X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Saramago nie ma mowy, do pracy narazie nie wracam. Dzis tylko pojadę po syna do niani i wracam do łóżka. Widzę poprawe, przestał brzuch boleć i tej krwi mniej jakby albo tak sobie wmawiam ? ;)

Widzisz!!! Musisz leżeć. Wziąć wolne i dać sobie spokój z pracą. Oszczędny tryb życia - mówię Ci to ja. Doktor Saramago!

MoBo, Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Widzisz!!! Musisz leżeć. Wziąć wolne i dać sobie spokój z pracą. Oszczędny tryb życia - mówię Ci to ja. Doktor Saramago!

Dobrze Pani doktor, bedę sie oszczędzać :D hahahahha

Saramago, MoBo lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszych wynikach nie mam weny do pisania, ale śledzę was śledzę i myślę nieustanie o wszystkich was kochane moje

MoBo, Jastin76, jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• tAnia Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!Śledzę wasze wpisy, czytam z wypiekami i trzymam za wszystkie kciuki- ale nie udzielam się, bo stwierdzam,że w materii badań, tych wszystkich leków i zabiegów o których piszecie jestem jeszcze zielona.. :/ cały czas mam nadzieję,że to dopiero początek mojej drogi o maleństwo i może akurat, akurat, przy "odrobinie"szczęścia ominą mnie te wszystkie kłody..Chociaż w tym miesiącu to już raczej mnie to nie spotka.Dziś moje ovu wykazało,że miałam owulację 9dnia,a ja kierując się wstępną sugestią,że przepadnie na 14 dzień cyklu,zignorowałam wszystkie objawy, które świadczyły za i nie podziałaliśmy z mężem dokładnie w tych dniach co trzeba.. :( To mój pierwszy miesiąc prowadzenia ovu i już wiem,że przede wszystkim muszę się kierować sygnałami, które mi wysyła ciało.Trochę mi smutno,ze miesiąc przepadł, ale nic będzie kolejny :) Pozdrawiam Was gorąco!

padington, jusst, Storczyk31, Jot, evus, Dani, rybka33, karina76, Iśka79 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Ja po wczorajszych wynikach nie mam weny do pisania, ale śledzę was śledzę i myślę nieustanie o wszystkich was kochane moje

A czemu? przeciez dobrze wyszly O.o to i wena powinna byc :)
    No to tamto!

padington, jusst, Storczyk31, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tAnia❤człowiek uczy sie na błedach ponoc :-)
    Ja własnie po pracy,obiad zjem i do pracy w ogrodzie,jeszcze troche kwiatów do wysiania mam i plewienie czeka gdzie niegdzie.Pogoda marzenie :-) pozdrowionka

padington, tAnia, evus lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dr Saramago ;) nie piszę, bo w pracy kierat, ale myślami jestem z Tobą więc nie smutaj.
    Bułeczko jeśli mogę coś doradzić to naprawde przy tych plamieniach powinnaś leżeć i tylko leżeć. Może mimo wszystko jedź na IP jak Kazia radzi. A nóż trafisz na ludzkiego lekarza?
    I witam nową koleżankę:) Rozgość się u nas, bo nigdzie lepiej Ci nie bedzie;)

bulkaasia, tAnia, tAnia, jusst, Storczyk31, Saramago, Jot, evus lubią tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tAnia :)

Padi wydaje mi się, że wyniki masz dobre, wszystko w normie. Czy coś źle interpretuję ?

MoBo, tAnia, jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Witaj tAnia :)

Padi wydaje mi się, że wyniki masz dobre, wszystko w normie. Czy coś źle interpretuję ?

Dobrze dobrze interpretujecie, tylko tak coś mam chandrę na nie i tyle, bo teraz do jakiego lekarza z nimi iść jak pesel nie taki :(

Kazia lubi tę wiadomość

• Marie Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,
    Długo nie zaglądałam. mam zaległości.
    Odebraliśmy dzisiaj wyniki seminogramu - 100 proc. nieprawidłowych. nawet nie pytajcie, co teraz czuję. Chce mi się wyć...

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj tAnia❤człowiek uczy sie na błedach ponoc :-)
    Ja własnie po pracy,obiad zjem i do pracy w ogrodzie,jeszcze troche kwiatów do wysiania mam i plewienie czeka gdzie niegdzie.Pogoda marzenie :-) pozdrowionka
    No właśnie , więcej już takiego błędu nie popełnię :P a ja ciągle jeszcze w pracy,aż do 18.00, ale już z górki. A jak jutro dopisze jeszcze pogoda to będę się też relaksować w na działce :) Pozdrawiam :)

padington lubi tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie wrote:
    cześć Dziewczyny,
    Odebraliśmy dzisiaj wyniki seminogramu - 100 proc. nieprawidłowych. nawet nie pytajcie, co teraz czuję. Chce mi się wyć...
    Tulam cię mocno słoneczko, nie płacz <3

Marie, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tAnia wrote:
    No właśnie , więcej już takiego błędu nie popełnię :P a ja ciągle jeszcze w pracy,aż do 18.00, ale już z górki. A jak jutro dopisze jeszcze pogoda to będę się też relaksować w na działce :) Pozdrawiam :)

Witaj tAnia! rozgość się,
    Nie przywitałam się, wcześniej niegrzeczna jestem aty aty

MoBo, tAnia, Storczyk31, rybka33 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie wrote:
    cześć Dziewczyny,

Marie to go trzeba na jakies bombie witaminowo-spermowej posadzic przez min 2 miechy i sprawdzic jeszcze raz.
    U nas bylo 4% co mnie zalamalo bo tutatj norma to 15% O.o dopiero pozniej czytalam, ze 4 to ok. Ale dalam mojemu koktajl witaminowy i za 4 tygodnie mial powtorke i bylo 8%.
    Tu jest taki dobry watek o spermie i kazdy poleca te Anie84 bo ona ponoc jest w temacie i sie tam udziela.
    Tu Aszka podpowie gdzie isc.
    Moze jeszcze by hormony mu zrobic i wyslac z wszystkim do lekarza.

Jeszcze nie wszystko stracone trza sprawdzic czy zareaguje na leki. Tulam mocno i glowa do gory <3

padington, Marie, Storczyk31, Jot, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Witaj tAnia! rozgość się,
    Nie przywitałam się, wcześniej niegrzeczna jestem aty aty
    Witaj :D Jak fajnie ,że jesteście :)

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • Marie Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padi, MoBo - dziękuję...Jakoś tak sobie myślałam, że może przynajmniej to mnie nie spotka:(
    MoBo, a co mu dawałaś?

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Dobrze dobrze interpretujecie, tylko tak coś mam chandrę na nie i tyle, bo teraz do jakiego lekarza z nimi iść jak pesel nie taki :(
    Padi powiem Ci, że ja w klinice widuję ludzi sporo starszych odemnie, moim zdaniem powinnaś umówić się u lekarza w klinice, zabrać chłopa i razem pójść na wizytę, we Wrocławiu mogłabym Ci polecić mojego lekarza ale wiem, że ty nad morzem mieszkasz, to daleko. Moim zdaniem nie ma się co wstydzić, bo to nie wstyd, że się chce być rodzicem, nawet dobrze po 40.

jusst, karina76 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie wrote:
    Padi, MoBo - dziękuję...Jakoś tak sobie myślałam, że może przynajmniej to mnie nie spotka:(
    MoBo, a co mu dawałaś?

To ze starego linka:

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:39

Margaret ja się trochę wtrace jeżeli chodzi o tą sperme bi my też ulepszamy. Ja zamiast gotowych preparatów (które zazwyczaj są drogie) stosujemy oddzielnie witaminy
    http://community.babycenter.com/post/a23357076/list_of_supplements_proven_to_boost_sperm_quality_and_count
    W linku znajdziesz listę do tego co tam podają ja dodaje mu wit D3 (1000) i magnez z B6. Ja sprawdziłam skład tego proxeed co Eltasz polecała to to samo. Ważne żeby dawki były jak podają podwyższone. Może sprawdź sobie co wyjdzie taniej.

Edit: moj bral q10 200mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 17:37

Marie, Storczyk31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, a i jeszcze jak bys ziolkiem chciala pomoc to maca dla kolesia na sperme. To w tabletkach mozna kupic.

Marie lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tania ;)
    Marie, tulam <3
    Padi, wymyslasz! Wyniki książkowe, a Ty z peselem wyjeżdzasz..
    Saramago, ja kciuki stopami trzymam!
    MoBo, ciągle masz te rewelacje żołądkowe?
    Moko Pracusiu Ty, cmok!
    Jagna, kciuki są! @ a kysz!
    Kazia <3
    Bulka, odpoczywaj, mi gin mówil, ze w razie plamienia progesteron i bezwzglednie leżeć.

I reszta Pań, których nie wymieniłam, zielonego finału Wam życzę, no poza Aszką, Evus i Jot, im to czego sobie zapragną! ;)

Marie, Kazia, Moko, evus, Jagna 75, aszka, bulkaasia, tAnia, karina76 lubią tę wiadomość

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ