Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    MoBo jak się czujesz? Plamienia się uspokoiły?

A ja chciałam Wam się czymś pochwalić. Doczekałam się dziś w kalendarzu belly informacji, że dziś mija czas największego zagrożenia utraty ciąży;) Taki mały krok naprzód. I moje baby jest już płodem, a nie zarodkiem;) Oby tylko prenatalne wyszło w porządku w przyszłym tyg. Strasznie się tego boję, grrrr....

Moko mam straszny bol glowy, az sie roplakalam niemalze. Ja ogolnie nie mam boli glowy wiec slabo to znosze, chodzic ciezko, kazdy dzwiek mnie irytuje no dobrze ze reszte dnia bede preacowac z domu. Na spotkaniu przed lunchem nie wiedzialam czy mi sie zygac chce czy z glodu mnie zaladek ssie ale przeszlo.
    Nie ma plamien i oby tak dalej. Wspomagam sie utrogestanem od wczoraj.

Jacie <3 <3 <3 Pieknie! Jak ja ci zazdraszczam <3 no to teraz odliczamy do prenetalnych <3

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    She mam nadzieję, że wszystko Ci przejdzie i laparoskopia odbędzie się zgodnie z planem.
    Jagna za piątkowe testowanie &&&&
    :-) :-) :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    She, myślę, że powinno pomóc. Kuruj się biedulko.

Saramago, no szkoda, że wizyta nie doszła do skutku, ale skoro dr nie w sosie, to może tak musiało być.

Jagienko trzymam kciuki za testowanie i za Karinkę ♡

MoBo jak się czujesz? Plamienia się uspokoiły?

A ja chciałam Wam się czymś pochwalić. Doczekałam się dziś w kalendarzu belly informacji, że dziś mija czas największego zagrożenia utraty ciąży;) Taki mały krok naprzód. I moje baby jest już płodem, a nie zarodkiem;) Oby tylko prenatalne wyszło w porządku w przyszłym tyg. Strasznie się tego boję, grrrr....
    Kazdy dzien do przodu to sukces...oby tsk dalej do konca,spokoju i zdróweczka

Moko, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Moko mam straszny bol glowy, az sie roplakalam niemalze. Ja ogolnie nie mam boli glowy wiec slabo to znosze, chodzic ciezko, kazdy dzwiek mnie irytuje no dobrze ze reszte dnia bede preacowac z domu. Na spotkaniu przed lunchem nie wiedzialam czy mi sie zygac chce czy z glodu mnie zaladek ssie ale przeszlo.
    Nie ma plamien i oby tak dalej. Wspomagam sie utrogestanem od wczoraj.

Jacie <3 <3 <3 Pieknie! Jak ja ci zazdraszczam <3 no to teraz odliczamy do prenetalnych <3
    O rany, biedna Ty. Mnie dla odmiany w ciàży rzadko boli głowa, za to wcześniej to i owszem. Ale każda z nas inaczej przechodzi ten stan. Dobrze, że możesz w domu popracować, no i cieszę się, że plamienia poszły w diabły. Mam nadzieję, że wkrótce poprawi Ci się samopoczucie. Może się uda zdrzemnąć troszkę w domku?

Storczyk31, jusst, MoBo lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kazdy dzien do przodu to sukces...
    Święta racja...

• MoBo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Może się uda zdrzemnąć troszkę w domku?

Costy nie da rady z tym spac, mnie juz od powoly nocy tak boli. Autentycznie kazdy krok objawia sie ogromnym bolem glowy.

Phyllis ja bardzo prosze o relacje! bo to pewno przez to mnie tak ta glowa boli.. z emocji :P

l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi dobrze dziewczyny,siedze sobie juz po pracy w ogrodzie,kawke pije(inke) z drozdzóweczkà,słonce grzeje ptaszki mi spiewają nic dzis wiecej nie trzeba...ktos mi tylko ugniata prawy bok...mam nadzieje ze ktos tam sie zadomowiłl :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 16:14

padington, Moko, karina76, Jot, Dani, Storczyk31, Jastin76, MoBo, Saramago, Eltasz, Kazia lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jak mi dobrze dziewczyny,siedze sobie juz po pracy w ogrodzie,kawke pije(inke) z drozdzóweczkà,słonce grzeje ptaszki mi spiewają nic dzis wiecej nie trzeba...ktos mi tylko ugniata prawy bok...mam nadzieje ze ktos tam sie zadomowiłl :-) :-)

DAJ TROCHĘ TROCHĘ TEGO CIEPEŁKA BO U MNIE ZIMNICA POD KOCEM SIEDZĘ

MoBo lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    DAJ TROCHĘ TROCHĘ TEGO CIEPEŁKA BO U MNIE ZIMNICA POD KOCEM SIEDZĘ
    Gdyby sie tak dalo to wszystkim potrzebujàcym tego słoneczka bym dała,niestety pozostaje ci ten kocyk

MoBo lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gdyby sie tak dalo to wszystkim potrzebujàcym tego słoneczka bym dała,niestety pozostaje ci ten kocyk

:( :( :( :( :(

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

MoBo, relacji żadnej nie będzie, czekam na @ - już się psychicznie do niej przygotowałam; jak nie dziś, to najpóźniej jutro będzie; niestety, nie ma szans, aby o mnie w tym cyklu zapomniała ;)

she, trzymam kciuki, abyś dała radę z grzybkiem - pogoń drania...

MoKo,super, cieszę się :)

Jagna i Karinka, trzymam kciuki za testowanie :)

padington, Storczyk31, karina76, She Wolf, Moko, Kazia, Dani lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mom dzis powera! Jak nigdy! Wysprzatalam caly dom, dwa razy bieglam do sklepu, ugotowalam pomidorowke, a to wszystko tanecznym krokiem do muzy, ktora odnalazlam na iPodzie :) No zyc nie umierac :D
    Dzis od rana bezmlecznie i bezglutenowo - czyzby tak to na mnie podzialalo? Nie wierze.

Moko, Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Ja jak zwykle witam się dopiero teraz,ale u mnie sytuacja wygląda tak że 6:15 wyjeżdżam do pracy kończę o 14:15.W pracy żeby nie drażnić naszego pryncypała staramy się nie nadużywać Internetu.Nie zawsze mam czas by napisać,ale zaglądam co tam u was słychać ;)

U mnie pogoda jak u Jagny,piękne słońce i cieplutko więc z mężem po pracy do sadu.W końcu mam swoje morele,brzoskwinie,longrody,borówki i maliny.
    Jesienią może juz będzie pysznie ;) no ale wczesniej mamy truskawki...dużo truskawek,mamy plantację około hektara.Ktos chętny zapraszam ;)

Po wczorajszej załamce dzisiaj się spionizowałam,może będzie jakiś cud i doznam szoku w sobotę.Pozatym trza mieć twardą dupe i nie dać się życiu kopać po niej ;)

Moko, Storczyk31, MoBo, Eltasz, Kazia, Dani lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis, nadzieja zawsze jest i ja nadal trzymam kciuki :)

Eltasz, Ty juz blisko do stymulacji chyba?

Jagna, wypoczywaj :)

Mobo bieku, wspolczuje tego bolu :(

Moko pozytywnie zazdraszcaam :) Teraz juz z gorki :)

Moko, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Moko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She zazdroszczę tego powera, ja przysypiam po pracy:P
    I ja też chcę takie owoce jak Karina!!!:)
    A wiecie co mi się chce? drożdżówki z budyniem, eeeeee, ale bym zjadła (to przez Ciebie Jagna :P. Mówię mojemu, a on, to poszukaj jakiegoś przepisu na bezglutenowe ;p
    - beeee to nie będzie już taka prawdziwa drożdżówa :(

Storczyk31, MoBo, Jot, jusst lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, a zobacz te przepisy
    http://www.olgasmile.com/babka-wielkanocna-jaglana-bezglutenowa.html
    http://www.mojewypieki.com/post/babka-piaskowa-jak-puch---bezglutenowa

i moja ulubiona:
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/weganska-babka-wielkanocna

w tym ostatnim przepisie polecam mąkę kasztanową na pół z jaglaną, tylko wtedy mniej cukru bo wyjdzie słodkie od mąki kasztanowej, ona wychodzi naprawde miękka i wilgotna

i jeszcze taka wypasiona ;)
    https://dietetica.com.pl/blog/bozonarodzeniowa-babka-drozdzowa.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:52

Saramago, Moko, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ale zwariowany dzień dziewczyny, w końcu se siadłam, ale zaraz muszę iść na spacer z łapami.
    MoKo piękna wiadomość, buziaki dla orzeszka :)
    MoBo jeszcze raz gratuluję.
    Jagna strasznie zazdroszczę ogródka i otaczającej aury, no jak miałby się nie zadomowić ktoś, no jak? każdy by chciał :)

Phillis buzi w czółko.

Jusst jak się miewasz?

I dziewczynki jak tam?

Dzisiaj aku mi powiedziała, że coś nie halo z moim lewym jajnikiem. No raczej - na pewno się torbiel zrobiła. standardowo. w każdym razie ciąży to ona nie czuje. Czy w ogóle oni potrafią to wyczuć??? yyyyyy hmmmmmm ;)

Zaraz będę robić budyń czekoladowy z chia :) a i postanowiłam odstawić mleko UHT w najgorszym wypadku będę kupować pasteryzowane ale ale... zamierzam robić sama mleka... roślinne: kokosowe, sezamowe, owsiane, migdałowe, z nerkowców... macie z tym jakieś doświadczenia? strasznie się na to napaliłam. Mój też jest za.

i jeszcze jedno pytanie: próbowałyście zrobić kiełki z chia? tak jak inne kiełki z rzezuchy, czy innych nasionek???

Buziaki

p.s. do kolekcji z uratowanym jeżykiem dzisiaj dołączyła żabka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:57

MoBo lubi tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pierwiastko, może coś zrobię, ale dziś mam lenia i spanie mnie łapie, a muszę jeszcze jechać po jakieś spodnie, bo w obecnych mi niewygodnie.
    Nie mam mąki kasztanowej, szczerze to nie spotkałam jej nigdzie, ale przejrzałam wszystkie przepisy i może zrobię tą piaskową, bo nie trzeba czekać aż wyrośnie, a mi się che już:P

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Ja jak zwykle witam się dopiero teraz,ale u mnie sytuacja wygląda tak że 6:15 wyjeżdżam do pracy kończę o 14:15.W pracy żeby nie drażnić naszego pryncypała staramy się nie nadużywać Internetu.Nie zawsze mam czas by napisać,ale zaglądam co tam u was słychać ;)

U mnie pogoda jak u Jagny,piękne słońce i cieplutko więc z mężem po pracy do sadu.W końcu mam swoje morele,brzoskwinie,longrody,borówki i maliny.
    Jesienią może juz będzie pysznie ;) no ale wczesniej mamy truskawki...dużo truskawek,mamy plantację około hektara.Ktos chętny zapraszam ;)

Po wczorajszej załamce dzisiaj się spionizowałam,może będzie jakiś cud i doznam szoku w sobotę.Pozatym trza mieć twardą dupe i nie dać się życiu kopać po niej ;)
    Dokładnie,twarda musi byc :-)
    Pięknie w twoim sadzie musi byc jesienià,pysznie...
    Ja mam niewiele drzewek owocowych,wegierke,gruszke,jablonke dwie czeresnie i kilka grządek truskawek i grzàdke poziomek.Na jesien sporo malin posadzilismy.Mąz posadził orzecha bo uwielbia wloskie,na jesien byl juz jeden orzech,tak go pielègnował,patrzył jak dojrzewa,byl taki dumny ze mial owoc.Pewnego dnia przywiózł do nas swojà mamuske,pospacerowała w ogrodzie,wpada do domu i pokazuje orzech,ze byl na drzewie jeden dojrzaly.....mina mojego męza nieszczèsliwa,jego dziewiczy orzech został zerwany a miał to zrobic sam,czekał na te chwile tak długo i kochana mamusia zepsuła wszystko.
    W tym roku juz jest kilka zalązków owoców orzecha,przypomina ze w tym roku on zbierze plony...jesli znów tesciowa nie zapomni o zakazie hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:07

karina76, Dani lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Dziękuję Pierwiastko, może coś zrobię, ale dziś mam lenia i spanie mnie łapie, a muszę jeszcze jechać po jakieś spodnie, bo w obecnych mi niewygodnie.
    Nie mam mąki kasztganowej, szczerze to nie spotkałam jej nigdzie, ale przejrzałam wszystkie przepisy i może zrobię tą piaskową, bo nie trzeba czekać aż wyrośnie, a mi się che już:P

Kasztanowa make kupiłam w intermarshe - czy jak to siem tam pisze. Wiec tam se podejdz

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ