Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Jastin76 gratulacje :) i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Phyllis a czym Ci doktorek humor zepsuł? Wszystko jest ok, owulka się zbliża, działania będą, więc jest nadzieja. Trzymam kciuki za owocne działania :)

aniu, doktorek był tak miły, że humoru raczej nie popsuł - po prostu nie owijał w bawełnę, mówiąc o szansach na ciążę w moim wieku - nie pierwszy raz o tym wspomniał, lecz właśnie dziś to do mnie dotarło; najważniejsze jednak, że mam plan działania na najbliższe miesiące i tego się trzymam :)

loret, co u Ciebie?

Jastin76, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Philis dzieki, jakos leci... chyba zaczynam rosnac i zaczyna do mnie docierac co to sie dzieje wiec czasami lapie mnie jakies przerazenie... no i ostatnio walcze z bolami glowy...
    ostatnio notuje spadek formyni czekam z niecierpliwoscia na ta energie :)
    za Was kciuki trzymam nieustannie i zagladam regularnie :)

Phyllis, Ylya, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Philis dzieki, jakos leci... chyba zaczynam rosnac i zaczyna do mnie docierac co to sie dzieje wiec czasami lapie mnie jakies przerazenie... no i ostatnio walcze z bolami glowy...
    ostatnio notuje spadek formyni czekam z niecierpliwoscia na ta energie :)
    za Was kciuki trzymam nieustannie i zagladam regularnie :)

Loret podejdz se do laba albo lekarza niech Ci zleci zrobic krew.
    U mnie sie bole glowy zaczely z ciaza. tam raz na jakis czas i do wytrzymania, ale ostatnio mialam taka migrenet ze myslalam ze w szpitalu wyladuje.
    Za dwa dni mialam wizyte u gina i mu mowie o co chodzi. Zrobil mi zelazo, ferrytyne i B12. Okazalo sie, ze moja B12 jest ponizej normy mimo ze zelazo i ferrytyna ok. Bole glowy sa wlasnie objawem niskiej B12. Ja dostalam zastrzyki. Jakos 5 co trzy tygodnie jeden, pozniej sprawdzamy czy pomoglo.
    Tak na wszelki wypadek moze se sprawdzisz tez co?

Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin gratulacje :) Bardzo się cieszę, cudownej ciąży :)

Jastin76, Ania1602 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaastin!!!! <3 <3 <3
    Teraz czekamy na piękną bete!

gratulacje :)

Loret, jesli Ciebie to pocieszy, to mi jakos w drugim trymestrze sie polepszylo, ale len pozostał :P

Dzisiaj bylam na gimanstyce ciążowej, bo juz mnie plecy bolą. brzuch przeszkadza, wice trzeba zacząć coś robić.

MoBo, pierwsze slysze o tej b12! Aż se zbadam poziom :)

Jastin76, Ania1602, loret1, MoBo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, zaglądam, a tu takie wieści! Jastin, ale się cieszę i gratuluję Ci z całego serca! ♡ Niech fasolka rośnie zdrowo:)

MoBo, a Ty już widzę na półmetku! Superowo;)

Za wszystkie babeczki trzymam oczywiście kciuki i ściskam Was mocno:)

Ania1602, Jastin76, MoBo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Loret podejdz se do laba albo lekarza niech Ci zleci zrobic krew.
    U mnie sie bole glowy zaczely z ciaza. tam raz na jakis czas i do wytrzymania, ale ostatnio mialam taka migrenet ze myslalam ze w szpitalu wyladuje.
    Za dwa dni mialam wizyte u gina i mu mowie o co chodzi. Zrobil mi zelazo, ferrytyne i B12. Okazalo sie, ze moja B12 jest ponizej normy mimo ze zelazo i ferrytyna ok. Bole glowy sa wlasnie objawem niskiej B12. Ja dostalam zastrzyki. Jakos 5 co trzy tygodnie jeden, pozniej sprawdzamy czy pomoglo.
    Tak na wszelki wypadek moze se sprawdzisz tez co?

... robilam ostatnio morfologie, hemoglobina i erytrocyty mam troche ponizej normy B12 biore 1 tabletke dziennie... no ale sobie zbadam nastepnym razem zelazo... u mnie ten bol to wynik spiny podejrzewam :/
    ale teraz Ci Mobo przeszlo troche?

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie Jusst pocieszylas z tym leniem ;) a o gimnastyce tez mysle, zreszta sama lekarka mi kazala ale to zara...;)

loret1
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst , Moko i wszystkim Wam bardzo dziękuję ♡ ♡ ♡

Słuchajcie lekarza mam za tydz w piątek ... powtórzyć jutro betę ? Jak myślicie ?

Moko, MoBo lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Jusst , Moko i wszystkim Wam bardzo dziękuję ♡ ♡ ♡

Słuchajcie lekarza mam za tydz w piątek ... powtórzyć jutro betę ? Jak myślicie ?
    Ja bym powtórzyła. Pamiętam, że nawet lekarz patrzył później w ten wynik. Buziaki ;)

Jastin76 lubi tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin ogromne gratulacje :)

A dla wszystkich dziewczątek pozdrowienia,ja za przykładem Krychy musze trochę się zresetować po ostatnich przeżyciach.Ale zaglądam tu do was ;)

Jastin76, Phyllis, Moko, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    ... robilam ostatnio morfologie, hemoglobina i erytrocyty mam troche ponizej normy B12 biore 1 tabletke dziennie... no ale sobie zbadam nastepnym razem zelazo... u mnie ten bol to wynik spiny podejrzewam :/
    ale teraz Ci Mobo przeszlo troche?

Kotek to jak juz masz troche ponizej normy to nie trac czasu na tabletki (ja bralam kompleks witamin B przez ostatnie dwa lata z 300% dziennego zapotrzebowania) tylko popros lekarza o zastrzyki. Z ta witamina B12 to jak z zelazem slabo sie wchlania i szybko wyplukuje. Lekarz powinnien bez pisniecia Ci zapodac zwlaszcza, ze jestes w ciazy i juz masz objawy - czyli bol glowy.
    Zelaza juz nie musisz badac bo to bedzie tez u Ciebie na 100% ta B12.

Ja poki co mialam jeden zastrzyk w zeszlym tygodniu i od tamtej pory nie mam boli glowy, ale szczerze nie wiem jak szybko zastrzyki podnosza jej stan. Teraz mam co 3 tygodnie jeden zastrzyk, a po 5 zbadamy krew i zobaczymy jak sie podnioslo. Ja gdzies czytalam, ze taki optymalny stan dla organizmu to jest powyzej 450 u mnie bylo 82 przy normie 132-800 :/
    Bylam zdziwiona wynikiem bo u mnie zawsze to zelazo kwiczalo :P a tu patrz. Ciekawe bo u mnie sie te bole zaczely dopiero w ciazy i byly do wytrzymania wiec mysalam, ze to hormony, no ale ten ostatni bol malo co mnie do szpitala nie wyslal :( masakra tak bolalo, ze myslalam, ze mi zeby wypadaja O.o Brrrr

loret1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jejku, zaglądam, a tu takie wieści! Jastin, ale się cieszę i gratuluję Ci z całego serca! ♡ Niech fasolka rośnie zdrowo:)

MoBo, a Ty już widzę na półmetku! Superowo;)

Za wszystkie babeczki trzymam oczywiście kciuki i ściskam Was mocno:)

Moko :) no nie powiem, ze mi zecialo bo czekalam na ten polmetek z ustesknieniem :P l
    No a ty juz 30steczke niedlugo zaczniesz :)

Moko, loret1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzcie obwachac She wykres :P warto!

Ylya, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu się dzieje! Mocne kciuki za She! To by była druga fantastyczna nowina na naszym forum w tym tygodniu!

U mnie potwierdzona podwójna owulacja. Miałyście rację, dziewczyny, tak się zdarza! No i okazało się, że faktycznie drugie jajo poczekało na <3
    Teraz tydzień wkręcania się w objawy i chwila prawdy 13 sierpnia.

nick nieaktualny, MoBo, Goya77, Phyllis, tAnia, Moko, nick nieaktualny, Jastin76, loret1 lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya no to nic Ci innego teraz nie pozostaje tylko zajsc :P
    Dobra pora bo jakis widac wirus siedzi w ukradku :)

Ylya lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya, trzymam kciuki :) Coraz więcej ciąż wokół nas, więc musi się udać :)

Bardzo się cieszę, że udało się naszej She :)

MoBo, Ylya, Jastin76 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Moko :) no nie powiem, ze mi zecialo bo czekalam na ten polmetek z ustesknieniem :P l
    No a ty juz 30steczke niedlugo zaczniesz :)
    I super, doczytałam, że dziewczynka będzie:) Imię już wybrane?
    Ja już III trymestr, tak więc bliżej jak dalej i trochę mnie to zaczyna przerażać, bo jeszcze tyyyyle do zrobienia, ale musimy dać radę:)

loret1 lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Ależ tu się dzieje! Mocne kciuki za She! To by była druga fantastyczna nowina na naszym forum w tym tygodniu!

U mnie potwierdzona podwójna owulacja. Miałyście rację, dziewczyny, tak się zdarza! No i okazało się, że faktycznie drugie jajo poczekało na <3
    Teraz tydzień wkręcania się w objawy i chwila prawdy 13 sierpnia.
    To musi być szczęśliwa trzynastka! Ale tu się dzieje!:) Jastin, She... Szalejecie dziewczyny i oby tak dalej, bo ostatnimi czasy co tu wejdę, to takie fajne newsy... Chcę więcej:)

Ylya, MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    I super, doczytałam, że dziewczynka będzie:) Imię już wybrane?
    Ja już III trymestr, tak więc bliżej jak dalej i trochę mnie to zaczyna przerażać, bo jeszcze tyyyyle do zrobienia, ale musimy dać radę:)

tak dziewczynka no i chyba bedzie Sara :) tak nazywam brzuch i nawet w rodzinie sie przyjelo, bo w koncu ich oswiecilam w zeszlym tygodniu :P

loret1, Saramago lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ