem mam do wykorzystania 2 IUI i 1 IVF. Dopiero wtedy ruszam do Polski. Czuje jakos ze sie nie uda w UK i dlatego zrobilam rozpoznanie i wybralam Artemide, ale myslalam tez o Artvimed z Krakowa.aszka, Saramago lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
MoBo wrote:Ale niespodzianka mój w ostatniej chwili ze mną przyjechał
Jak pojechaliśmy to on powiedział 'kocham tu przyjeżdżać'bo on tu sperme 2 razy oddawał hahahaha wiec mój się chyba nie stresuje tym.
Dobra czekamy.aszka lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter