X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chia to to samo co nasze siemie, każda zielarnia ma
    można też zastąpić babką płesznik i jajowatą bo też robi gluta ;)

jusst, Storczyk31, Margaret.Se, Jurkowa lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Jurkowa bardzo pięknie napisałaś do Margaret :) Łezka w oku mi się zakręciła <3
    podbijam stwierdzenie :)

Margaret.Se, Ania1602, Jurkowa lubią tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Zuziu1 kim jesteś?
    Witam :)
    Storczyku tak nieśmiało Was podczytuję. W kwietniu będę mogła pełnoprawnie dołączyć do wątku gdyż kończę 35 lat ;-)Zadziwiające jest to, jak można przeżywać wpisy nieznanych mi osób, jak te osoby potrafią wzruszyć lub rozśmieszyć. Dołączyłam do ovu niedawno, starania rozpoczęliśmy w czerwcu 2015 a gdy po kilku miesiącach nic się nie wydarzyło postanowiłam zbadać hormony. I w ten sposób dowiedziałam się, że mój poziom prolaktyny oraz tsh 4 nie będzie ułatwiać mi starań o dzieciątko. Od października jestem na Dostinexie i Letroxie i wyniki są wręcz wzorcowe ale żeby nie było za kolorowo, od 2 cykli z moim M. się mijamy:( Niestety póki co, dzieli nas sporo kilometrów, a praca nie pozwala na częste widzenia... Nadzieje pokładam w marcu. Będzie urlop to jest szansa:)Pozdrawiam wszystkie "wiekowe" staraczki i każdej z Nas życzę spełnienia swojego marzenia:)

Storczyk31, Margaret.Se, Ania1602, Jurkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    chia to to samo co nasze siemie, każda zielarnia ma
    można też zastąpić babką płesznik i jajowatą bo też robi gluta ;)

Prawie to samo fakt, ale chyba bardziej puchnie. Akurat mi przypadlo do gustu bardziej niz siemię.

Babka też? nie wiedziałam! A wartości odżywcze? poodbne? już se guglam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia1 wrote:
    Witam :)
    .
    joł! :)

Zuzia1 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Prawie to samo fakt, ale chyba bardziej puchnie. Akurat mi przypadlo do gustu bardziej niz siemię.

Babka też? nie wiedziałam! A wartości odżywcze? poodbne? już se guglam!
    babke się inaczej nazywa błonnikiem witalnym
    ja uzywam mielona i robi takiego gluta jak siemie, czasem mieszam razem z siemieniem ;)
    chia lubie z jogurtem i zurawiną albo innymi owocami jako deser

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    chia lubie z jogurtem i zurawiną albo innymi owocami jako deser

No własnie chyba dlatego bardziej mi podchodzi :) Kojarzy mi się deserowo, więc miło! :D

Moko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Zapomniałam Wam powiedzieć!!!!! Androloga szukam i umawiam wizytę :) ale... z innego powodu. Trza jeszcze teraz drugi (z mojego punktu widzenia własciwy) powód dodać, ale to już przed samą wizytą, coby nie stresowac nikogo! :D

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zuzia1 :)

Zuzia1 lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie:)
    Pewnie, że w grupie raźniej, tym bardziej że wokół mnie większość szczęśliwych mam i towarzystwo pytające "A Ty kiedy? W Twoim wieku to już ostatni dzwonek..." i inne tego typu pierdoły. Tak, to Hashi. Biorę Letrox 50/75 i spadło pięknie do 0,4 aż się wystraszyłam, że takie niskie i dzwoniłam do lekarza czy zmniejszyć dawkę ale powiedziała, że wynik ok i nic nie zmieniać. Na prolaktynę mam 1/4 Dostinexu raz w tygodniu. Dostałam też Siofor 500 na Io ale nie wiem po czym wniosła iż takie coś mam? :) Miałam tylko wynik glukozy 97 a max jest 99. No ale podobno można schudnąć i ograniczyć słodycze to łykam:)
    Podczytuję od 2 miesięcy, a nie dołączam bo u mnie nic się nie dzieje. Testy ovu wychodzą piękne ale bez chłopa mi się to nie przyda :(
    Margaret bardzo mi przykro z powodu Twojej straty:( Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co czułaś przechodząc to wszystko 3> Kurcze, byłam przekonana, że zajście w ciążę to pikuś,jak widać to nie takie proste, a tu jeszcze trzeba odmawiać zdrowaśki o szczęśliwe donoszenie dzieciątka.

padington, Kazia, Dani lubią tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winko, jak najbardziej:) Porzeczkowe tym bardziej. To zdrówka dziewczyny:)

padington, Storczyk31, rybka33 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale mam dziś zaległości w czytaniu, ale koniec m-ca jest u mnie w pracy mega pracowity.
    Widzę, że dziś humorki słabo dopisywały, ale aby do wiosny dziewczyny, bo słonko zaświeci i bociany przylecą!
    A poniżej odpowiadam hurtowo:
    Maggie Kochana <3
    Storczyku- przykro mi, że wredota przyszła Ale dziewczyny dobrze radzą, bo chyba warto iść na monitoring, żeby podejrzeć jajeczka w tym cyklu. Tulę i mam nadzieję, że humorek już nie taki zły:)
    Phyllis, mówiłam żeby zjeść choć trochę tej nutelli, od razu by Ci się humorek poprawił.
    Kazia trzymam kciuki za zbliżające się owocne staranka. Daj czadu Kobieto!:)
    Dani, oby Pani z warzywniaka umiała czytać ciążę z twarzy:) Moja siostra twierdziła kiedyś, że ona to zawsze rozpoznaje, a ż strach się bać z nią teraz spotkać haha. Ja też miałam mdłości przed spodziewanym terminem @ tylko z oczywistych powodów odrzucałam w ogóle, że to może na ciąże ;p Jejku, ale byłoby pięknie, bo wykresik masz jak ta lala:) Foty na forum nie będę wstawiać, ale wyślę Ci na priva, to sama oceń czy to ciążowe oblicze hahaha
    Eltasz- przykro mi, że trafiłaś na taką wstrętną wariatkę dzisiaj:( Człowiekowi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszy takie historie. Mimo wszystko, trzymam kciuki za zabieg i piękną, kwietniową, i OWOCNĄ wycieczkę <3.
    Jurkowa, pięknie i mądrze piszesz:) Cieszę się, że się poznałyśmy na tym forum i podziwiam za Twoją determinację i siłę. Musisz być spoko babka :)
    Jot- cieszę się, że brzuszek coraz większy, rośnijcie zdrowo:) Pamiętam, że kiedyś polecałaś komuś tu na forum jakąś książkę ciążową, możesz napisać raz jeszcze jaką?:)
    Padi- uwielbiam Cię za Twój optymizm i całuję w już mniej bolące czółko <3
    Pierwiasko- owu przyjdzie, już Ci ta Twoja ziołowa pani na pewno cyklu nie przepuści:) Trzymam kciukasy!
    MoBo trzymam kciuki za decyzję <3 A czy u Ciebie nie jest tak, że też masz kilka podejść do iui w gratisie, jak inne dziewczyny na obczyźnie? Czy z In vitro też tak masz?
    Jusst- czuję się ok., jakieś tam małe dolegliwości są, ale to nie ma o czym pisać, jutro idę na drugą betę. Trzymam kciuki za Twój cykl i na pewno of zaraz wyznaczy Ci owulkę, a jak zapytasz Dani, Storczyka, czy Pierwiastkę, to same Ci powiedzą, bo ja zawsze z tego noga byłam, a one mi dobrze podpowiadały owulejszyn:)
    Zuzia- witaj, rozgość się od razu, bo nigdzie nie będzie Ci tak dobrze jak tu Powodzenia w marcu!:)
    Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, aaaa jeszcze Anulka i Loret- ściskam Was mocno<3

Ja tak jak pisałam jutro się badam, oby wszystko było dobrze.
    Nic nie mogę znaleźć na fiolecie, grrrr... Może któraś z Was pomoże? Wizytę u gin mam już wcześniej umówioną, na 15.03. (mam umówiony posiew do hsg ;p ) i to będzie wg tego magicznego kalendarza początek 8 tc. Czy możecie doradzić czy to dobry termin na pierwszą wizytę, czy za późno? Jak na złość nie ma innych wolnych terminów póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:55

Storczyk31, Kazia, Dani, loret1, Jurkowa, Eltasz lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko jeśli wytrzymasz do 15 marca to ok. Będzie już serduszko :) Natomiast jeśli się martwisz i stresujesz to postaraj się o wcześniejszy termin. Może jak powiesz, że jesteś w ciąży to Cię wcisną wcześniej.

Moko lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

walczyłam z bólem głowy, rety, jak ja nienawidzę tego :( ale już lepiej, no i weekend w końcu :)

Moko, pięknie odniosłaś się do wszystkiego, elaborat Ci wyszedł - szacun :) myślę, żę 8 tc na pierwszą wizytę będzie ok :)

witaj Zuzia1 :)

a ja zapraszam na wiśniówkę (te, które mogą ;) )- mam pozostałość po wakacjach w Chorwacji

Storczyk31, Moko, Zuzia1 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    pisz ekspresem co się stało ;)
    A nic, nic, wspominał wczesniej, ze chce iść na kontrole i usg. To kobita tero musi szukać! Bo sama znalazła opinie o poprzednim andrologu, u którego był kilka lat temu, ze słaby i sama zaproponowała nowego, lepszego <3, i szuka... i słabo w Poznaniu, ale jakiegoś trza będzie wybrać. W przyszłym tygodniu dzwonię.

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    A nic, nic, wspominał wczesniej, ze chce iść na kontrole i usg. To kobita tero musi szukać! Bo sama znalazła opinie o poprzednim andrologu, u którego był kilka lat temu, ze słaby i sama zaproponowała nowego, lepszego <3, i szuka... i słabo w Poznaniu, ale jakiegoś trza będzie wybrać. W przyszłym tygodniu dzwonię.
    facet sam z siebie mówi, że chce iść do lekarza?
    cud natury !

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    facet sam z siebie mówi, że chce iść do lekarza?
    cud natury !

Wizyta u lekarza +80% do zdrowia, wykupienie leków dodatkowo 15%, a przeczytanie ulotki brakujące 5%.

I już jest całkiem zdrowy :)
    Skarb <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:45

Zuzia1 lubi tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Zuziu, nie chcę się mądrzyć, ale tsh, chyba (?), powinno być wyższe przy staraniach.
    Liczę na to, że merytorycznie wesprze mnie She ;) lub Pierwiastka ;)
    Nie strasz kobito... Dzwoniłam do Pani prowadzącej i mówiła, że git, że wszystko jest na dobrej drodze... to ja dla spokojności będę brała tylko 50 :-/

Ps. Moja droga to jak @ brak to dlaczemu kusisz nas winem pysznym porzeczkowym?? Przywołuję do porządku:) A nóż... daj Boże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:57

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka33 wywołuje do tablicy ;)

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia1 wrote:
    Nie strasz kobito... Dzwoniłam do Pani prowadzącej i mówiła, że git, że wszystko jest na dobrej drodze... to ja dla spokojności będę brała tylko 50 :-/
    to nie jest moim celem!
    sama w pewnym momencie miałam tyle i lekarz kręcił głową

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ