Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    She zazdroszczę tego powera, ja przysypiam po pracy:P
    I ja też chcę takie owoce jak Karina!!!:)
    A wiecie co mi się chce? drożdżówki z budyniem, eeeeee, ale bym zjadła (to przez Ciebie Jagna :P. Mówię mojemu, a on, to poszukaj jakiegoś przepisu na bezglutenowe ;p
    - beeee to nie będzie już taka prawdziwa drożdżówa :(
    Przepraszam :-(
    ...z kakao byla :-)

Moko lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    jej ale zwariowany dzień dziewczyny, w końcu se siadłam, ale zaraz muszę iść na spacer z łapami.
    MoKo piękna wiadomość, buziaki dla orzeszka :)
    MoBo jeszcze raz gratuluję.
    Jagna strasznie zazdroszczę ogródka i otaczającej aury, no jak miałby się nie zadomowić ktoś, no jak? każdy by chciał :)

Phillis buzi w czółko.

Jusst jak się miewasz?

I dziewczynki jak tam?

Dzisiaj aku mi powiedziała, że coś nie halo z moim lewym jajnikiem. No raczej - na pewno się torbiel zrobiła. standardowo. w każdym razie ciąży to ona nie czuje. Czy w ogóle oni potrafią to wyczuć??? yyyyyy hmmmmmm ;)

Zaraz będę robić budyń czekoladowy z chia :) a i postanowiłam odstawić mleko UHT w najgorszym wypadku będę kupować pasteryzowane ale ale... zamierzam robić sama mleka... roślinne: kokosowe, sezamowe, owsiane, migdałowe, z nerkowców... macie z tym jakieś doświadczenia? strasznie się na to napaliłam. Mój też jest za.

i jeszcze jedno pytanie: próbowałyście zrobić kiełki z chia? tak jak inne kiełki z rzezuchy, czy innych nasionek???

Buziaki

p.s. do kolekcji z uratowanym jeżykiem dzisiaj dołączyła żabka :)
    Saramago,człowiek który ratuje nawet zabe zasluguje by byc matką nie tylko natury :-) Jestes wielka ❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:17

MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko màka kasztsnowca?Gdzie ty takie wynalazki znajdujesz,nawet nie mialam pojecia o takiej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago tak aku może wyczuć ciąże jeszcze przed testem. Puls wyraźnie się zmienia.

Jeżeli chodzi o mleko to ja mam w tym doświadczenie. Tyle że mi przeszło :P bo
    - drogie składniki - orzechy np
    - długi czas czekania - wszystko trza moczyc
    - potrzebny Ci dobry blender (witamix, omniblend albo coś podobnego) żeby na maxa rozdrobnic. Chyba ze masz wyciskarke która zrobi mleko- mój hurom da rade.
    - dużo odpadu, nie nadarzalam piec ciasteczek z resztek :P

teraz jak byłam w polsce to np w Lidlu i intermarshe widziałam mleko 'joya' są bez cukru, bez laktozy. Sa różne smaki, ja próbowałam ten ryzowo-kokosowy bo ten najbardziej mi podchodzi. Jak robie z takim mlekiem owsiankę to miodu nie potrzebuje. Ze składników mi pasowała. Moze spróbuj.
    Oczywiście zawsze możesz spróbować z własnym, mnie jakoś szybko przeszło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:38

Saramago, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Pierwiastko màka kasztsnowca?Gdzie ty takie wynalazki znajdujesz,nawet nie mialam pojecia o takiej
    zielarnie i sklepy ze zdrową żywnością albo stoiska w marketach takie objazdowe z przyprawami, mąkami, kaszami itp itd :)

MoBo lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, u mnie spoko. Mam podobny problem do Moko, jak siadam, to odpinam guzik w spodniach... To już chyba nie tylko grubość ;)
    Zaczęłam dzisiaj 10 tydzien, czekam jak na szpilkach na kolejne usg! I na usg genetyczne... za 3 tygodnie. Lękam się trochę.

Myślałam, ze mdłosci odpuściły prawie całkiem, ale nie... pojawiają się kolo 13 i koło 17... DObrze, ze nie częściej :)
    Na colę już nie moge patrzeć, ale schweppes bitter lemon jest moją ambrozją :)

Ciągle mam tą dziwną fazę na jabłka... Jutro na obiad keiserchmarrn z jabłkami! Zastanawiam się nad muffinami nawet:
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-jablkowe

TAk sie zastanawiam, jedząc antybiotyk, ajk on wpłynie na badanie krwi i moczu... Bo dzien po tym jak go skonczę, bedę musiała badania robić. NIby piszą, że na cukier w krwi i moczu wpływa. Więc badanie glukozy chyba wiarygodne nie będzie...

Moko, w hm jest wyprzedaż ciuchów ciążowych, tanie jeansy są. 50%

Karina, jak ja sado zazdraszczam....

Phyllis, trzymam kciuki!

MoBo, pecha masz z tymi bólami głowy... Ja wcześniej miałam częste migreny, a w cionży mi przeszło.

Jagna, Padi, Pierwiastka, Storczyk (gdzie ten Storczyk?), Kazia, Ania, Loret, Jastin, Eltaszka, wielka buźka!
    Te, nie wymienione z nicka też buźka! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:51

MoBo, pierwiastka, karina76, Saramago, Storczyk31, loret1, Moko, evus, Ania1602, Eltasz, Kazia, Marie, Dani, Jot lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst dzięki za buziaczki dla was również miłego wieczoru

jusst lubi tę wiadomość

• Marie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Jestem tu nowa, tzn. drugi cykl robię wykres na ovufriend. Mam dziś ciężki dzień, naprawdę łudziłam się w tym cyklu, że się udało. Ale poszłam na betę i niestety <0,1. Cholera, sama już nie wiem, jak sobie radzić z tym rozczarowaniem, bo z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Staramy się od 14 miesięcy, ale jakoś wcześniej się nie badaliśmy:( Teraz myślę, że to głupio:( 20 kwietnia idę do szpitala na diagnostykę.

tak się chciałam przywitać. Mam 37 lat.

Saramago, evus, Storczyk31, MoBo, Moko, jusst, Jagna 75, Eltasz, Kazia, aszka, Dani, Jot lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marie :)

Nic sie nie lam, z nami bedzie Ci latwiej sie starac.
    Jestesmy w tym samym wieku, wiec wszystko jeszcze przed Toba.
    Nie ma co czekac i trzeba sie wybrac do lekarza. Pamietaj zeby przebadac tez meza.
    Dziewczyny zaraz poleca Ci ziolka, ja moge polecic jakies suplementy, bo biore tego garsc dziennie ;) No i powodzenia :)

Marie, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Chia robi furorę. Czekoladowy pyyyyszota
    ff78ba93a5eaee61med.jpg

Dziękuję, że mi je "pokazałyście" :)

Jagna dziękuję za miłe słowa, ale to mój J.gonił dzisiaj za nią po ulicy :) niemniej on też zasługuje na to by być ojcem. Muszę Wam powiedzieć, że od lat jest wolontariuszem w szpitalu dziecięcym na onkologii, pomaga rodzicom, zamienia ich, żeby mogli dychnąć... wiele dzieci niestety musiał pożegnać. Ma ogromnie silną psychikę... ja bym nie mogła na to patrzeć. ile razy opowiadał mi o strasznych przypadkach.... aż ciary przechodzą. Kocham go za to. i za wszystko inne tez ;) nawet kiedy zachowuje się jak osioł ;)

MoBo - czyli jednak bezowulacyjny :) Cionży-CUD nima :)
    co do mleka, chcę spróbować. Podejrzewam, że też mi się znudzi. widziałam kilka filmików i jakoś nie jest tak dużo roboty. orzechy na noc a potem siup. spróbuje - zobaczę. w rossamane teraz jest ponoć fajna seria BIO coś tam...

Jusst zazdroszczę Ci niedopinania spodni. Bardzo Bardzo <3

Marie witaj wśród najfajniejszych babeczek na świecie :) Trzymam kciuki za badania.W kupie raźniej więc dobrze że dołączyłaś ze swoją historią.

Pięknego wieczoru kochane i jakbym zasnęła to dobrej nocy. Buzidupci

karina76, jusst, evus, Storczyk31, MoBo, Marie, loret1, Moko, Eltasz, Dani, Jot lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!!
    Mobo mega fajnie, gratulacje :) wyniku.
    No, no i co zrobić żeby zajść ja się pytam ;)
    Witaj Marie,rzeczywiście powinnaś/cie zrobić podstawowe badania by wiedzieć na czym się "stoi".To pierwszy krok do uzyskania zdrowej ciąży
    Gratuluję również dziewczynom ,którym się udało zajść w ciążę i by wszystko było okej.

Saramago, Marie, MoBo, Moko, Eltasz, aszka, Jot lubią tę wiadomość

:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marie! Też jestem w tym wieku :) Po pierwszym cyklu z dziewczynami zaciONżyłam. No, można powiedzieć, że są ojcami sukcesu ;)

Saramago, evus, Marie, MoBo, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst to ból głowy raczej nie jest tylko właśnie migrena.
    Jak podnoszę głowę to takie ciśnienie jakby miało ja rozsadzic, takie też parcie i każdy ruch ciała jest odczuwalny jako ból. Do toalety nie mogłam dojść. W pewnym momencie chyba miałam podwyższona tempke z boku. Oczy napływają łzami. Każdy odgłos to masakra.
    Ja nie będę mogła do roboty chodzić jak tak będzie. Jak jutro znowu powtórka to jadę do kliniki.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buzka Jusst :) i buzka reszta ofkorse...
    witaj Marie... i powodzenia... i ja w tym wieku np...
    Saramago wyglada pysznie, podaj sklad :)

pozfroooofka dla wszystkich!

Marie, MoBo, evus, jusst, Saramago, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje Mobo- migrena to syf tez mnie lapie czasami i jak sie zestresuje to tez potrafi dopasc brrrr
    oby przeszlo

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • evus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, to tutaj tez pogratuluje i kciukam mocno. u mnie na samym poczatku ciazy tez takie straszne migreny byly- normalnie lzy w oczach z bolu. ale trwaly kilka dni i jakos samo przeszlo.

powiem Wam, ze ja odetchnelam dopiero po 24 tygodniu- bo to niby granica przezywalnosci. wiec duzo sil i spokoju dla zaciazonych. a dla prawie-juz-zaraz-w-ciazy zeby kropek juz byl

buziaki <3

ps teraz bym truskawe zjadla przez te Wasze opowiesci o sadach ;)

loret1, Moko, Saramago, MoBo, Eltasz, Storczyk31, Dani, Jot lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, fajnie wiedzieć że nie jest się samemu z taką "smutotą". Mój P. pociesza mnie biedak jak może, ale faceci to jednak inaczej przeżywają. A mężem będzie dopiero od września, bo my oboje " z drugiej łapanki" jesteśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:55

loret1, Saramago, MoBo, Eltasz, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus - prawie juz zaraz hm oby oby... ;)

evus, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Kasztanowa make kupiłam w intermarshe - czy jak to siem tam pisze. Wiec tam se podejdz
    Właśnie sprawdziłam, w W-wie nie ma intermarche :P

MoBo lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko przez neta mozesz zamowic ze sklepu ze zdrowa zywnoscia:) albo wpadnij na druga strone wisly i zaprowadze Cie do sklepu Eko maja wszystko co dusza eko zapragnie:)

www.smaknatury.pl tam je maka kasztanowa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:59

Moko lubi tę wiadomość

loret1
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ