Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

BADANIA

Oceń ten wątek:
  • judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorotajarus wrote:
    Czy może być taka sytuacja, że badania źle wyszły 2 raz? :)

chyba mało prawdopodobne

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • klaudia.kol Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam coś takiego: W ginekologii wskazaniami do wykonania badań hormonalnych są:> Zaburzenia czasu trwania cyklu miesięcznego - cykle trwające powyżej 31 dni i poniżej 21 dni.> pierwotny lub wtórny brak miesiączki> występowanie objawów hirsutyzmu> krwawienia dodatkowe i nieprawidłowa obfitość krwawień> przedwczesne lub opóźnione dojrzewanie płciowe.

• maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za linki! Przeczytałam do końca prawie każdy artykuł i są naprawdę ciekawe ;)

Ja z kolei polecam artykuły na stronie https://www.klinikainvicta.pl/nieplodnosc-faq/ Tam jest cała zakładka z pytaniami od pacjentów.Dużo się dowiedziałam o niepłodności, badaniach, leczeniu niepłodności partnerskiej.

Podsyłajcie linki do artykułów wartych do przeczytania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po 34 miesiącach karmienia odstawiłam małą. Podano mi dostinex. Dziś robię prolaktyne A tam wynik 1,44 i strzałka w dół. Chciałam się starać o kolejną dzidzie ale martwię się czy wogule ta prolaktyna mi nic nie zakłuci. Pomóżcie co robić

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ