X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sche ja biorę 2 kapsułki po 2000jm. Na razie wystarcza. Robiłam kiedys poziom i wyszło ponad 130 ( nie pamiętam jednostek) i se zrobiłam przerwę, potem skontrolowałam i wyszło mi 30 górna granica normy to mnie dr opierdaszył że przeciez nie kazał mi odstawiać vit i mam brać dalej ( absolutnie nie przejmować się wysokim poziomem bo taki ma być przy pcos i staraniach

She Wolf lubi tę wiadomość

Eltasz
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam:)
    Dzieki She nie boje sie, wlasnie chyba te 5000 jednostek zapodam, mam mega niedobor 8 a norma od 30 takze trza sie podreperowc;)
    Saramago trzymam kciuki
    Jusst spokojnego urlopu

Pozdrawiam Was serdecznie...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:25

She Wolf, Moko, Saramago lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Kabe i mnie w oczy sie ten pasek Dominika rzucil ( a nawet psiapsiola mi linka podeslala)...;)

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, to jakas masakra z tymi lekami.
    Jak by zabraklo refundacj, to kliniki by poszly z torbami, bo kogo by bylo na to wszystko stac?
    Super, ze zalapalas sie jeszcze na refundacje na ostatnia chwile i oby przynisla efekty w postaci kropka :)

Loret, o kurcze, ja myslalam, ze masz kolo 30 wynik. To 5000j to takie minimum. Warto jednak sie skonsultowac, czy nie powinnas przez jakis czas brac wiekszej dawki.

MoBo, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochana,refundacja.... ale tylko ten jeden jedyny raz . Jak nie wyjdzie to przy następnym podejściu już płacę pełną odpłatność. W karcie widziałam , że rozpisywał jeszcze jakies leki, ale dokładnie nie wiem ( cos mowił - "ten" będzie od kogos bo został , to pokombinujemy, a jeszcze widziałam clexane) więc to nie wszystkie farmaceutyki które mnie czekają. Długa droga jeszcze przede mną O.o

Eltasz
  • padington Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Aaa Kabe i mnie w oczy sie ten pasek Dominika rzucil ( a nawet psiapsiola mi linka podeslala)...;)

Spokojnie możecie napisać lub zadzwonic do sióstr, przyślą. Mi przysłały za trzy dni

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmiałam się do męża ; że zaczynam zbierać paragony i że jak kropek skończy osiemnastkę to "każemy " se wszystko oddać ;) :D

jusst, MoBo, Moko, She Wolf, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki <3

U nas tez slonecznie, ale ale przeciez to niewazne bo w Poladzie bede urzedowac przez tydzien :)
    Co tam na krakowskim rynku bezglutenowego mozna zjesc? :P
    Juz spakowani tylko jechac :)
    Jak mnie skusi to se amh zrobie :P tylko nie wiem czym gotowa :)

Kabe dzieki, ze sie dla mnie tak spisalas <3
    A wiesz moze i nawet wysle zapytanie do osrodka. Za plecami ta ja tylko sie moge zoorientowac, nic wiadomo nie zrobie. U nas jest problem, ze slubu nie ma wcale i jakos sie nie zapowiada. My juz przeszlismy przez gadki adopcji i tylko kwesti startu nie uzgodnilismy O.o

She a ile tego DHEA bedziesz brac? Bo z tego co pamietam u Ciebie tam kiedys wyszedl podwyzszony testosteron, a wtedy DHEA raczej nie wskazane.
    Ogolnie dawki przed ivf to 75mg (3x25mg w odstepach) i do 3 miesiec, pozniej trza odstawic. Poczytaj se tylko o skutkach ubocznych i jak tylko cos sie pojawi to odstaw.
    Jeszcze royal jelly naturalnie podwyzsza DHEA - ale nie ma sama w sobie DHEA tylko stymuluje nadnercze do produkcji. Bierzesz royal jelly?

Saramago ja mocno kciukam nadal <3

Eltasz fajnie ze refundowane :) to czekaj kolejny cykl wyciszenie i pozniej ivf tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:20

She Wolf, loret1, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo taki mi się wydaje :]

aaaa w Krakowie będziesz powiadasz hmmm ... :D :D :D

Eltasz
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, moj tez ostatnio mi opowiadal, ze gadal z kumplem i mu mowi, ze jeszcze nie jestem w ciazy a dziecko juz ma u nas dlugi. Tamten ze zdziwieniem sie pytal jak to mozliwe. A no tak to. Wszystkie prywatne wizyty, leki, suplementy, aku itp przeciez z nieba same nie spadaja :P

Mobo, kiedys mialam testosteron w gornej granicy a potem w dolnej, wiec on sobie lubi skakac. DHAE-S mam w nizszej granicy normy. Dokladnie nie pamietam, ale wynik 4 a norma chyba do 12.
    Slyszalam o tej krolewskiej galarecie :P Toz to nic innego jak mleczko pszczele :P
    Musze odswierzyc wiedze na ten temat. Dzieki <3
    Zreszta myslalam o niskiej dawce 20mg... Ale to tylko takie plany mam, a poczytam pewnie najpierw czy aby nie zaszkodzi, bo i tak juz tone supli w siebie laduje :/

Eltasz, Jot, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    MoBo taki mi się wydaje :]

aaaa w Krakowie będziesz powiadasz hmmm ... :D :D :D

W Krakowie bedziemy tylko w sobote, pozniej do domciu, ale i tak sie ciesze :)
    Szkoda tylko ze se zapiekanki nie moge zjesc :(

loret1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    W Krakowie bedziemy tylko w sobote, pozniej do domciu, ale i tak sie ciesze :)
    Szkoda tylko ze se zapiekanki nie moge zjesc :(
    buu szkoda , myślałam że zrobimy na szybko zlot czarownic :P

loret1, MoBo, Storczyk31, rybka33 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    buu szkoda , myślałam że zrobimy na szybko zlot czarownic :P

Juz mi to przez glowe przeszlo :P ale to jest caly jeden dzien rozrywki dla mojego, zeby mial cos z tej wycieczki wiec ciezko mi go porzucic O.o

loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Juz mi to przez glowe przeszlo :P ale to jest caly jeden dzien rozrywki dla mojego, zeby mial cos z tej wycieczki wiec ciezko mi go porzucic O.o

NO raczej :D :P :)

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Milego wypoczynku:) a Twoj pierwszy raz na naszej pieknej ziemi?

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oznajmiam, żem spakowana... ale... cholera żeby nie było za różowo, mój pęcherz z zapaleniem zaczyna właśnie dawać o sobie znać. i teraz to się zastanawiam, czy się nie wypakowywać...

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Milego wypoczynku:) a Twoj pierwszy raz na naszej pieknej ziemi?

W tym roku tak :)
    A tak powaznie to na swieta z reguly jestem i na wesela :) a ze nie bylam w grudniu to teraz nadrabiam.

loret1, Moko lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst wspolczuje bolu pecherza brrrr... No najgorzej w tym autobusie ...

A bo ja myslalam Mobo, ze to bedzie debiut Twojego lubego i ze oczarujesz go Krakowem:) a zapiekanke to zjedz, jedna Ci nie zaszkodzi a ile sprawi radosci i smakowej rozkoszy mmmm...;)

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Oznajmiam, żem spakowana... ale... cholera żeby nie było za różowo, mój pęcherz z zapaleniem zaczyna właśnie dawać o sobie znać. i teraz to się zastanawiam, czy się nie wypakowywać...
    Oj to niedobrze i Ty jeszcze tam pewnie dużo na zew. będziesz przebywać, a taka infekcja potrzebuje ciepełka. Współczuję i zdrówka życzę.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst no to sama musisz zdecydowac, zwlaszcza ze jz cos czujesz :(
    No oby to tylko tak straszylo.

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ