35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:Zuziu1 kim jesteś?
Storczyku tak nieśmiało Was podczytuję. W kwietniu będę mogła pełnoprawnie dołączyć do wątku gdyż kończę 35 lat ;-)Zadziwiające jest to, jak można przeżywać wpisy nieznanych mi osób, jak te osoby potrafią wzruszyć lub rozśmieszyć. Dołączyłam do ovu niedawno, starania rozpoczęliśmy w czerwcu 2015 a gdy po kilku miesiącach nic się nie wydarzyło postanowiłam zbadać hormony. I w ten sposób dowiedziałam się, że mój poziom prolaktyny oraz tsh 4 nie będzie ułatwiać mi starań o dzieciątko. Od października jestem na Dostinexie i Letroxie i wyniki są wręcz wzorcowe ale żeby nie było za kolorowo, od 2 cykli z moim M. się mijamy:( Niestety póki co, dzieli nas sporo kilometrów, a praca nie pozwala na częste widzenia... Nadzieje pokładam w marcu. Będzie urlop to jest szansa:)Pozdrawiam wszystkie "wiekowe" staraczki i każdej z Nas życzę spełnienia swojego marzenia:)
Storczyk31, Margaret.Se, Ania1602, Jurkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:chia to to samo co nasze siemie, każda zielarnia ma
można też zastąpić babką płesznik i jajowatą bo też robi gluta
Prawie to samo fakt, ale chyba bardziej puchnie. Akurat mi przypadlo do gustu bardziej niz siemię.
Babka też? nie wiedziałam! A wartości odżywcze? poodbne? już se guglam!
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Prawie to samo fakt, ale chyba bardziej puchnie. Akurat mi przypadlo do gustu bardziej niz siemię.
Babka też? nie wiedziałam! A wartości odżywcze? poodbne? już se guglam!
ja uzywam mielona i robi takiego gluta jak siemie, czasem mieszam razem z siemieniem
chia lubie z jogurtem i zurawiną albo innymi owocami jako deser
Storczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Zuzia1
Zuzia1 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Dziękuję za miłe przyjęcie:)
Pewnie, że w grupie raźniej, tym bardziej że wokół mnie większość szczęśliwych mam i towarzystwo pytające "A Ty kiedy? W Twoim wieku to już ostatni dzwonek..." i inne tego typu pierdoły. Tak, to Hashi. Biorę Letrox 50/75 i spadło pięknie do 0,4 aż się wystraszyłam, że takie niskie i dzwoniłam do lekarza czy zmniejszyć dawkę ale powiedziała, że wynik ok i nic nie zmieniać. Na prolaktynę mam 1/4 Dostinexu raz w tygodniu. Dostałam też Siofor 500 na Io ale nie wiem po czym wniosła iż takie coś mam?Miałam tylko wynik glukozy 97 a max jest 99. No ale podobno można schudnąć i ograniczyć słodycze to łykam:)
Podczytuję od 2 miesięcy, a nie dołączam bo u mnie nic się nie dzieje. Testy ovu wychodzą piękne ale bez chłopa mi się to nie przyda
Margaret bardzo mi przykro z powodu Twojej straty:( Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co czułaś przechodząc to wszystko 3> Kurcze, byłam przekonana, że zajście w ciążę to pikuś,jak widać to nie takie proste, a tu jeszcze trzeba odmawiać zdrowaśki o szczęśliwe donoszenie dzieciątka.
padington, Kazia, Dani lubią tę wiadomość
-
Hej, ale mam dziś zaległości w czytaniu, ale koniec m-ca jest u mnie w pracy mega pracowity.
Widzę, że dziś humorki słabo dopisywały, ale aby do wiosny dziewczyny, bo słonko zaświeci i bociany przylecą!
A poniżej odpowiadam hurtowo:
Maggie Kochana
Storczyku- przykro mi, że wredota przyszła Ale dziewczyny dobrze radzą, bo chyba warto iść na monitoring, żeby podejrzeć jajeczka w tym cyklu. Tulę i mam nadzieję, że humorek już nie taki zły:)
Phyllis, mówiłam żeby zjeść choć trochę tej nutelli, od razu by Ci się humorek poprawił.
Kazia trzymam kciuki za zbliżające się owocne staranka. Daj czadu Kobieto!
Dani, oby Pani z warzywniaka umiała czytać ciążę z twarzy:) Moja siostra twierdziła kiedyś, że ona to zawsze rozpoznaje, a ż strach się bać z nią teraz spotkać haha. Ja też miałam mdłości przed spodziewanym terminem @ tylko z oczywistych powodów odrzucałam w ogóle, że to może na ciąże ;p Jejku, ale byłoby pięknie, bo wykresik masz jak ta lala:) Foty na forum nie będę wstawiać, ale wyślę Ci na priva, to sama oceń czy to ciążowe oblicze hahaha
Eltasz- przykro mi, że trafiłaś na taką wstrętną wariatkę dzisiaj:( Człowiekowi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszy takie historie. Mimo wszystko, trzymam kciuki za zabieg i piękną, kwietniową, i OWOCNĄ wycieczkę.
Jurkowa, pięknie i mądrze piszesz:) Cieszę się, że się poznałyśmy na tym forum i podziwiam za Twoją determinację i siłę. Musisz być spoko babka
Jot- cieszę się, że brzuszek coraz większy, rośnijcie zdrowo:) Pamiętam, że kiedyś polecałaś komuś tu na forum jakąś książkę ciążową, możesz napisać raz jeszcze jaką?
Padi- uwielbiam Cię za Twój optymizm i całuję w już mniej bolące czółko
Pierwiasko- owu przyjdzie, już Ci ta Twoja ziołowa pani na pewno cyklu nie przepuści:) Trzymam kciukasy!
MoBo trzymam kciuki za decyzjęA czy u Ciebie nie jest tak, że też masz kilka podejść do iui w gratisie, jak inne dziewczyny na obczyźnie? Czy z In vitro też tak masz?
Jusst- czuję się ok., jakieś tam małe dolegliwości są, ale to nie ma o czym pisać, jutro idę na drugą betę. Trzymam kciuki za Twój cykl i na pewno of zaraz wyznaczy Ci owulkę, a jak zapytasz Dani, Storczyka, czy Pierwiastkę, to same Ci powiedzą, bo ja zawsze z tego noga byłam, a one mi dobrze podpowiadały owulejszyn:)
Zuzia- witaj, rozgość się od razu, bo nigdzie nie będzie Ci tak dobrze jak tu Powodzenia w marcu!
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, aaaa jeszcze Anulka i Loret- ściskam Was mocno<3
Ja tak jak pisałam jutro się badam, oby wszystko było dobrze.
Nic nie mogę znaleźć na fiolecie, grrrr... Może któraś z Was pomoże? Wizytę u gin mam już wcześniej umówioną, na 15.03. (mam umówiony posiew do hsg ;p ) i to będzie wg tego magicznego kalendarza początek 8 tc. Czy możecie doradzić czy to dobry termin na pierwszą wizytę, czy za późno? Jak na złość nie ma innych wolnych terminów póki co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:55
Storczyk31, Kazia, Dani, loret1, Jurkowa, Eltasz lubią tę wiadomość
-
Moko jeśli wytrzymasz do 15 marca to ok. Będzie już serduszko
Natomiast jeśli się martwisz i stresujesz to postaraj się o wcześniejszy termin. Może jak powiesz, że jesteś w ciąży to Cię wcisną wcześniej.
Moko lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
dobry wieczór
walczyłam z bólem głowy, rety, jak ja nienawidzę tegoale już lepiej, no i weekend w końcu
Moko, pięknie odniosłaś się do wszystkiego, elaborat Ci wyszedł - szacunmyślę, żę 8 tc na pierwszą wizytę będzie ok
witaj Zuzia1
a ja zapraszam na wiśniówkę (te, które mogą)- mam pozostałość po wakacjach w Chorwacji
Storczyk31, Moko, Zuzia1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:pisz ekspresem co się stało
, i szuka... i słabo w Poznaniu, ale jakiegoś trza będzie wybrać. W przyszłym tygodniu dzwonię.
Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:A nic, nic, wspominał wczesniej, ze chce iść na kontrole i usg. To kobita tero musi szukać! Bo sama znalazła opinie o poprzednim andrologu, u którego był kilka lat temu, ze słaby i sama zaproponowała nowego, lepszego
, i szuka... i słabo w Poznaniu, ale jakiegoś trza będzie wybrać. W przyszłym tygodniu dzwonię.
cud natury ! -
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:facet sam z siebie mówi, że chce iść do lekarza?
cud natury !
Wizyta u lekarza +80% do zdrowia, wykupienie leków dodatkowo 15%, a przeczytanie ulotki brakujące 5%.
I już jest całkiem zdrowy
SkarbWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:45
Zuzia1 lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Zuziu, nie chcę się mądrzyć, ale tsh, chyba (?), powinno być wyższe przy staraniach.
Liczę na to, że merytorycznie wesprze mnie Shelub Pierwiastka
Ps. Moja droga to jak @ brak to dlaczemu kusisz nas winem pysznym porzeczkowym?? Przywołuję do porządku:) A nóż... daj BożeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:57