SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chia to to samo co nasze siemie, każda zielarnia ma
    można też zastąpić babką płesznik i jajowatą bo też robi gluta ;)

jusst, Storczyk31, Margaret.Se, Jurkowa lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Jurkowa bardzo pięknie napisałaś do Margaret :) Łezka w oku mi się zakręciła <3
    podbijam stwierdzenie :)

Margaret.Se, Ania1602, Jurkowa lubią tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Zuziu1 kim jesteś?
    Witam :)
    Storczyku tak nieśmiało Was podczytuję. W kwietniu będę mogła pełnoprawnie dołączyć do wątku gdyż kończę 35 lat ;-)Zadziwiające jest to, jak można przeżywać wpisy nieznanych mi osób, jak te osoby potrafią wzruszyć lub rozśmieszyć. Dołączyłam do ovu niedawno, starania rozpoczęliśmy w czerwcu 2015 a gdy po kilku miesiącach nic się nie wydarzyło postanowiłam zbadać hormony. I w ten sposób dowiedziałam się, że mój poziom prolaktyny oraz tsh 4 nie będzie ułatwiać mi starań o dzieciątko. Od października jestem na Dostinexie i Letroxie i wyniki są wręcz wzorcowe ale żeby nie było za kolorowo, od 2 cykli z moim M. się mijamy:( Niestety póki co, dzieli nas sporo kilometrów, a praca nie pozwala na częste widzenia... Nadzieje pokładam w marcu. Będzie urlop to jest szansa:)Pozdrawiam wszystkie "wiekowe" staraczki i każdej z Nas życzę spełnienia swojego marzenia:)

Storczyk31, Margaret.Se, Ania1602, Jurkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    chia to to samo co nasze siemie, każda zielarnia ma
    można też zastąpić babką płesznik i jajowatą bo też robi gluta ;)

Prawie to samo fakt, ale chyba bardziej puchnie. Akurat mi przypadlo do gustu bardziej niz siemię.

Babka też? nie wiedziałam! A wartości odżywcze? poodbne? już se guglam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia1 wrote:
    Witam :)
    .
    joł! :)

Zuzia1 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Prawie to samo fakt, ale chyba bardziej puchnie. Akurat mi przypadlo do gustu bardziej niz siemię.

Babka też? nie wiedziałam! A wartości odżywcze? poodbne? już se guglam!
    babke się inaczej nazywa błonnikiem witalnym
    ja uzywam mielona i robi takiego gluta jak siemie, czasem mieszam razem z siemieniem ;)
    chia lubie z jogurtem i zurawiną albo innymi owocami jako deser

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    chia lubie z jogurtem i zurawiną albo innymi owocami jako deser

No własnie chyba dlatego bardziej mi podchodzi :) Kojarzy mi się deserowo, więc miło! :D

Moko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Zapomniałam Wam powiedzieć!!!!! Androloga szukam i umawiam wizytę :) ale... z innego powodu. Trza jeszcze teraz drugi (z mojego punktu widzenia własciwy) powód dodać, ale to już przed samą wizytą, coby nie stresowac nikogo! :D

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zuzia1 :)

Zuzia1 lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie:)
    Pewnie, że w grupie raźniej, tym bardziej że wokół mnie większość szczęśliwych mam i towarzystwo pytające "A Ty kiedy? W Twoim wieku to już ostatni dzwonek..." i inne tego typu pierdoły. Tak, to Hashi. Biorę Letrox 50/75 i spadło pięknie do 0,4 aż się wystraszyłam, że takie niskie i dzwoniłam do lekarza czy zmniejszyć dawkę ale powiedziała, że wynik ok i nic nie zmieniać. Na prolaktynę mam 1/4 Dostinexu raz w tygodniu. Dostałam też Siofor 500 na Io ale nie wiem po czym wniosła iż takie coś mam? :) Miałam tylko wynik glukozy 97 a max jest 99. No ale podobno można schudnąć i ograniczyć słodycze to łykam:)
    Podczytuję od 2 miesięcy, a nie dołączam bo u mnie nic się nie dzieje. Testy ovu wychodzą piękne ale bez chłopa mi się to nie przyda :(
    Margaret bardzo mi przykro z powodu Twojej straty:( Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co czułaś przechodząc to wszystko 3> Kurcze, byłam przekonana, że zajście w ciążę to pikuś,jak widać to nie takie proste, a tu jeszcze trzeba odmawiać zdrowaśki o szczęśliwe donoszenie dzieciątka.

padington, Kazia, Dani lubią tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winko, jak najbardziej:) Porzeczkowe tym bardziej. To zdrówka dziewczyny:)

padington, Storczyk31, rybka33 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale mam dziś zaległości w czytaniu, ale koniec m-ca jest u mnie w pracy mega pracowity.
    Widzę, że dziś humorki słabo dopisywały, ale aby do wiosny dziewczyny, bo słonko zaświeci i bociany przylecą!
    A poniżej odpowiadam hurtowo:
    Maggie Kochana <3
    Storczyku- przykro mi, że wredota przyszła Ale dziewczyny dobrze radzą, bo chyba warto iść na monitoring, żeby podejrzeć jajeczka w tym cyklu. Tulę i mam nadzieję, że humorek już nie taki zły:)
    Phyllis, mówiłam żeby zjeść choć trochę tej nutelli, od razu by Ci się humorek poprawił.
    Kazia trzymam kciuki za zbliżające się owocne staranka. Daj czadu Kobieto!:)
    Dani, oby Pani z warzywniaka umiała czytać ciążę z twarzy:) Moja siostra twierdziła kiedyś, że ona to zawsze rozpoznaje, a ż strach się bać z nią teraz spotkać haha. Ja też miałam mdłości przed spodziewanym terminem @ tylko z oczywistych powodów odrzucałam w ogóle, że to może na ciąże ;p Jejku, ale byłoby pięknie, bo wykresik masz jak ta lala:) Foty na forum nie będę wstawiać, ale wyślę Ci na priva, to sama oceń czy to ciążowe oblicze hahaha
    Eltasz- przykro mi, że trafiłaś na taką wstrętną wariatkę dzisiaj:( Człowiekowi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszy takie historie. Mimo wszystko, trzymam kciuki za zabieg i piękną, kwietniową, i OWOCNĄ wycieczkę <3.
    Jurkowa, pięknie i mądrze piszesz:) Cieszę się, że się poznałyśmy na tym forum i podziwiam za Twoją determinację i siłę. Musisz być spoko babka :)
    Jot- cieszę się, że brzuszek coraz większy, rośnijcie zdrowo:) Pamiętam, że kiedyś polecałaś komuś tu na forum jakąś książkę ciążową, możesz napisać raz jeszcze jaką?:)
    Padi- uwielbiam Cię za Twój optymizm i całuję w już mniej bolące czółko <3
    Pierwiasko- owu przyjdzie, już Ci ta Twoja ziołowa pani na pewno cyklu nie przepuści:) Trzymam kciukasy!
    MoBo trzymam kciuki za decyzję <3 A czy u Ciebie nie jest tak, że też masz kilka podejść do iui w gratisie, jak inne dziewczyny na obczyźnie? Czy z In vitro też tak masz?
    Jusst- czuję się ok., jakieś tam małe dolegliwości są, ale to nie ma o czym pisać, jutro idę na drugą betę. Trzymam kciuki za Twój cykl i na pewno of zaraz wyznaczy Ci owulkę, a jak zapytasz Dani, Storczyka, czy Pierwiastkę, to same Ci powiedzą, bo ja zawsze z tego noga byłam, a one mi dobrze podpowiadały owulejszyn:)
    Zuzia- witaj, rozgość się od razu, bo nigdzie nie będzie Ci tak dobrze jak tu Powodzenia w marcu!:)
    Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, aaaa jeszcze Anulka i Loret- ściskam Was mocno<3

Ja tak jak pisałam jutro się badam, oby wszystko było dobrze.
    Nic nie mogę znaleźć na fiolecie, grrrr... Może któraś z Was pomoże? Wizytę u gin mam już wcześniej umówioną, na 15.03. (mam umówiony posiew do hsg ;p ) i to będzie wg tego magicznego kalendarza początek 8 tc. Czy możecie doradzić czy to dobry termin na pierwszą wizytę, czy za późno? Jak na złość nie ma innych wolnych terminów póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:55

Storczyk31, Kazia, Dani, loret1, Jurkowa, Eltasz lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko jeśli wytrzymasz do 15 marca to ok. Będzie już serduszko :) Natomiast jeśli się martwisz i stresujesz to postaraj się o wcześniejszy termin. Może jak powiesz, że jesteś w ciąży to Cię wcisną wcześniej.

Moko lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

walczyłam z bólem głowy, rety, jak ja nienawidzę tego :( ale już lepiej, no i weekend w końcu :)

Moko, pięknie odniosłaś się do wszystkiego, elaborat Ci wyszedł - szacun :) myślę, żę 8 tc na pierwszą wizytę będzie ok :)

witaj Zuzia1 :)

a ja zapraszam na wiśniówkę (te, które mogą ;) )- mam pozostałość po wakacjach w Chorwacji

Storczyk31, Moko, Zuzia1 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    pisz ekspresem co się stało ;)
    A nic, nic, wspominał wczesniej, ze chce iść na kontrole i usg. To kobita tero musi szukać! Bo sama znalazła opinie o poprzednim andrologu, u którego był kilka lat temu, ze słaby i sama zaproponowała nowego, lepszego <3, i szuka... i słabo w Poznaniu, ale jakiegoś trza będzie wybrać. W przyszłym tygodniu dzwonię.

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    A nic, nic, wspominał wczesniej, ze chce iść na kontrole i usg. To kobita tero musi szukać! Bo sama znalazła opinie o poprzednim andrologu, u którego był kilka lat temu, ze słaby i sama zaproponowała nowego, lepszego <3, i szuka... i słabo w Poznaniu, ale jakiegoś trza będzie wybrać. W przyszłym tygodniu dzwonię.
    facet sam z siebie mówi, że chce iść do lekarza?
    cud natury !

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    facet sam z siebie mówi, że chce iść do lekarza?
    cud natury !

Wizyta u lekarza +80% do zdrowia, wykupienie leków dodatkowo 15%, a przeczytanie ulotki brakujące 5%.

I już jest całkiem zdrowy :)
    Skarb <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:45

Zuzia1 lubi tę wiadomość

• Zuzia1 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Zuziu, nie chcę się mądrzyć, ale tsh, chyba (?), powinno być wyższe przy staraniach.
    Liczę na to, że merytorycznie wesprze mnie She ;) lub Pierwiastka ;)
    Nie strasz kobito... Dzwoniłam do Pani prowadzącej i mówiła, że git, że wszystko jest na dobrej drodze... to ja dla spokojności będę brała tylko 50 :-/

Ps. Moja droga to jak @ brak to dlaczemu kusisz nas winem pysznym porzeczkowym?? Przywołuję do porządku:) A nóż... daj Boże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:57

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka33 wywołuje do tablicy ;)

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia1 wrote:
    Nie strasz kobito... Dzwoniłam do Pani prowadzącej i mówiła, że git, że wszystko jest na dobrej drodze... to ja dla spokojności będę brała tylko 50 :-/
    to nie jest moim celem!
    sama w pewnym momencie miałam tyle i lekarz kręcił głową

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ