SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, super śniadanie, takie lubię :) a kiedy będzie wynik?

aszka lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym posprzątała trochę jak to w sobotę :) ale jeszcze trochę słaba jestem na takie wyczyny, albo po prostu leń mi wszedł w ... he he. zresztą nie jest tak tragicznie sprzątanie poczeka.

Moko normalnie pyszniaste te twoje śniadanko mniammmm!!!
    food-and-drinks-pancakes-444277.gif

• anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymam moko narobiłaś mi chęci, a teraz jak apetyt mi wraca to mam smaka na takie frykaski :). tylko kto mi zrobi takie pyszności, mój leży razem ze mną w łóżku i zdycha nawet chyba jeszcze bardziej ode mnie, a mamy to samo. no cóż facet zawsze walczy o życie :)
    ale pokazałam jakie ty dostajesz pyszności i obiecał że jak dojdzie do siebie to też mi takie zafunduje. no zobaczymy.

no właśnie a kiedy będzie wynik ???

aszka lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja sympatyczne kulezanki :) i nowe kulezanki tez:)
    zaraz bedzie kawa, a poki co roznosi sie zapach swiezo mielonej kawy mmmmm...

Moko - kciuki za wynik, moge sie jedynie domyslac co czujesz czekajac;)

Jurkowa chcialam sie jeszcze odniesc do Twoich wczesniejszych wpisow...i zwyczajnie Ci podziekowac, ze sie podzielilas swoim doswiadczeniem... z jednej strony rozrywalo mi serce jak to czytalam, bo pieknie to opisalas a z drugiej strony ten spokoj bijacy z wpisow, ze mozna powstac i walczyc-piekne to!

Philis ja biore acard i nie zauwazylam zmian w @ ale krotko biore...

Jusst a namiar na androloga to mam ale w wawie:) wpadaj do stolicy, moze jakas kawa hihihi....
    Mobo i ciekwam co postanowilas, bo ja wlasnie przed podobnym dylematem i boje sie tej przeprawy okrutnie...

Dani to mamy forumowego psychologa super:)
    wszystkie Was serdecznie pozdrawiam bez wyjatku i milego dnia zycze!

Jurkowa, jusst, Moko, aszka, Zuzia1 lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:) Anasan jak Ci apetyt wraca, to znaczy, że zdrowiejesz:) Cieszę się:)
    No niestety jeśli Twój facet chory, to wiadomo, że jest bardziej chory (zawsze mnie to rozśmiesza, bo sprawdza się w każdym wypadku i fajnie to ujęłaś, że walczy o życie hihi).
    Wynik mam być po 16, obgryzam pazurki grrrrr....

anasan79, jusst, aszka lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1, a jak masz przyjmować ten acard? bo są różne szkoły - ja biorę przez cały cykl, ale zastanawiam się, czy tego nie zmienić, tzn. przyjmować po owu i przestać w trakcie @

Moko, nie stresuj się, będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:18

Moko, aszka lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko nie ma stresu. będzie dobrze !!!
    nie ma innej opcji !!!

Moko, aszka lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    loret1, a jak masz przyjmować ten acard? bo są różne szkoły - ja biorę przez cały cykl, ale zastanawiam się, czy tego nie zmienić, tzn. przyjmować po owu i przestać w trakcie @

Moko, nie stresuj się, będzie ok :)

ja biore caly czas po 1 tabletce na dzien, a moze te Twoje obfite @ czym innym sa spowodowane? czy zauwazylas zaleznosc ze jak bierzesz acard to jest gorzej? a moze to tez kwestia cyklu, ze jest roznie?
    moze podpytaj gina przy okazji wizyty...

i dokladnie Moko bedzie ok :)

Moko, Phyllis, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również cześć wszystkim :)

Loret, wczoraj akurat bylam i miałam godzinke dla siebie :)

Hmm, a może ten acard na moje słabe @ pomoże? tak oprócz ziół? Bo zioła zacznę... kiedyś, ale aktualnie nie mogę się przemóc, żeby kupić. Zawsze zioła odpuszczam, smak mnie odrzuca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:09

loret1, aszka lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, najlepiej w proszku, ale akurat kupilam w kapsulkach bo nie moglam dostac z tej firmy krora mnie interesowala.
    Kciuki za bete :)

Padi ja tez mysle ze warto Wszystkeigo sie lapie zeby ulzyc troche tej tarczycy no i lepiej sie poczuc :)

Phyllis, to kupilam:
    http://www.amazon.co.uk/Colostrum-Tested-Organic-Happy-Capsules/dp/B006S826SW/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1456574191&sr=8-6&keywords=colostrum

A to jest lepsze, bo w proszku. Obie firmy sprzedaja praktycznie to samo i obie maja w ofercie proszek:
    http://www.luckyvitamin.com/p-593922-surthrival-colostrum-immunity-quest-6-5-oz?locale=en-gb&utm_source=googlebase&utm_medium=fpl&utm_campaign=googlebase_GB&scid=scplp6965585&gclid=CNiw4Jvyl8sCFZEK0wod1BYGyQ

Pierwiastko tule i trzymam kciuki za nowy cykl :)

Dani trzymam kciuki za testowanie :)

Moko lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    ja biore caly czas po 1 tabletce na dzien, a moze te Twoje obfite @ czym innym sa spowodowane? czy zauwazylas zaleznosc ze jak bierzesz acard to jest gorzej? a moze to tez kwestia cyklu, ze jest roznie?
    moze podpytaj gina przy okazji wizyty...

i dokladnie Moko bedzie ok :)

zauważyłam zależność - biorę acard, to @ jest obfita, nie biorę - wszystko wraca do normy - lekarz mimo to kazał brać przez cały cykl; no nic pomęczę się jakoś

she, dzięki - muszę poszukać w polskich sklepach colostrum, ale już widzę, że są inne niż Ty pokazałaś

km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    zauważyłam zależność - biorę acard, to @ jest obfita, nie biorę - wszystko wraca do normy - lekarz mimo to kazał brać przez cały cykl; no nic pomęczę się jakoś

she, dzięki - muszę poszukać w polskich sklepach colostrum, ale już widzę, że są inne niż Ty pokazałaś

aaa widzisz, to rozumiem Twoje watpliwosci, ale skoro lekarz kazal brac to moze ma to jakis sens... ;)

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:

W Polsce dobre jest podobno firmy Genactive w saszetkach. Znajoma poleca ale ja nie wiem czy to jest dobre :/
    Trzeba by poczytac

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski acard 75 mg? 1 tableta dziennie? Bo chcę zamówić.

• Moko Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Laski acard 75 mg? 1 tableta dziennie? Bo chcę zamówić.
    Jusst, a nie lepiej podpytać lekarza czy Ci to potrzebne?

• anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co bierzecie ten acard ??

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acard poprawia ukrwienie macicy i ułatwia zagnieżdżenie zarodka - mi lekarz zalecił po poronieniu

acard 75mg - 1 tabletka dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:41

anasan79 lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa wrote:
    I jeszcze jedno na gorąco dodam- bo ja dopiero niedawno się o tym dowiedziałam - jest takie coś jak detektor tętna płodu.Kosztuje ok 100-200 zł ale mamom, które są w ciąży pierwszy raz (no nietylko,ale powiedzmy ze najbardziej bo niedoswiadczone i przerazone) pomaga w kontrolowaniu życia maleństwo (oczywiście z monitoringiem ruchów malenstwa).Widziałam na allegro..jeśli mi się kiedyś jeszcze uda to na pewno kupię.
    nie do konca pomaga bo np. jak dziecko sie owinie pepowina to i tak nie ma mozliwosci uratowania, albo jak dziecko spi i tetno spada to mozna z nerwow jechac do szpitala kilka razy na tydzien, albo jak ucieknie w doł a pozniej sie szuka. Mnie jak cos niepokoiło to jechałam na usg itd bo detektor i tak jak sie cos zacznie dziac to nic nie pomoze.

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    W Polsce dobre jest podobno firmy Genactive w saszetkach. Znajoma poleca ale ja nie wiem czy to jest dobre :/
    Trzeba by poczytac

dzięki, poszukam :)

km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi profilaktycznie, ja biore 75 mg 1 raz dziennie...

loret1
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ