X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Witam poranie. Śpicie?
    Nowy tydzień się zaczął więc witamy go kawką i herbatką
    Dobre śniadanko serwuję co kto sobie zyczy dziś spełniam wszystkie życzenia miłego dzionka

ja już pracuję :) ale czystek piję :)

Miłego dnia :)

aszka, Moko, Jastin76, Storczyk31, Kazia lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ,
    Wstajemy ;-) pobudka z bólem brzucha i złym samopoczuciem :-/ ale czestuje się padington Twoja kawusia, może wejdę w obroty a tymczasem szykuje się do pracy :-) jeszcze ta pogoda ... pourno i pada:-( Miłego całego nadchodzącego tygodnia i dzisiejszego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:56

Moko, Storczyk31, Kazia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Dani za wyniczek &&.

Padington ja juz po sniadaniu, ale jak masz deser to wezmę ;)

Phylips spokojnej pracy.

Jastin wspołczuje pogody u mnie to samo, szaro i ponuro o.O

Phyllis, Jastin76, Storczyk31, Kazia lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Witam i ja :)

Dani za wyniczek &&.

Padington ja juz po sniadaniu, ale jak masz deser to wezmę ;)

Phylips spokojnej pracy.

Jastin wspołczuje pogody u mnie to samo, szaro i ponuro o.O

u mnie też ponuro i w dodatku poniedziałek :(

Dani, hop, hop - co u Ciebie?

Jastin76 lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja. zrobiłam dzisiaj badania na toxoplasmose, rano kolejne zastrzyki w brzuchol, czuję się już obolała a to dopiero początek. No i własnie weszłam do pracy i hihihi pierwsze co ovu i Wy.... to jakaś obsesja :)
    udanego black monday <3

Dani, i co i co i co?

Moko, jak się czuje-cie? :)

Laseczki, jak działania?

MoBo, Storczyk31, Jastin76, Moko, Kazia, aszka, Phyllis lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki :)

Saramago ja mocno MOCNO MOOOOCNOOOO kciukam <3

She of course za Ciebie tez BARRDZZOOo Mocno <3

Eltasz pomyslnej laparo <3

DANI ja pierDZIu bedzie cIONza jak NIC!!! Kciuki <3

A mnie nie ma bo jakos para mi zeszla! Dzis odbieram wszystkie wyniki z kliniki - ale juz wstepnie zadzownilam i wiem, ze moje FSH to 10.5 czyli slabo optymistycznie.
    Siedzialam w weekend i szperalam w ksiazkach & internecie na temat POF (premature ovarian failure).
    Zakupilam wszystkie suplementa ktore polecaja na polepszenie pracy jajnikow i bede lykac :P To tez wskazuje, ze nie odpowiadam na akupunkture, az tak dobrze jak myslalam, tu bedie dzis konsultacja z pania aku.
    Juz glosno mysle sobie o invitro, wyslalam zapytania do klinik w austrii bo moze troche taniej niz w ch. No mam tysiac mysli na minute i moze tez dlatego nie pisze bo no nie wiem co postanowie.

Co do diety Moko to jest spoko. Szkoda tylko, ze w drugi dzien sie zapomnialam i na szkoleniu zjadlam rogalika :P :P :P i mniej wiecej w polowie pomyslalam 'szajse' ja nie jem glutenu grrrrr O.o
    Ale ogolnie po jakis 5 dniach czuje sie lzej!!! Nie przyciskam sie BARDZO czyli jak w weekend moj chcial dodac lyzke masla do duszonych kartofli to mu pozwolilam :P moja dewiza to zminimalizowac i unikac, ale troszke nie zabije :P Chleba, chleba mi brakuje - wiec mam teraz cel zeby sie szybko nauczyc. Jak masz jakis wyprobowany to dajjjj.
    Co sie okazuje (po moim szperaniu w necie), ze ziola ktore dostalam od pani aku sa dosc ciezkie do strawienia wiec moga byc problemy, to by moglo wyjasniac moje ostatnie problemy z 'bobkami' i dlaczego nie reaguje na nie 'az tak dobrze', tu sobie musze pogadac z aku dzisiaj.

No to pewno wiecej zamieszalam niz wyjasnilam co u mnie slychac :P

Saramago, jusst, padington, Moko, Dani, Jastin76, Kazia, She Wolf, aszka, Phyllis, Jot lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Hejka dziewczynki :)

Saramago ja mocno MOCNO MOOOOCNOOOO kciukam <3

She of course za Ciebie tez BARRDZZOOo Mocno <3

Eltasz pomyslnej laparo <3

DANI ja pierDZIu bedzie cIONza jak NIC!!! Kciuki <3

A mnie nie ma bo jakos para mi zeszla! Dzis odbieram wszystkie wyniki z kliniki - ale juz wstepnie zadzownilam i wiem, ze moje FSH to 10.5 czyli slabo optymistycznie.
    Siedzialam w weekend i szperalam w ksiazkach & internecie na temat POF (premature ovarian failure).
    Zakupilam wszystkie suplementa ktore polecaja na polepszenie pracy jajnikow i bede lykac :P To tez wskazuje, ze nie odpowiadam na akupunkture, az tak dobrze jak myslalam, tu bedie dzis konsultacja z pania aku.
    Juz glosno mysle sobie o invitro, wyslalam zapytania do klinik w austrii bo moze troche taniej niz w ch. No mam tysiac mysli na minute i moze tez dlatego nie pisze bo no nie wiem co postanowie.

Co do diety Moko to jest spoko. Szkoda tylko, ze w drugi dzien sie zapomnialam i na szkoleniu zjadlam rogalika :P :P :P i mniej wiecej w polowie pomyslalam 'szajse' ja nie jem glutenu grrrrr O.o
    Ale ogolnie po jakis 5 dniach czuje sie lzej!!! Nie przyciskam sie BARDZO czyli jak w weekend moj chcial dodac lyzke masla do duszonych kartofli to mu pozwolilam :P moja dewiza to zminimalizowac i unikac, ale troszke nie zabije :P Chleba, chleba mi brakuje - wiec mam teraz cel zeby sie szybko nauczyc. Jak masz jakis wyprobowany to dajjjj.
    Co sie okazuje (po moim szperaniu w necie), ze ziola ktore dostalam od pani aku sa dosc ciezkie do strawienia wiec moga byc problemy, to by moglo wyjasniac moje ostatnie problemy z 'bobkami' i dlaczego nie reaguje na nie 'az tak dobrze', tu sobie musze pogadac z aku dzisiaj.

No to pewno wiecej zamieszalam niz wyjasnilam co u mnie slychac :P
    Nie jest tak żle wszystko pięknie wyjaśnione grunt to dążenie do celu, ale smutno tu bez ciebie :)

Jastin76, aszka, Phyllis lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo- daj znac jak bedziesz miec komplet wynikow. In Vitro rzeczywiscie rozwiazuje wiele problemow, ale jajka zawsze dobrze jest "dozywiac" i starac sie poprawic isc jakosc dieta i suplementami, dobry masz wiec wstepny plan :) A co bedziesz brala na jajniki?

Ja nie mam zadnych ciekawych wiesci laski, tzn @ nie przyszla jeszcze ale tempka spadla dzis na leb na szyje...Wiec to juz tylko kwestia czasu. No ja mysle ze przez te polipy nic sie nie moze zaimplantowac...Cieszy mnie tylko ze po cyklu z Iui w zeszlym miesiacu kiedy miala krotka faza lutealna, teraz mam dobra faza lutealna i wydaje sie ze nie mam problemow z progesteronem. Mimo to moj lekarz przepisal mi luteine na kolejny cykl z IUI....

Czekam na @ teraz a za 10 dni zabieg (histeroskopia operacyjna) w szpitalu.

U mnie za oknem 26 stopni i slonce wiec nie mozna sie smucic. Glowa juz dzis nie boli wiec psychicznie czuje sie dobrze, very happy ze juz nie boli....

Milego dzionka dziewczyny!

Kazia, Saramago, padington, aszka, Phyllis, Moko lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, szkoda, wykres wyglądał tak obiecująco... trzymam kciuki teraz za zabieg :)

MoBo, wpadaj częściej :) no i powodzenia :)

aszka lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo to za aku &&.

Dani :(

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    MoBo- daj znac jak bedziesz miec komplet wynikow. In Vitro rzeczywiscie rozwiazuje wiele problemow, ale jajka zawsze dobrze jest "dozywiac" i starac sie poprawic isc jakosc dieta i suplementami, dobry masz wiec wstepny plan :) A co bedziesz brala na jajniki?

Wrocilam. Wiec wszystko co zbadai a mianowicie THS, TS4, TS3, LH, DEHA sa ok,a fsh 10.5! Dokladniejszego wykazu estradiolu, prolaktyki i progesteronu kutfa nie zrobili, boszezeze ale mnie to wkutfia!
    Wypatalam sie dokladniej o jajca i ponoc bylo na poczatku 6 (L) i 3(P). Teraz mam jajo 16mm w 10 dniu, zaproponowala inseminacje ale w nosie mam bez stymulacji.
    Teraz kolejny cykl chyba bede miala przestoj bo tydzien urlopu wypada akurat w jak by pasowalo robic insemke, wiec po ptokach :P Ale w kolejnym polecimy z jedna i zobaczymy co sie dzieje

Jezeli chodzi o sumplementa to zakupilam Q10 i zwieksze dawke do 400mg na dzien+ royal jelly - tu laski z USA twerdza ze FSH spadal po suplementacji
    Dodatkowo inofolic i moja dietka.

W zaleznosci od tego co sie stanie podczas stymulki (bo babka tez jest ciekawa) to zadecydujemy co robic,
    Kutfa, ze ja wczesniej nie trafilam do tej kliniki bo sie okazuje, ze mam rok stymulacji+3 insemki w ubezpieczeniu....la jestem na siebie, ze od tego debila nie poszlam szybciej :(

Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani przykro mi :(
    MoBo trzymam kciuki za ten cykl, bo ładne jajo masz.
    Ja dziś umieram, bo jakieś zapalenie pęcherza mi się przyplątało, nie chciałam brać leków żadnych ale się nie da, no i Urofuragine wzięłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAA..... cholerka, wizyta u andrologia już dzisiaj.... czyli czeka mnie powazna rozmowa! Nie tak to miało być, miałam się psychicznie przygotować!!! MIało to potrwać z tydzień!
    No nic, trza będzie na żywioł
    Kużwa... jak tu zacząć cięzki temat??

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani tak ogólnie to dupa ze ten spadek taki dziś grrr myślałam że se parka będziecie cionzyc z Moko :P

l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę do tych co znają się na tych wszystkich temperaturach, możecie spojrzeć na mój wykres, czy myślicie, że miałam już owulację, bo dziwne mam te temperatury w tym miesiącu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani. Nadal nad kreską jest... Marna to nadzieja, ale zawsze...
    MoBo. Kciuksy przeogromne! A... moze na tym urlopie się samo uda? Byłoby pięknie...
    Kazia. Współczuje....
    Saramago. Kciukam!!!

Kazia, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Dziewczyny mam prośbę do tych co znają się na tych wszystkich temperaturach, możecie spojrzeć na mój wykres, czy myślicie, że miałam już owulację, bo dziwne mam te temperatury w tym miesiącu.

Kazia, a normalnie mniej w którym dc masz owu? A dzisiaj jaki śluz? Sprawdzasz szyjkę?

Kazia lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:

Mysle ze tak, ae trza poczekac i sprawdzic co tempka jutro zrobi.
    Na wszelki jak jest sila to walnij jeszcze dzis jedno serce.

Kazia lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluzu dziś nie mam, szyjki niestety nie umiem sprawdzać, w tamtym miesiącu miałam owu w 14 dc, ale ten miesiąc stymulowany jest.
    Dzięki dziewczyny, no też myślę, że trzeba jeszcze podziałać, będę musiała męża przycisnać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Śluzu dziś nie mam, szyjki niestety nie umiem sprawdzać, w tamtym miesiącu miałam owu w 14 dc, ale ten miesiąc stymulowany jest.
    Dzięki dziewczyny, no też myślę, że trzeba jeszcze podziałać, będę musiała męża przycisnać ;)
    Chyba warto jeszcze jedno serducho zrobić :) TAk, jak pisze MoBo, czas pokaże co dalej z tempką.

Kazia lubi tę wiadomość

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ