X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Laski u mnie dzis rano tempka do gory a @ ani widu ani slychu na razie. 15 dpo.
    No nic, zobaczymy co dzis bedzie.
    Czuje sie dziwnie, mam lekkie nudnosci ale bardziej wiaze to z migrena ktora mialam wczoraj. Dzis glowa nie boli ale czuje ze migrena nie opuscila mnie na dobre.

Dani lec po tego testa!
    Ej ale jaja beda jak ciozunia bedzie :) bo ty tez lecialas na royal jelly :P

jusst, Storczyk31, Jot, Dani, Marie lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dani lec po tego testa!
    Wynikałoby z tego ze pszczólki dobrze zapylają :-) :-)
    Milego dnia,u mnie nawet slonce :-)
    Czekam dobrych wiesci kochane ❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:31

MoBo, padington, Storczyk31, Dani, evus lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dani lec po tego testa!
    Chia też zaczęła jeść :P

MoBo, Storczyk31, padington, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzein doberek :)

Pogoda zapowiada się zacna, moja pokrzywka na udzie znacząco się zmniejszyła, az... z lenistwa nie potraktowałam jej kremem. Cóż. Tak to jest u mnie z systematyką... Ważne, ze już nie swędzi.

Miłego dzionka wszystkim!

Dani, ale będą jaja jak ciązunia będzie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:56

Storczyk31, MoBo, padington, Jot, Dani, evus lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daaaaaaaaaaaaani to jest CIONŻA!!!!

hippo-animated-gif.gifhippo-animated-gif.gifhippo-animated-gif.gif

Juuuuupi!!!!

Dzień doberek Kochane ja już po wizycie u endokrynologa. Słuchajcie moja babeczka to jedyna pozytywna lekarska dusza w tym całym moim zafajdanym 3 letnim leczeniu. Nie dość, że mnie pamiętała i pierwsze co zapytała: "i co i co zgodził się na IVF"??? to jeszcze chciała żebym jej wszystko opowiedziała jak przebiegła procedura. Uwielbiam ją. Tfu Tfu żeby nie zapeszyć.

No więc tak, jako że nadal nie mam owulacji i bromergon poza tym,że ładnie trzyma moją prolaktynę w ryzach zleciła mi dalsze badania (i tu ciekawostka... w kierunku PCOs, ponoć obraz USG nie musi dawać odpowiedzi)
    Mam zrobić w Iwszej fazie: glukoze, testosteron, tsh, insulinę, białko wiążące SHBG.
    Do tego mam brać dalej bromka, suplementować wit d3 oraz Jodid.

Co do Jackowych badań powiedziała, że na jej oko poza rzeczywiście próbami IVF nie wiele można zrobić, bo badania ewidentnie wskazują na uszkodzenie pierwotnie mechaniczne (czy jakoś tak to nazwała). Chodzi o to że przyczyna niskich parametrów nie wynika np z przysadki itp tylko z jakiegoś albo uszkodzenia (uraz,uderzenie) albo przebytej w dziecinstwie świnki.
    Oczywiście dobrze że suplementuje go bo zawsze tam trochę można podnieść wyniki,ale ogolnie nie ma sposobu na "wyzdrowienie"....

Buziaki

Storczyk31, Dani, Moko, MoBo, evus, Marie, karina76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Jot Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, a co Twój Jacek na to ? jak się zapatruje na IVF ? w tej sytuacji ?

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Saramago, a co Twój Jacek na to ? jak się zapatruje na IVF ? w tej sytuacji ?

To się okaże po mojej konsultacji 28 kwietnia. Niemniej ma świadomość tego, że nie jesteśmy w stanie począć dziecka naturalnie. Zgodził się na jedną procedurę. Mam nadzieję, że zgodzi się i na kolejną.

MoBo lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak byście się zastanawiały to żyję i kciuki za was zaciskam &&&
    U mnie słońce ale ja w pracy cały dzień więc ze spaceru nici, która za mnie pójdzie? ;-)

Dani, Storczyk31, Saramago, Moko, Jot, MoBo, evus lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Cześć dziewczyny, jak byście się zastanawiały to żyję i kciuki za was zaciskam &&&
    U mnie słońce ale ja w pracy cały dzień więc ze spaceru nici, która za mnie pójdzie? ;-)

Chętnie bym poszła ale z Tobą :D

Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago pozazdroscic endo,ja swoją zmieniam sle pól roku czekania do dobrego endo,juz mi dwa miesiace zlecialo ale sierpien to cztery miechy.
    Zero wypowiedzi na ostatniej wizycie kiedy wspomnialam ze poroniłam,jakby tarczyca nie byla nic winna,a przeciez ona rozwaliła mi caly mój system hormonalny.Juz nawet o tym nie mysle,bo nóz w kieszeni sie otwiera..

Mam pytanie do dziewczyn,czy któras bierze clexane i czy brała/bierze hydrokortyzon.Chce wiedziec kiedy brala jedno a kiedy drugie,czy brala oba na raz?Ponoc hydrocortyzonu nie lączy sie z zakrzepowymi a jak to jest w praktyce?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani,siknij z rana bo mi tu wydaje sie ze dwie tłuste jak nic wyjdą :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Chętnie bym poszła ale z Tobą :D
    Koniecznie trzeba się będzie umówić na taki wspólny spacer,może po tym lepieniu i konsumowaniu pierogów ;-)

Moko, Storczyk31, MoBo, padington, jusst lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)
    Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia (teraz to już na pewno szybciej wyzdrowieję!) i za te kciuki. Jusstko, tak już puszczaj, bo już po.
    Wynik usg jest prawidłowy! Dr sympatyczny tym razem i miałam wrażenie, że naprawdę kompetentny, no ale pierwszy raz w życiu go widziałam. Mimo że, badanie na NFZ, tu też zaskoczenie, bo przychodnia bardzo zadbana, sprzęt do usg, chyba też dobry, tak czytałam na ich stronie i gdzieś w opiniach, ale do rzeczy...
    To było pierwsze usg, w którym uczestniczył mąż:) Żałuję tylko, że dr zasłaniał mi go i nie widziałam jego miny, ale cały czas mnie trzymał za stopę i czasem coś gadał nawet, widać, że zadowolony:)
    Dzidzia zdrowa, parametry ok i w normie. Na tym dzisiejszym usg serduszko biło nieco szybciej, niż zazwyczaj, bo 171, ale dalej jest w normie i dr powiedział, że tym by się nie przejmował. Poza tym, na tym usg dwa dni temu, tętno było idealne 160. Nie wiem czemu teraz wyższe, może się wkurzył, że go znów podglądamy :P, a może ta moja infekcja ma jakieś znaczenie, stres pewnie jeszcze no nie wiem, ale skoro on powiedział, że się nie przejmować i widzę, że nie wykracza poza normę, to nie panikuję.
    Fajnie było znów zobaczyć jak bobas sobie fikał i machał tymi małymi łapkami i nóżkami. Powiem Wam, że ja to jeszcze tak nie mogę w to uwierzyć, że w moim brzuchu mieszka sobie takie maleństwo i tak się wierci w dodatku. Dopiero jak widzę na usg, to za każdym razem szok mam;p
    No i ciąża wg usg jest starsza, bo dziś mam 12+0 wg OM, a wg usg 12+4. Ciekawe kiedy mu się zechce wyjść, bo cały czas łapie się na pograniczu października i listopada.
    No i dr powiedział, że on tego nie potwierdza, ale być może chłopczyk. Ja zawsze chciałam dziewczę, ale odkąd zaszłam w ciążę czuję, że to facet:) Dla mnie najważniejsze, żeby miś był zdrowy oczywiście.
    Widziałam też obliczone ryzyka z samego usg póki co i dr powiedział, że też jest dobrze. Ostateczne wyniki za około 7 dni i wtedy już z pappa- oby ten test nie namieszał za bardzo, bo boję się go, ale wierzę, że będzie dobrze.
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie, jesteście jak zwykle przekochane <3 I przepraszam za ten elaborat, ale jakoś tak samo szło:)

Storczyk31, evus, Dani, MoBo, aszka, Eltasz, jusst, Marie, loret1, Saramago, pierwiastka, Mango, Jot, Kazia lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko co tu duzo mowic PIEKNIE i oby tak dalej do konca <3 <3 <3

evus, Storczyk31, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltaszku, trzymaj sie. moze ten zakazik cos wymysli.

Moko- gratuluje :)

ja mam kamien w przewodzie slinianki :/ a w ciazy nic z tym nie zrobia- wiec mam pod zuchwa gule wielkosci orzecha wloskiego- tak skubana slinianka spuchla :/ kolejne miesiace beda ciekawe :/

u mnie sloneczko wiec jakos energii wiecej, co i Wam przesylam z buziaczkami :)

Moko lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

ja idę choć ziąb okropny

Storczyk31, pierwiastka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus TY juz blizej niz dalej :)

Moko same dobre wiesci :)

padington, Moko, rybka33 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko,wspaniale wiesci ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Moko lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, cudownie! Żeby tez u mnie było wszystko dobrze <3

Moko lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszko- no u mnie powiedziec mozna, ze juz z gorki :)

jusst- u Ciebie tez bedzie pieknie :)

Moko- mnie w 13 tygodniu tez powiedzieli, ze chlopiec i tak zostalo, ale sporo dziewczyn w 20 tyg mialo niespodzianki ;) wiec do polowkowych nie badz taka przekonana, ze Synek ;)

Moko lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ