35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Moko wrote:She zazdroszczę tego powera, ja przysypiam po pracy:P
I ja też chcę takie owoce jak Karina!!!
A wiecie co mi się chce? drożdżówki z budyniem, eeeeee, ale bym zjadła (to przez Ciebie Jagna. Mówię mojemu, a on, to poszukaj jakiegoś przepisu na bezglutenowe ;p
- beeee to nie będzie już taka prawdziwa drożdżówa
...z kakao bylaMoko lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Saramago wrote:jej ale zwariowany dzień dziewczyny, w końcu se siadłam, ale zaraz muszę iść na spacer z łapami.
MoKo piękna wiadomość, buziaki dla orzeszka
MoBo jeszcze raz gratuluję.
Jagna strasznie zazdroszczę ogródka i otaczającej aury, no jak miałby się nie zadomowić ktoś, no jak? każdy by chciał
Phillis buzi w czółko.
Jusst jak się miewasz?
I dziewczynki jak tam?
Dzisiaj aku mi powiedziała, że coś nie halo z moim lewym jajnikiem. No raczej - na pewno się torbiel zrobiła. standardowo. w każdym razie ciąży to ona nie czuje. Czy w ogóle oni potrafią to wyczuć??? yyyyyy hmmmmmm
Zaraz będę robić budyń czekoladowy z chiaa i postanowiłam odstawić mleko UHT w najgorszym wypadku będę kupować pasteryzowane ale ale... zamierzam robić sama mleka... roślinne: kokosowe, sezamowe, owsiane, migdałowe, z nerkowców... macie z tym jakieś doświadczenia? strasznie się na to napaliłam. Mój też jest za.
i jeszcze jedno pytanie: próbowałyście zrobić kiełki z chia? tak jak inne kiełki z rzezuchy, czy innych nasionek???
Buziaki
p.s. do kolekcji z uratowanym jeżykiem dzisiaj dołączyła żabkaJestes wielka ❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:17
MoBo, Saramago lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Saramago tak aku może wyczuć ciąże jeszcze przed testem. Puls wyraźnie się zmienia.
Jeżeli chodzi o mleko to ja mam w tym doświadczenie. Tyle że mi przeszłobo
- drogie składniki - orzechy np
- długi czas czekania - wszystko trza moczyc
- potrzebny Ci dobry blender (witamix, omniblend albo coś podobnego) żeby na maxa rozdrobnic. Chyba ze masz wyciskarke która zrobi mleko- mój hurom da rade.
- dużo odpadu, nie nadarzalam piec ciasteczek z resztek
teraz jak byłam w polsce to np w Lidlu i intermarshe widziałam mleko 'joya' są bez cukru, bez laktozy. Sa różne smaki, ja próbowałam ten ryzowo-kokosowy bo ten najbardziej mi podchodzi. Jak robie z takim mlekiem owsiankę to miodu nie potrzebuje. Ze składników mi pasowała. Moze spróbuj.
Oczywiście zawsze możesz spróbować z własnym, mnie jakoś szybko przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:38
Saramago, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Pierwiastko màka kasztsnowca?Gdzie ty takie wynalazki znajdujesz,nawet nie mialam pojecia o takiej
MoBo lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnySaramago, u mnie spoko. Mam podobny problem do Moko, jak siadam, to odpinam guzik w spodniach... To już chyba nie tylko grubość
Zaczęłam dzisiaj 10 tydzien, czekam jak na szpilkach na kolejne usg! I na usg genetyczne... za 3 tygodnie. Lękam się trochę.
Myślałam, ze mdłosci odpuściły prawie całkiem, ale nie... pojawiają się kolo 13 i koło 17... DObrze, ze nie częściej
Na colę już nie moge patrzeć, ale schweppes bitter lemon jest moją ambrozją
Ciągle mam tą dziwną fazę na jabłka... Jutro na obiad keiserchmarrn z jabłkami! Zastanawiam się nad muffinami nawet:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-jablkowe
TAk sie zastanawiam, jedząc antybiotyk, ajk on wpłynie na badanie krwi i moczu... Bo dzien po tym jak go skonczę, bedę musiała badania robić. NIby piszą, że na cukier w krwi i moczu wpływa. Więc badanie glukozy chyba wiarygodne nie będzie...
Moko, w hm jest wyprzedaż ciuchów ciążowych, tanie jeansy są. 50%
Karina, jak ja sado zazdraszczam....
Phyllis, trzymam kciuki!
MoBo, pecha masz z tymi bólami głowy... Ja wcześniej miałam częste migreny, a w cionży mi przeszło.
Jagna, Padi, Pierwiastka, Storczyk (gdzie ten Storczyk?), Kazia, Ania, Loret, Jastin, Eltaszka, wielka buźka!
Te, nie wymienione z nicka też buźka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:51
MoBo, pierwiastka, karina76, Saramago, Storczyk31, loret1, Moko, evus, Ania1602, Eltasz, Kazia, Marie, Dani, Jot lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Jestem tu nowa, tzn. drugi cykl robię wykres na ovufriend. Mam dziś ciężki dzień, naprawdę łudziłam się w tym cyklu, że się udało. Ale poszłam na betę i niestety <0,1. Cholera, sama już nie wiem, jak sobie radzić z tym rozczarowaniem, bo z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Staramy się od 14 miesięcy, ale jakoś wcześniej się nie badaliśmy:( Teraz myślę, że to głupio:( 20 kwietnia idę do szpitala na diagnostykę.
tak się chciałam przywitać. Mam 37 lat.Saramago, evus, Storczyk31, MoBo, Moko, jusst, Jagna 75, Eltasz, Kazia, aszka, Dani, Jot lubią tę wiadomość
ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
11.12.2016 - punkcja
28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
25.09 - start IVF -
on: oligoteratozoospermia
-
Witaj Marie
Nic sie nie lam, z nami bedzie Ci latwiej sie starac.
Jestesmy w tym samym wieku, wiec wszystko jeszcze przed Toba.
Nie ma co czekac i trzeba sie wybrac do lekarza. Pamietaj zeby przebadac tez meza.
Dziewczyny zaraz poleca Ci ziolka, ja moge polecic jakies suplementy, bo biore tego garsc dziennieNo i powodzenia
Marie, MoBo lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dziewczyny Chia robi furorę. Czekoladowy pyyyyszota
Dziękuję, że mi je "pokazałyście"
Jagna dziękuję za miłe słowa, ale to mój J.gonił dzisiaj za nią po ulicyniemniej on też zasługuje na to by być ojcem. Muszę Wam powiedzieć, że od lat jest wolontariuszem w szpitalu dziecięcym na onkologii, pomaga rodzicom, zamienia ich, żeby mogli dychnąć... wiele dzieci niestety musiał pożegnać. Ma ogromnie silną psychikę... ja bym nie mogła na to patrzeć. ile razy opowiadał mi o strasznych przypadkach.... aż ciary przechodzą. Kocham go za to. i za wszystko inne tez
nawet kiedy zachowuje się jak osioł
MoBo - czyli jednak bezowulacyjnyCionży-CUD nima
co do mleka, chcę spróbować. Podejrzewam, że też mi się znudzi. widziałam kilka filmików i jakoś nie jest tak dużo roboty. orzechy na noc a potem siup. spróbuje - zobaczę. w rossamane teraz jest ponoć fajna seria BIO coś tam...
Jusst zazdroszczę Ci niedopinania spodni. Bardzo Bardzo
Marie witaj wśród najfajniejszych babeczek na świecieTrzymam kciuki za badania.W kupie raźniej więc dobrze że dołączyłaś ze swoją historią.
Pięknego wieczoru kochane i jakbym zasnęła to dobrej nocy. Buzidupcikarina76, jusst, evus, Storczyk31, MoBo, Marie, loret1, Moko, Eltasz, Dani, Jot lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Wow!!!
Mobo mega fajnie, gratulacjewyniku.
No, no i co zrobić żeby zajść ja się pytam
Witaj Marie,rzeczywiście powinnaś/cie zrobić podstawowe badania by wiedzieć na czym się "stoi".To pierwszy krok do uzyskania zdrowej ciąży
Gratuluję również dziewczynom ,którym się udało zajść w ciążę i by wszystko było okej.Saramago, Marie, MoBo, Moko, Eltasz, aszka, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jusst to ból głowy raczej nie jest tylko właśnie migrena.
Jak podnoszę głowę to takie ciśnienie jakby miało ja rozsadzic, takie też parcie i każdy ruch ciała jest odczuwalny jako ból. Do toalety nie mogłam dojść. W pewnym momencie chyba miałam podwyższona tempke z boku. Oczy napływają łzami. Każdy odgłos to masakra.
Ja nie będę mogła do roboty chodzić jak tak będzie. Jak jutro znowu powtórka to jadę do kliniki. -
MoBo, to tutaj tez pogratuluje i kciukam mocno. u mnie na samym poczatku ciazy tez takie straszne migreny byly- normalnie lzy w oczach z bolu. ale trwaly kilka dni i jakos samo przeszlo.
powiem Wam, ze ja odetchnelam dopiero po 24 tygodniu- bo to niby granica przezywalnosci. wiec duzo sil i spokoju dla zaciazonych. a dla prawie-juz-zaraz-w-ciazy zeby kropek juz byl
buziaki
ps teraz bym truskawe zjadla przez te Wasze opowiesci o sadachloret1, Moko, Saramago, MoBo, Eltasz, Storczyk31, Dani, Jot lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, fajnie wiedzieć że nie jest się samemu z taką "smutotą". Mój P. pociesza mnie biedak jak może, ale faceci to jednak inaczej przeżywają. A mężem będzie dopiero od września, bo my oboje " z drugiej łapanki" jesteśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:55
loret1, Saramago, MoBo, Eltasz, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość
ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
11.12.2016 - punkcja
28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
25.09 - start IVF -
on: oligoteratozoospermia
-
Moko przez neta mozesz zamowic ze sklepu ze zdrowa zywnoscia:) albo wpadnij na druga strone wisly i zaprowadze Cie do sklepu Eko maja wszystko co dusza eko zapragnie:)
www.smaknatury.pl tam je maka kasztanowa;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:59
Moko lubi tę wiadomość
loret1