X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez nie wpadne z gotowka :P kiedy mi pasuje i pyk mam ivf.
    Tasz to kilka razy sie trzeba wczesniej do kliniki przejsc, zeby wogole zaczeli, nie?
    Jakos tego nie widze logistycznie. Gdybym nie pracowala to wtedy jak najbardziej, koleszka by tylko przyjechal sperme oddac :P

Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie ze tak, wiele klinik ma taki wlasnie program, logistycznie dopasowany dla dojezdnych. Trzeba poleciec do danego kraju dwa razy - 2-3dc na badania i po leki, a potem na kilka dni na USG, punkcje i transfer.
    Mozna tez zostac cale 2 tyg i zrobic sobie urlop taki.
    Ja mysle ze to jest do wykonania, tylko trzeba to zaplanowac.
    Jesli ja bym miala do wyboru zrobic IVF w UK (£7-8tys) a w Polsce (10tys zl czyli 2tys funtow) To wybralabym Polske, no ale jak ktos ma kase na zbyciu, to kto mu zabroni ja wydawac jak chce :P

Storczyku, a co Ty taka jakas cichutka jestes?
    Jakies slowko wtracisz i koniec :/

Jesuuuu jak mnie cycki bola, normalnie chce je sobie wyrwac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:16

loret1, Storczyk31, jusst, Moko, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo zale zdzieraja tam u Was :/ I to za zaplodnienie 3 jajec? Nieporozumienie.
    Ja bym jechala za granice, tez czytalam ze dziewczyny z UK jezdza do Polski i Czech. Ja bym chyba polecila Czechy, bo tak nie ma ograniczen, jak w Polsce, ze tylko 6 jajek zapladniaja.

Wiem She no chcialabym, ale jak to z robota zrobic?
    Przeciez to trza pojsc raz, drugi nawet zanim sie cos zacznie. Pozniej pasowalo by cale dwa tygodnie tam siedziec min. No trche to za skompikowane.

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Wiem She no chcialabym, ale jak to z robota zrobic?
    Przeciez to trza pojsc raz, drugi nawet zanim sie cos zacznie. Pozniej pasowalo by cale dwa tygodnie tam siedziec min. No trche to za skompikowane.

Kochana, wiem ze to ciezko zaplanowac. Moze wyslij kilka maili do klinik i sie popytaj. Ja wiem ze oni sie dopasowywuja. Np akceptuja badania z zagranicy, lub pozwalaja chodzic na USG w swoim kraju i dopiero przed sama punkcja przyjechac.
    Wystarczy tylko chciec :D

loret1, MoBo, Kazia lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    A wlasnie ze tak, wiele klinik ma taki wlasnie program, logistycznie dopasowany dla dojezdnych. Trzeba poleciec do danego kraju dwa razy - 2-3dc na badania i po leki, a potem na kilka dni na USG, punkcje i transfer.
    Mozna tez zostac cale 2 tyg i zrobic sobie urlop taki.
    Ja mysle ze to jest do wykonania, tylko trzeba to zaplanowac.
    Jesli ja bym miala do wyboru zrobic IVF w UK (£7-8tys) a w Polsce (10tys zl czyli 2tys funtow) To wybralabym Polske, no ale jak ktos ma kase na zbyciu, to kto mu zabroni ja wydawac jak chce :P

Storczyku, a co Ty taka jakas cichutka jestes?
    Jakies slowko wtracisz i koniec :/

Jesuuuu jak mnie cycki bola, normalnie chce je sobie wyrwac :(

No ale zanim nawet dojdzie do tego, ze musisz przyjsc w tym 2-3 dc to oni jakos wczesniej Cie nie musza widziec, zeby badania zlecic itd?

Wiesz to nie jest kwestia tego, ze ja se chce pieniadze w bloto wyrzucac, ale pogodzic to z robota jednak jest ciezko.
    Czy ty jak pracowalas to tak sobie moglas swobodnie latac bez zapowiedzi wczesniejszych urlopow? Przeciez to nawet jak na miejscu to ciezko sie tak zrywac z roboty non stop.
    Wiele dziewczyn tu juz widzialam, latajacych do polski na ivf ale wszystkie nie pracowaly, wtedy tez by mi rybka bylo gdzie robie.
    Siedziala bym se na rynku w Krakowie i cIOzyla :P

Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She nie rwij cycoszkow, cos czuje ze one jeszcze beda potrzebne ;)
    A ta wit D w takiej dawce przepisal Ci lekarz, czy sama tak sobie zapodalas?
    Jakbym chciala na wlasna reke to ile najlepiej jednostek?
    :)
    Oczywiscie juz polazilam po necie w poszukiwaniu danych na temat amh o losie... Szalu nie ma... A wyniki to mi moj m podal :)

jusst, She Wolf, Moko lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    jakoś tak te starania rozpostarły nade mną melancholii mglisty woal, She

wlasnie ten mglisty woal, tez czuje :P

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasnie She te Twoje bolace cycki to bardzo ladny znak :)
    Aleszszszszszzs by bylo pieknie <3

loret1, She Wolf, jusst lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kochana, wiem ze to ciezko zaplanowac. Moze wyslij kilka maili do klinik i sie popytaj. Ja wiem ze oni sie dopasowywuja. Np akceptuja badania z zagranicy, lub pozwalaja chodzic na USG w swoim kraju i dopiero przed sama punkcja przyjechac.
    Wystarczy tylko chciec :D

Jakby tak mozna bylo przez tego maila zajsc :) :) :)
    To by mi pasowalo :P

loret1, She Wolf, jusst, padington, padington lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    wlasnie ten mglisty woal, tez czuje :P

I ja...
    Storczyk jak to ladnie ujelas ;)

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Wasnie She te Twoje bolace cycki to bardzo ladny znak :)
    Aleszszszszszzs by bylo pieknie <3

Ja już nic nie mówię, bo wyzywają!

She Wolf, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo, no jasne ze ciezko to by bylo zalatwic z praca, ale przeciez nalezy Ci sie urlop? Pewnie bezplatny tez? Czasem przeciez nie ma wyjscia i trzeba ten urlop przeznaczyc na cos innego niz wakacje w cieplych krajach :p
    Powiem Ci ze jak pracowalam to kilka razy mi sie udalo pojechac do Polski na caly miesiac, wiec da sie :)

Storczyku scisksm Cie :*

Loretko, nie czytaj internetow!

Moko, loret1, MoBo lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Loretko, nie czytaj internetow!

Prawda to! Sama się odcinam już od czytania, a czytam dopiero tydzień. Wprawdzie juz nieco inny temat, ale idzie na łeb dostać. Rzekłabym, że jest jeszcze gorzej, niż jak czytałam tylko o tym, że zajść ciężko...

Zostanę tu z Wami, nie chcę czytać fioletowej strony, tam nakręcają i straszą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 17:27

She Wolf, loret1, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jakby tak mozna bylo przez tego maila zajsc :) :) :)
    To by mi pasowalo :P
    Mi też by pasowało, bo tradycyjnie coś nie wychodzi ;) ;) ;)

She Wolf, loret1, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja prawie umarlam o.O
    Postanowilam sobie zrobic miksture na odrobaczenie (10 glowek czosnku zalanych woda z ogorkow kiszonych). No i dzis postanowilam sobie chlapnac lyzke tego specyfiku.
    Najpierw myslalam ze mi wypali przelyk, potem zoladek, a do tego dostalam slinotoku normalnie i mdlosci. Malo nie zwymiotowalam! Normalnie mi lzy lecialy i mnie poty zlaly D:
    A kuracja powinna trwac chociaz z tydzien :/
    Moj tez to mial pic, ale chyba go nie poczestuje :P

jusst, loret1, Dani, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Moko Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She a co Ty za czarodziejskie mikstury sporządzasz? :P To na pewno bezpieczne, jak taki efekt? No i wiesz, ja nie chcę nic mówić, ale mnie piersi do dziś bolą, czasami tak mocno, że już nie wiem jaką pozycję obrać i nawet jak idę to je czuję.

She Wolf, jusst, loret1, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    She a co Ty za czarodziejskie mikstury sporządzasz? :P To na pewno bezpieczne, jak taki efekt? No i wiesz, ja nie chcę nic mówić, ale mnie piersi do dziś bolą, czasami tak mocno, że już nie wiem jaką pozycję obrać i nawet jak idę to je czuję.

Kochana niby bezpieczne - tak w internetach bylo napisane. Ludziska tez sie zle czuli, ale nie wiedzialam, ze to az tak bedzie, ze bede lezala w bolach przez dobra chwile :/
    Zachcialo mi sie robaki wytruc :P
    A cycki to mnie prawie zawsze bola po owulce. W ciazy tez mnie bolaly, wiec na dwoje babka wrozyla ;)

Moko, MoBo lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She czestuj, moze wytrzyma :D

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:

Zostanę tu z Wami, nie chcę czytać fioletowej strony, tam nakręcają i straszą :(
    ja w temacie miesieczniowek nie pisałam bo wszystkie młode i ekhm...nie moje lata.

• Jot Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny to ja najpierw miałam podjęzykową, tzn. pierwsze trzy miesiące i chyba dwa-trzy tygodnie co wspominam jako jeden wielki koszmar, bo smak był dla mnie tak odrzucający, że jak tylko się wchłonęła to wymiotowałam. To była istna męka w tamtym czasie. A jak przestałam plamić, to lekarz zmienił na dopochwową, którą aplikowałam dołączonym urządzonkiem. Oprócz lutka, zażywałam duphaston jakoś do 4 miesiąca...

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ