X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiasta współczuję chorego. Mój kiedyś był oburzony jak lekarz się go zapytał, po prostym zabiegu laryngologicznym, jak się czuje, no bo jak on może się czuć, wiadomo że fatalnie ;)
    Cudne wieści od Ren, to daje nadzieję dla nas wszystkich.
    U mnie piękna pogoda, aż żyć się chce, miłego dnia laski :)

Storczyk31, pierwiastka, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :-)
    Obiad mi sie gotuje na piecu a ja siedzę sobie w ogrodzie,ładuje akumulatory na popoludniową prace.
    Pogoda jak na zamówienie,nawet pies caly dzien przelezy w ogrodzie,gdyby nie praca poleniuchowałabym razem z nim.
    We czwartek pojade po jakies sadzonki,a jutro po pracy przygotuje ziemie by posiac kwiaty z nasion jakie zebrałam w zeszlym roku.
    Pogodo trwaj !!

Storczyk31, Saramago, Moko, Kazia, pierwiastka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    przydałoby się do tej kawy ciacho
    przyjemnego dnia ;)
    A to trzeba do cukierni Pierwiastki:)

Dzień Dobry i trzymajcie dziś kciuki za nas.

Saramago, padington, Storczyk31, MoBo, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokunia trzymamy i czekamy na wieści <3

Storczyk31, Moko, MoBo, pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A to trzeba do cukierni Pierwiastki:)

Dzień Dobry i trzymajcie dziś kciuki za nas.

bardzo mocne <3

Moko lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... nie ma to jak zje...sobie dzień.
    Pani doktor z Bociana odpisała na pytanie moje odn endometriozy

"Stan miejscowy: macica prawidłowej wielkości i kształtu w ułożeniu obojętnym, bez zmian makroskopowo podejrzanych, śluzówki gładkie lśniące, rozsiana endometrioza, zmiany pojedyncze jajniki: lewy zapadnięty z resztą cysty, prawy prawidłowy z pęcherzykami, jajowody uwidoczniono na całej długości, swobodne bez zrostów, strzępki wolne."- NAPISANO ROZSIANA ENDOMETRIOZA ???
    "(...)jajowód lewy przepływ swobodny, prawy pierwotnie niedrożny, udrożniono"- JAJOWÓD NIEDROŻNY MÓGŁ BYĆ Z POWODU ENDOMETRIOZY
    "(...)Wyłuszczono resztki torebki po cyście jajnika lewego"- JAKIEJ ? TO RACZEJ WYGLĄDAŁO NA TORBIEL PROSTĄ JAJNIKA A NIE ENDOMETRIALNĄ
    "Skontrolowano dostępne ocenie laparoskopowej narządy jamy brzusznej: bez makroskopowo widocznej patologii " TO JAK SIĘ TO MA DO ROZSIANEJ ENDOMETRIOZY
    WŁAŚCIWIE TO PRZY TAKIM OPISIE OPERACJI WARTO SIĘ SKONTAKTOWAĆ Z OSOBĄ , KTÓRA PANIĄ OPEROWAŁA I WYJAŚNIĆ SYTUACJĘ

"Nie dziwię się już teraz dlaczego kolejni lekarze nie brali pod uwagę endometriozy. Po przeczytaniu całości też bym tak zrobiła- ktoś chyba zrobił kopiuj , wklej przy opisie operacji. Najlepiej wie osoba, która operowała , co tam było i pytanie czy jeszcze pamięta."

ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:16

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago po prostu ręce opadają :(

MoBo lubi tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago :(

Moko, trzymam kciuki

Moko, MoBo lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, kciuki zaciśnięte!

Saramago, no brak słów :/ będziesz drążyła temat? ehhh, dużo siły życzę i spokoju mimo wszystko i cierpliwości żebyś ich tam nie udusiła wszystkich

widział ktoś Justkę?

ciasto mam drożdżowe ze skórką pomarańczową i kruszonką, częstujcie się ;)

Storczyk31, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mam zrobić. To było rok temu. Operujący mnie widział tylko tyle co operacja i potem jeden obchód po operacji, co on teraz może? spojrzy na opis operacji i zobaczy to co my wszyscy, czyli jeden wielki bełkot jak to napisała lekarka: wkopiuj wklej"
    Nie wiem co zrobić.

MoBo lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago,trzeba teraz uderzyc do naprawde dobrego gina,nawet w klinikach sà popaprance dlatego twoj wybór,bo nie zostawisz chyba tak tego.Jak walczyc to do końca.Siły i wytrwałosci zycze...

Saramago lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

widział ktoś Justkę?

wczoraj miała wizytę i nic nie napisała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    wczoraj miała wizytę i nic nie napisała
    Bo jest mega wkurwiona chamstwem, bezczelnością i brakiem empatii gupiej lekarki! Szkoda gadać jak mnie franca nastraszyla wczoraj, caly dzien ryczałam. Dzisiaj już tylko złość mi pozostała. Z takim podejściem, to krowy leczyć, a nei kobiety w ciąży...
    Idę dzisiaj na kolejną konsultację, tym razem, prywatnie do polecanego specjalisty.
    Trzymajcie kckiuki, bardzo mocno za godzine :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:18

• Moko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justko trzymam mocno.

Saramago, strasznie mi przykro:( Człowiek staje się taki bezsilny wobec takiej sytuacji:( Nie znam się niestety na tym i nie wiem co doradzić, ale całym sercem jestem z Tobą. A czy na podstawie aktualnych badań są jakieś przesłanki, żeby jeszcze raz sprawdzić jak to jest z tą endometriozą? Czy rozważasz w ogóle ponowny zabieg?

Kabe, co u Ciebie, bo my tu jak na szpilkach.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Saramago,trzeba teraz uderzyc do naprawde dobrego gina,nawet w klinikach sà popaprance dlatego twoj wybór,bo nie zostawisz chyba tak tego.Jak walczyc to do końca.Siły i wytrwałosci zycze...

ja już nie znam takiego... już ich tyle przerobiłam, że brak mi pomysłu... a z drugiej strony i tak pod kątem ICSI to nie ma co się już chyba rozdrabniać na "zwykłych" ginów. :/ Nie wiem. Po prostu nie wie...

Moko Na podstawie aktualnych badań nikt nie zwrócił uwagi na problem endometriozy, po prostu tylko laparoskopia może to wykryć. Jutro będę u gieńka takiego "podręcznego" co sobie sprawdzę czy owulka była to podpytam, a potem w klinice będę 13 kwietnia

Jusst Trzymam kciuki <3 tylko się nie denerwuj

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znalazłam na innym forum coś takiego (odpowiedź z kliniki Novum)

Witam, czy endometrioza I stopnia wpływa na jakość komórek jajowych? Jestem po 3 ICSI, w tym 1 poronieniu i 1 c.biochem. Przed pierwszym ICSI miałam wykonywaną laporoskopię i nie stwierdzono endometriozy. Po trzecim ICSI powtórzyłam laporoskopię i stwierdzono dwa ogniska endometriozy. Brak zrostów, jajowody drożne, nigdy nie miałam torbieli. Czy mało zaawansowana endometrioza też wpływa na jakość komórek jajowych?

Ogólnie mówiąc ogniska endometriozy zlokalizowane na jajnikach upośledzają ich funkcję, czego skutkiem może być zahamowanie owulacji, oraz niszczą korę jajników, czyli miejsce, gdzie zlokalizowane są pierwotne pęcherzyki zawierające komórki jajowe. Endometrioza wpływa także na jakość komórek jajowych, w wyniku czego z większą częstotliwością może dochodzić do niepowodzeń zapłodnienia, zahamowania rozwoju uzyskanych zarodków, zaburzeń implantacji i poronień.

Pacjentkom, u których podejrzewa się endometriozę wykonuje się laparoskopię, która jest jedyną metodą diagnostyczną i jednocześnie w trakcie tego zabiegu wykonuje się koagulację ognisk endometriozy i uwalnia się ewentualne zrosty, co zwiększa skuteczność zastosowanych następnie terapii niepłodności. W przypadku endometriozy bardzo mało zaawansowanej medyczne doniesienia o gorszej jakości komórek i zarodków są niejednoznaczne i sprzeczne. Niektórzy uważają, że szanse na ciążę po zabiegu in vitro są mniejsze, inni – że szanse na ciąże są takie same, jak w przypadku np. niepłodności z powodu niedrożności jajowodów. Nie jest też ustalone co jest przyczyną zmniejszonej płodności w tym przypadku – czy gorsza jakość komórek jajowych i co za tym idzie zarodków, czy mniejsza zdolność do przyjęcia zarodków przez endometrium, czyli śluzówkę macicy, czy oba te czynniki razem. Należy jednak pamiętać, że jedynie koagulacja ognisk endometriozy podczas laparoskopii zwiększa skuteczność in vitro, nie zwiększa jej natomiast długotrwałe leczenie lekami blokującymi cykl miesiączkowy.

Ciąża zaś jest bardzo skutecznym "lekiem" na endometriozę, więc jak najszybsze i jak najskuteczniejsze metody leczenia niepłodności są też jednocześnie metodami terapii tej choroby.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • padington Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Bo jest mega wkurwiona chamstwem, bezczelnością i brakiem empatii gupiej lekarki! Szkoda gadać jak mnie franca nastraszyla wczoraj, caly dzien ryczałam. Dzisiaj już tylko złość mi pozostała. Z takim podejściem, to krowy leczyć, a nei kobiety w ciąży...
    Idę dzisiaj na kolejną konsultację, tym razem, prywatnie do polecanego specjalisty.
    Trzymajcie kckiuki, bardzo mocno za godzine :(

Bardzo mi przykro ze tak cierpiałaś wiem co to znaczy takie gadanie i wylane łzy bardzo mocno ciebie tulę wszystko jest ok i tego sie trzymaj uśmiech od ucha do ucha bo mama ma być radosna :)

jusst lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst a co Ci ta paszcza powiedziala?
    No szkoda ze przez to musisz przechodzic :(

Storczyk31 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago noz sie w kieszeni otwiera, ja nie wiem o co to chodzi, przeciez jakby jakis do dupy mechanik byl to nikt by do niego nie chodzil tak? wiec niech mi ktos wytlumaczy dlaczego lekarzom to jakos bardziej uchodzi O.o grrrrrrr
    Nie jedna zoperuje i dalej bedzie fatalny w tym co robi!

l22ndf9her11uere.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst, byłaś u Kornelii? Aż nie chce mi sie wierzyć, po tym, co napisałaś :( W każdym razie trzymam kciuki i odezwij się po wizycie.

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ