Mężowie, którzy nie chcą...
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanikai wrote:Ja mam juz syna 8 lat i jakos ok 4 lata temu, chcialam działac z drugim, jednak moj mąz nie,pozniej moj mąz wspominał a ja jakos nie czulam...Ostatnio obudzilam sie majac 35 i pomyslalam, teraz albo nigdy. Mpj mąz neutralnie do tego podchodzi. Chciałabym, zeby sie udało!
A jak przy pierwszej ciąży? Były jakieś trudności?
-
U nas też tak było, po każdym niepowodzeniu, mąż nie chciał próbować dalej.Za każdym razem szpital, ból, cierpienie fizyczne i psychiczne.Ja jakoś się z tym uporalam.Przekonałam męża, że to ostatni dzwonek na rodzeństwo dla naszego syna.I próbujemy...nadal bezskutecznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 11:04
-
No cóż. Takie starania to faktycznie często bardzo duży stres psychiczny. Najgorsze jest to, ze sam stres moze powodować problemy z zajściem w ciążę. Natomiast nie powodzenia potęgują stres oraz zaczyna się błędne koło. Lekarze twierdzą aby się nie denerwować. ale wiadomo jak to jest, jak nie wychodzi. Zegar tyka a dziecka nie ma i człowiek jednak się stresuje.
Czasami warto jest zdecydować się na psychoterapię, nawet współną bo takie spotkania pomagają. Psychoterapia par mogłaby bardzo pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 07:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-