35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
loret1 wrote:Hej
Wlasnie sie skradalam zeby pisac...
Moko jak remont? Jak sie czujesz?
A tera ja: wyniki w normie jak na moj wiek, amh 0,9 ale nie wiem czy moglo na ten wynik wplynac clo ktore bralam w cyklu lutowym...?
Takze nie wiem co myslec...
U mnie wczoraj panowie skończyli malowanie, teraz nasza kolej, a w moim stanie bardziej męża, czyli skręcanie nowych szafek i mega sprzątanie, wszystko jest w kurzu. Ja nie wiem jak on to zrobi, ale ja nie robię nic ponad swe siły. Trochę mi go szkoda, bo roboty jest mnóstwo, no, ale po mini plamieniu, boję się wysilać.
Czuję się dobrze, tylko chyba właśnie poznaję skutki uboczne duphastonu, przepraszam, ale czy któraś z Was jak go brała też zmagała się z zaparciami?
Ja na szczęście mam wybrać tylko jedno opakowanie, a potem przechodzę na luteinę dopochwową (rzeczywiście mega różnica w cenie, no i nie będzie obciążać wątroby), to może już nie będę miała po niej takich akcji? Dajcie znać, które z Was to brały/biorą jak to u Was wygląda.
Trochę przeraża mnie to urządzenie do wkładania lutki hihiloret1, MoBo, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość
-
loret1 wrote:A tera ja: wyniki w normie jak na moj wiek, amh 0,9 ale nie wiem czy moglo na ten wynik wplynac clo ktore bralam w cyklu lutowym...?
Takze nie wiem co myslec...
Ja sie obawiam, ze u mnie bedzie gorzej moj fsh byl 10.5
tez widzialam ze mi beda robiac- babka zakreslila na kolejny cykl. Mam nadzieje ze suplementa cos pomoga
Cos to kiedys Saramago pisala jak polepszyc wynik, chaba jednak pojsc na poczatku cyklu w 3dc.aszka lubi tę wiadomość
-
Moko Ty to odpoczywaj jeszcze sie napracujesz;)
Fajnie bedzie po remoncie tak odnowione...
Z tymi lekami to doswiadczenia nie mam, takze nie pomoge
Jaki plan ja? Odciac glowe i wkrecic bardziej sprawna:)
No ide 8.04 z tymi wszystkimi wynikami do lekarza i zobaczymy co tam ona juz wymysli...
aszka, MoBo, Moko lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualnyMoko w ciazy sie aplikuje luteine palcem, bo wlasnie tym popychadłem mozna sobie gorzej podraznic. Nawet chyba na ulotce jest to napisane albo i nie, juz nie pamietam, ale w ciazy sie wkłada palcem. Mozna kupic jednorazowe rekawiczki poobcinac paluchy i miec na kilka razy
Moko, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:To teraz ziółka i aku, i ruszasz zaraz z insemką? Już trzymam kciuki
Uzgodnilam z pania aku i klinika, ze kolejny cykl bedzie insemka.
Tzn nie tak nawet o insemke chodzi a stymulacje. Bede jechac na FSH.
W tym cyklu nie bylo jak bo akurat swieta wielkanocne wyskoczyly w srodkuaszka, Moko, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mobo Ty jeszcze przed amh? Mi lekarka nic nie mowila odnosnie cyklu takze zrobilam w 8 dc, moze sobie powtorze jak przyjdzje [email protected] ze zdzira nie przylezie;)
Mam nadzieje, ze wyjdzie Ci ok. Bede trzymac kciuki!
Chociaz to badanie ponoc moze roznic sie w cyklach...
Jeszcze mam niedobor wit D (takze dzis zakup w aptece bedzie) cos polecacie?
Ja kupilam dhea eljot, zaczelam lykac 5 mg kwasu foliowego( ktory mi ta lekarka przepisala) i inne suplementa...
Serio dziewczyny zycze Wam zeby sie udalo!!!
Nie spodziewalam sie, ze to bedzie kosztowalo tyle emocji...aszka, Dani lubią tę wiadomość
loret1 -
aszka wrote:Moko w ciazy sie aplikuje luteine palcem, bo wlasnie tym popychadłem mozna sobie gorzej podraznic. Nawet chyba na ulotce jest to napisane albo i nie, juz nie pamietam, ale w ciazy sie wkłada palcem. Mozna kupic jednorazowe rekawiczki poobcinac paluchy i miec na kilka razy
-
Loret ostatnio zbadali mi tylko FSH i widzialam, ze se babka zapisala amh na boku, taki chytry lis ze mnie, ale oczywiscie nic o tym nie wpomniala do mnie jeszcze. Jakos mi sie nie spieszylo zeby robic bo nie chce uslyszec 'wyroku' i stresowac sie tym jakos, sama wiesz o co kaman.
Szczerze wynik nawet 1 by mnie jakos slabo zadowolil, bo co jak i tak ciazy nie osiagam
Mialam super fsh w zeszlym roku i jakos sie zdupczylo nagle. Wiec z tymi wynikami to tak dla mnie nie do konca.
loret1 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Uzgodnilam z pania aku i klinika, ze kolejny cykl bedzie insemka.
Tzn nie tak nawet o insemke chodzi a stymulacje. Bede jechac na FSH.
W tym cyklu nie bylo jak bo akurat swieta wielkanocne wyskoczyly w srodkuMoBo lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:No i super plan, widzę, że u Ciebie nie ma to tamto i idziesz jak burza:) Szacun:)
Jaka burza kotek?ja juz tu jakos od pazdziernika 2014 siedze
Hahahahahahha rozbawilas mniejusst, padington lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Jaka burza kotek?
ja juz tu jakos od pazdziernika 2014 siedze
Hahahahahahha rozbawilas mnieStorczyk31 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Loret ostatnio zbadali mi tylko FSH i widzialam, ze se babka zapisala amh na boku, taki chytry lis ze mnie, ale oczywiscie nic o tym nie wpomniala do mnie jeszcze. Jakos mi sie nie spieszylo zeby robic bo nie chce uslyszec 'wyroku' i stresowac sie tym jakos, sama wiesz o co kaman.
Szczerze wynik nawet 1 by mnie jakos slabo zadowolil, bo co jak i tak ciazy nie osiagam
Mialam super fsh w zeszlym roku i jakos sie zdupczylo nagle. Wiec z tymi wynikami to tak dla mnie nie do konca.
Nooooo wiem o co kaman... Tylko ze ja sie strasznie balam ze to bedzie 0,1-0,4 wiec jakby swiatelko sie pali ze cos tam jeszcze w duszy gra;)
Ale dokladnie pomyslalam co Ty napisalas co z tego skoro 2 lata i nic...
U mnie moze tez mieszac stres...
EchWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:53
MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
loret1 -
Moko wrote:Chodziło mi, że teraz idziesz jak burza, a nie od kiedy starania, że masz plan na cały rok i nie spoczniesz dopóki nie będziesz miała bejbika, przynajmniej tak to zrozumiałam.
Mysle ze ivf mnie szybko wkonczyja musze placic, a tutaj to koszt 8000fr a to jakies 30000pln.
I sie dowiedzialam, ze tu zaplodnic moga TYLKO trzy komorkireszta idzie do mrozu. Wiec spada szansa ze cos dotrwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:03
-
MoBo, ale może już po insemce się też udać i ivf nie będzie potrzebne, a jeśli nawet, to może będziesz mogła wziąć urlop w pracy i w Polsce przeprowadzić cały zabieg? Może piszę głupoty i to nierealne, bo nie siedzę w tym temacie, ale wydaje mi, że gdzieś czytałam, że dziewczyny tak robią.
Wiem, wiem- łatwo powiedzieć... no ale to chyba jest do zrobienia.loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Loret, super ze wynik w normie
Ale wiem jakie to stresujace. ja jak otwieralam wynik to prawie ze na zawal zeszlam
Tez planuje sobie zaczac brac od przyzlego cyklu DHEA.
A wit D biore 5000j do wiosny, potem zejde na 2000j. W Polsce dobra firma to Vitrum.
Mobo zale zdzieraja tam u WasI to za zaplodnienie 3 jajec? Nieporozumienie.
Ja bym jechala za granice, tez czytalam ze dziewczyny z UK jezdza do Polski i Czech. Ja bym chyba polecila Czechy, bo tak nie ma ograniczen, jak w Polsce, ze tylko 6 jajek zapladniaja.
Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty