X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Witajcie dziewczyny. Nie było mnie chwilę, nie wiem czy dam radę nadrobić ale postaram się.
    Chciałam poinformować, że rozpoczęłam nowy cykl i...... byłam dzisiaj na monitoringu i..........nie ma torbieli :)
    i rozpoczęłam stymulacje. Właśnie mi J. podał 2 zastrzyki
    jestem z jednej strony przerażona z drugiej przeszczęśliwa bo jeszcze nigdy (od 36 miesięcy) nie byłam tak blisko celu. Ja wiem, że radość ma na wyrost. Mamy raptem 30% szans na powodzenie, ale chcę wierzyć, że się uda. Mimo iż wiem, że pierwsze podejście to marne szanse.

Mimo, że nie zakwalifikowałam się do programu rządowego, cieszę się, że zrobiłam to powtórne AMH, dzięki temu mam przynajmniej leki taniej a dzisiaj wiem o ile taniej. Normalnie zapłaciłabym dzisiaj 2500pln. zapłacilismy 350zł.

No dobrze. teraz troszkę idę podczytać Was bo za cholerę nie wiem co się dzieje :*

Pięknie!!!!!!!!! Kciuki, kciukasy!!!!! <3 Musi się udać, 30% szans to dużo :)

Saramago, Moko lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, powodzenia, bądź dobrej myśli :)

Dani, myślałam, że już coś będzie wiadomo, a tu trzeba czekać... no to czekam, choć ja nie mam wątpliwości - tak mi się zielono robi przed oczami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 13:13

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Pięknie!!!!!!!!! Kciuki, kciukasy!!!!! <3 Musi się udać, 30% szans to dużo :)

(NIE)dziękuję :* oczywiście jak zwykle byłam zestresowana i nie zapytałam o tyyyyle rzeczy lekarza a on do wylewnych nie należy i zakłada, że wszystko pacjentka wie :)
    no np. nie wiem czy idę tym długim protokołem, ale chyba tak. no nic, czym jest tych kilka tygodni w stosunku do tych miesięcy starań za mną.

niby dużo. a jednak mało. ale może akurat....

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:

niby dużo. a jednak mało. ale może akurat....

Ne pewno więcej niż bez :) <3

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mamy raptem 30% szans na powodzenie, ale chcę wierzyć, że się uda. "

Saramago- Kożuchowska miała pomóc 3% i jakoś poszło ;-)) glowa do góry!

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago jesli zaczelas juz stymulacje to idziesz krotkim protokolem :)
    Dlugi jest z antykami. Powodzenia :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • padington Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, trzymam kciuki za powodzenie. Ja myślę, że będzie 100 % powodzenia z taką wiarą i optymizmem musi się udać.
    Widzisz tak podekscytowałyśmy się ciążą MAKO, że zapomniałyśmy o reszcie na chwilę ale wszystkie o tobie pamiętamy i Kraków pozdrawiamy.

Dani aby @ nie przyszła, Phyllis i Pierwiastko szybkiego zakończenia potopu

Wszystkim miłego niedzielnego popołudnia życzę.

Storczyku a u ciebie też potop czy jeszcze czekasz?

• loret1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago super, powodzenia:)
    i sie nie martw, o mnie tez nikt nie pyta hahaha...

a ile czasu czekalas na uruchomienie procedury? ale emocje...
    hm...jak mi gin powiedzial jak 3 razy clo nie zadziala to trza plemnika za uszy wyciagnac i sex na szkielku takze ten :)

Dani trzymam kciuki, za zielona fasolke:)

i wlasnie Moko dzien w dzien :) no to ladnie! nie bede wspominac mojemu bo zyc nie da hahaha

dla wszystkich dzielnych staraczek pozdrowienia;)

Moko, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf a widzisz, jaka mądra głowa. Dziękuję.

Jurkowa no ale Kożuchowska to Kożuchowska pewnie pól kliniki na wyłączność miała ;)

Padi, sama jestem podekscytowana MOKOwą ciążą ;) i za chwilę Dani i za chwilę my wszystkie pchać wózki będziemy :)

Loret - hm ciężko powiedzieć bo w sumie to była kwestia ostatniego cyklu od 18 dc do 24 brałam dupka na torbiele, dzisiaj monit i decyzja.
    a wcześniej nie zaczynaliśmy bo czekaliśmy ostatecznie czy uda nam się do refundacji dostać czy nie. więc w sumie można powiedzieć że nie cały cykl

jusst, Moko, loret1, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, czytam Was i śmieję się sama do lapka:)
    Ciekawym odpowiadam, że owszem codziennie, a czasem nawet 2 razy dziennie, nie pytajcie jak, sama nie wiem jak to przeżyłam, ale przecież w gorączce byłam, no i w łóżku cały czas leżałam, to jakoś tak wyszło- takie małe bombardowanie ;p Także Anasan, mam nadzieję, że nie próżnowałaś w łóżeczku ze swoim chorym mężczyzną;p

Saramago, przepraszam, ale pamiętam o Tobie, tyle, że ostatnio nie miałam głowy- cały czas w szoku jesteśmy:) Ale bardzo się cieszę, że ruszacie i kibicuję żeby się udało. Plan już jest i to bliski, a to najważniejsze:) 30% to naprawdę dużo:) Uda się:)
    A czemu bliźniaki? Chyba ten przyrost w normie jest, a na bliźniaki to sporo większy, ale powiem tak, biorę wszystko co mi los przyniesie, byle było/były zdrowe i wyszły za 8 m-cy mniej więcej:) Szczęścia nigdy za wiele:)

Loretko o Tobie też pamiętam. A który to Twój cykl z clo? I leć na aku, bo Ty nerwusek jesteś, a spokój przydatny w zachodzeniu. Ja zamierzam zacząć w domu znów ćwiczyć jogę, to możesz bez wychodzenia i z tego skorzystać:)

Wszystkie forumowe przyjaciółki ściskam bez wyjątku i życzę miłego, ndz. popołudnia

p.s. MoBo, a TY co tak ucichłaś? Wszystko ok? Jak tam Twoje zakupy bezglutenowe się udały, przeszłaś już na dietkę?

loret1, Kazia, anasan79, Dani, Saramago lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ciekawym odpowiadam, że owszem codziennie, a czasem nawet 2 razy dziennie,
    No to stąd ta cionża :D

loret1 lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooko szalona Ty... ;) to w kolejnym cyklu juz wiem co trzeba robic hahaha...:)
    moj 4 cykl na clo z przerwa w grudniu i 3 cykle wygladaly na udane, rosly, pekaly ale cudu nie bylo... taraz byl ostatni i tez jakos nie licze na cud :/ i teraz czas na konkrety...lekam sie...
    psychicznie sie nastawiam do zrobienia czegos ze soba, pilates, joga itp... tylko Ty uwazaj z cwiczeniami chyba ze takie specjalne w ciazy:)
    fajnie, fajnie rosnijcie zdrowo:)

to dobrze Saramago ze ruszylo, oby poszlo szybko i sprawnie i zielona kropka w finale!

pozdroooofka

Moko, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani twój wykres wygląda ciążowo :) Trzymam kciuki.

Moko, Dani lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • anasan79 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Hahaha, czytam Was i śmieję się sama do lapka:)
    Ciekawym odpowiadam, że owszem codziennie, a czasem nawet 2 razy dziennie, nie pytajcie jak, sama nie wiem jak to przeżyłam, ale przecież w gorączce byłam, no i w łóżku cały czas leżałam, to jakoś tak wyszło- takie małe bombardowanie ;p Także Anasan, mam nadzieję, że nie próżnowałaś w łóżeczku ze swoim chorym mężczyzną;p

nio i tu jest problem niestety nic z tego nie było :(
    przecież on umiera.
    takie życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:42

• Dani Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaah to juz wiemy co trzeba robic zeby zajsc - dwa razy dziennie sexienie, i to najlepiej w chorobie zagryzajac antybiotykiem :D (przepis wg Moko).

Saramago - extra, ze nie ma torbieli i ze wszystko dobrze idzie! Bardzo mocno kciukam i ciesze sie z Toba z tych dobrych wiesci!

Ja wrocilam wlasnie do dom po dosyc intensywnym dniu biznesowym, mam juz testy ale glowa nadal boli i nie chce testowac z bolaca glowa...Bo jesli wyjdzie to bede ta chwile wspominac jako bol glowy...Nie chce. Czekam az bol przejdzie. Boli mnie od rana, z przerwami. No taki dzien niestety, bo nowa inwestycja, duzo kasy w to wtapiamy a wiadomo ryzyko jest ze sie nie powiedzie...Jak zawsze w biznesie. Wiec troche stresik, bo akurat dzis bylo przekazanie kluczy i kasy....Ale juz po wszystkim, juz sie dzieje wiec juz napewno jutro nie bedzie bolu glowy tylko przyjemny dreszczyk ekscytacji :)

Aha ja powyzej odpowiadalam na pytanie Moko, napisalam ze mamy wolne w piatek panstwowo. Ale zapomnialam o sobocie. Piatek i sobote mamy wolne. Praca: niedziela-czwartek.

Moko, Phyllis, jusst, Jastin76, aszka, Saramago lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Moko Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, to zatestuj na spokojnie jutro rano. Wprawdzie my tu paznokcie obgryzamy, no ale poczekamy:) A ta głowa to może od tych biznesów boli, a może z powodu ciONzy :)))

Phyllis, jusst, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, ależ nam stopniujesz napięcie :D

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kochany maz ugotowal na kolacje takie dobre jedzenie, chinszczyzne, extra. On rzadko gotuje, dzis zrobil bo mnie glowa bolala (juz nie boli na szczescie teraz) i oboje umieralismy z glodu. Jaki od zdolny kucharz, musze go czesciej angazowac i symulowac bol glowy :)

@ nadal niet, ale mam przeczucie ze nawiedzi mnie w nocy....

Dobrej nocy kochane

aszka, jusst lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Moko Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, oby nie i tego się trzymajmy:)

• padington Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam poranie. Śpicie?
    Nowy tydzień się zaczął więc witamy go kawką i herbatką
    Dobre śniadanko serwuję co kto sobie zyczy dziś spełniam wszystkie życzenia miłego dzionka

Phyllis, Jastin76, aszka, Moko, Storczyk31, Saramago, Dani, Kazia lubią tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ