35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1602 wrote:Jastin76 gratulacje
i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Phyllis a czym Ci doktorek humor zepsuł? Wszystko jest ok, owulka się zbliża, działania będą, więc jest nadzieja. Trzymam kciuki za owocne działania
aniu, doktorek był tak miły, że humoru raczej nie popsuł - po prostu nie owijał w bawełnę, mówiąc o szansach na ciążę w moim wieku - nie pierwszy raz o tym wspomniał, lecz właśnie dziś to do mnie dotarło; najważniejsze jednak, że mam plan działania na najbliższe miesiące i tego się trzymam
loret, co u Ciebie?Jastin76, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Philis dzieki, jakos leci... chyba zaczynam rosnac i zaczyna do mnie docierac co to sie dzieje wiec czasami lapie mnie jakies przerazenie... no i ostatnio walcze z bolami glowy...
ostatnio notuje spadek formyni czekam z niecierpliwoscia na ta energie
za Was kciuki trzymam nieustannie i zagladam regularniePhyllis, Ylya, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość
loret1 -
loret1 wrote:Philis dzieki, jakos leci... chyba zaczynam rosnac i zaczyna do mnie docierac co to sie dzieje wiec czasami lapie mnie jakies przerazenie... no i ostatnio walcze z bolami glowy...
ostatnio notuje spadek formyni czekam z niecierpliwoscia na ta energie
za Was kciuki trzymam nieustannie i zagladam regularnie
Loret podejdz se do laba albo lekarza niech Ci zleci zrobic krew.
U mnie sie bole glowy zaczely z ciaza. tam raz na jakis czas i do wytrzymania, ale ostatnio mialam taka migrenet ze myslalam ze w szpitalu wyladuje.
Za dwa dni mialam wizyte u gina i mu mowie o co chodzi. Zrobil mi zelazo, ferrytyne i B12. Okazalo sie, ze moja B12 jest ponizej normy mimo ze zelazo i ferrytyna ok. Bole glowy sa wlasnie objawem niskiej B12. Ja dostalam zastrzyki. Jakos 5 co trzy tygodnie jeden, pozniej sprawdzamy czy pomoglo.
Tak na wszelki wypadek moze se sprawdzisz tez co?
Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaaaaaastin!!!!
Teraz czekamy na piękną bete!
gratulacje
Loret, jesli Ciebie to pocieszy, to mi jakos w drugim trymestrze sie polepszylo, ale len pozostał
Dzisiaj bylam na gimanstyce ciążowej, bo juz mnie plecy bolą. brzuch przeszkadza, wice trzeba zacząć coś robić.
MoBo, pierwsze slysze o tej b12! Aż se zbadam poziomJastin76, Ania1602, loret1, MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Jejku, zaglądam, a tu takie wieści! Jastin, ale się cieszę i gratuluję Ci z całego serca! ♡ Niech fasolka rośnie zdrowo:)
MoBo, a Ty już widzę na półmetku! Superowo;)
Za wszystkie babeczki trzymam oczywiście kciuki i ściskam Was mocno:)Ania1602, Jastin76, MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Loret podejdz se do laba albo lekarza niech Ci zleci zrobic krew.
U mnie sie bole glowy zaczely z ciaza. tam raz na jakis czas i do wytrzymania, ale ostatnio mialam taka migrenet ze myslalam ze w szpitalu wyladuje.
Za dwa dni mialam wizyte u gina i mu mowie o co chodzi. Zrobil mi zelazo, ferrytyne i B12. Okazalo sie, ze moja B12 jest ponizej normy mimo ze zelazo i ferrytyna ok. Bole glowy sa wlasnie objawem niskiej B12. Ja dostalam zastrzyki. Jakos 5 co trzy tygodnie jeden, pozniej sprawdzamy czy pomoglo.
Tak na wszelki wypadek moze se sprawdzisz tez co?
... robilam ostatnio morfologie, hemoglobina i erytrocyty mam troche ponizej normy B12 biore 1 tabletke dziennie... no ale sobie zbadam nastepnym razem zelazo... u mnie ten bol to wynik spiny podejrzewam
ale teraz Ci Mobo przeszlo troche?loret1 -
Jastin76 wrote:Jusst , Moko i wszystkim Wam bardzo dziękuję ♡ ♡ ♡
Słuchajcie lekarza mam za tydz w piątek ... powtórzyć jutro betę ? Jak myślicie ?Jastin76 lubi tę wiadomość
-
Jastin ogromne gratulacje
A dla wszystkich dziewczątek pozdrowienia,ja za przykładem Krychy musze trochę się zresetować po ostatnich przeżyciach.Ale zaglądam tu do was
Jastin76, Phyllis, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
loret1 wrote:... robilam ostatnio morfologie, hemoglobina i erytrocyty mam troche ponizej normy B12 biore 1 tabletke dziennie... no ale sobie zbadam nastepnym razem zelazo... u mnie ten bol to wynik spiny podejrzewam
ale teraz Ci Mobo przeszlo troche?
Kotek to jak juz masz troche ponizej normy to nie trac czasu na tabletki (ja bralam kompleks witamin B przez ostatnie dwa lata z 300% dziennego zapotrzebowania) tylko popros lekarza o zastrzyki. Z ta witamina B12 to jak z zelazem slabo sie wchlania i szybko wyplukuje. Lekarz powinnien bez pisniecia Ci zapodac zwlaszcza, ze jestes w ciazy i juz masz objawy - czyli bol glowy.
Zelaza juz nie musisz badac bo to bedzie tez u Ciebie na 100% ta B12.
Ja poki co mialam jeden zastrzyk w zeszlym tygodniu i od tamtej pory nie mam boli glowy, ale szczerze nie wiem jak szybko zastrzyki podnosza jej stan. Teraz mam co 3 tygodnie jeden zastrzyk, a po 5 zbadamy krew i zobaczymy jak sie podnioslo. Ja gdzies czytalam, ze taki optymalny stan dla organizmu to jest powyzej 450 u mnie bylo 82 przy normie 132-800
Bylam zdziwiona wynikiem bo u mnie zawsze to zelazo kwiczaloa tu patrz. Ciekawe bo u mnie sie te bole zaczely dopiero w ciazy i byly do wytrzymania wiec mysalam, ze to hormony, no ale ten ostatni bol malo co mnie do szpitala nie wyslal
masakra tak bolalo, ze myslalam, ze mi zeby wypadaja
Brrrr
loret1 lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Jejku, zaglądam, a tu takie wieści! Jastin, ale się cieszę i gratuluję Ci z całego serca! ♡ Niech fasolka rośnie zdrowo:)
MoBo, a Ty już widzę na półmetku! Superowo;)
Za wszystkie babeczki trzymam oczywiście kciuki i ściskam Was mocno:)
Mokono nie powiem, ze mi zecialo bo czekalam na ten polmetek z ustesknieniem
l
No a ty juz 30steczke niedlugo zaczniesz
Moko, loret1 lubią tę wiadomość
-
Ależ tu się dzieje! Mocne kciuki za She! To by była druga fantastyczna nowina na naszym forum w tym tygodniu!
U mnie potwierdzona podwójna owulacja. Miałyście rację, dziewczyny, tak się zdarza! No i okazało się, że faktycznie drugie jajo poczekało na
Teraz tydzień wkręcania się w objawy i chwila prawdy 13 sierpnia.jusst, MoBo, Goya77, Phyllis, tAnia, Moko, krycha.stara, Jastin76, loret1 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya, trzymam kciuki
Coraz więcej ciąż wokół nas, więc musi się udać
Bardzo się cieszę, że udało się naszej SheMoBo, Ylya, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Moko
no nie powiem, ze mi zecialo bo czekalam na ten polmetek z ustesknieniem
l
No a ty juz 30steczke niedlugo zaczniesz
Ja już III trymestr, tak więc bliżej jak dalej i trochę mnie to zaczyna przerażać, bo jeszcze tyyyyle do zrobienia, ale musimy dać radę
loret1 lubi tę wiadomość
-
Ylya wrote:Ależ tu się dzieje! Mocne kciuki za She! To by była druga fantastyczna nowina na naszym forum w tym tygodniu!
U mnie potwierdzona podwójna owulacja. Miałyście rację, dziewczyny, tak się zdarza! No i okazało się, że faktycznie drugie jajo poczekało na
Teraz tydzień wkręcania się w objawy i chwila prawdy 13 sierpnia.Jastin, She... Szalejecie dziewczyny i oby tak dalej, bo ostatnimi czasy co tu wejdę, to takie fajne newsy... Chcę więcej:)
Ylya, MoBo, loret1 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:I super, doczytałam, że dziewczynka będzie:) Imię już wybrane?
Ja już III trymestr, tak więc bliżej jak dalej i trochę mnie to zaczyna przerażać, bo jeszcze tyyyyle do zrobienia, ale musimy dać radę
tak dziewczynka no i chyba bedzie Saratak nazywam brzuch i nawet w rodzinie sie przyjelo, bo w koncu ich oswiecilam w zeszlym tygodniu
loret1, Saramago lubią tę wiadomość