35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Sche ja biorę 2 kapsułki po 2000jm. Na razie wystarcza. Robiłam kiedys poziom i wyszło ponad 130 ( nie pamiętam jednostek) i se zrobiłam przerwę, potem skontrolowałam i wyszło mi 30 górna granica normy to mnie dr opierdaszył że przeciez nie kazał mi odstawiać vit i mam brać dalej ( absolutnie nie przejmować się wysokim poziomem bo taki ma być przy pcos i staraniach
She Wolf lubi tę wiadomość
Eltasz
-
Hej Wam:)
Dzieki She nie boje sie, wlasnie chyba te 5000 jednostek zapodam, mam mega niedobor 8 a norma od 30 takze trza sie podreperowc;)
Saramago trzymam kciuki
Jusst spokojnego urlopu
Pozdrawiam Was serdecznie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:25
She Wolf, Moko, Saramago lubią tę wiadomość
loret1 -
Eltasz, to jakas masakra z tymi lekami.
Jak by zabraklo refundacj, to kliniki by poszly z torbami, bo kogo by bylo na to wszystko stac?
Super, ze zalapalas sie jeszcze na refundacje na ostatnia chwile i oby przynisla efekty w postaci kropka
Loret, o kurcze, ja myslalam, ze masz kolo 30 wynik. To 5000j to takie minimum. Warto jednak sie skonsultowac, czy nie powinnas przez jakis czas brac wiekszej dawki.
MoBo, Moko, loret1 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Tak Kochana,refundacja.... ale tylko ten jeden jedyny raz . Jak nie wyjdzie to przy następnym podejściu już płacę pełną odpłatność. W karcie widziałam , że rozpisywał jeszcze jakies leki, ale dokładnie nie wiem ( cos mowił - "ten" będzie od kogos bo został , to pokombinujemy, a jeszcze widziałam clexane) więc to nie wszystkie farmaceutyki które mnie czekają. Długa droga jeszcze przede mnąEltasz
-
Hejka dziewczynki
U nas tez slonecznie, ale ale przeciez to niewazne bo w Poladzie bede urzedowac przez tydzien
Co tam na krakowskim rynku bezglutenowego mozna zjesc?
Juz spakowani tylko jechac
Jak mnie skusi to se amh zrobietylko nie wiem czym gotowa
Kabe dzieki, ze sie dla mnie tak spisalas
A wiesz moze i nawet wysle zapytanie do osrodka. Za plecami ta ja tylko sie moge zoorientowac, nic wiadomo nie zrobie. U nas jest problem, ze slubu nie ma wcale i jakos sie nie zapowiada. My juz przeszlismy przez gadki adopcji i tylko kwesti startu nie uzgodnilismy
She a ile tego DHEA bedziesz brac? Bo z tego co pamietam u Ciebie tam kiedys wyszedl podwyzszony testosteron, a wtedy DHEA raczej nie wskazane.
Ogolnie dawki przed ivf to 75mg (3x25mg w odstepach) i do 3 miesiec, pozniej trza odstawic. Poczytaj se tylko o skutkach ubocznych i jak tylko cos sie pojawi to odstaw.
Jeszcze royal jelly naturalnie podwyzsza DHEA - ale nie ma sama w sobie DHEA tylko stymuluje nadnercze do produkcji. Bierzesz royal jelly?
Saramago ja mocno kciukam nadal
Eltasz fajnie ze refundowaneto czekaj kolejny cykl wyciszenie i pozniej ivf tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:20
She Wolf, loret1, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
Eltasz, moj tez ostatnio mi opowiadal, ze gadal z kumplem i mu mowi, ze jeszcze nie jestem w ciazy a dziecko juz ma u nas dlugi. Tamten ze zdziwieniem sie pytal jak to mozliwe. A no tak to. Wszystkie prywatne wizyty, leki, suplementy, aku itp przeciez z nieba same nie spadaja
Mobo, kiedys mialam testosteron w gornej granicy a potem w dolnej, wiec on sobie lubi skakac. DHAE-S mam w nizszej granicy normy. Dokladnie nie pamietam, ale wynik 4 a norma chyba do 12.
Slyszalam o tej krolewskiej galarecieToz to nic innego jak mleczko pszczele
Musze odswierzyc wiedze na ten temat. Dzieki
Zreszta myslalam o niskiej dawce 20mg... Ale to tylko takie plany mam, a poczytam pewnie najpierw czy aby nie zaszkodzi, bo i tak juz tone supli w siebie ladujeEltasz, Jot, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Eltasz wrote:MoBo taki mi się wydaje :]
aaaa w Krakowie będziesz powiadasz hmmm ...
W Krakowie bedziemy tylko w sobote, pozniej do domciu, ale i tak sie ciesze
Szkoda tylko ze se zapiekanki nie moge zjescloret1 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:W Krakowie bedziemy tylko w sobote, pozniej do domciu, ale i tak sie ciesze
Szkoda tylko ze se zapiekanki nie moge zjescloret1, MoBo, Storczyk31, rybka33 lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Eltasz wrote:buu szkoda , myślałam że zrobimy na szybko zlot czarownic
Juz mi to przez glowe przeszloale to jest caly jeden dzien rozrywki dla mojego, zeby mial cos z tej wycieczki wiec ciezko mi go porzucic
loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
loret1 wrote:Milego wypoczynku:) a Twoj pierwszy raz na naszej pieknej ziemi?
W tym roku tak
A tak powaznie to na swieta z reguly jestem i na weselaa ze nie bylam w grudniu to teraz nadrabiam.
loret1, Moko lubią tę wiadomość
-
Jusst wspolczuje bolu pecherza brrrr... No najgorzej w tym autobusie ...
A bo ja myslalam Mobo, ze to bedzie debiut Twojego lubego i ze oczarujesz go Krakowem:) a zapiekanke to zjedz, jedna Ci nie zaszkodzi a ile sprawi radosci i smakowej rozkoszy mmmm...
MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
loret1 -
jusst wrote:Oznajmiam, żem spakowana... ale... cholera żeby nie było za różowo, mój pęcherz z zapaleniem zaczyna właśnie dawać o sobie znać. i teraz to się zastanawiam, czy się nie wypakowywać...
Storczyk31 lubi tę wiadomość