35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:co brałaś?
Utrogestan i Lutke
Moko, Sama w to nie wierzysz
A Ty testowalas? Bylas na becie?
Margaret.Se lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć dziewczyny, stare i nowe ale wszystkie piękne i młode, o!
kto dzisiaj wstał lewą nogą?ja wstałam lewym wszystkim, normalnie przerąbany dzień, mimo, że pogoda cudna. 20 stopni w słónku czujecie?
nienormalne to.
jeszcze 30 minut i uciekam do domku, zrobię sobie prysznic i chyba pójdę spać.
ziewam niemożebnie mimo dwóch kaw i dwóch zielonych.
ściskam czule. pamiętajcie o mnie czasemjusst, Moko, Margaret.Se, Storczyk31, Ania1602, Dani, MoBo, Kazia, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Hej dziewczyny,
Witam nowe kolezanki!!!!!!
ja dzis wstalam i szybko musialam wskoczyc w spodnia i bez kawy czy sniadania z domu wylecialam, na wizyte do mojego lekarza w klinice, a klinika w innym miescie jest (tzn godzina drogi odemnie - no to jest miasto satelita aglomeracji tlv).
No i dojechalam a tam mi babka w okienku mowi - jak to, nie ma Cie na liscie! Masz termin na teraz ale w innym miescie! (w innym miescie satelicie - ale godzine drogi...) Jakis blad zrobili mi przy rezerwacji bo ja jestem zapisana do tego odzialu kliniki.
Cale szczescie ona powiedziala ze moj doktor tu tez dzis przyjmuje tylko ze kilka godzin pozniej i znalazla mi wolne 20 min u niego. Tylko 3.5 musialam czekac. Na szczescie mam ciotke ktora mieszka w tym miescie, poszlam odwiedzic ciotke, troche popracowalam u niej na moim laptopie bo cale szczescie wzielam ze soba. Te wszystkie wizyty i badania, kilka razy w miesiacu, to tyle czasu zajmuje, teraz juz zawsze bede na nie jezdzic z laptopem, bo z praca sie nie wyrabiam.
Zaraz tam ide i sie dowiem co moj lekarz planuje w zwiazku z moimi polipami.
She - oj , przykro mi kochana(((
Magi - ziolka czemu dopiero wieczorem? Jak bedziesz brala, to pij mocne wywary w duzych ilosciach.
MoBo - 6 na jednym i 2 na drugim to niska rezerwa? To ile powinno byc???
Moko - ja uwielbiam Rooibos! Ja sie czuje zaproszona
Dobra lece do lekarza bo wyruszylam do niego ponad 5 godzin temu, byloby glupio sie ostatecznie spoznic....
jusst, Moko, Margaret.Se, Storczyk31, Ania1602, She Wolf, MoBo, Kazia, Jastin76 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
She Wolf wrote:Moko, Sama w to nie wierzysz
A Ty testowalas? Bylas na becie?Masz rację z tą moją wiarą niestety, ale nie powiem- jakiś tam w głowie głupek podpowiada, że a nóż widelec? Ale naprawde ledwo go słychać;p
Ja testowałam tylko w sb. przed wizytą u gin. Na szczęście testy się skończyły, a na betę to ja zamierzam iść tylko po pozytywnym teście lub naprawdę opóźniającej się @- jeszcze tak nie miałam w swojej karierze póki co haha
Ale jak znam swoją głupotę, to polecę dziś po test do rossmanna, ehhhh...
Pewnie lepiej byłoby sobie coś na głowę kupić;pDani, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Saramago wrote:Cześć dziewczyny, stare i nowe ale wszystkie piękne i młode, o!
kto dzisiaj wstał lewą nogą?ja wstałam lewym wszystkim, normalnie przerąbany dzień, mimo, że pogoda cudna. 20 stopni w słónku czujecie?
nienormalne to.
jeszcze 30 minut i uciekam do domku, zrobię sobie prysznic i chyba pójdę spać.
ziewam niemożebnie mimo dwóch kaw i dwóch zielonych.
ściskam czule. pamiętajcie o mnie czasemStorczyk31 lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Przecie ja pamiętam chociażby i pytałam wcześniej o zdrowie. Czy ta rwa już Ci minęła np, o!
Moniu no minęła, ale mnie biodro boli. I się boję. Bo moja babcia od lat lat lat miała problemy z biodrami, dwie endoprotezy, obecnie od 17 lat leży
ech... nie chce nawet myśleć...LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Moniu no minęła, ale mnie biodro boli. I się boję. Bo moja babcia od lat lat lat miała problemy z biodrami, dwie endoprotezy, obecnie od 17 lat leży
ech... nie chce nawet myśleć...Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:ojej, to może idź Ty kochana do ortopedy...;/
no idę do neurologa 29 lutegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:48
Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Jurkowa wrote:Heheh, wariatka
Ale wiesz co, ja to jestem mega sennikowa.Cześto jak mi się coś śni, to zapamiętuję coś charakterystycznego z tego snu, jakis motyw, i siup - sprawdzam w senniku.
Czasami te tłumaczenia są zaskakująco trafne. Nawet jesli śni się coś totalnie głupiego, z pozoru nie związanego. NP - śniła mi się wielka fabryka- tłumaczenie wg sennika /sennik-mistyczny/ - poprawa sytuacji materialnej. Myśle sobie- no niekoniecznie - jeb - był bonusik w pracy
ech ..taka tam zabawa, jak horoskop, ale mi sie czesto sprawdza
Ja kiedys sprawdzałam w senniku sny ale nie sprawdzalo sie albo tez nie pamietalam. Czasami miewam sny prorocze albo sama musze sobie przeanalizowac sen -
Uciekam kochane do domku, buzi buzi
MoBo, Moko lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Aszka Ty lec do lekarza bo strasznie schudlas i za bardzo jak na taki wzrost to min 52kg powinnas wazyc.
Dani dopiero wieczorem ziolka bo sa w pracy z moim a on wroci wieczorkiem.
She tuleShe Wolf lubi tę wiadomość
-
Hej, kochane dziś naprawdę zwariowany dzień, w pracy przeczytałam tylko dwa posty i teraz nadrabiałam. Niestety a może i dobrze mój łamaniec się skończył i przyszła @ , plecy - krzyż mnie napierdziela ze się gadać nie chce.Ja dziś też bardzo senna jestem.
-
anasan79 witaj. Powodzenia
Saramago gdzie taka piękna pogoda?
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Moko, no widzisz, czasem mam zdolnosci jasnowidzace
Trzymam kciuki zeby jednak @ nie przylazla :*
Padi przykro mi
Dani, napisz jak najszybciej po wizycie
Storczyk, wiesz co u mnie roznie z tym progesteronem, sama lutka mi za bardzo wykresu nie zmienia, bo ma male dawki, ale jak bralam Cyclogest (400mg) to tempki mialam wysokie.
Teraz bralam w sumie 300mg dziennie, ale nie mierze tempki, bo mi sie nie chce
Utrogestan ma to do siebie ze mnie nie uczula i ma duze dawki. To samo Cyclogest, ktory przepisuja w UK.
A no i w nowym cyklu pani od aku zazyczyla sobie zebym prowadzila wykres, wiec znowu miesiac nerwow bedzie
Moko, Margaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
padington wrote:Hej, kochane dziś naprawdę zwariowany dzień, w pracy przeczytałam tylko dwa posty i teraz nadrabiałam. Niestety a może i dobrze mój łamaniec się skończył i przyszła @ , plecy - krzyż mnie napierdziela ze się gadać nie chce.Ja dziś też bardzo senna jestem.
-
nick nieaktualnyJakoś mi nastrój spadł od rana.
Smarkam kicham... i boję się, ze zachwieje mi to tempkę.
Ogólnie to za duzo czytam i zwątpienie jakieś mnie ogarnia. Chyba zamiast czytać o niepłodności poświęcę więcej czasu na książki. Jutro chyba przejdę się do rodzinnego po skierowania na hormony, może da. A jak nie da to sama zrobię. I się obrażę może i zmienię rodzinnego. O!Od razu nastrój jakoś mi się poprawił
Od początku cyklu jem codziennie nasiona chia, bo miałam je w domu, a nie chcialo mi sie kupować siemienia. Z tego co się kiedyś naczytałam, to podobno chia nawet lepsze na wszystko. Ale czy na śluz też? Na pewno też dobre. No więc jem tą papkę codziennie i się zastanawiam po jakim czasie na śuz zacząć działać powinna?
NIe wiem czy to zasługa tej papki, ale jakiś taki dziwny mam, mętny ale ciągnie się dosyć intensywnie. NIe jest to lepki, ani kremowy, ani typowo rozciągliwy, bo mętny bardziej, mało przeźroczysty. W sumie to nie wiem jak jest... Ale jest go coraz więcej.
Anasan cześć -
nick nieaktualnyW ogóle to zastanawia mnie jeszcze jedno z mierzeniem temperatury. MIerzę w ustach, codzinnie rano mniej więcej o tej samej porze... ale ostatnio wczesniej się budzę i zastanawia mnie czy mierzyc od razu po obudzeniu? Czy jeśli skoro nadal leżę i się nie ruszam, ewentualnie próbuję ponownie zasnąć to czy mierzyć bliżej tej stałej godziny?
-
jusst, temperaturę powinno mierzyć się codziennie o tej samej porze, tego bym się trzymała
she, a Ty czemu tempki nie mierzysz? można by było zerknąć, co tam u Ciebie się dzieje
a co do syfków, to ja mam je non stop, oczywiście z nasileniem przed @ - jako nastolatka miałam nieskazitelną cerę, nie wiedziałam, co to trądzik, a po 30-tce zaczęło mnie wysypywać i sypie cały czasbez mocnego podkładu ani rusz
storczyk, z bólem piersi przed @ bywa różnie - przez kilka cykli z rzędu nie miałam, potem 2 ostatnie pojawił się na kilka dni przed @, a w tym od razu po owu - także kalejdoskop
jurkowa, przy zespole antyfosfolipidowym ciążę prowadzi się na acardzie i heparynie
Moko, w te pędy do apteki po test! czekamyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:23
Moko, She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość