X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, super śniadanie, takie lubię :) a kiedy będzie wynik?

aszka lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym posprzątała trochę jak to w sobotę :) ale jeszcze trochę słaba jestem na takie wyczyny, albo po prostu leń mi wszedł w ... he he. zresztą nie jest tak tragicznie sprzątanie poczeka.

Moko normalnie pyszniaste te twoje śniadanko mniammmm!!!
    food-and-drinks-pancakes-444277.gif

• anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymam moko narobiłaś mi chęci, a teraz jak apetyt mi wraca to mam smaka na takie frykaski :). tylko kto mi zrobi takie pyszności, mój leży razem ze mną w łóżku i zdycha nawet chyba jeszcze bardziej ode mnie, a mamy to samo. no cóż facet zawsze walczy o życie :)
    ale pokazałam jakie ty dostajesz pyszności i obiecał że jak dojdzie do siebie to też mi takie zafunduje. no zobaczymy.

no właśnie a kiedy będzie wynik ???

aszka lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja sympatyczne kulezanki :) i nowe kulezanki tez:)
    zaraz bedzie kawa, a poki co roznosi sie zapach swiezo mielonej kawy mmmmm...

Moko - kciuki za wynik, moge sie jedynie domyslac co czujesz czekajac;)

Jurkowa chcialam sie jeszcze odniesc do Twoich wczesniejszych wpisow...i zwyczajnie Ci podziekowac, ze sie podzielilas swoim doswiadczeniem... z jednej strony rozrywalo mi serce jak to czytalam, bo pieknie to opisalas a z drugiej strony ten spokoj bijacy z wpisow, ze mozna powstac i walczyc-piekne to!

Philis ja biore acard i nie zauwazylam zmian w @ ale krotko biore...

Jusst a namiar na androloga to mam ale w wawie:) wpadaj do stolicy, moze jakas kawa hihihi....
    Mobo i ciekwam co postanowilas, bo ja wlasnie przed podobnym dylematem i boje sie tej przeprawy okrutnie...

Dani to mamy forumowego psychologa super:)
    wszystkie Was serdecznie pozdrawiam bez wyjatku i milego dnia zycze!

Jurkowa, jusst, Moko, aszka, Zuzia1 lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:) Anasan jak Ci apetyt wraca, to znaczy, że zdrowiejesz:) Cieszę się:)
    No niestety jeśli Twój facet chory, to wiadomo, że jest bardziej chory (zawsze mnie to rozśmiesza, bo sprawdza się w każdym wypadku i fajnie to ujęłaś, że walczy o życie hihi).
    Wynik mam być po 16, obgryzam pazurki grrrrr....

anasan79, jusst, aszka lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1, a jak masz przyjmować ten acard? bo są różne szkoły - ja biorę przez cały cykl, ale zastanawiam się, czy tego nie zmienić, tzn. przyjmować po owu i przestać w trakcie @

Moko, nie stresuj się, będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:18

Moko, aszka lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko nie ma stresu. będzie dobrze !!!
    nie ma innej opcji !!!

Moko, aszka lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    loret1, a jak masz przyjmować ten acard? bo są różne szkoły - ja biorę przez cały cykl, ale zastanawiam się, czy tego nie zmienić, tzn. przyjmować po owu i przestać w trakcie @

Moko, nie stresuj się, będzie ok :)

ja biore caly czas po 1 tabletce na dzien, a moze te Twoje obfite @ czym innym sa spowodowane? czy zauwazylas zaleznosc ze jak bierzesz acard to jest gorzej? a moze to tez kwestia cyklu, ze jest roznie?
    moze podpytaj gina przy okazji wizyty...

i dokladnie Moko bedzie ok :)

Moko, Phyllis, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również cześć wszystkim :)

Loret, wczoraj akurat bylam i miałam godzinke dla siebie :)

Hmm, a może ten acard na moje słabe @ pomoże? tak oprócz ziół? Bo zioła zacznę... kiedyś, ale aktualnie nie mogę się przemóc, żeby kupić. Zawsze zioła odpuszczam, smak mnie odrzuca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:09

loret1, aszka lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, najlepiej w proszku, ale akurat kupilam w kapsulkach bo nie moglam dostac z tej firmy krora mnie interesowala.
    Kciuki za bete :)

Padi ja tez mysle ze warto Wszystkeigo sie lapie zeby ulzyc troche tej tarczycy no i lepiej sie poczuc :)

Phyllis, to kupilam:
    http://www.amazon.co.uk/Colostrum-Tested-Organic-Happy-Capsules/dp/B006S826SW/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1456574191&sr=8-6&keywords=colostrum

A to jest lepsze, bo w proszku. Obie firmy sprzedaja praktycznie to samo i obie maja w ofercie proszek:
    http://www.luckyvitamin.com/p-593922-surthrival-colostrum-immunity-quest-6-5-oz?locale=en-gb&utm_source=googlebase&utm_medium=fpl&utm_campaign=googlebase_GB&scid=scplp6965585&gclid=CNiw4Jvyl8sCFZEK0wod1BYGyQ

Pierwiastko tule i trzymam kciuki za nowy cykl :)

Dani trzymam kciuki za testowanie :)

Moko lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    ja biore caly czas po 1 tabletce na dzien, a moze te Twoje obfite @ czym innym sa spowodowane? czy zauwazylas zaleznosc ze jak bierzesz acard to jest gorzej? a moze to tez kwestia cyklu, ze jest roznie?
    moze podpytaj gina przy okazji wizyty...

i dokladnie Moko bedzie ok :)

zauważyłam zależność - biorę acard, to @ jest obfita, nie biorę - wszystko wraca do normy - lekarz mimo to kazał brać przez cały cykl; no nic pomęczę się jakoś

she, dzięki - muszę poszukać w polskich sklepach colostrum, ale już widzę, że są inne niż Ty pokazałaś

km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    zauważyłam zależność - biorę acard, to @ jest obfita, nie biorę - wszystko wraca do normy - lekarz mimo to kazał brać przez cały cykl; no nic pomęczę się jakoś

she, dzięki - muszę poszukać w polskich sklepach colostrum, ale już widzę, że są inne niż Ty pokazałaś

aaa widzisz, to rozumiem Twoje watpliwosci, ale skoro lekarz kazal brac to moze ma to jakis sens... ;)

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:

W Polsce dobre jest podobno firmy Genactive w saszetkach. Znajoma poleca ale ja nie wiem czy to jest dobre :/
    Trzeba by poczytac

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski acard 75 mg? 1 tableta dziennie? Bo chcę zamówić.

• Moko Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Laski acard 75 mg? 1 tableta dziennie? Bo chcę zamówić.
    Jusst, a nie lepiej podpytać lekarza czy Ci to potrzebne?

• anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co bierzecie ten acard ??

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acard poprawia ukrwienie macicy i ułatwia zagnieżdżenie zarodka - mi lekarz zalecił po poronieniu

acard 75mg - 1 tabletka dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:41

anasan79 lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa wrote:
    I jeszcze jedno na gorąco dodam- bo ja dopiero niedawno się o tym dowiedziałam - jest takie coś jak detektor tętna płodu.Kosztuje ok 100-200 zł ale mamom, które są w ciąży pierwszy raz (no nietylko,ale powiedzmy ze najbardziej bo niedoswiadczone i przerazone) pomaga w kontrolowaniu życia maleństwo (oczywiście z monitoringiem ruchów malenstwa).Widziałam na allegro..jeśli mi się kiedyś jeszcze uda to na pewno kupię.
    nie do konca pomaga bo np. jak dziecko sie owinie pepowina to i tak nie ma mozliwosci uratowania, albo jak dziecko spi i tetno spada to mozna z nerwow jechac do szpitala kilka razy na tydzien, albo jak ucieknie w doł a pozniej sie szuka. Mnie jak cos niepokoiło to jechałam na usg itd bo detektor i tak jak sie cos zacznie dziac to nic nie pomoze.

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    W Polsce dobre jest podobno firmy Genactive w saszetkach. Znajoma poleca ale ja nie wiem czy to jest dobre :/
    Trzeba by poczytac

dzięki, poszukam :)

km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi profilaktycznie, ja biore 75 mg 1 raz dziennie...

loret1
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ